Re: Zarathustra-Ky idiot tiran qe influencon
Fillimisht postuar nga Zgalemi:
[qb] Nicen gjynaf qe e shani, ka qene semure i shkreti. Nese e keni fjalen per Zarathustren e Nices, diskutoni mbi lbrin dhe personazhin e Nices, jo mbi Zarathustren. Nicja ka thene ato qe ka dashur te thote por jo shabllone.
Po qe se e keni me personin "profetin Zarathuster" kini kujdes kur flisni (nese jeni besimtare) se edhe njeriu me 1 klase universitet e di qe s'ka fe mbi kete dynja te pa-ndikuar nga Zoroastrianizmi. Me sakte, judaizmi, kristianizmi e muslimanizmi jane derivate te vete Zoroastrianizmit. Kshu qe kush shan Zarathustren ka sha gjysmen e vetes se vet. [/qb]
Ne fakt, kjo teme eshte disi delikate. Ketu. nder te tjera, NUK synohet te
shahet Nice, por te flitet mbi personin e tij dhe vepren e tij "Keshtu foli Zarathustra". Sa per kujdesin qe ti kerkon, ai eshte e vetmja gje noton nen dallget e stuhise, d.m.th. e vetmja gje qe ketu eshte e zhytur. Ai mungon.
Tema titullohet me prirje(tendence). Nismesi i temes(qe ne fakt ka qene qe te forumi i vjeter, dhe eshte nje emer i gjinise mashkullore, qe mbaron me "-a") i imponon pjesemarresve ne teme, mendimin e tij/saj, duke perdorur fyerje qe ne teme. Kjo mund te jete nje "strategji" e plogesht per te "vjelur" sa me shume postime, por nuk rezulton keshtu. Ne fakt, "vjelin" me shume postime pikerisht ato tema ku nuk perdoret fyerje dhe ku gjithcka shprehet(te titulli) ne formen e nje pyetjeje apo ceshtjeje te hapur.
Rrjedhimisht, tema te tilla perfundojne me ndricimin sadopak te figures qe denigrohet qe ne titull, ne rastin tone - Nicja apo Zarathustra. Personalisht, nuk di gje mbi Zoroastrizmin si besim, sepse jam "freethinker".
Puna eshte, se u zgjata, se dua te te njoftoj se Nice nuk ka nevoje per meshiren e askujt(edhe i vdekur), as per tenden, sigurisht. Ironine tende mbi Nicen e gjej te fuqishme - une shpesh perdor ironi vete. Por ajo qe une nuk bie dakord me ty eshte fakti se ketu po diskutohet mbi nje veper a personazh qe eshte shkruar para se Nice te semurej apo edhe te kishte nevoje per meshire ironike...
Publiku ketu eshte i tipit lexues. Kush ka gje per Zarathustren le te shprehet. Une mbaj mend nga forumi i vjeter se postimi i temes se nismesit ishte pak a shume keshtu: "Ej, jo per ndonje gje, po mos e lexoni Zarathustren ne nje dite me shi!", apo dicka e ngjashme. Pra, nese ke dicka per Nicen, semundjen e tij apo mendjen e tij, mund ta besh te tema mbi Nicen, "Nice, idiot apo gjeni?"