Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

97-a e Shqipërisë 1 Euro E tregojnë si anekdotë dramën ekonomike që serbët përjetuan në gjysmën e parë të viteve ‘90-të. Shkon serbi të pijë kafenë e mëngjesit dhe pa i ardhur ende filxhani, paguan thesin me dinarë. Çuditet miku përkrah dhe e pyet, pse kështu, dhe ai i thotë serioz: “Sa ta mbarojmë ne kafenë, do të duhet edhe një thes tjetër…”.</p> Kjo është e shkuara e hidhur e zhvlerësimit të monedhës vendase, hiperinflacionit dhe rënies së ekonomisë së një vendi, por që ishte nën sanksione ekonomike nga OKB-ja, për shkak se regjimi i Millosheviçit kishte zhytur në gjak ish-Jugosllavinë.</p> Por, pas një dekade e gjysmë, kjo mund të jetë shumë shpejt e tashmja e hidhur e shqiptarëve.</p> Brenda dy ditëve, euroja fitoi disa pikë kundrejt lekut dhe vetëm dje, disa orë nga mesdita, kursi i këmbimit u trondit sërish, me një rritje tjetër prej disa pikësh, për t’u fiksuar në mbrëmje mbi 140 lekë, një tavan historik, që sot kushedi ku do arrijë. Ashtu si me serbët, edhe me shqiptarët e keqja vjen “nga lart”, nga qeveritë. Janë qeveri që masakrojnë ekonomikisht qytetarët e tyre.</p> Në luftë apo në paqe. Por shqiptarët, ndryshe nga serbët që e përzunë një regjim që abuzonte me jetët e tyre, brenda dy dekadave janë viktima të së njëjtës qeverisjeje, madje të të njëjtit njeri në krye të punëve të vendit.</p> ‘97-ta kështu nisi. Ca fjalë, pak humbje besimi në fillim, pastaj ca tronditje, radhë te sportelet, për të vijuar me dyndjet, mitingjet “duam paratë tona!”, rënien e shtetit që kishte bërë menaxherin e piramidave dhe sehirxhiun, zbythjen e ministrit Bode që kish thënë në tetor ‘96 një gjysmë fjale për paralajmërimin e FMN-së për mbylljen e skemave piramidale, pastaj daljen donkishoteske të Presidentit Berisha se ato para ishin më të pastrat në botë dhe pas tyre rrokullisja drejt humnerës social-ekonomike: 1.2 miliardë dollarë të gëlltitur nëpër piramida, miliarda të tjera të shkatërruara pas kaosit, mbi 4 000 jetë njerëzish të humbura tragjikisht…</p> Pas 13 vitesh kemi në krye të njëjtët diletantë, dhe me gjasa, të njëjtën situatë dramatike. Jemi sërish me hijen e piramidave. FMN-ja sërish është përzënë nga vendi, besimi i publikut te politika dhe bankat është tronditur.</p> Veçse sot, qeveria nuk ka nevojë të ngrejë apo të mbrojë fondacione dhe kompani piramidale, sepse është vetë piramida më e madhe në vend.</p> Tatëpjeta e madhe që po jep shenjat e para me euron, nuk erdhi as dje, as para një muaji. Të paktën ajo ishte paralajmëruar që prej fundit të vitit të shkuar, kur shpërtheu kriza ekonomike botërore.</p> Kur qeveritë e përgjegjshme nga më e madhja te më e vogla, anembanë botës, morën masa antikrizë, mobilizuan fondet për të ndihmuar sektorët më të rrezikuar, planifikuan fondet rezervë për çdo të papritur.</p> Problemi është se qeveria shqiptare, ishte ndër të vetmet në botë që nuk e njohu dhe ende nuk e ka njohur krizën ekonomike.</p> Ajo e mohonte idiotësisht atë, edhe pse kriza ishte shtruar këmbëkryq në ekonominë e vendit, me rënie të eksporteve dhe rritje të importeve, me mbyllje të ndërmarrjeve dhe hedhjen e punëtorëve në rrugë, me uljen e dërgesave të emigrantëve, nënçmim të lekut, uljes së kreditimit të ekonomisë dhe bizneseve nga bankat dhe shtrenjtim të çmimeve në treg për konsumatorët.</p> Këta të fundit janë ata që kanë paguar dhe do të paguajnë shumë shtrenjtë për krizën që nuk njohu dhe nuk parandaloi qeveria.</p> Janë mbi 150 mijë kredimarrës në euro, të cilët po e paguajnë shumë shtrenjtë sot dobësimin e lekut dhe forcimin spekulativ të euros. Për të paguar kreditë e tyre për biznesin apo konsumin u duhet të paguajnë shumë më tepër se ç’kanë mundësitë.</p> Janë edhe qindra mijëra depozitues të tjerë, që mbajnë kursimet e tyre në monedhën e vendit, në bankat e nivelit të dytë.</p> Vite të tëra kursimesh, mund të mos vlejnë asgjë nesër. Ato kursime zhvlerësohen, ashtu si dhe monedha me të cilën janë depozituar, siç do të zhvlerësohen edhe rrogat nga rritja e inflacionit.</p> Ndonëse ishte paralajmëruar nga misioni në ikje i FMN-së dhe ekspertët e financave, qeveria bëri të kundërtën: mori kredi të shtrenjta me interes tregtar në valutë dhe gjatë stinës elektorale për zgjedhjet parlamentare të 28 qershorit 2009, shkriu buxhetin e shtetit për të vjedhur një mandat të dytë qeverisës, duke bërë fushatën më të shtrenjtë në historinë e vendit dhe duke mos lënë fonde në buxhet.</p> Kurse ky që flet më poshtë është Sali Berisha, që me papërgjegjshmërinë e ‘97-ës, vijon t’u hedhë hi syve të shqiptarëve, vijon të mos e njohë krizën që po na rrjep:</p> “Ekonomia shqiptare, – thotë gjeniu – mbetet nga të paktat ekonomi që shënon edhe këtë vit një rritje prej rreth 10 për qind të të ardhurave; shënon një rritje ekonomike që luhatet midis 4-6 për qind sipas trimestrave. Investimet e huaja në Shqipëri, sipas të dhënave të fundit të Bankës së Shqipërisë, 6-mujorin e parë u rritën me 59 për qind, krahasuar me një vit më parë.</p> Asnjë nga investitorët e mëdhenj nuk u tërhoq nga projektet e tij për të investuar në Shqipëri. Qeveria ka ndjekur politikën e investimeve të mëdha dhe intensive, duke trashëguar një infrastrukturë të papranueshme.</p> Ne investojmë 10 për qind të prodhimit të brendshëm në infrastrukturën rrugore, ujësjellës, kanalizime dhe vepra të tjera publike”. (Fjala në Konferencën e 8-të Ndërkombëtare të Bankës së Shqipërisë më 17 shtator 2009). Po aty ku hodhi idenë që Shqipëria të bëhet gati t’i bashkohet eurozonës, që dje guvernatori vetëm lajthitje nuk e cilësoi.</p> Kryeministri do të vijë të flasë sërish për takimet në OKB, për drekat, darkat, fotografitë. Vetëm për krizën, euron e shtrenjtë dhe lekun e tatëpjetës nuk do të flasë.</p> Do të urdhërojë prerjen e parave të tjera në lek dhe do t’ua hedhë përpara shqiptarëve të rrjepur me rritje rrogash dhe pensionesh, me kartëmonedhë të zhvlerësuar. Fiks si në verën 1997, kur vlera e dollarit kundrejt lekut u rrit 50 për qind, sepse ky ishte produkti i qeverisjes që ai ngriti në qeverisjen e parë.(Shekulli)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22933. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22933

Shitje rekorde të BlackBerry Kompania Research in Motion (RIM) ka publikuar rezultatet për tremujorin fiskal veror, në mes muajit qershor e gusht janë shitur 8.3 milionë BlackBerry. Ky rezultat është i madh se ai i deritanishmi më i miri i cili ka qenë 7.8 milionë.</p> Gjithashtu, janë publikuar shifrat se aktualisht ka 32 milionë përdorues të BlackBerry, derisa gjysma e pajisjeve të shitura gjatë verës kanë në duart e përdoruesve të rinj.</p> Megjithatë, përkundër shitjeve rekorde të shitjes dhe përfitimeve për 3% më të mëdha të cilat gjithsej janë 3.53 miliardë dollarë, përfitimi i përgjithshëm i kompanisë është për 26% më e dobët sesa në tremujorin pranveror.</p> Për tremujorin vjeshtor RIM pret katër milionë përdorues të ri dhe përfitime në mes të 3.6 deri në 3.85 miliardë dollarë.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=927. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=927

Land Rover konfirmon prodhimin e modelit LRX Land Rover ka vërtetuar edhe zyrtarisht atë për të cilën është spekuluar me muaj të tërë. Prodhuesi britanik i automjeteve të terrenit dhe atyre sportive do ta shtojë edhe modelin LRX në listën e tij.</p> Modeli serik i konceptit i cili për herë të parë është paraqitur vitin e kaluar në panairin e automjeteve të Detroitit do të duhej që të paraqitet zyrtarisht vitin e ardhshëm, e në shitje të del në vitin 2011.</p> Edhe pse në Land Rover nuk zbulojnë shumë gjëra për modelin e tyre të ri, LRX, i cili me shumë gjasë nuk do të quhet si i tillë kur të del në shitjes, do të jetë më i vogli, më i lehti dhe më i efektshmi nga të gjitha modelet e deritanishme të Land Roverit. Automjeti do të duhej të ndërtohej në platformën e përshtatur të modelit Freelander, derisa nën kapak të motorit do të duhej ti gjendej 2.2 litërshi me naftë, si dhe 3.2 litërshi me benzinë dhe gjashtë cilindra. Supozohet se në plan është edhe versioni hibrid me benzinë dhe rrymë.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=922. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=922

Google në kërkim të blerjeve të reja Shefi ekzekutiv i Google, Eric Schmidt ka deklaruar se gjërat kanë filluar të qëndrojnë më mirë në organizatën e kërkimit. Schmidt ka thënë se blerjet janë ndezur sërish dhe pret që të bëjë një marrëveshje të vogël brenda periudhës prej një muaji.</p> Shikimi i tij është se më e keqja e krizës globale ekonomike ka kaluar dhe ai po sheh përmirësimet si brenda ashtu edhe jashtë Shteteve të Bashkuara të Amerikës.</p> Schmidt ka deklaruar për AP se është e qartë se më e keqja e rënies ekonomike ka kaluar dhe Google është duke vështruar një nivel të ri të përmirësimit, brenda e jashtë SHBA-së.</p> Aktiviteti i blerjeve është duke u kthyer në nivelin normal. Google dikur e ka pasur hobi të blejë kompani të vogla që mbaheshin në formë private, por kjo makinë e marrëveshjeve është ndalur gjatë këtij viti për të marrë pakëz frymë.</p> Por mos prisni se Google do të punësojë sërish punëtorë të rinj. Schmidt ka deklaruar se rikthimi i tipit të blerjeve një-në-muaj është si zëvendësim i nevojës për të punësuar staf të ri.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=919. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=919

PS3 tejkalon shitjet e Wii në Japoni </p> Sony Playstation 3 ka tejkaluar pothuajse për pesë herë shitjet e Nintendo Wii në tregu japonez gjatë tri javëve të fundit deri më 20 shtator, falë versionit të ri dhe më të lirë.</p> Sipas hulumtimit të kryer nga publicisti i video lojërave Ascii Media Works, Sony ka arritur të shes 257.254 PS3 në tregun e saj shtëpiak brenda një periudhe tri-javore, gjersa Nintendo ka arritur në kuotën prej vetëm 52.229 Wii të shitura.</p> PS3 i ri është paraqitur në shitje me 1 shtator në Amerikën Veriore, Evropë dhe Azi, përveç Japonisë ku ka debutuar dy ditë më vonë. Çmimi i tij në Japoni është 29.980 jen (330 dollarë) kurse në Amerikën Veriore kushton vetëm 299 dollarë (çmim të ngjashëm ka edhe në Evropë).</p> Sikurse paraardhësi i tij, kjo platformë i lejon përdoruesit të luajnë lojëra dhe të lëshojnë filma në disqe Blu-ray, dhe përveç kësaj versioni më i hollë konsumon më pak energji.</p> Shumë shpejt pas shkurtimit të çmimit të PS3, Microsoft gjithashtu shkurtoi çmimin e konzolës së saj Xbox 360, gjë që u përcoll edhe nga Nintendo, kur gjatë të enjtes bëri të ditur reduktimin e çmimit të Wii për herë të parë që nga paraqitja në vitin 2006.</p> Nintendo ka shkaktuar telashe në shitje për Sony dhe Microsoft përmes platformës Wii, e cila është e drejtuar ka njerëzit që dëshirojnë të kenë një argëtim jo standard me lojëra.</p> Por kohëve të fundit paraqitja botërore e kësaj konzole është zbehur. Shitjet e Wii kanë rënë në 2.23 milion njësi të shitura në periudhën prill-qershor, në krahasim me 5.17 milion njësi të shitura në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.</p> Sipas Ascii, Microsoft ka arritur të shesë 17.716 Xbox 360 në Japoni, brenda tri javëve deri më 20 shtator. Kompania amerikane ka hasur në vështirësi për të arritur një përqindje më të madhe pjesëmarrëse në tregun Japonez.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=918. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=918

Inxhinierët dhe artistët krijojn printim 3D nga pluhuri i xhamit Inxhinierët dhe artistët pranë Solheim Rapid Manufacturing Laboratory nga Universiteti i Uashingtonit, kanë zhvilluar një rrugë për të krijuar objekte nga xhami përmes përdorimit të printerit të zakonshëm 3D.</p> Metoda në fjalë bazohet në suksesin e ekipeve të mëparshme mbi printimin me qeramikë. Është bërë e qartë se nëse do të kishim mundësi të krijojmë një material në faktor e formës së pluhurit në madhësi prej përafërsisht 20 mikrona, ne do të ishim në gjendje të printojmë pothuajse çdo gjë tha Mark Ganter, bashkudhëheqës i Solheim Lab.</p> Në sistemin e zakonshëm për printim 3D, një shtresë e hollë e pluhurit shpërndahet mbi një platformë, ku një printer inkjet depoziton pika të solucionit lidhës vetëm në vendet ku kërkohet. Pluhuri nga xhami në fakt absorbon lëngun, kështu që qasja është dashur të ndryshohet në raport të pluhurit me lëng.</p> Xhami i printuar 3D përmban ngjashmëri të jashtëzakonshme me pate de verre, ku pluhuri i xhamit përzihet me në material lidhës sikurse që është të bardhtë e vesë apo me enamelin, dhe më pas vendoset në një vend të ngrohur. Teknika në fjalë daton qysh prej kohërave të lashta të kohërave Egjiptiane.</p> Artisti Meghan Trainor, një student i diplomuar nga Qendra UW për Arte Digjitale dhe Media Eksperimentale, ishte i pari që përdori metodën për të prodhuar objekte, në vend se të merret me testime të formave.</p> Krijimi i objekteve nga xhami përmes modeleve digjitale i ofron ideve të mia një formësim të menjëhershëm material, që është një faktor kyç në eksplorimet e mija rreth formave të artit digjital tha Trainor.</p> Ronald Rael, një asistent profesor i arkitekturës pranë Universitetit të Kalifornisë Berkley, është duke punuar në lloje të reja të blloqeve të qeramikës që mund të përdoret për sisteme ftohëse evaporuese.</p> Printimi 3D në xham ka një potencial të madh për ndryshimin e të menduarit rreth aplikimeve të mundshme të arkitekturës në xham tha Rael. Para ditës së sotme, nuk ka pasur ndonjë metodë të mirë për prototipe të shpjeta në xham, kështu që testimet e dizajneve ishin shumë të shtrenjta dhe ishin konsumuese të kohës.</p> Metoda e re gjithashtu do të krijonte një rrugë të re për riciklimin e xhamit.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=916. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=916

100 milion dollarë tjerë për Twitter Plani i biznesit i shumëpritur nga Twitter duhet të jetë afër realizimit, sepse sipas Wall Street Journal, ueb faqja ka disa investitor të rinj në bord.</p> Rowe Price, Insight Venture Partners dhe një grup i anëtarëve tjerë është raportuar se kanë dërguar 100 milion dollarë tjerë në fenomenin e mikro blogjeve.</p> TechCrunch raportoi gjatë javës së kaluar se Twitter ishte duke u munduar të bëjë bashkë një fond me vlerë prej rreth 1 miliard dollarë. Por ai raport ka sugjeruar se kompania do të mund ta arrinte këtë duke rritur 50 milion dollarë (gjysmën e asaj që e ka tani) për WSJ, një marrëveshje që pritet të përfundoj të enjten.</p> Twitter ende nuk ka arritur në një shkallë të theksuar të përfitimit të të hyrave. Por formuesit e saj kanë deklaruar se llogaritë e paguara të korporatave, në formë të një lloji të tabelave analitike, janë afër paraqitjes në skenë. Reklamimi nuk është një opsion që mund të lihet anash, pavarësisht asaj që kanë deklaruar ekzekutivët e kompanisë gjatë të kaluarës.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=912. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=912

Sony Te Lansoj Playstation 3 me 250GB Me një hap të njëjtë sikurse është duke bërë Microsoft me 250GB XBOX 360, Sony ka konfirmuar se do të lansojë një version më të shtrenjtë të Playstation 3 me 250GB por që do të shitet vetëm si pjesë e ‘pakos’</p> Kompania zbuloi një radhë të pakove të cilat të shtynë të zgjedhësh Sony-n përpara Microsoft. Nga java e ardhshme, do të kemi mundësinë të zgjedhim dy tituj Platinum apo lojën e famshme InFamous së bashku me një 250GB PS3 për një cmim rreth 320eu.</p> Dallimi i vetëm në mes Sony Plastation 3 Slim me 120GB dhe vallait të tij të madh do të jetë disku prej 250GB. Disku më i madh do të thotë se tifozët e lojrave do të kenë mundësi të shkarkojnë më shumë lojëra online. Konzolën PS3 mund ta porositni edhe ju në Amazon me një cmim prej £284.99.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=909. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=909

Compliments And Other Romantic Gestures. If you find yourself buttering up your date in order to further your own ends, than you are in the wrong and you should back of immediately. If you compliment the woman you are with on her great beauty in the hope that she will feel flattered and jump into bed with you, you will have stolen her trust and her body. You will have taken something that is not rightfully yours. You stole.</p> If, however, the woman you care about is having a bad hair day and is annoyed, you are right  to assure her that she is still beautiful. While this may not be completely honest, neither is it a lie. Because you love her, to you she is beautiful, in all circumstances and times. The whole beauty of love is that it makes rational evaluation impossible.</p> Consider the fact  that there are a billion parents on this planet and each is convinced that their kid is the cutes.</p> Even if you don’t think she really is beautiful, there is someone out there to whom she is attractive and beautiful. Also, within her there are many beautiful things. You can love things about her.  Your act of flattery is not false better and bring more joy to the relationship. You are not manipulating her for your own purposes.</p> The definition of a romantic gesture is that it is completely devoid of self-interest. A romantic gesture is one undertaken with the sole intent of making your date feel cherished and special. Any ulterior motive destroys the romance.</p> While compliments are important romantic gestures, there are plenty of other things you can do to show your date you care. When you are buying a present or planning some great surprise, you can double-check whether it is truly romantic by honestly thinking about whether you stand to gain anything from giving it. If you do, then choose something else.</p> So, for example, if your girlfriend is a terrible housekeeper, she won’t feel flattered by your giving her a vacuum cleaner. Rather than telling her with this gesture that she is special and beautiful, you are telling her, “Do a better job of cleaning your apartment. And by the way, if you have some extra time, come and do mine as well.” She will feel used. And if your boyfriend snores, then a gift of nose braces may well seem insulting. Spend the money on earplugs for yourself. Always go for something that nervier no other purpose than to please your date. Buy her flowers, and watch her light up. Flowers can’t clean a coffee stain or do the laundry, they can only express your affection for her. Similarly, you might want to try writing him a poem. He will feel moved, because poetry is such a private and selfless offering. Also, if you put something in about “all those sleepless nights with you,” he may heat the hint about his snaring.</p> If you are given a gift in a date and you hate it, should you lie? If your date bought you plastic roses, should you say that you love plastic flowers even more than real flowers? Of course not. There is no need to compromise your integrity in order to flatter your date. You could say, “This is the most beautiful gift i have ever received” when really you are thinking, “You cheap so and so, you should be shot, although you would probably recycle the metal if you were.” Or you can say instead, “Thank you so much for thinking of me. I am touched that wherever you do i am on your mind. When i marry the other guy, i’ll be thinking of you too.”</p> In short, always make your date feel cherished, special, and remembered.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=275. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=275

Say What You Mean, And Mean What You Say Men and women often have a problem communicating in a relationship. For her, the problem is that he doesn’t communicate at all, especially with regard to anything pertaining to the relationship. She will say, “Honey, do you love me.” And he, staring squarely at the television, will offer a grunt designed to allay her fears. Curiously, he offers the same grunt when she wakes him in the middle of the night and tells him that the house is burning down. Men are amazingly versatile and can use a single monosyllabic response to convey a whole range of meanings.</p> For his part, he complains that no matter what he says, she really means something else. Here is a chart ii found to translate a woman’s words:</p> She says: Do what you want. I’m not upset. She means: You will pay for this later, Of course I’m upset you moron.</p> You are certainly attentive tonight. Is sex all you ever think about?</p> I heard a noise. I noticed you were almost asleep.</p> Do you love me? I’m about to ask for something expensive.</p> I’ll be ready in a minute. By the time you have read War and Peace.</p> Yes No</p> No No</p> Maybe No</p> I’m sorry. You will be sorry.</p> Do you like this recipe? It is easy to fix, so you would better get used to it.</p> I don’t want to talk about it. I’m still building up evidence against you.</p> While this chart is undoubtedly useful, it is impossible for me to provide words for evry scenario. So be aware of what you say and make sure it reflects your true feelings.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=272. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=272

Lovemaking Quiz! Most people simply accept the fact that sex with the same partner will become boring and routine over time, but that certainly doesn’t have to be the case. You can have not sex, tender sex, quick sex, or slow sex you can have sex any way you like it if you and your partner are willing to put some though and energy into it.</p> How would your rate your sex life at this moment? Does it still have the sizzle that characterized it early in your relationship or, like last night’s champagne, has it begun to fizzle and go flat? To find out how much sizzle is left in your sex life, take the “Fizz Quiz” Below. Do you enjoy making love to your mate? Do you let your mate know how much you desire him ore her? Do you carve out special time for lovemaking? Do you create a romantic atmosphere that is conducive to making love? Do you tell your mate what feels good during lovemaking? Do you compliment your mate on his or her body before, during, or after lovemaking? While making love, are you as comfortable with the lights on as you are with them off? Do you vary the time of day you make love? Do you try different positions when making love? Do you allow sufficent time for foreplay before making love?</p> If you answered “no” to more than half of the questions, my guess is that your sex life has begun to fizzle.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=266. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=266

Returning Affection The prohibition on stealing teaches us that there must be given take in all our dealing. If we take something, then we must give equally in return, otherwise we are stealing. In your life, make yourself open to receiving love and giving back love.</p> Guys, this is an especially important rule for you. In general. men tend to be more naturally selfish than women. A man’s idea of doing something for his girlfriend her a wedgie before she goes to work. They think that the honor of picking up their smelly socks should be enough to please a lady in life. Men have to be especially wary of becoming complacent and taking their girlfriend’s affections for granted.</p> So, all you men out there, be creative and recourceful, and always try to think of ways to show your girlfriend that you appreciate her. Shower once a week, whether you need it or not. Fill her car with M&amp;M. Sing loud love songs under under her bedroom window in the middle of the night. Be generous in everything you do for her. Even if you go over the top, she will appreciate the gesture.</p> But. girls. if your man does express his affection, you should not abuse his generosity. If he takes you out to an expensive restaurant, don’t order forty main dishes and pack thirty-eight into a doggy bag to take home for your immediate relatives and distant cousins. Your date will think you are greedy and difficult to please. By not being appreciate of his generosity, you have actually stolen his trust and affection.</p> Instead, be modest and express wonder and gratitude for everything he does. If his idea of a romantic dinner is ravioli straight out of a can, say this is the best meal you have had since your stint in that Turkish women’s prison. Don’t worry, once he marries you, then you can make him really earn your affecting.</p> Say What You Mean, And Mean What You Say Men and women often have a problem communicating in a relationship. For her, the problem is that he doesn’t communicate at all, especially with regard to anything pertaining to the relationship. She will say, “Honey, do you love me.” And he, staring squarely at the television, will offer a grunt designed to allay her fears. Curiously, he offers the same grunt when she wakes him in the middle of the night and tells him that the house is burning down. Men are amazingly versatile and can use a single monosyllabic response to convey a whole range of meanings.</p> For his part, he complains that no matter what he says, she really means something else. Here is a chart ii found to translate a woman’s words:</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=269. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=269

Shtatzëna mbetet edhe një herë shtatzënë </p> Një shtatzënë amerikane nga Arkansasi është habitur kur ka shkuar në kontroll rutinor dhe ka kuptuar se ka mbetur shtatzënë edhe një herë.</p> Julia Grovenburg tani në bark ka dy fetuse, edhe pse foshnjat nuk janë binjakë. Mjekët thonë se ajo ka mbetur dy herë shtatzënë, dhe se fëmija i parë është ngjizur dy javë e gjysmë para të dytit.</p> A është kjo me të vërtetë e mundur? Doktoresha Karen Boyle, kirurge në qendrën mjekësore Greater Baltimore, për një emision të televizionit kombëtar amerikan ABC ka thënë: “Kur gruaja ka ardhur për ultrazë, fillimisht mjekët kanë parë një foshnje në zhvillim, e më pas edhe një fetus shumë më të ri. Edhe pse mund të ekzistojnë dallime në madhësi dhe zhvillim të fëmijëve, kjo nuk ka të bëj me shtatzëninë e hershme”.</p> Shtatzënia e dyfishtë rrallëherë ndodh, derisa Boyle thotë se ajo di për vetëm për dhjetë raste të tilla.</p> Boyle ka shtuar se diç e ngjashme i ka ndodhur para pak kohe një gruaje në Angli, dhe se të dy foshnjat e saj kanë lindur shëndosh e mirë.</p> Nëse krejt shkon sipas planit, vajza e cila do të emërohet Jillian do të lind në vitin 2009, derisa djali me emrin Hudson në vitin 2010.</p> www.telegrafi.com</p> Ky artikull eshte marre nga: http://kuriozitet.blog.al/?p=333. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://kuriozitet.blog.al/?p=333

Pingping, njeriu sa nje shishe vere </p> U përfshi në librin e rekordeve Guines pasi ka lindur me një deformim gjenetik që i ndalon rritjen: 73 cm i gjate për 7 kg. Ai është njeriu më i shkurtër i botës. Bëhet fjalë për 22-vjeçarin He Pingping, i përfshirë në librin e rekordeve Guines. Meqë edhe kur lindi peshonte 500 g, prindërit i vunë emrin Pingping që do të thotë, shishe vere. Vesi i Pingpingut është cigarja, të cilën e ka nisur kur ishte 7 vjeç. Ndërkaq, rekorde të tjera intriguese për njerëzit janë edhe rasti i një burri nga Holanda i cili për 1 minutë e 6 sekonda arriti të ndalojë me krah ngritjen në ajër të dy avionëve të vegjël. Apo edhe një kinez, i cili është hedhur nga lartësia më e madhe në një ujëvarë të lartë 12, 19 metra.</p> </p> Burimi: Tirana Observer</p> Ky artikull eshte marre nga: http://kuriozitet.blog.al/?p=337. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://kuriozitet.blog.al/?p=337

Nuk ka një, por dy Maqedoni! Nga Blendi Fevziu -</p> Akademia e Shkencave e Maqedonisë ka tërhequr botimin enciklopedik që hapi debatin më të madh mes dy etnive kryesore, që përbëjnë Republikën e Maqedonisë, shqiptarëve dhe maqedonasve, me justifikimin për ta rishikuar sërish atë. Nuk ka asnjë dyshim që tërheqja dhe rishikimi u bë pas protestave të forta në Maqedoni, Kosovë e Shqipëri si dhe pas insistimit të ambasadave amerikane dhe britanike në Shkup, që ishin përfshirë befas edhe ato, pa dëshirën e tyre në vorbullën e diskutimit. Nuk dua të merrem me tekstin e Enciklopedisë që ka lidhje me shqiptarët dhe marrëdhëniet mes dy vendeve. Enciklopeditë e vendeve ballkanike janë të mbushura me pasaktësi të tilla të qëllimshme historike; nuk dua të merrem as me shndërrimin e një teksti enciklopedik në një pasqyrë thashethemesh si ato sipas të cilave SHBA dhe Britania kanë stërvitur UÇKnë e Maqedonisë në vitin 2001; as me kompleksin e vazhdueshëm të maqedonasve, që në kërkim të një identiteti kombëtar, kanë filluar një fushatë përplasjeje me Greqinë, Bullgarinë dhe tashmë së fundi edhe me shqiptarët. Nuk dua të gjykoj as akademikët maqedonas, që nga teksti duket se janë produkt i mirëfilltë i shkollës ideologjike të nacionalkomunizmit, si për fatin e keq janë edhe hartuesit e enciklopedisë shqiptare që sapo është botuar. Këto janë të gjitha probleme që kanë rëndësinë e tyre, por që unë nuk besoj se janë thelbi. Sipas meje, thelbi qëndron në atë që shqiptarët dhe maqedonasit kanë dy vështrime tejet të ndryshme të shikimit të historisë, të gjykimit të njëritjetrit dhe të ndërtimit të shtetit të tyre. Nuk ka asnjë dyshim, dhe kjo u shpreh, se maqedonasit besojnë se janë aty përpara nesh, trashëgimtarë të Aleksandrit të Madh, emrin e të cilit ia kanë vënë një dyzine sheshesh, aeroportesh etj.; nuk ka asnjë dyshim që ne mendojmë dhe jemi të bindur se kemi qenë në ato troje përpara tyre. Kjo është një mënyrë e shikimit të historisë së shkuar dhe të debatueshme prej kohësh. Por shqiptarët dhe maqedonasit kanë një mënyrë krejt të ndryshme të shikimit dhe të historisë aktuale. Pak kilometra nga Tetova ngrihet një përmendore në kujtim të 5 pjesëtarëve të UÇKsë të vrarë në mars 2001. Teksti përkujtimor i quan ata dëshmorë të vrarë në betejë me trupat maqedonase. Për shqiptarët ata janë heronj; për maqedonasit ata janë terroristë. Si do ta mësojnë fëmijët shqiptarë dhe maqedonas në shkollë, historinë e vitit 2001? Si do të reflektohet kjo në enciklopedinë e një shteti, të përbërë nga dy etni që nuk gjejnë në asnjë vend pika të përbashkëta me njëra-tjetrën? Po shkoj më tej. Maqedonasit refuzojnë anëtarësimin në NATO për hir të një problem identitar. Ata nuk bien dakord me Greqinë për çështjen e emrit. Por për 30% të popullatës shqiptare të Republikës së Maqedonisë, kjo nuk ka asnjë rëndësi. Shqiptarët duan të anëtarësohen në NATO, BE, të ecin përpara dhe skanë asnjë kompleks identiteti. Fatkeqësisht, ajo që duhet thënë sot dhe që problemi i enciklopedisë e nxori në shesh, është se nuk kemi një, por dy Maqedoni. Një Maqedoni të shqiptarëve dhe një tjetër të maqedonasve. Se kemi një shtet, por që në thelb nuk funksionon si i tillë. Eksperimenti për një shtet unik maqedonas, i sponsorizuar me shumë shpresë nga komuniteti ndërkombëtar, për fatin e keq ka dështuar në terren. Shqiptarët jetojnë gjithnjë e më shumë në hapësirat e tyre në perëndim të Maqedonisë. Sa më shumë ata vetadministrojnë territoret e tyre, aq më shumë ato bëhen homogjene etnikisht, maqedonasit largohen. Po kështu me lindjen e Maqedonisë, ku shqiptarët po largohen drejt perëndimit ku jetojnë në komunitete të unifikuara etnike. Interesat janë po ashtu të ndryshme. Shqiptarët e Maqedonisë, nga Struga në Tetovë, mund të të flasin për çdo problem të politikës së Shqipërisë e Kosovës, por pak ose aspak për problemet që kanë lidhje me shtetin ku jetojnë. Për ta, Sali Berisha apo Hashim Thaci, janë më të rëndësishëm se sa Gruevski apo Ivanovi dhe ky është një fakt. Problemi i enciklopedisë nuk është thjeshtë problem i disa historianëve apo akademikëve demode, të formuar në kohën e komunizmit, që hedhin në treg një tekst provokativ. Problemi i enciklopedisë është problemi i mungesës së një koncepti të qartë dhe perspektive të një shteti të vërtetë të Maqedonisë, ku maqedonasit dhe shqiptarët do të jetojnë si të barabartë dhe me interesa të njëjta. Për fatin e keq të vetë Maqedonisë, kjo nuk ndodhi dhe vështirë se do të ndodhë. Ndaj, probleme si ky i enciklopedisë mund të përsëriten çdo ditë dhe në realitet, ne do të kemi ndoshta një Republikë të Maqedonisë, por në fakt, dy vende të ndryshme, Maqedoninë e maqedonasve dhe Maqedoninë e shqiptarëve</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=23071. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=23071