Re: Peshqit e deteve tona
Midhjet duhet te lihen ne nje ene me uje per disa ore. Duhen shpelare e u duhet nderruar uji disa here ne dite. Pas saj u hiqen ato fijet qe kane rreht e perqark guackes( me falni se terminologjine e kam te varfer). Menyra me e mire eshte ti gatush te bardha , pra pa salce domateje.
Merrni nje tenxhere te thelle , hidhni vaj ulliri , skuqni atu brenda dy thelbi hurdha ( me deshire dikush mund te shtoje pak spec djegez, jo pluhur ama). Pastaj hidhno midhjet e pastruara dhe mbuloni tenxheren me kapak. Do gatuhen me avullin e tyre e s`do humbin shijen. S`kane nevoje per kripe dhe shpresoni qe ndonjera te mos jete e mbushur me rere. Nese shihni qe ndonjera s`u hap gjate gatimit, mos e hapni se mund te kete rere.
Ne minutat e fundit, shtojini pak majdanoz te prere imet , nje te kavardisur perfundimtare e shtepia do jete mbushur me arome deti nese ishin midhje te fresketa. /pf/images/graemlins/smile.gif
Peshku ne pergjithesi gatohet me vere te bardhe kur s`eshte shume i fresket e guzhinjeret duan ta mbulojne kete fakt. /pf/images/graemlins/wink.gif Po te jene midhje te fresketa , s`kane nevoje per asnje pike vere te bardhe ne tenxheren e mesiperme. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ju befshin mire se mua po me shkon goja leng.
P.S: Peshkataro, kur te vij une a mi jep mua se i bej une me tagliolini qe te lepish gishtat. /pf/images/graemlins/smile.gif