Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Vazhdon beteja virtuale kundrejtë Serbisë </p> Disa nga ueb faqet më kryesore të shtetit fqinj, janë sulmuar nga grupi KHG (Kosova Hackers Group) Hakerët nga Kosova, përkatësisht grupi KHG (Kosova Hackers Group) po vazhdojnë luftën e tyre virtuale kundrejt Serbisë dhe këtë e konfirmon sulmi më i fundit i bërë prej tyre kundrejt disa ueb faqeve të internetit të cilat u takojnë institucioneve kryesore të Serbisë.</p> Sulmi ka ndodhur gjatë ditës së sotme rreth orës 17:00, gjatë së cilit sulm grupi e ka quajtur vetën “Albanian Hackers” dhe ka vendosur në këto faqe një imazh me shqiponjë dhe mbishkrimin “United States of Albania” Me këtë rast KGH që u identifikua me emërtimin “Albanian Hackers”, kanë shkruar në këto ueb faqe revoltën e tyre ndaj nënshkrimit të protokollit ndërmjet EULEX-it dhe Serbisë.</p> Shkrimi vazhdon më tej me tekstin se thyerjen e ueb faqeve “mund ta bëjnë dhe do të vazhdojnë ta bëjnë. Më tej shkruan se nuk do të harrojnë kurr atë që i kanë bërë popullit shqiptar, me ç’rast keni dëbuar mbi 1 milion dhe keni vrarë mbi 14.000 njerëz dhe keni dhunuar mbi 20000 femra”.”Fjalia jonë përfundimtare është nderimi i të gjitha familjeve që kanë humbur dikë në luftë kundër jush. Ne vetëm duam drejtësi dhe dëshirojmë rikthimin e të pagjeturve” përfundon teksti i vendosur nëpër ueb faqe.</p> Nga domeni .gov mund të kuptoni se bëhet fjalë për ueb faqe shtetërore, përkatësisht qeveritare.</p> Gjersa po shkruhet ky artikull ueb faqet e sulmuara si www.gimnazija.mod.gov.rs, www.airserbia2009.vs.rs, vazhdojnë të kenë në ballinën e tyre logon e “Albanian Hackers”.</p> Disa nga ueb faqet më kryesore të shtetit fqinj, janë sulmuar nga grupi KHG (Kosova Hackers Group) Hakerët nga Kosova, përkatësisht grupi KHG (Kosova Hackers Group) po vazhdojnë luftën e tyre virtuale kundrejt Serbisë dhe këtë e konfirmon sulmi më i fundit i bërë prej tyre kundrejt disa ueb faqeve të internetit të cilat u takojnë institucioneve kryesore të Serbisë.</p> Sulmi ka ndodhur gjatë ditës së sotme rreth orës 17:00, gjatë së cilit sulm grupi e ka quajtur vetën “Albanian Hackers” dhe ka vendosur në këto faqe një imazh me shqiponjë dhe mbishkrimin “United States of Albania” Me këtë rast KGH që u identifikua me emërtimin “Albanian Hackers”, kanë shkruar në këto ueb faqe revoltën e tyre ndaj nënshkrimit të protokollit ndërmjet EULEX-it dhe Serbisë.</p> Shkrimi vazhdon më tej me tekstin se thyerjen e ueb faqeve “mund ta bëjnë dhe do të vazhdojnë ta bëjnë. Më tej shkruan se nuk do të harrojnë kurr atë që i kanë bërë popullit shqiptar, me ç’rast keni dëbuar mbi 1 milion dhe keni vrarë mbi 14.000 njerëz dhe keni dhunuar mbi 20000 femra”.”Fjalia jonë përfundimtare është nderimi i të gjitha familjeve që kanë humbur dikë në luftë kundër jush. Ne vetëm duam drejtësi dhe dëshirojmë rikthimin e të pagjeturve” përfundon teksti i vendosur nëpër ueb faqe.</p> Nga domeni .gov mund të kuptoni se bëhet fjalë për ueb faqe shtetërore, përkatësisht qeveritare.</p> Gjersa po shkruhet ky artikull ueb faqet e sulmuara si www.gimnazija.mod.gov.rs, www.airserbia2009.vs.rs, vazhdojnë të kenë në ballinën e tyre logon e “Albanian Hackers”.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22330. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22330

11 shtator 2001 11 shtator 2009 Nga Valon Kurtishi</p> Para plot tetë vitesh, më 11 shtator 2001, ndodhi një akt terrorist i cili ndryshoi  shumëçka në marrëdhëniet e përgjithshme në shkallë globale. Analistë të tjerë jo të paktë në numër aktit të sipërcituar terorist ia atribuojnë edhe ndryshimin e plotë e të tërësishëm të raporteve në marrëdhëniet ndërkombëtare. Një numër i vëzhguesve të tjerë janë më të matur në këtë drejtim. Megjithatë, të gjithë pajtohen plotësisht në një pikë të vetme: Që bota e sotme nuk është më e njëjtë me atë të para 11 shtatorit 2001. Akti antinjerëzor në fjalë ishtë një nga ato momentet e veçanta historike të cilët kanë forcën magjike të ndryshojnë rjedhën e historisë.</p> 1. Sulmi terrorist</p> E gjitha filloi në mëngjesin e 11 shatorit të vitit 2001 kur ngjashëm si në filmat horrorë gjithë bota pa në televizor një aeroplan tek përplasej në një gradaçelë tipike amerikane në Nju Jork. Pas pak çastesh skena e njëjtë u përsërit. Më vonë u lajmërua për një sulm të ngjashëm vetëvrasës edhe kundër Pentagonit në Uashington. Një sulm tjetër kishte ndodhur ndërkohë edhe me një aeroplan të katërt të cilin pasagjerët në një përpjekje të dëshpëruar e kishin rrëzuar diku në fushat e Pensilvanisë duke vrarë veten bashkë me kidnapuesit e tyre. Në më pak se disa orë territori amerikan ishte goditur më rëndë se kurrë në historinë e tij. Viktimat civile bashkë me 19 kidnapuesit ishin reth 2967 vetë që vinin nga mbi 90 shtete të ndryshme. Pentagoni nga ana tjetër humbi 55 vetë nga personeli i tij ushtarak.</p> Duke qenë një sulm i përmasave të këtilla, organet e zbulimit amerikan si dhe agjenci të caktuara europiane u përpoqën ta zbulojnë sa më shpejt autorët e këtij akti barbar. Brenda disa orëve si dhe gjatë ditëve në vazhdim agjencitë e specializuara dhanë informatat e para që çonin në mënyrë të pakundërshtueshme tek rjeti terrorist ndërkombëtar i quajtur Al Kaeda, me udhëheqës shtetasin saudit Osama Bin Laden. Ky i fundit e pranoi publikisht përgjegjësinë për sulmet e 11 shtatorit në vitin 2004 në një nga deklaratat e tij të incizuara që i emiton televizioni satelitor arab Al Xhazira.</p> Fillesat e kësaj organizate terroriste ndërkombëtare janë në luftën çlirimtare të popullit afgan kundër okupimit sovjetik. Në luftën e gjatë dhe heroike të popullit afgan, përveç forcave patriotike vendore dhe shteteve demokratike, në fillimvitet 80-të kyçen edhe forca islamike radikale nga vende të tjera. Lideri i tyre shpirtëror brenda një kohe të shkurtër bëhet një saudit  ri me emrin Osama bin Laden. Me rënien e sistemit komunist rjeti i organizatave të xhihadit islamik forcohet gjithjë e më tepër dhe bëhet ndërkombëtar. Ndryshon edhe armiku. Në vend të komunizmit ateist tani si pengesë kryesore për islamin radikal shikohet imperializmi amerikan dhe sionizmi izraelit. Megjithatë, duket se frymëzimi i vërtetë i Al Kaidës nuk është islami burimor si fe paqësore dhe tolerante, si një nga tre fetë e mëdha monoteiste. Shihet qartë edhe nga deklaratat e lëshuara prej tyre të ashtuquajtuarat Fatwa, se qëllimi primar i këtyre grupimeve ekstremiste është mbrojtja e interesave kombëtare të popujve arabë kundër intervencave të faktorit perëndimor atje. Në një mënyrë, këto organizata radikale keqpërdorin fenë islame për qëllime nacionaliste arabe, siç edhe e tregon vetë aktiviteti i tyre. Qëllime të deklaruara publike të këtyre rjeteve terroriste janë lufta kundër qeverive properëndimore të disa shteteve arabe; ndihmë regjimit të Sadam Huseinit si në luftën e parë ashtu edhe në luftën e dytë të Gjirit; eksportimi i një islami radikal të përzier me politikë në pjesë tjera të botës;  presion ushtarak për tërheqjen e Izraelit nga Libani; përpjekja që me dhunë të armatosur të  themelohet shteti i pavarur palestinez dhe mundësisht të shkatërohet ai Izraelit; kërkesa e vazhdueshme për tërheqjen e trupave amerikane nga territori saudit; refuzimi i kulturës apo mënyrës  perëndimore të jetesës, etj.</p> 2. Reagimi amerikan</p> Në Shba nga ana tjetër, sulmet patën një efekt elektrizues shoqëror. Amerikanëve të thjeshtë u erdhi në pragun e derës lufta me skenat e tmershme të saj. Kurrë më parë nuk ishte bombarduar një qytet amerikan. Përgjigja e administratës Bush ishte e menjëhershme dhe e gjithanshme. Në fillim u ndërmor një reformë e forcave të sigurisë duke i bashkuar ato në një strukturë të re të quajtur Departamenti i Sigurisë së atdheut(Department of Homeland Security). Më vonë u miratua edhe një akt i sigurisë i cili lejonte përgjimet e ndryshme të telefonave dhe llojeve tjera të komunikimit mes personave. Në këtë pikë pati kritika të shumta nga organizatat e të drejtave të njeriut në lidhje me mundësinë e keqpërdorimit të këtyre autorizimeve të zgjeruara dhënë shërbimeve të ndryshme të intelegjencës.</p> Më vonë, administrata Bush miratoi në bashkëpunim të plotë me Kongresin edhe strategjinë e re të parandalimit e cila u kërkon agjencive të sigurimit që me goditje ushtarake apo tjera të parandalojnë sulme të mundshme terroriste në të ardhmen. Këto sulme mund të ndërmeren edhe jashtë territorit amerikan. Kjo ngriti nga ana tjetër çështjen e pajtueshmërisë së kësaj strategjie me parimin e sovranitetit në të drejtën ndërkombëtare, apo parimin e integritetit territorial sipas të cilit nuk mund të ndërhyhet në punët e brendshme të shteteve të veçanta.</p> Duke aplikuar në praktikë strategjinë e re, si dhe duke pasur parasysh prezencën e vërtetuar të organizatës teroriste Al Kaida dhe të vetë Bin Ladenit në Afganistan , Shba-të dhe koalicioni i NATO-s ndërmorën sulme të armatosura për largimin e talebanëve fundamentalistë nga pushteti në këtë vend, si dhe për kapjen e planifikuesve të sulmeve të 11 shtatorit. Operacioni i koduar me emrin Enduring Freedom, filloi më 7 tetor 2001. Më vonë këtij operacioni iu bashkangjit edhe misoni ISAF i miratuar nga Këshilli i Sigurimit të OKB, për stabilizimin e gjendjes dhe ndërtimin e një Afganistani të lirë e demokratik. Operacioni zgjat akoma sot ndërsa personi kryesor në kërkim, Bin Laden akoma është në liri. Talebanët janë rëzuar nga pushteti dhe Afganistani shkon drejt një stabiliteti gjithnjë në ritje.</p> Si pasojë jo e drejtpërdrejtë e sulmeve terroriste të 11 shtatorit erdhi edhe intervenimi tjetër ushtarak në Irak. Forca të mëdha amerikane dhe britanike sulmuan më 20 mars 2003 Republikën e Irakut nën sundimin despotik të Sadam Huseinit. Ishte sulmi i dytë dhe përfundimtar pas atij të parit nga 2 gushti 1990 që zgjati deri më 28 shkurt 1991, dhe nuk u finalizua me largimin e këtij diktatori nga pushteti. Shkak i sulmit ishte posedimi nga ana e Irakut i armëve të shkatërimit në masë të cilat paraqisnin rezik real dhe serioz për interesat kombëtare të Shba-ve, aleatëve të saj si dhe botës demokratike. Një arsye tjetër e sulmit ishte mundësia e mbështetjes së Al Kaidës nga regjimi irakian. Shërbimet amerikane të intelegjencës që moti kanë dhënë fakte të bashkëpunimit të këtij regjimi me qarqe të ndryshme fundamentaliste në mbarë botën. Pas rëzimit të pushtetit tiranik më 2005 u formua qeveria irakene, kurse në fjalimin e tij të 27 shkurtit 2009, presidenti  Obama bëri publik faktin që operacionet ushatarake amerikane në Irak do të marin fund më 31 gusht 2010, kurse një forcë policore kalimtare amerikane mund të qëndrojë në ndihmë të forcave irakiane të sigurisë deri në fundin e vitit 2011.</p> Një çështje e cila rihyri fuqishëm në skenë pas vitit 2001 është edhe themelimi i shtetit Palestinez. Pas 11 shtatorit u vërejt qartë një tendencë e re në politikën e jashtme amerikane për të hequr përfundimisht nga rendi i ditës konfliktin arabo-izraelit. Iniciativat e fundit paqësore të administratës Obama duket se do mbyllin përgjithmonë dhe me sukses çështjen në fjalë. M Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22327. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22327
Ska më poker në Facebook për Shqiptarët !! Facebook është një rrjet social që ka pushtuar tërë botën(sigurisht edhe shqipërinë e kosovën),i cili ofron shumë mundësi.Një prej tyre është edhe Texas HoldEM Poker një lojë që 85% e shqipëtarëve(përfshirë edhe mua)e luajnë së paku 1 herë në ditë.</p> Por këtë herë vjen një lajm i keq për të gjithë shqiptarët.Facebooku prej datës 32 shtator do të ndalojë hyrjen në Texas HoldEM të cdo antari nga Shqipëria-Kosova,kjo për shkak se shqiptarët i hargjojnë shumë trafik facebookut sepse luajnë më shumë se cdo komb tjetër.</p> Mënyra e vetme për të parandaluar këtë katastrofë për shqiptarët është që të reduktohet koha e luajtjes nga 5 orë në ditë në 30 minuta në ditë,dhe nëse kjo nuk ndodhë deri më 32 shtator atherë facebooku do tia ndalojë hyrjen në Texas HoldEM cdo shqiptari nga Kosova-Shqipëria.</p> Ju lutem mos luani poker më shumë se 30 minuta në ditë sepse nëse ndodh që fb të na ndalojë të luajmë atherë do të mbesim në rrugë.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.trillime.com/?p=113. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.trillime.com/?p=113
Ezo dhe Esmeri në Prishtinë Siq e dini të gjithë tani në rtv 21 është duke u shfaqur një serial që pritet të thyej rekordet e shikueshmërisë Vitet e Humbura(Kaybollan Yillar),dhe aktorët si Ezo dhe Esmeri menjëherë kanë pushtuar zemrat e shumë shqiptarëve në Kosovë. Së fundmi biznismeni i famshëm kosovar Kadri Presheva i cili ka qenë cimer me regjisorin e Viteve të Humbura ka në plan të sjellë dy protagonistët e serialit Ezo-n dhe Esmerin. Unë kam biseduar me mikun tim(Regjisorin)dhe i kam thënë që të më rezervojë një datë për ti sjellë aktorët në Prishtinë përkatsisht në lagjen MATI 1 . Esmeri kur dëgjoi se ishte i ftuar në Kosovë tha: Jam shumë i lumtur që po vijë në Kosovë sepse babai më ka thënë që katërgjyshi ynë ka qenë nga Perlepnica e Gjilanit. Kurse Ezo tha: Nuk kam qenë kurrë në kosovë por kam dëgjuar se atje i kanë pitet më të mira në botë dhe kam dëshirë të provoj një pite me spinaq. Data ende nuk është caktuar por mendohet të jetë 31 shtatori i këtij viti. Pra mos mungoni të gjithë më 31 shtator 2009 në lagjen MAT 1 sepse atje do të jenë Esmeri dhe Ezo.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.trillime.com/?p=106. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.trillime.com/?p=106

Polifesti fillon me 16 shtator Polifesti fillon me  16, 19 dhe 20 shtator në sallën “1 Tetori” në Prishtinë, do të mbahet për të nëntën herë me radhë, festivalin i këngës “Polifest 2009″.</p> Festival, i cili organizohet tradicionalisht nga RTV21 dhe “Polifonia”, do të zhvillohet në tri net duke filluar : nata e fëmijëve, nata e këngës popullore dhe nata e këngës zbavitëse.</p> Nata e parë e festivalit do të jetë nata e fëmijëve, e cila sivjet, krahasuar me edicionet e kaluara, do të ketë disa ndryshime. </p> Ndërkaq, dy netët tjera të festivalit, nata e këngës popullore dhe zbavitëse, nuk do të ndryshojnë shumë në koncept.</p> Sipas drejtorit artistik Naim Krasniqi, edhe sivjet “Polifesti”, sikurse viteve të kaluara, do të sjellë këngëtarë të rinj që premtojnë në të ardhmen.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1024. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1024

Dafina nuk merr pjesë në Kënga Magjike Dafina Zeqiri ka vendosur që këtë vit e vetmja pjesëmarrje në një festival, të jetë në “Polifest”. Duke folur për mospjesëmarrjen e saj në festivalin Kënga Magjike, Dafina thotë se arsyeja e vetme është për shkak të angazhimeve të shumta rreth krijimeve të reja muzikore. Jam angazhuar shumë rreth albumit dhe nuk kam pasur mundësi të përgatitem sa duhet. Gjithsesi, festivali Kënga Magjike është një festival shumë i mirë dhe shumë mirë i organizuar, ka thënë Dafina për Infopress, duke shtuar se vitin e kaluar është pritur shumë mirë në këtë festival dhe është e kënaqur me çmimin e fituar. Prej këngëtarëve tjerë kosovarë që nuk do të marrin pjesën e edicionin e sivjetmë të festivalit Kënga Magjike, janë edhe Teuta Kurti, Vesa Luma dheNRG Band, ndërsa Blero është në mëdyshje.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://virtualbania.com/?p=769. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://virtualbania.com/?p=769

Sekrete bukurie: cte bejme kur jemi 30 vjec Kur jemi 30 vjec jeta jone tashme eshte ne rugen e drejte, por 30 vjec eshte mosha kur fillojme te mendojme sesi duhet te jemi te reja dhe te fresketa, si te kemi lekure te paster dhe te bukur edhe per shume vite te tjera. </p> </p> Cfare duhet te bejme per te qene te bukur dhe femerore ne moshen 30 vjecare? Si te trukohemi ne menyre qe mos te dukemi si adoleshente apo si femra shume te maturuara?</p> Fillimisht makiazhi duhe te jete efikas, asgje te tepert dhe te ekzagjeruar, synoni ne ngjyrat natyrale dhe zgjidhni fondotinte sipas lekures, nese eshte e nevojshme zgjidhni dhe nje korrektor per te mbuluar qeskat e syve dhe kompletoni cdo gje me nje shtrese puder. Ne molleza aplikoni pak fard roze.</p> Gjate dites i preferuar eshte shkelqyesi i buzeve natyral, ne mbremje mund te vini nje buzekuq te erret tipik femme fatale. Synoni tek shikimi duke zgjedhur nje laps te zi per ta aplikuar siper dhe poshte syve, evitoni ngjyrat e ndezura, duke perjashtuar mbremjet e vecanta.</p> Pjesa e fytyres per te mbajtur nen kontroll eshte zona e syve, aplikoni ne mengjes dhe ne mbremje krem specifik, mbase dhe nje antirrudhe, dhe me pas vazhdoni me kremin e perditshem. Ne mbremje aplikoni nje krem antirrudhe ne zonen e qafes.</p> Floket, do te ishte mire te keni nje model voluminoz dhe me refleks. /ikubINFO</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1020. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1020

Zbulohet misteri i Trekendeshit te Bermudes Misteret e zhdukjes se avioneve dhe anijeve ne Trekendeshin e Bermudeve marrin fund ne nje emision te televizionit britanik BBC.</p> Keshtu sipas BBC-se zhdukja e dy anijeve ne vitet 1940 dhe 1941 si dhe e dy avioneve transporti ushtarak anglez disa vite me vone nuk ka asnje grimce misteri.</p> Anija e zhdukur pa lene gjurme me 1940 eshte mbytur pasi kishte udhetuar per nje kohe te gjate ne ujerat e Oqeanit Atlantik dhe eshte  bere pre e nje stuhie ku si pasoje eshte detyruar te perdore maksimumin e fuqise motorike cka ka sjelle edhe konsumim me te madh te karburantit i cili nuk u ka mjaftuar 30 marinareve qe ndodheshin ne bord per te zbarkuar ne breg.</p> Ndersa misteri i dyte, ai i anijes se vitit 1941 eshte i gjithi nje defekt teknik. Ne bord te anijes kane shperthyer flaket ne sektorin e djegies se karburantit qe ka sjelle edhe mbytjen e menjehershme te saj.</p> Ndersa ne rastin e nje avioni ushtarak britanik Avro Tudor IV, i cili u zhduk me 30 janar te vitit 1948 ne Trekendeshin e Dreqit, shpjegimi qendron serish ne perfundimin e sasise se karburantit qe kishte mjeti fluturues.</p> Duke qene se avioni ka udhetuar pergjate gjithe rruges se tij ne nje lartesi nen 2 mije metra, forca gravitacionale qe i duhej te mposhtete avioni ishte me e larte se ajo ne fluturime mbi 8 mije metra cka ka sjelle edhe djegie me te shpejte te karburantit te karburantit te avionit qe eshte rrezuar me pas ne uje, ky eshte shpjegimi i dhene nga BBC per zhdukjen e avionit ne 1948.</p> Programi “godet” rende te gjitha dokumentaret dhe filmat e realizuar deri me tani ne lidhje me zhdukjen e disa anijeve dhe avioneve dhe sipas tyre jep me shume fakte racionale dhe te arsyetuara per te gjithe njerezit dhe kureshtaret.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4550. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4550

SHBA, shuhet Patrick Swayze Ka vdekur ne moshen 57-vjecare pas nje beteje te gjate kunder kancerit aktori, balerini kantautori dhe publicisti i njohur amerikan, Patrick Swayze.</p>  </p> “Swayze humbi jeten si pasoje e kancerit ne pankreas”, deklaroi nje i aferm i aktorit.</p> Patrick Swayze i lindur me 18 gusht te vitit 1952 ishte nje aktor, balerin dhe kantautor i famshem amerikan. Ai ka luajtur ne disa filma si dhe  ka qene ideator i nje sere programesh televizive kulturore por do te mbahet mend per interpretimin e tij ne filmat Dirty Dancing (Kercim Dashurie) dhe Ghost (Shpirti) ku perkrah tij luajti edhe Demi Moore.</p> Do te kujtohet gjithashtu edhe per performancat e tij si balerin dhe si njohes i shkelqyer i kercimeve te ndryshme.</p> Gjendja e Swayze ishte perkeqesuar qe ne muajin janar te vitit 2008 dhe doktori i tij personal pati deklaruar se ai ndjente vazhdimisht shume dhimbje.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4546. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4546

SHBA, shuhet Patrick Swayze Ka vdekur ne moshen 57-vjecare pas nje beteje te gjate kunder kancerit aktori, balerini kantautori dhe publicisti i njohur amerikan, Patrick Swayze.</p>  </p> “Swayze humbi jeten si pasoje e kancerit ne pankreas”, deklaroi nje i aferm i aktorit.</p> Patrick Swayze i lindur me 18 gusht te vitit 1952 ishte nje aktor, balerin dhe kantautor i famshem amerikan. Ai ka luajtur ne disa filma si dhe  ka qene ideator i nje sere programesh televizive kulturore por do te mbahet mend per interpretimin e tij ne filmat Dirty Dancing (Kercim Dashurie) dhe Ghost (Shpirti) ku perkrah tij luajti edhe Demi Moore.</p> Do te kujtohet gjithashtu edhe per performancat e tij si balerin dhe si njohes i shkelqyer i kercimeve te ndryshme.</p> Gjendja e Swayze ishte perkeqesuar qe ne muajin janar te vitit 2008 dhe doktori i tij personal pati deklaruar se ai ndjente vazhdimisht shume dhimbje.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4546. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4546

Ford rikthehet me Indiana Jones Harrison Ford po pergatitet per nje tjeter “Indiana Jones”, serine e peste te sages se mirenjohur.</p> Aktori 67-vjecar do te veshe serish petkun e arkeologut te famshem, vetem nje vit pas “Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull”.</p> Harrison ka deklaruar per gazeten franceze “Le Figaro” se historia e serise se re eshte ne zhvillim e siper.</p> “Me Steven Spielberg dhe George Lucas kemi menduar per aventuren e peste.</p> Skenari eshte i mire dhe jam shume i lumtur qe te interpretoj serish ne kete film”,</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1015. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1015

Christina Milian dhe The Dream martohen sërish Këngëtarja e muzikës pop Christina Milian dhe producenti The Dream janë martuar për të dytën herë, këtë radhë në kryeqytetin italian Romë.</p> </p> Çifti u martua në fillim të këtij muaji në Las Vegas, ndërsa tani njoftohet se të porsamartuarit kishin udhëtuar në Romë gjatë vikendit që shkoi për tu martuar sërish, në praninë e familjes dhe miqve të afërt.</p> Thuhet se këngëtarja e hitit Dip It Low, Milian, është duke pritur fëmijë me The Dream.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1010. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1010

Dafina nuk merr pjesë në Kënga Magjike Dafina Zeqiri ka vendosur që këtë vit e vetmja pjesëmarrje në një festival, të jetë në “Polifest”.</p> Duke folur për mospjesëmarrjen e saj në festivalin Kënga Magjike, Dafina thotë se arsyeja e vetme është për shkak të angazhimeve të shumta rreth krijimeve të reja muzikore.</p> Jam angazhuar shumë rreth albumit dhe nuk kam pasur mundësi të përgatitem sa duhet.</p> Gjithsesi, festivali Kënga Magjike është një festival shumë i mirë dhe shumë mirë i organizuar, ka thënë Dafina për Infopress, duke shtuar se vitin e kaluar është pritur shumë mirë në këtë festival dhe është e kënaqur me çmimin e fituar.</p> Prej këngëtarëve tjerë kosovarë që nuk do të marrin pjesën e edicionin e sivjetmë të festivalit Kënga Magjike, janë edhe Teuta Kurti, Vesa Luma dheNRG Band, ndërsa Blero është në mëdyshje.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1006. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1006

Armand Peza, zgjidhja per nuset e ardhshme Cdo vajze enderron qe te jete perfekte ne diten e saj te dasmes dhe per kete ka zgjidhnje gjithnje”. </p> Fjale e Armand Pezes, nje prej njerezve me te kerkuar prej nuseve te ardhshme, pasi eshte ai ideatori dhe lehtesimi per detajet e dites vendimtare.</p> Per Mandin dita nis duke vrapuar dhe gruaja e tij, Marcela ve ne dukje se i shoqi nuk qendron asnjehere i qete, gjithnje duke menduar per profesionin e tij, sa te kendshem aq edhe te lodhshem.</p> “Une stresohem gjithnje kur kemi shume ngarkese ne pune, por Mandi i jep zgjidhje gjithnje situatave”, thote Marcela.</p> Mandi, vec te tjerave nuk ben dallim per nusen qe ka ne sallon, nese eshte VIP apo e panjohur, nga qyteti apo nga ndonje zone rurale…Mandi premton: Cfare kerkese ke dhe une te zbres qiellin ne toke! /top-channe</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1002. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1002

Vdiq nga kanceri në pankreas aktori amerikan Patrik Sueizi, 57 vjeç Aktori amerikan i filmit Patrik Sueizi vdiq dje në moshën 57 vjeçare, si pasojë e kancerit në pankreas. Sueizi do të mbahet mend veçanërisht për rolet në filmat e suksesshëm Dirty Dancing dhe Ghost.</p> Zëdhënësi i familjes Sueizi tha se aktori vdiq dje në mënyrë të qetë e me familjen pranë.</p> Sueizi u bë i njohur në fillim të viteve 1980 në përshtatjen për film të novelës për fëmijë The Outsider të shkrimtarit S.E. Hinton.</p> Valltar profesionist, Sueizi shkëlqeu si aktor në vitin 1987 me rolin e tij në filmin Dirty Dancing dhe arriti kulmin e suksesit 3 vjet më vonë me filmin Ghost.</p> Gjatë dy dekadave që pasuan, Sueizi luajti në filma të ndryshme në role të ndryshme.</p> Në mars të vitit 2008, Patrik Sueizi njoftoi se vuante nga një formë vdekje prurëse kanceri në pankreas, nga i cili më pak 5 përqind e personave të diagnostikuar mbijetojnë 5 vjet. Sueizi punoi edhe shumë kohë pas diagnostikimit, duke luajtur në serialin televiziv The Beast. /Voa news </p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=999. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=999