Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Tifozja e Liverpool refuzon Ronaldo-n Cristiano Ronaldo dukej se ishte i pathyeshem ne gjuetine ndaj femrave bukuroshe, por eshte dashur kalimi i tij tek Real Madrid qe portugezi te marre Jo-ne e pare. </p>  </p> Akulli eshte thyer nga modelja Sophie Reade, ish pjesemarrese ne spektaklin Big Brother. Sipas faqes se internetit Sport.es, motivi i refuzimit ka qene fama prej Don Zhuani e CR9 por edhe dashuria qe Sophie ka per Liverpool.</p> Pasi eshte njohur me Sophie, Ronaldo ka thene se ajo eshte femra e endrrave te tij, por kjo nuk ia ka thyer zemren bjondes, e cila ka thyer akullin e para, duke i dhene nje leksion te mire sulmuesit luzitan.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4540. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4540

Sophie Reade refuzon Ronaldo-n Cristiano Ronaldo dukej se ishte i pathyeshem ne gjuetine ndaj femrave bukuroshe, por eshte dashur kalimi i tij tek Real Madrid qe portugezi te marre Jo-ne e pare. </p> Akulli eshte thyer nga modelja Sophie Reade, ish pjesemarrese ne spektaklin Big Brother.</p> Sipas faqes se internetit Sport.es, motivi i refuzimit ka qene fama prej Don Zhuani e CR9 por edhe dashuria qe Sophie ka per Liverpool.</p> Pasi eshte njohur me Sophie, Ronaldo ka thene se ajo eshte femra e endrrave te tij, por kjo nuk ia ka thyer zemren bjondes, e cila ka thyer akullin e para, duke i dhene nje leksion te mire sulmuesit luzitan.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=996. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=996

Beyonce triumfon më videon më të mire në Mtv Awards Beyonce vazhdon te korre suksese te njepasnjeshme ne karreiere. Ajo ka marre cmimin e videos se vitit ne ceremonine e Mtv Award me klipin Single Ladies. </p> Ish pjesetarja e Destinys Child nuk ka zhgenjyer as kete here duke kurorezuar nje vit plot me suksese, si ne karrieren muzikore ashtu edhe ne ate kinematografike.</p> Ne ceremonine e Mtv Award jane ndare edhe shume cmime te tjera.</p> Keshtu, videoja me e mire ne kategorine e femrave eshte ajo e T.I. me Rihanna e titulluar Live your life. Nuk ka munguar cmimi as per Britney Spears, e cila me Womanizer eshte vleresuar si videoja me e mire pop.</p> Kategorine per videon me te mire rock e ka fituar grupi amerikan Green Day me 21 guns.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=991. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=991

Bastardja ime e fundit Me filmin “Inglourious basterds”, dëbimi më i dhunshëm i nazistëve, regjisori i famshëm ka boshatisur të gjitha biletaritë e kinemave amerikane. </p> </p> Tani thotë: “Sekreti im është sensi i humorit. Përpiqem ti bëj për të qeshur spektatorët, edhe atëherë kur nuk ka asgjë qesharake”</p> “Inglourious basterds” flet për hakmarrje. Gruaja e fortë e filmit është Shosanna, e interpretuar nga artistja franceze Melanie Laurent. Në fakt, ky rol duket perfekt për Uma Thurman, apo jo?</p> Jo, nëse do të kisha dashur Uma-n do ta kisha kërkuar. Personazhin e Shasanna-s e kisha në kokë prej shumë vitesh, por po kërkoja aktoren e duhur. Kur takova Melanie Laurent i ofrova të interpretonte përkrah Daniel Bruhl (heroi i luftës gjermane që dashurohet pas saj).</p> Ishin të mrekullueshëm, dukeshin si dy yje të kinemasë së viteve 40, një moment i papërsëritshëm.</p> Çfarë i bashkon heroinat e filmave tuaj me figurën e nënës suaj?</p> Mendoj se ka diçka të vërtetë. Mamaja ime më ka rritur vetëm. Ishte një grua që nuk i trembej asgjëje. Kur filloja të shkruaja ndonjë skenar, tërhiqesha nga femra me karakter të hekurt.</p> A ngjason “Dirty Dozen” (kryevepra e Robert Aldrich, ku 12 ushtarë amerikanë sulmojnë lagjen gjermane në Francë, në vitin 1944) me filmin “Inglourious basterds”?</p> E adhuroj atë film. Për mua është një pikë referimi. Kur fillova të shkruaja skenarin e tij mendova: “Ky do të jetë i preferuari im Dirty Dozen”.</p> Gjatë qëndrimit në Berlin për xhirimet e filmit, ju kanë parë në një lokal që quhej “Tarantinos”…</p> Isha në dijeni për ekzistencën e tij dhe e kisha planifikuar prej kohësh që ta vizitoja. Është një bar-restorant që transmeton përmes një ekrani të vogël pamje të filmave të mi. Kolona zanore të barit janë muzikat e filmave të mi, ndërsa muret janë të mbushur me posterat e Tarantinos.</p> Pronari nuk e kishte menduar se një ditë do të shkoja ta vizitoja. Ju do të pyesni se si reagoi kur më pa? “Quentin, mirëserdhe në vendin tënd”. Me atë rast organizuan festa, me shumë pije.</p> Si mendoni se do të pritet filmi juaj në Gjermani?</p> Jam i bindur se do të jetë një nga vendet ku do të ketë më shumë sukses. Këtë e them me bindje, sepse kam jetuar për tetë muaj atje, kam folur me shumë persona, disa prej të cilëve janë bërë miqtë e mi të përjetshëm dhe kam krijuar një ide për mënyrën se si do të pritet filmi “Inglourious basterds”.</p> Mënyra se si i asgjësoj burrat e “Terzo Reich” është një fantazi që ka kapërcyer mendjen e të paktën tre brezave gjermanë. Me të gjithë ata që jam konfrontuar e kanë pëlqyer shumë historinë që filmi tregon. Natyrisht ata e dinin se për një regjisor gjerman do të kishte qenë shumë e vështirë të realizonte një projekt të tillë.</p> Do të hiqnit dorë nga koleksioni juaj legjendar i filmave për të vrarë Adolf Hitlerin?</p> Po, po, po. Është e sigurt.</p> Për shumë kritikë kinematografikë, ekziston një stil i vërtetë “Tarantino”. Ju si do ta përshkruanit?</p> Gjithmonë është shumë e vështirë të flasësh për aktivitetin tënd nga pikëpamja stilistike, por ka diçka që lidh çdo gjë që bëj si regjisor. Sfida më e madhe është të “rrëmbej” një buzëqeshje nga fytyrat e spektatorëve, edhe atëherë kur nuk ka asgjë për të qeshur.</p> Mund të duket budallallëk të qeshësh mbi disa situata, por e bëj këtë dhe kur njerëzit më ndjekin në këtë budallallëk, atëherë bëhen menjëherë bashkëpunëtorë me mua. Ndërsa shkruaj dhe xhiroj një film, ose gjatë kohës së montazhit, në mendjen time nuk pushojnë të qeshurat.</p> Momenti më i rëndësishëm është atëherë kur shoh për herë të parë punën time me një publik në sallë. Sapo dëgjoj të qeshurën e publikut, mendoj se ia kam dalë mbanë, që filmi është i përfunduar. Ky është shpërblimi i një pune të gjatë e të vështirë.</p> Filmat tuaj janë formalisht perfektë nga pikëpamja e xhirimeve dhe teknikës së regjisë, edhe pse ju nuk keni frekuentuar kurrë një shkollë kinemaje. A është e mundur të zbulosh misterin tuaj, vetëm duke parë filmat e xhiruar nga të tjerët?</p> Në shkollë të mësojnë se si të ndërlidhësh muzikën me pamjet, ndonjë truk për montimin, ose çfarë mund të bësh me një telekamerë dixhitale. Ajo për të cilën ka vërtet nevojë një artist është të zbulojë dhe të shfaqë sensin e estetikës, për ta përdorur më pas në realizimin praktik të një filmi.</p> Keni bërë gjithçka vetëm, apo keni ndjekur këshillën e ndonjërit që ka të njëjtin pasion si ju për kinemanë?</p> Personi që ka ndikuar më shumë tek unë është kritikja kinematografike Pauline Kael (e cila vdiq në vitin 2001). Kritikat e saj ishin më të vlefshme se leksionet e kinemasë. Falë saj kuptova se për tu bërë regjisor nuk duhet të dish gjithçka. Për shembull, nuk ka rëndësi nëse ti di të fikësh dritat, sepse është paguar dikush për ta bërë këtë punë.</p> Një këshillë tjetër të madhe ma ka dhënë autori dhe regjisori Terry Gilliam. “Qentin”, i cili më ka thënë se “gjithçka që duhet të bësh është të rrethohesh nga profesionistë të mëdhenj, nga njerëz që i adhuron dhe që dinë të punojnë mirë. Roli yt i vërtetë është të dish tu shpjegosh se çfarë dëshiron”. Një minutë pas atij bashkëbisedimi, kinemaja nuk ishte më mister për mua. /gazeta-shqip.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=987. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=987

Miss Italia, çmimi shkon tek Missi i Gabuar Spektakli Miss Italia 2009 këtë vit ka bërë bujë të madhe, jo për risitë, por për gafën gjatë spektaklit, më e madhja në 70 vjet histori të bukurisë italiane. Nuk është shpallur ende Mbretëresha e Burkurisë Italiane dhe në mesnatë pritej të kurorëzohej një Mis Moda. Vajzat në rradhë gjithë ankth prisnin rezultatin dhe prezantuesja e njohur Mili Karluci lexon çmimin: Mis Moda, çmimi i parë i dhënë për mbrëmjen është Mirella Sessa. Shkrepen aparatet, lote gëzimi nga vajza vihet fasha, por prisni një moment. Korrigjohet, jo Miss Moda eshtë në tjetër, Federica Sperlinga. Fasha ikën nga supat e vajzës së parë dhe shkon tek fituesja e vërtetë. Rrëmujë, Karluci e rrethuar nga njerëzit, dikush fle gjumë ndaj spektaklit. Kjo ishte mbremja e parë për Miss Italia. Konkursi vazhdon, por mbrëmja e parë solli konfuzion si rallëherë në nje spektakël të tillë.</p> </p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4526. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4526

Dritani i Big Brother martohet me juristen e burgjeve Dritani i “Big Brodher”-it e vendosi: do të martohet. Një nga personazhet më të spikatur të shtëpisë së “BB2″-shit, po përgatitet seriozisht për ceremoninë martesore, e cila do të jetë më datën 19 të këtij muaji. Që Tani ishte i fejuar, këtë e dimë të gjithë, pasi gjatë qëndrimit tij në shtëpi, ajo (e fejuara) u bë personazh mediatik, për shkak të pranisë së të dashurit të saj në shown më të madh televiziv. Një lidhje dashurie që ka nisur në bankat e fakultetit juridik, kur ata të dy ishin studentë, duket se po finalizohet me sukses, me një martesë familjare dhe jo vetëm. Lidhja e çiftit në fjalë ka filluar dhe vazhduar në mënyrë më se të natyrshme. Në fillim shokë, por gjatë kafeve të shpeshta me njëri-tjetrin panë që ata të dy nuk mund të ishin vetëm miq. Për këtë arsye, pa më të voglin hezitim, guxuan për diçka më tepër dhe po t’i pyesësh tani, pranojnë me bindje se nuk kanë vepruar aspak keq. Siguria te njëri-tjetri dhe besimi absolut në dashurinë që kanë, ka bërë që Tani dhe Eva të mos e zgjasin më. Një test prove për të dy ishte dhe pjesëmarrja e Shehajt në “Big Brother”. Nga eksperiencat e ndryshe, kur personat futen në atë shtëpi ka rrezik të mos dalin më me po atë mendje që kanë hyrë. Ndërsa tek Dritani nuk ndryshoi asgjë. Gjatë qëndrimit nëntëjavor brenda mureve të asaj shtëpie, në survejimin 24 orë non stop të kamerave, ai nuk mohoi për asnjë moment se ishte i lidhur. Pjesa e dytë i përket daljes nga shtëpia. As pas kësaj, ai nuk u tundua nga fansat komplimentet e shumta që merrte. Vlen të theksohet se këto gjera nuk e shqetësuan Evën. Kaq mjafton që ata të dy t’i jepnin fund beqarisë dhe të fillonin një jetë prej familjarësh. Kështu, vajza (Eva) që punon si juriste pranë Drejtorisë së Burgjeve dhe djali, i cili nuk është as më pak e as më shumë po plot 1.99 centimetra i gjatë, do të jenë tani burrë e grua. Por të bërit i famshëm, pati edhe një të “mirë” tjetër për të: vendosjen e emrit në listat e kandidatëve për deputetë në vendlindjen e tij, Gjirokastër. Pas daljes nga shtëpia, ai ndërmori një fushatë të vrullshme politike për të treguar dhe bindur bashkëqytetarët të tij që ata t’i japin besimin më anë të votës së tyre. Edhe pse ai nuk fitoi, ndihet i vlerësuar që në CV-në e tij, që tani e tutje do mund të shënohet “deputet i mbetur në tentativë”. Por ku i dihet, ndoshta në zgjedhjet e ardhshme, do të mund ta shohim në karriget e Parlamentit. Kështu, Tanit iu desh të mbaronte disa punë të vogla, të kalonte dhe pushimet dhe të projektonte si periudhë më të favorshme për të kryere ceremoninë martesore stinën e vjeshtës.</p> Këto janë ditët e fundit. Dritani, ka prenotuar lokalin, ka bërë gati ftesat, që pas një jave të festojë ikjen e beqarisë. Sipas tij, dasma do të jetë një festë e thjeshtë me familjarët dhe të afërmit. Ndërsa, pas kësaj do të ketë edhe një ceremoni tjetër për shoqërinë dhe miqtë e çiftit, ku nuk do të mungojnë as miqtë më të rinj të tyre, ata të “Big Brother”-it. Por një kontribut të veçantë në martesën e Dritan Shehajt ka edhe gazeta “Shekulli”. Do të thoni ju si? Në suplementin e datës 6 qershor 2009, në faqet e Sh2-shit është botuar një intervistë e Tanit me titullin: “Planet për martesë”. Kaq u desh që një lexues i rregullt i gazetës, por edhe një fans i Dritanit të telefononte në redaksi, duke u shprehur se, “në qoftë se personazhi i intervistës do pranonte fustanet e nuses së tij, ai do t’i jepte falas për të, pasi dispononte një dyqan me fustane nusërie. Kjo gjë iu komunikuar Shehajt nga ana jonë dhe ditën e dasmës Eva do të veshë fustanet që u gjendën me “mblesërinë” tonë. Ne i urojmë çiftit jetë të lumtur dhe me sa më shumë bebe!</p> I famshëm për një ditë! Fama që të japin programet televizive, si ai tipit të “Big Brother”-it, janë si flluskat e sapunit. Për çdokënd që hyn në atë shtëpi, në qoftë se do të ketë diçka për të dhënë edhe pas daljes nga shtëpia është rasti më i mirë për t’u promovuar, në të kundërt, fama jote mund të jetë vetëm një ëndërr që e ke parë, je kënaqur dhe kaq. Në rastin e Shqipërisë, por jo vetëm, janë të shumtë ata personazhe që kanë bërë bujë për shkak të bëmave apo të veprimeve “që bien në sy”, të kryera këto përballë kamerave. Ndërsa bota jashtë kërkon diçka tjetër: “standarde” për të qenë një njeri i pranueshëm në shoqëri. Të quhesh “VIP”, në më të paktën duhet të japësh një kontribut, “të jesh i dobishëm për shoqërinë. Menaxhimi dhe vetëkontrolli do ishin ideale në raste të tilla. Të gjithë ata që e quajnë veten “VIP” duke e fituar këtë nga veshjet ekstravagante, blicet e aparateve, makinat luksoze, nuk janë gjë tjetër vetëm flluska që pëlcasin në të qindin e sekondës dhe aty për aty mund të jesh sërish “askush”.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4522. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4522

Dritani i Big Brother martohet me juristen e burgjeve Dritani i “Big Brodher”-it e vendosi: do të martohet. Një nga personazhet më të spikatur të shtëpisë së “BB2″-shit, po përgatitet seriozisht për ceremoninë martesore, e cila do të jetë më datën 19 të këtij muaji. Që Tani ishte i fejuar, këtë e dimë të gjithë, pasi gjatë qëndrimit tij në shtëpi, ajo (e fejuara) u bë personazh mediatik, për shkak të pranisë së të dashurit të saj në shown më të madh televiziv. Një lidhje dashurie që ka nisur në bankat e fakultetit juridik, kur ata të dy ishin studentë, duket se po finalizohet me sukses, me një martesë familjare dhe jo vetëm. Lidhja e çiftit në fjalë ka filluar dhe vazhduar në mënyrë më se të natyrshme. Në fillim shokë, por gjatë kafeve të shpeshta me njëri-tjetrin panë që ata të dy nuk mund të ishin vetëm miq. Për këtë arsye, pa më të voglin hezitim, guxuan për diçka më tepër dhe po t’i pyesësh tani, pranojnë me bindje se nuk kanë vepruar aspak keq. Siguria te njëri-tjetri dhe besimi absolut në dashurinë që kanë, ka bërë që Tani dhe Eva të mos e zgjasin më. Një test prove për të dy ishte dhe pjesëmarrja e Shehajt në “Big Brother”. Nga eksperiencat e ndryshe, kur personat futen në atë shtëpi ka rrezik të mos dalin më me po atë mendje që kanë hyrë. Ndërsa tek Dritani nuk ndryshoi asgjë. Gjatë qëndrimit nëntëjavor brenda mureve të asaj shtëpie, në survejimin 24 orë non stop të kamerave, ai nuk mohoi për asnjë moment se ishte i lidhur. Pjesa e dytë i përket daljes nga shtëpia. As pas kësaj, ai nuk u tundua nga fansat komplimentet e shumta që merrte. Vlen të theksohet se këto gjera nuk e shqetësuan Evën. Kaq mjafton që ata të dy t’i jepnin fund beqarisë dhe të fillonin një jetë prej familjarësh. Kështu, vajza (Eva) që punon si juriste pranë Drejtorisë së Burgjeve dhe djali, i cili nuk është as më pak e as më shumë po plot 1.99 centimetra i gjatë, do të jenë tani burrë e grua. Por të bërit i famshëm, pati edhe një të “mirë” tjetër për të: vendosjen e emrit në listat e kandidatëve për deputetë në vendlindjen e tij, Gjirokastër. Pas daljes nga shtëpia, ai ndërmori një fushatë të vrullshme politike për të treguar dhe bindur bashkëqytetarët të tij që ata t’i japin besimin më anë të votës së tyre. Edhe pse ai nuk fitoi, ndihet i vlerësuar që në CV-në e tij, që tani e tutje do mund të shënohet “deputet i mbetur në tentativë”. Por ku i dihet, ndoshta në zgjedhjet e ardhshme, do të mund ta shohim në karriget e Parlamentit. Kështu, Tanit iu desh të mbaronte disa punë të vogla, të kalonte dhe pushimet dhe të projektonte si periudhë më të favorshme për të kryere ceremoninë martesore stinën e vjeshtës.</p> Këto janë ditët e fundit. Dritani, ka prenotuar lokalin, ka bërë gati ftesat, që pas një jave të festojë ikjen e beqarisë. Sipas tij, dasma do të jetë një festë e thjeshtë me familjarët dhe të afërmit. Ndërsa, pas kësaj do të ketë edhe një ceremoni tjetër për shoqërinë dhe miqtë e çiftit, ku nuk do të mungojnë as miqtë më të rinj të tyre, ata të “Big Brother”-it. Por një kontribut të veçantë në martesën e Dritan Shehajt ka edhe gazeta “Shekulli”. Do të thoni ju si? Në suplementin e datës 6 qershor 2009, në faqet e Sh2-shit është botuar një intervistë e Tanit me titullin: “Planet për martesë”. Kaq u desh që një lexues i rregullt i gazetës, por edhe një fans i Dritanit të telefononte në redaksi, duke u shprehur se, “në qoftë se personazhi i intervistës do pranonte fustanet e nuses së tij, ai do t’i jepte falas për të, pasi dispononte një dyqan me fustane nusërie. Kjo gjë iu komunikuar Shehajt nga ana jonë dhe ditën e dasmës Eva do të veshë fustanet që u gjendën me “mblesërinë” tonë. Ne i urojmë çiftit jetë të lumtur dhe me sa më shumë bebe!</p> I famshëm për një ditë! Fama që të japin programet televizive, si ai tipit të “Big Brother”-it, janë si flluskat e sapunit. Për çdokënd që hyn në atë shtëpi, në qoftë se do të ketë diçka për të dhënë edhe pas daljes nga shtëpia është rasti më i mirë për t’u promovuar, në të kundërt, fama jote mund të jetë vetëm një ëndërr që e ke parë, je kënaqur dhe kaq. Në rastin e Shqipërisë, por jo vetëm, janë të shumtë ata personazhe që kanë bërë bujë për shkak të bëmave apo të veprimeve “që bien në sy”, të kryera këto përballë kamerave. Ndërsa bota jashtë kërkon diçka tjetër: “standarde” për të qenë një njeri i pranueshëm në shoqëri. Të quhesh “VIP”, në më të paktën duhet të japësh një kontribut, “të jesh i dobishëm për shoqërinë. Menaxhimi dhe vetëkontrolli do ishin ideale në raste të tilla. Të gjithë ata që e quajnë veten “VIP” duke e fituar këtë nga veshjet ekstravagante, blicet e aparateve, makinat luksoze, nuk janë gjë tjetër vetëm flluska që pëlcasin në të qindin e sekondës dhe aty për aty mund të jesh sërish “askush”.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4522. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4522

Afërdita dhe Shpati së shpejti do të martohen Nuk ka dyshim që çifti Afërdita-Shpati është një nga më simpatikët në botën e showbizit, e kjo jo vetëm falë pamjes së tyre, por edhe imazhit të këndshëm të krijuar në vite. Në fakt, vija elegante fizike dhe bukuria natyrale kanë qenë një ndihmë e pashoqe për të, gjë që duket edhe në këngët e lansuara prej saj Nëse je burrë dhe Për ty dridhem, të cilat bukuroshja Afërditë i ka shoqëruar me lëvizje shumë dinamike.</p> - Fillimisht do të donim të dinim si ia keni kaluar gjatë verës dhe projektet me të cilat jeni përfshirë?</p> Gjatë verës e cila mu duk se nuk zgjati aq sa të gjithë dëshirojmë të zgjasë, ia kam kaluar shumë mirë. Kam punuar me disa këngë të reja, të cilat do ti dëgjoni shumë shpejt. Po kështu, kam qenë me pushime në Antalya të Turqisë, së bashku me Shpatin, ku duhet të them se ia kemi kaluar me të vërtetë shumë shumë mirë. Për më tepër, rreth një javë më parë kam ardhur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku banon familja ime dhe ku jam angazhuar me sfilita dhe fotosesione të ndryshme.</p> - Të ndalemi te muzika. Si po shkon këto kohë aktiviteti juaj muzikor dhe ai në fushën e modës? Ndonjë të re?</p> Duhet të them se po shkon shumë mirë. Me muzikë jam marrë gjatë verës, duke punuar me disa këngë të reja, të cilat i kam përfunduar. Ndërkaq, jam në përgatitje e sipër të albumit të ri, për të cilin jam duke punuar me shumë kujdes.</p> Sikurse e thashë edhe më sipër, ndodhem në Amerikë prej 10 ditësh dhe këtu po merrem me fushën e modës, me sfilatat që më presin dhe fotosesione për katalogë të ndryshëm.</p> - Do tju pëlqente tju cilësonin më mirë një modele apo këngëtare?</p> Unë kam punuar si modele që 6 vite më parë dhe këtë e kam punë të shpirtit, por tani që kam filluar të shfaqem edhe si këngëtare, më duket se çdo ditë e më tepër është duke më hyrë në zemër muzika. Mendoj se është e rëndësishme që çdo njeri që zgjedh një profesion të ndjehet shumë komfort me veten e tij, si dhe të dijë se çfarë kërkon nga puna. Kjo pasi çdo person ka talent të ndryshëm nga një tjetër, ndaj duhet të dijë si ta përdor.</p> - Ju keni qëndruar së fundmi disa kohë me Shpatin në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku ndodheni aktualisht. Na tregoni diçka më tepër, cili ishte qëllimi i këtij qëndrimi atje?</p> Po, është e vërtetë, Shpati ka ardhur këtu për një periudhë 1-mujore, të mjaftueshme sa për të kryer koncerte, kështu që ato ditë që ai ka ndenjur këtu, i kemi kaluar bashkë. - Si është një ditë normale për Afërditën? Sa kohë dhe para shpenzoni ju për të qëndruar në formë dhe për veshje e bizhuteri?</p> Një ditë normale për mua është zakonisht e angazhuar me punë, por pavarësisht të gjitha impenjimeve, unë mundohem ti kushtoj edhe vetes pak kohë. Shpenzoj shumë para për veshje, pasi e pëlqej shume shopping-un. Ndërkaq, sa i përket formës fizike, dua të shtoj se kam një metabolizëm shumë të mirë dhe falë Zotit nuk kam nevojë për asnjë lloj diete, sepse e dua shumë ushqimin, veçanërisht ëmbëlsirat.</p> - Ka zëra që thonë që Shpati ka qenë trampolina që ju ka hedhur juve në botën e muzikës? Sa e vërtetë është kjo?</p> Është e vërtetë që Shpati më përkrah në çdo hap të karrierës sime, të cilën sapo e kam filluar. Këshillat e tij i marr në konsideratë gjithmonë pozitivisht, por duhet të shtoj që unë merrem me muzikë që në moshën 10-vjeçare. Për shkak të shpërnguljes sime në Shtetet e Bashkuara të Amerikës unë nisa të merrem me modelim, ndërsa më parë kam pasur oferta të ndryshme muzikore, gjë të cilën e kam pasion.</p> - A keni ndërmend të realizoni së bashku një bashkëpunim muzikor?</p> Po, kemi ndërmend të bëjmë diçka të tillë dhe jemi duke e planifikuar. Për të shuar më shumë kureshtjen me më tepër detaje nuk po flas, më mirë le të mbetet një surprizë për të gjithë fansat.</p> - Afërdita, mendoni se jeni më shumë e talentuar, apo e bukur?</p> Jam e talentuar dhe falënderoj Zotin që nuk më la edhe pa bukuri</p> - Ju kemi parë mjaft të përmbajtur nëpër video, sa i përket performancës suaj. Keni pasur oferta tundues, që i keni refuzuar, edhe në emër të famës dhe parave?</p> Po, kam pasur oferta që edhe i kam refuzuar, sepse unë vetë merrem me dizajnim dhe e di sadopak se si funksionojnë këto gjëra, në Amerikë dhe përafërsisht edhe në Ballkan.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4518. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4518

14 Shtator, qindra mijëra nxënës i drejtohen shkollës Ka nisur sot viti i ri shkollor në vendin tonë. Mijëra nxënës të shkollës fillore, 9-vjeçare dhe të mesme iu drejtuan sot shkollës, për të vazhduar rrugën e dijës. Më e bukur është kjo ditë për afro 50 mijë fëmijë që bëhen për herë të parë nxënës të klasës së parë. Furia e nxënësve mësuesve dhe prindërve sot kishte zaptuar rrugën e kryeqytetit, duke e çuar trafikun në kaos.</p> Në ditën e parë të shkollës, një urim i veçantë vjen nga Presidenti i republikës, i cili ishte në shkollën ku kreu arsimin 9-vjeçar në Tiranë ‘Servete Maçi’. “Sot është një ditë e veçantë. Uroj të gjithë nxënësit, por edhe mësuesit që do japin dije për një vit të mbarë shkollor”, u shpreh Topi. Më tej, presidenti kujtoi se në bankat e shkollës “Servete Maçi” ai ka marrë dijet e para. “Në këtë oborr kam kaluar 8-vitet e jetës sime shkollore, ku nuk mund të harroj asnjëherë kur kam marrë dëftesën e parë”, tha ai.</p> Ndërsa ministri i Arsimit, Fatos Beja ka nxituar të urojë nxënësit përmes një njoftimi për shtyp, në ditën e fundit të punës së tij. “Dëshiroj të shpreh kënaqësinë time që 650 mijë nxënësit e nxënëset që shkojnë këtë vit në shkollat e të gjitha llojeve do të përfitojnë nga një standard arsimor më i lartë se ai i vitit të kaluar”, u shpreh Beja në fjalën e tij përshëndetëse. Më tej, ai tha se “procesi mësimor do të jetë interaktiv si kurrë ndonjëherë më parë në Shqipëri. Nxënësit do të ulen në kabinete të reja të shkencave e informatike. Mbi gjysmë milionë nxënës do të navigojnë në internet në 2000 shkolla, të mëdha e të vogla, në qytet e në fshat; me dhjetëra mijë do të ulen në banga të reja, do të mësojnë në shkolla të reja e të rinovuara; me mijëra fëmijë të fshatrave të largëta të Krujës, Kukësit, Tropojës, Beratit e Vlorës do të ndjekin mësimet në konvikte bashkëkohore”.Ky vit i ri shkollor nis me risi edhe për gjimnazet, ku rikthehen vitet e para. Janë afro 40 mijë nxënës që shkojnë për herë të parë në shkollë të mesme. Por, kjo strukturë e re ka sjellë mjaft probleme në stafet pedagogjike të gjimnazeve, të cilët edhe pse sot nis shkolla, ende nuk kanë mundur të formojnë klasat, për shkak të kurrikulave të reja. Një problem për kryeqytetin dhe qytet e tjera të mëdha ëhstë mësimi me turne. Gjithsesi sot, s’ka turne, të gjithë nxënësit iu janë drejtuar shkollave të tyre në orën 08:00 të mëngjesit.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.webshqip.com/new/?p=4515. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.webshqip.com/new/?p=4515

Mbrojtja e fëmijëve të Jackson mbi një milion dollarë Tre fëmijët e këngëtarit të ndjerë Michael Jackson do të mbrohen nga një ekip truprojash që do të kushtojnë 1.1 milion dollarë (753.734 euro) në vit.</p> </p> Familja Jackson dëshiron të mbrojë fëmijët, pasi që ekziston frika që Prince Michael, Paris dhe Prince Michael II (aka Blanket), mund të jenë pre e kidnapuesve pas vdekjes së babait të tyre. </p> Sipas News of the World avokatët e familjes kanë bërë një plan mbrojtës për tre fëmijët dhe kanë angazhuar gjashtë truproja, të përgatitur për të luftuar në rastet e kidnapimit./telegrafi</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=981. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=981

Martohet Dritani i Big Brother me juristen e burgjeve Martohet personazhi i parë i shtëpisë së “Big Brother”. Ceremonia e thjeshtë familjare, me praninë e miqve dhe të afërmve. </p> Dritani i “Big Brodher”-it e vendosi: do të martohet. Një nga personazhet më të spikatur të shtëpisë së “BB2″-shit, po përgatitet seriozisht për ceremoninë martesore, e cila do të jetë më datën 19 të këtij muaji.</p> Që Tani ishte i fejuar, këtë e dimë të gjithë, pasi gjatë qëndrimit tij në shtëpi, ajo (e fejuara) u bë personazh mediatik, për shkak të pranisë së të dashurit të saj në shown më të madh televiziv.</p> Një lidhje dashurie që ka nisur në bankat e fakultetit juridik, kur ata të dy ishin studentë, duket se po finalizohet me sukses, me një martesë familjare dhe jo vetëm.</p> Lidhja e çiftit në fjalë ka filluar dhe vazhduar në mënyrë më se të natyrshme. Në fillim shokë, por gjatë kafeve të shpeshta me njëri-tjetrin panë që ata të dy nuk mund të ishin vetëm miq. Për këtë arsye, pa më të voglin hezitim, guxuan për diçka më tepër dhe po t’i pyesësh tani, pranojnë me bindje se nuk kanë vepruar aspak keq.</p> Siguria te njëri-tjetri dhe besimi absolut në dashurinë që kanë, ka bërë që Tani dhe Eva të mos e zgjasin më. Një test prove për të dy ishte dhe pjesëmarrja e Shehajt në “Big Brother”. Nga eksperiencat e ndryshe, kur personat futen në atë shtëpi ka rrezik të mos dalin më me po atë mendje që kanë hyrë.</p> Ndërsa tek Dritani nuk ndryshoi asgjë. Gjatë qëndrimit nëntëjavor brenda mureve të asaj shtëpie, në survejimin 24 orë non stop të kamerave, ai nuk mohoi për asnjë moment se ishte i lidhur. Pjesa e dytë i përket daljes nga shtëpia. As pas kësaj, ai nuk u tundua nga fansat komplimentet e shumta që merrte.</p> Vlen të theksohet se këto gjera nuk e shqetësuan Evën. Kaq mjafton që ata të dy t’i jepnin fund beqarisë dhe të fillonin një jetë prej familjarësh. Kështu, vajza (Eva) që punon si juriste pranë Drejtorisë së Burgjeve dhe djali, i cili nuk është as më pak e as më shumë po plot 1.99 centimetra i gjatë, do të jenë tani burrë e grua.</p> Por të bërit i famshëm, pati edhe një të “mirë” tjetër për të: vendosjen e emrit në listat e kandidatëve për deputetë në vendlindjen e tij, Gjirokastër.Pas daljes nga shtëpia, ai ndërmori një fushatë të vrullshme politike për të treguar dhe bindur bashkëqytetarët të tij që ata t’i japin besimin më anë të votës së tyre.</p> Edhe pse ai nuk fitoi, ndihet i vlerësuar që në CV-në e tij, që tani e tutje do mund të shënohet “deputet i mbetur në tentativë”. Por ku i dihet, ndoshta në zgjedhjet e ardhshme, do të mund ta shohim në karriget e Parlamentit. Kështu, Tanit iu desh të mbaronte disa punë të vogla, të kalonte dhe pushimet dhe të projektonte si periudhë më të favorshme për të kryere ceremoninë martesore stinën e vjeshtës.</p> Këto janë ditët e fundit. Dritani, ka prenotuar lokalin, ka bërë gati ftesat, që pas një jave të festojë ikjen e beqarisë. Sipas tij, dasma do të jetë një festë e thjeshtë me familjarët dhe të afërmit. Ndërsa, pas kësaj do të ketë edhe një ceremoni tjetër për shoqërinë dhe miqtë e çiftit, ku nuk do të mungojnë as miqtë më të rinj të tyre, ata të “Big Brother”-it.</p> Por një kontribut të veçantë në martesën e Dritan Shehajt ka edhe gazeta “Shekulli”. Do të thoni ju si? Në suplementin e datës 6 qershor 2009, në faqet e Sh2-shit është botuar një intervistë e Tanit me titullin: “Planet për martesë”. Kaq u desh që një lexues i rregullt i gazetës, por edhe një fans i Dritanit të telefononte në redaksi, duke u shprehur se, “në qoftë se personazhi i intervistës do pranonte fustanet e nuses së tij, ai do t’i jepte falas për të, pasi dispononte një dyqan me fustane nusërie. Kjo gjë iu komunikuar Shehajt nga ana jonë dhe ditën e dasmës Eva do të veshë fustanet që u gjendën me “mblesërinë” tonë. Ne i urojmë çiftit jetë të lumtur dhe me sa më shumë bebe!</p> I famshëm për një ditë! Fama që të japin programet televizive, si ai tipit të “Big Brother”-it, janë si flluskat e sapunit. Për çdokënd që hyn në atë shtëpi, në qoftë se do të ketë diçka për të dhënë edhe pas daljes nga shtëpia është rasti më i mirë për t’u promovuar, në të kundërt, fama jote mund të jetë vetëm një ëndërr që e ke parë, je kënaqur dhe kaq.</p> Në rastin e Shqipërisë, por jo vetëm, janë të shumtë ata personazhe që kanë bërë bujë për shkak të bëmave apo të veprimeve “që bien në sy”, të kryera këto përballë kamerave. Ndërsa bota jashtë kërkon diçka tjetër: “standarde” për të qenë një njeri i pranueshëm në shoqëri. Të quhesh “VIP”, në më të paktën duhet të japësh një kontribut, “të jesh i dobishëm për shoqërinë.</p> Menaxhimi dhe vetëkontrolli do ishin ideale në raste të tilla. Të gjithë ata që e quajnë veten “VIP” duke e fituar këtë nga veshjet ekstravagante, blicet e aparateve, makinat luksoze, nuk janë gjë tjetër vetëm flluska që pëlcasin në të qindin e sekondës dhe aty për aty mund të jesh sërish “askush”.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=984. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=984

Freida Pinto dhe Patel, në lidhje? Dy yjet indus të filmit Slumdog Milionaire, Freida Pinto dhe Dev Patel ishin së bashku në një aheng të organizuar nga disa aktorë.</p> Edhe pse asnjëherë nuk duan të flasin për lidhjen e tyre, shumë burime kanë thënë se ata janë së bashku dhe po ia kalojnë shumë mirë.</p> Nuk ka dyshim se Freida e cila luan rolin e Latika-s në Slumdog milionaire, dhe kolegu i saj duken mjaft bukur së bashku.</p> Për zhvillime të tjera të gjithë jemi kurioz të dimë sa më shpejt</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=973. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=973

Treatments for Attention Deficit Disorder The array of remedies which have been proposed for ADHD has grown to mind boggling proportions. The list of medications, potions, and elixirs is a lengthy one, ranging from the widely used stimulant drugs to such exotic substances as oil of evening primrose. A host of special diets have been touted as beneficial, including diet free of sugar, dyes, additives, and other substances presumed to cause learning and behaviour problems.</p> Various forms of psychotherapy have been tried, such as play therapy and the currently and popular family therapy. Behaviour modification programs have been widely used in the home and the classroom. Training approaches aimed at remedying presumed underlying weakness have employed eye exercise, instruction in self control and social skills, exercises to improve sensory motor integration, and biofeedback techniques. Environmental manipulations have included removal of fluorescent lights, isolation of children in individual cubicles in classroom , and the use of “minimal stimulation” classrooms with frosted windows, bare walls, and teachers dresses in drab colors.</p> Despite the intuitive appeal of many of these remedies, only a few have survived the rigorous test of controlled scientific evaluation.</p> Stimulant Medication More than 60 years ago, it was discovered that central nervous system stimulants such as amphetamines had the effect of calming restless, hyperactive children and helping them maintain attention and concentration. This discovery was generally ignored for years but latter the result of many scientific studies conformed earlier findings. Interest in the use of stimulants was renewed, and Dexedrine  and Ritalin came into widespread use for the treatment of ADHD.</p> Today drug treatment is well established as an effective means of helping children and adults with ADHD. Ritalin is the most frequently prescribed medication, followed by Dexedrine. Cylert is a relative new comes. It has been used less often because in the past, at least, effects were not obvious for a period of days to weeks. Recent research, however, suggest that beneficial effects can be obtained more quickly, and there are many who believe that this medication, because it is long acting, offers advantages in sustained control of symptoms.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3000. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3000

Clean Up Your Relationships Creating a simple life isn’t always simple. Some steps, like stopping the junk email or throwing out everything but the aspirin, are easy and can be accomplished in a matter of minutes.Others, like moving  to a smaller home or cleaning up your relationships, can take much longer and be among the most difficult things you ever have to do.</p> I’m refering to a marriage or a relationship that isn’t going anywhere, and that is causing you stress and pain. If you are in such a relationship, and you have tried to fix it you can’t, get out. If you can’t come to that decision on your own, then get help. Talk to a therapist, or join a support group of people who are committed to your happiness and well being. If you can’t find such a group, then form one of your own.</p> Meeting in regular basis with people who are going through similar problems, and who are committed to growth, can provide a powerful impetus for you to get out of a dysfunctional relationship.</p> Cleaning up relationships applied to friends, too. Perhaps it is time to think about moving on from relationship that no longer works for you. Ending  friendship, unlike ending a marriage, doesn’t necessarily require a major confrontation or discussion. Depending on your history together, sometimes it is easier to retreat and simply fade out of someone else’s life.</p> When you think about it , the getting out of a difficult relationship can be relatively easy. It is the deciding to get out that is often the difficult part. No other thing you could possibly do will simplify your life as quickly or as completely as getting out of a relationship that isn’t working.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=197. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=197

Hekurani spot me Albinën Duket se Hekuran Krasniqi nuk është duke shikuar për sezone verore apo vjeshtore pasi pas klipit Gjithçka mbeti n’letër, që ishte një bashkëpunim i tij me grupin Llegenda dhe Astrit Stafa, tani ai ka realizuar edhe një videoklip të ri, që do ta promovoj të martën. </p> Bëhet fjalë për klipin e ri të Hekuranit të cilin ai e ka realizuar me këngëtarën Albina Demaku, Ndarje pa kuptim. </p> Muzika dhe orkestrimi i kësaj këngë është bërë nga Hekuran Krasniqi ndërkaq teksti është shkruar nga Granit Gashi Geni.</p> Realizimi i klipit të ri të Hekuranit është bërë nga produksioni VideoArt. /gazetaexpress</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=977. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=977