Vjehrrat!

bob

Primus registratum
Re: Vjehrrat!

po jo qe te behet nene,por te pakten te dish se si respektohet nje person.kete ju nuk dini ta beni.e cfare mund t'ju them une me shume.nqs keni respektuar ne jete ndonje grua,e kjo pa dyshim,mesueset apo ku ta di une,atehere duhet ta beni edhe me vjehrren tuaj.por ju jeni aq te cekta sa nuk shkon me!!!

Guest

Ajo cka me vjen keq, eshte te kesh nje "perkufizim"te gatshem, per keto maredhenie...
Perse, duhet te hidhesh dhe te flasesh me paramendim..."se dua apo, ste behet nene...etj etj..?????
Perpara se te flitet, duhet provuar njehere.
Cdo njeri, duhet te niset nga pervoja personale ose nga ajo e te afermeve te tij..moter apo nga mardheniet e mamit me vjehren..
Ku i dihet ,mbase qellon ndonje vjehre e cila mund te gjesh gjuhen e perbashket,dhe te behet nje shoqe e mire..me te cilen mund te diskutosh dhe ta pyesesh per gjithcka..
Pastaj si te jete i fejumi, do jete dhe vjehra..se ajo e ka rrit... :shrug:

Enion

Primus registratum

Eshte e vertete edhe ajo qe thote edhe fantazia, por ne shume raste vjerra me nusen nuk para shkojne mire.
Kam nje shoqe qe ne vere punonte ne bashki dhe me thoshte gjithmon: ''Ato grate e punes sime vetem muhabet per te share vjerrat kane.''

Shqiptarja

Primus registratum

Shpesh degjohen muhabete per te keq per vjehrat e shkreta, nderkaq ato edhe po te mundohen per t'iu bere mire te rejave serish nuk mund t'i bejne keta te fundit qe t'i respektojne ata!Jane bere teper bajate keto biseda..., te pakten per mua!

Jam e mednimit qe, njeriu qe hyn per here te pare ne nje shtepi (ne kete rast nusja) duhet t'iu pershtatet rregullave te asaj shtepie dhe ne kete menyre te jete me tolerante, sepse tek e fundit ne ate shtepi do te rrosh tere jeten tende qe ne momentin qe hyn ne te dhe duhet te ambjentohesh me rrethin ne te cilin jeton, duke perfshire ketu edhe njerezit me te cilet bashkejeton!
njeriu duhet gjithmone te niset nga vehtja!Po te ishte nusja ne poziten e vjehres, a do te deshironte qe ajo mos te respektohet nga e reja e saj?!!! Sigurisht qe pergjigja ne kete rast do ishte negative, e pra, duhet tolerance,mirekuptim dhe durim per te kaluar jeten ne harmoni me te gjithe anetaret e familjes qe do bashkejetonim!!!

abs

nuk e di...

Un i jam mirnjohse gjith jeten qe ka sjell n kyt bot njerizit me te rensishem te jetes time :wub:
e per kyt ka nji vend special n zemren time.
pastaj kemi ndertu nji raport t bazum mbi respektin e dashurin e ateher sigurisht qe ia kalojm mir.

un bacione OMES :kiss:

Petroninsja

Primus registratum

Ore ti great pakse marr armen e te na vesh perpara si e ke hallin sta respekton gruja nenen?!
Eshte ne doren tende, sepse cdo gje fillon tek ty dhe mbaron tek ty, sa burreri ke ti te ndash shapin nga sheqeri. Ka nga ata burra qe sdine ti vene gjerat ne vend, dhe si rezultat jane te pa mundur. Historikisht relacioni nuse vjerre ka qene i komplikuar dhe eshte dicka qe ka ekzistuar, ekziston dhe do te vazhdoj te ekzistoj..... so mos akuzo kot, cdo rast i vecante ka sjellje te vecante. Por nese rritesh ne nje familje me parime dhe me edukate eshte e natyrshme qe do respekton vjerren, vjerrin e kunaten e me rradhe.... sdo shume shkence.. :shrug:

Trista

Primus registratum

Nje kat me lart ose nje kat me poshte, kaq larg (ose afer) e dua un vjehrren :devil:

peson

Primus registratum

vjerra ime eshte si shpirt per qef si i themi ,mos i shani vjerrat se kaq te keqija sa thani ju nuk jane jo

bob

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Vogelushja*:
[qb] Ore ti great pakse marr armen e te na vesh perpara si e ke hallin sta respekton gruja nenen?!
Eshte ne doren tende, sepse cdo gje fillon tek ty dhe mbaron tek ty, sa burreri ke ti te ndash shapin nga sheqeri. Ka nga ata burra qe sdine ti vene gjerat ne vend, dhe si rezultat jane te pa mundur. Historikisht relacioni nuse vjerre ka qene i komplikuar dhe eshte dicka qe ka ekzistuar, ekziston dhe do te vazhdoj te ekzistoj..... so mos akuzo kot, cdo rast i vecante ka sjellje te vecante. Por nese rritesh ne nje familje me parime dhe me edukate eshte e natyrshme qe do respekton vjerren, vjerrin e kunaten e me rradhe.... sdo shume shkence.. :shrug: [/qb]
po ti pse shfryn keshtu!?
ne rradhe te pare une nuk jam i martuar apo tjeter,pra nuk kam vjehrre.pastaj ti thua qe nuk e ben nene,e kush tha qe duhet bere e tille.por kur thua keshtu nuk ke per ti dhene as respekt.ato qe ke thene jane te bukura ne teori po ti vesh ne jete duhet pak b*th,apo jo.
shkence?nuk besoj :shrug:

bebivogel

Forumium maestatis

ore great1 e ke provuar vjerren ndonje here?... se e ti me teori je duke folur... cdo maredhenie eshte e ndryshme... e jam dakort me vogelushen... respekti vjen nga ty(si person) ne fillim te cilen e ke marre si edukate qe i vogel ... e keni bere kete maredhenie nuse -vjerre si ferr... gjehet gjuha sido te jete... ndermjetes eshte burri ne kete rast... /pf/images/graemlins/wink.gif

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga great1:
[qb] po jo qe te behet nene,por te pakten te dish se si respektohet nje person.kete ju nuk dini ta beni.e cfare mund t'ju them une me shume.nqs keni respektuar ne jete ndonje grua,e kjo pa dyshim,mesueset apo ku ta di une,atehere duhet ta beni edhe me vjehrren tuaj.por ju jeni aq te cekta sa nuk shkon me!!! [/qb]
ne kemi respektuar ndonje grua ne jeten tone?... po mamat cfare jane mos jane gje me brina apo si ?... :eek:

Bukuroshja

Primus registratum

vjehrrat shtriga kunatat edhe me shtriga
megjithese vet nuk i kam provuar ndonjehere

nenat e djemve jane te liga me nuset e djemve dhe te sjellshme me burrat e vajzave
p.sh. ne se vajza i thote nenes se burri i saj ishte ne Go-Go bar ajo do alarmohej dhe nuk do ti pelqente aspak
perkundrazi
ne se djali i saj ose djemte e saj do te deshironin te vizitonin ato bare ajo nuk do te shqetesohej aspak por perkundrazi do ti inkurajonte ata me kenaqesi vet ne prezence te nuseve

ja kush jane vjehrrat

ne se shkojne per vizite ne shtepine e vajzave te tyre dhe aty gjenje nje shtepi te papastruar ato nuk do thoshin asgje
perkundrazi
ne se shkojne per vizite tek shtepija e nuses edhe e gjejne shtepine te parregulluar te gjithe do mesonin se nusja nuk pastron

ja kush jane vjehrrat
ne se djemte e tyre nuk benin asnje pune shtepie dhe vetem shikonin televizor ato do te ishin me te lumturat e botes
por
ne se burrat e vajzave shikonin televizor dhe nuk ndihmonin me punet e shtepise vajzat e tyre ato do te alarmoheshin dhe gjumi nuk do ti zinte naten

vjehrrat
ne se vajza e tyre flet ne telefon gjithe diten me to ato quhen telefonata te rrendesishme ato jane ne telefon me vajzen
perkundrazi
ne se nusja flet ne telefon me nenen e saj vjehrrat do e diskutonin ate fenomen gjithe diten me vajzat e tyrre ne telefon dhe do shkonin per vizite madje tek shtepite e vajzave ku me nje telefonate do therrisnin djalin e tyre duke i kerkuar qe ne se mund te shkonte te blente disa pula te pjekura per shembull per to

ja kush jane vjehrrat dhe kunatat haruam kunatat

edhe plot te tjera si keto.

nejse

vajza ju keshilloj
vjehrren nxirreni jashte shtepise dhe mos e lejoni kurre ne shtepite tuaja

:wave:

bona

Primus registratum

nga experienca ime ( 10 vjecare ) me gjithe vjehrrat e botes( dua te them kam pa dhe shoqe/nuse te tjera) kame vene re ato idiote si puna ime qe cahen duke ndihmuar burrin vjerra i percmon.

ato shemtirat si nga surrati dhe ashtu nga shpirti qe i lejne me vdek marrin resptect nga vjerra.

s'eshte skandal? s'eshte per te var veten?

bebivogel

Forumium maestatis

Ketu dallohet mire se kush do boje tamam grusht me vjerren /pf/images/graemlins/laugh.gif ...

sju kuptoj hic ... bukuroshe ... burrin qe do marresh mos e ka lindur komshia gje e jo vjerra :eek: kur sje martu na i her cna jep mend ... se ke idene fare ... si mundesh nenen e atij qe dashuron ta nxjerresh nga dera ... :rolleyes:

:shrug:

bona

Primus registratum

vjerren mund ta nxjerresh jashte dhe duke e pas me i shpi:
-- s'ja var
-- e injoron
-- ia fut komet me i kpuc
dhe c'do gje e bo me te qeshme me te nejt gatitu, ne me te thone vdeksha une per ty.

debile si puna ime qe edhe i bejne te mira dhe marrin percmim i japin gojes dhe s'fitojne asgje.

PS: po vij po shaj vjerren sidomos tani qe po bej detyrat ne kete moment qe s'kane fund dhe ndjehem mire.

mostro

Putraku

O bona quant sei bona aaaoo..
Kur te te hyj nji ajo vjerr me nji cop druni qe te mallkosh diten kur ke lind,mos dashte zoti qe kjo vjerra jote te kete dhe nja dy goca dmth kunatat e tuja,se ke me heq me keq se ne Speç.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Adonis

Primus registratum

NUK ARRIJ TA KUPTOJ PERSE KETA VAJZAT E SOTME PASKAN KAQ OPINJON TE KEQ PER VJERRAT, MOS VALLE KANE HARRUAR NJE FAKT TE RENDESISHEM QE VJERRA = NENA E BASHKSHORTIT, KA ARDHUR NE KETE BOTE PARA TEJE DHE KA KRIJUAR ATE KRIJES QE TI SOT NDAN KREVATIN, DHE ME E RENDESISHMJA ESHTE SE AJO NUK NDAHET KURSE NUSJA FARE THJESHT MUND TE BEHET DHE ISH.

PER MENDIMIN TIM NUK JANE VJERRAT TE KEQIJA POR JANE NUSET E PA-AFTA QE TE FITOJNE DASHURINE DHE RESPEKTIN E TYRE.

DHE GJEJA ME A BUKUR ESHTE SE NJE DITE KETYRE NUSEVE DO I RRITEN DJEMTE E TYRE DHE ASHUT SI PA KUPTUAR ATO DO MARRIN STATUSIN VJERRE- NOT A NICE PLACE TO BE IN-

anny

Primus registratum

sa mendime intersante por edhe shume te ndryshme
une personalishte nuk kam vjerre,se nuk jam e martuar(eshte akoma shume heret)
jam dakorte me faktin qe vjerra sjelle ne jete bashkshortin tend,edhe duhet respektuar.por respekti eshte reciprok
mardheniet duhen ndertuar nga te dyja anet
mgjth konflikte vjerre-nuse kane qene te perhershme,te rralla jane raste kur nusja me vjerren shkojne si goca me mamin
ne pergjithesi vjerra mban shume anen e te birit edhe pargjykon nusen ne cdo veprim(sidomos vjerrat qe kane nje cun te vetemm,mos te guxoj nusja e shkrete te thote nje fjale se i nxorri syte vjerra)
ka edhe raste ekstreme ,lan nusja shtepin,e pas nuses e mer prape vjerra se gjoja nuk e ka lare mire nusja
po ka edhe nuse qe fusin kembet ne nje kepuce si buurit edhe vjerres(po ja ka fut burrit,mos pyesni per te tjeret)edhe "burri" hedh posh mamin
keshtu qe ka te bej me mentalitetin dhe karakterin e njeriut

ps:mendimi im eshte i asja qe nuk ka vjerre

mostro

Putraku

Eshte e cudishme qe burrat per vjerrat e tyre bejne c'do gje vetem sepse ne mes eshte bashkshortja qe i lu zarat,por e kunderta nuk ndodh,femrat e sotshme tallen ne ate fare menyre qe me te vertet eshte per ardh keq:(njerez jane dhe vjerrat,pse duhet te shikohen gjithmon me nji sy te keq ose perbuzes.Indipendet woman..
Anny ka te drejte kur thote se midis ketyre trimave ka dhe ca burracak qe kane frike ti kthejne nuses pergjigjen e merituar,por prishen me te jemen e tyre...
Do zoti nuk na bie ne pjese te jemi tipa te tille...deri tani vetem llafe mund te kemi sepse jemi "ku rafsha mos u vrafsha"..
Kujdes gocave!! se mund te dashuroheni me nji shqipe qe para nones nuk ven as edhi nji ne bote se ka me ja u thy brinjet ne dysh dhe do ju coj me shpi me kome te thyme,te mamaka juaj qe mezi ju ka:D /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s kam degjuar ne nji ushqimore ne tirane nje grua qe thoshte--Jo moj goca ime skllave e ndonje gruaje tjeter.....
Kush e di sa mire do i vije ksaj gruaje kur nusja e cunit do ta quaj KUrVA PLAKE,me shoqet e saja duke pire kafe te kulla e vodafonit...

Moderrnizimi ne na ka shkatrru si njerez...ndac pranojeni ndac jo..

teab

Primus registratum

Une s'kam vjerre akoma, por mamin e shokut tim e dua shume. Te pakten deri tani, me aq sa kam mundur ta njof, marredheniet i kemi shume te mira. Biles s'do e kisha problem qe ta kapja per krahu ene te dilnim bashke per kafe apo shopping. Fatkeqesisht gjerat s'jane gjithmone kaq te thjeshta . Do te kete gjithmone situata ku do te bien ndesh interesat e te dy paleve, por e rendesishme eshte qe te mbahet gjuha dhe te mos thuhen fjale qe s'kthehen mbrapa. Raporti vjerre-nuse eshte delikat sepse ne mes te tij jane dy femra qe duan te njejtin mashkull, dhe ketu eshte e pamundur te mos ekzistoje xhelozia. Respekti, durimi dhe mirekuptimi nga te dyja palet do e bejne marredhenien, ne mos te mrekullueshme, te lehte dhe te mire.