Zvicra refuzon Greqinë

vasil1501

Forumium praecox


Qeveria zviceriane nuk ka pranuar kërkesën e Greqisë për një marrëveshje midis dy vendeve, sipas modelit britanik, me anë të së cilës do të taksoheshin paratë qe kane depozituar greket e pasur ne bankat zviceriane.

Deklarata eshte bere ne nje takim qe ministrja zviceriane e Finances ka pasur ne Athine me homologun e saj grek Janis Sturnaras, kur ky i fundit ne kuadrin e luftes ndaj evazionit fiskal, ka kerkuar qe barra e krizes te shperndahet ne menyre te barabarte tek te gjithe greket.

“Per arsye se grekët janë duke bërë përpjekje të mëdha dhe kanë perjetuar sakrifica të mëdha kërkojme ndihmën e Zvicrës në mënyrë që grekët të cilët kanë para te pataksuara në Zvicër te kene edhe ata nje pjese te barres se krizes ne vend”, tha Janis Sturnaras, ministër i Financave.
Funksionarja e larte zviceriane ka pranuar se modelet me ane te te cilave nuk taksohen parate e shtetasve te huaj ne Zvicer ,jane te vjeteruara dhe do te duhet qe sot e tutje te kete nje shkembim informacioni per shumat e depozitave ne bankat e vendit te saj,por ka theksuar se parate qe jane depozituar deri tani,nuk do te preken.

“Në lidhje me atë që ka ndodhur në të kaluarën , Zvicra është duke zhvilluar bisedime me vende të ndryshme duke përfshirë edhe Greqinë se si , në kuadër të ligjit zviceran , ne do të jemi në gjendje te korrigjojme këto çështje të së kaluarës në mënyrë që te mos kemi asnje llogari bankare te pataksuar në bankat zvicerane – dhe në lidhje me këtë, një hartë rrugore është krijuar dhe detajet e këtij plani udhëzues do të bëhen më specifike në muajt e ardhshëm”, tha Eveline Widmer, ministrja zvicerane e Financave.

Ministrja zviceriane nuk i eshte pergjigjur edhe pyetjes se gazetareve greke ne se kishte dijeni per shumen e pergjithshme te depozitave te grekeve te pasur ne bankat e vendit te saj qe vleresohet se mund te shkoje nga 30 deri ne 60 miliardë euro, kurse burime mediatike e çojne kete shifer ne 600 miliardë euro, duke llogaritur edhe depozitat e grekeve qe nuk jetojne ne Greqi apo pronaret e anijeve qe i mbajne kompanite e tyre ne shtete te tjera.

Por ajo ka theksuar se tani e tutje do te kete nje shkembim informacioni per sa i perket emrave dhe shumes se parave qe do te depozitojne qytetaret greke.

Deklarata e saj kane zhgenjyer Athinen zyrtare qe priste te plotesonte dicka nga boshlleku i madh ne arkat e saj nga taksimi i depozitave te padeklaruara ne Zvicer, ndersa ka shkaktuar reagime ne shtresat e varfra te grekeve qe kane pare edhe njehere se krizen po e paguajne vetem ata dhe jo te pasurit dhe evazoret fiskale.

Burimi: lajm-shqip.com
 

Nova_Design

Primus registratum
Depozitimet e parave ne llogari bankare ne Zvicer,per te mos paguar takse ne shtetin ku jeton eshte krim,eshte evazion fiskal.
Problemi eshte te ligji qe ka greku aktualisht per evazionin fiskal.
Duhet te kete ligj qe te mos lejoje depozitime parash jashte greqise per qytetare qe banojne ne Greqi pike. Kush depoziton duhet jo vetem te raportoje se sa para ka depozituar dhe mbi bazen e sasise se depozituar ti vihet takse plus te denohet me burg per krim.
personat qe kane depozitur jashte greqise kane bere transaksion nepermjet llogarise bankare qe ato kane ne greqi.Ne bankat greke shteti duhet te bejehetim dhe gjeje emrat e personave qe kane percjelle para ne zvicer dhe mbi bazen e sasive qe jane bere transaksionet shteti te llogarise se sa takse personi i detyrrohet shtetit dhe shteti ti terheqe para nga llogaria qe personi ka ne banken greke dhe problemi u zgjidh pa u ngaterruar me autoritetet zvicerane fare..
 

Al-Punk

Still here
Depozitimet e parave ne llogari bankare ne Zvicer,per te mos paguar takse ne shtetin ku jeton eshte krim,eshte evazion fiskal.
Problemi eshte te ligji qe ka greku aktualisht per evazionin fiskal.
Duhet te kete ligj qe te mos lejoje depozitime parash jashte greqise per qytetare qe banojne ne Greqi pike. Kush depoziton duhet jo vetem te raportoje se sa para ka depozituar dhe mbi bazen e sasise se depozituar ti vihet takse plus te denohet me burg per krim.
personat qe kane depozitur jashte greqise kane bere transaksion nepermjet llogarise bankare qe ato kane ne greqi.Ne bankat greke shteti duhet te bejehetim dhe gjeje emrat e personave qe kane percjelle para ne zvicer dhe mbi bazen e sasive qe jane bere transaksionet shteti te llogarise se sa takse personi i detyrrohet shtetit dhe shteti ti terheqe para nga llogaria qe personi ka ne banken greke dhe problemi u zgjidh pa u ngaterruar me autoritetet zvicerane fare..
Persa kohe Zvicra nuk jep informacion kush ka depozituar, ligji grek nuk ka si e gjen kush depoziton.. Ky eshte problemi me shume shtete dhe Zvicren..
 

Nova_Design

Primus registratum
Shteti e gjen sa para kalojne ne Zvicer nepermjet bankave ne Greqi.
Cdo grek qe dergon para ne banka zvicerane,ben transaksion,percjell para ne llogarine qe ka ne zvicer duke perdorur llogarine bankare qe ka ne Greqi..Banka greke regjistron kalimin e parave,sa para u cua ne zvicer nga personi ne cfare date ore dhe ne cilen banke ne Zvicer.Ne baze te sasise se cuar ne Zvicer shteti ben llogari sa takse do duhet te paguaje personi.Psh greku detyrohet 10 mije dollare takse.Kete sasi parash shteti grek mund t'ja marre personit duke ia terhequr 10mije dollare nga llogaria qe personi ka ne banke greke,pa u ngaterruar fare me Zvicren.Gjithe ky aktivitet i shtetit duhet te mbeshtetet me ligje,parlamenti duhet te nxjerre ligje qe ti jape te drejte shtetit te nderhyje ne llogarite bankare te grekeve ne bankat greke dhe terheqe sasine qe i takon per taksat.Nqs nje grek don te dergoje para ne nje banke zvicerane dhe greku eshte ne greqi atehere greku do shkoje ne nje banke greke ku ai ka llogari me ate banke greke,domarre njeformular banke ku do beje depozite parash aty shenon sa dollare dodepozitoje dhejape parate sportelistes dhe formularin dhe mepasdokerkoje transferim te ketyre parave ne njenumer llogarie qe iperketnjebanke zvicerane.keto te dhena sportelistja ne banken greke i regjistron ne kompjuterin(terminalin e bankes) dhe krijon nje fature
qetransaksioni u krye,parate u derguan dhe kete fature ja jep grekut.
Shteti po te doje ben hetim dhe i gjen komplet personat qe kane llogari ne zvicer dhe sa para kane derguar kur i kane derguar date ore dhe i ben hesapin sa takse detyrohen.
 

Al-Punk

Still here
Shteti e gjen sa para kalojne ne Zvicer nepermjet bankave ne Greqi.
Cdo grek qe dergon para ne banka zvicerane,ben transaksion,percjell para ne llogarine qe ka ne zvicer duke perdorur llogarine bankare qe ka ne Greqi..Banka greke regjistron kalimin e parave,sa para u cua ne zvicer nga personi ne cfare date ore dhe ne cilen banke ne Zvicer.Ne baze te sasise se cuar ne Zvicer shteti ben llogari sa takse do duhet te paguaje personi.Psh greku detyrohet 10 mije dollare takse.Kete sasi parash shteti grek mund t'ja marre personit duke ia terhequr 10mije dollare nga llogaria qe personi ka ne banke greke,pa u ngaterruar fare me Zvicren.Gjithe ky aktivitet i shtetit duhet te mbeshtetet me ligje,parlamenti duhet te nxjerre ligje qe ti jape te drejte shtetit te nderhyje ne llogarite bankare te grekeve ne bankat greke dhe terheqe sasine qe i takon per taksat.Nqs nje grek don te dergoje para ne nje banke zvicerane dhe greku eshte ne greqi atehere greku do shkoje ne nje banke greke ku ai ka llogari me ate banke greke,domarre njeformular banke ku do beje depozite parash aty shenon sa dollare dodepozitoje dhejape parate sportelistes dhe formularin dhe mepasdokerkoje transferim te ketyre parave ne njenumer llogarie qe iperketnjebanke zvicerane.keto te dhena sportelistja ne banken greke i regjistron ne kompjuterin(terminalin e bankes) dhe krijon nje fature
qetransaksioni u krye,parate u derguan dhe kete fature ja jep grekut.
Shteti po te doje ben hetim dhe i gjen komplet personat qe kane llogari ne zvicer dhe sa para kane derguar kur i kane derguar date ore dhe i ben hesapin sa takse detyrohen.
Jo gjithmone paraja kalon ne kanalet zyrtare. Ka studime te ndryshme per underground economy dhe per shuma qe nuk kalojne domosdoshmerisht neper banka
 
Top