Vetmia!

b.k.

Primus registratum
Re: Vetmia!

jam dakort me pjesen me te madhe te asaj cfare ke thene...

nganjehere zgjedhja e vetmise vjen nga mungesa e kurajos per te patur nje jete sociale, per arsye te ndryshme, ne kete rast, ndonese personi preferon vetmine sepse i eviton momente dhe ndjenja te pakendshme, nuk eshte shume e shendetshme per te, dhe me ane te vetmise eviton te perballet me realitetin.

ladouce2005

Primus registratum

kur isha e vogel, isha tere kohen e ngjitur pas mamit.
ne adoleshence, mbyllesha ne dhome me ore te tera, vetem, duke menduar, shkruajtur, degjuar muzike, etj etj dhe ishte pjesa me e preferuar e diteve te mia.
tani ka raste qe me ha shtepia kur jam vetem, ka raste qe e shijoj vetmine, por jo per shume kohe.
ka raste qe vetmia ima ka premisa te zgjase, jo per zgjedhjen time...atehere i futem telefonit dhe nuk le njeri pa marre.
qellimi i njerezve normale ne pergjithesi eshte te mbarojne nje shkolle, te gjejne nje pune te mire, te krijojne nje familje e te jetojne ne komfort e te lumtur.(te pakten qellimi i njerezve qe rrjedhin nga nje cikel i tille jete)
dmth qe vetmia eshte nje semundje e individit qe e zgjedh, fatkeqesi e dikujt qe nuk eshte vetem per zgjedhje te tij(si pleqte psh)!
une mund te them vetem qe vetmia eshte e demshme per njeriun, kur eshte ne vazhdimesi e frekuentuar nga ai. ne ndihemi me mire, mesojme me shume, shkembejme dashuri dhe idera etj etj me te tjeret, ne nje fare menyre pasurohemi me njeri-tjetrin, atehere nuk e kuptoj dobine e vetmise...
personalisht e urrej!!!

gangsterja

Primus registratum
Ndihem me mire ne vetmi mbasi marr vendime te rendesishme per jeten tende,dhe je me i qarte ne ndjenjat e tua,pa pasur nevoje per keshilla apo per tu bere te tjeret zot perpara teje,e adhuroj vetmine.

mirdita

Papirus rex
Vetmia per femijet esht nje gje shum e keqe sepse kur je i vetem ne kete bot dhe askush nuk te don at'her mendon se me mir te vdes sesa te jetosh ne vetmi, por vetmia per te rriturit esht nje gje pozitve por edhe negative P.sh. te rriturit kur jan nganjeher te vetem kjo ju ndimon shum sepse mendojn per gabimet, jeten e tyre pra ata ndihen mir, por esht edhe nje gje negative sepse nese nuk ke fat diku si te shoqeri qe nuk te dojn apo ka kan zili si ne mjedis at'her kjo esht nje gje shum negative, prandaj nuk e di se Vetmia a me shum esht nje gje pozitive apo negative:)

Trea

Valoris scriptorum
VETMIA

Më plak mërzitja
Migjeni.jpg
Migjeni 1911-1938

që vetmiamë sjell;
përbuzja, urrejtja
të gjith sendet m'i mbështjell
që kam shumë anmiq
të liq
në këto sende pa shpirt,
Nuk flasin.
As sy s'kanë.
Po mue më bahet
se aty janë
vetëm që të më plasin
zemrën.
Së paku, të më shajnë:
I mallkuem!
Së paku, të anë tallin:
I uruem!
Së paku, të më këndojnë:
-I yni zot!
Ose të më thonë:
- Jeton kot!
Të flasin, të flasin se fjalë due
në kët vetmi me ndigjue.
Ose të më tregojnë historinë
e tyne, autobiografinë:
ndoshta ty do gjej gjasim
mejeten tcme pa tingllim
që në vetmi po e kaloj -
dhe s'po dij a rroj e s'rroj.
Sendet heshtin. - sa të pamëshirë!
Më bajnë dhe mue të hesht me pahirë,
pse gojë s'kanë
dhe nuk flasin,
aty janë
vetëm të më plasin
zemrën teme që po vuen
dhe në mërzi vetveten truen.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

kur isha e vogel, isha tere kohen e ngjitur pas mamit.
ne adoleshence, mbyllesha ne dhome me ore te tera, vetem, duke menduar, shkruajtur, degjuar muzike, etj etj dhe ishte pjesa me e preferuar e diteve te mia.
tani ka raste qe me ha shtepia kur jam vetem, ka raste qe e shijoj vetmine, por jo per shume kohe.
ka raste qe vetmia ima ka premisa te zgjase, jo per zgjedhjen time...atehere i futem telefonit dhe nuk le njeri pa marre.
qellimi i njerezve normale ne pergjithesi eshte te mbarojne nje shkolle, te gjejne nje pune te mire, te krijojne nje familje e te jetojne ne komfort e te lumtur.(te pakten qellimi i njerezve qe rrjedhin nga nje cikel i tille jete)
dmth qe vetmia eshte nje semundje e individit qe e zgjedh, fatkeqesi e dikujt qe nuk eshte vetem per zgjedhje te tij(si pleqte psh)!
une mund te them vetem qe vetmia eshte e demshme per njeriun, kur eshte ne vazhdimesi e frekuentuar nga ai. ne ndihemi me mire, mesojme me shume, shkembejme dashuri dhe idera etj etj me te tjeret, ne nje fare menyre pasurohemi me njeri-tjetrin, atehere nuk e kuptoj dobine e vetmise...
personalisht e urrej!!!

mashtruse, kur ishe adoleshente me shkulje floket dhe me ngacmoje gjithe kohen!:p:dashuri:

scadarsko

Locus omnem
Vetmia ndahet ne disa kategori,ne raaste te shuma eshte menyre zgjidhje jeté se,ku sot eshte mode!e tjeter eshte kur dikush est i braktisun......

Hope

dans ton coeur
Vetmija

eshte semundje e mendjes. Vetmija eshte pamundesia e pershtatjes se personit i cili ndihet apo i cili ka mendimin se eshte i vetmuar, me shoqerine apo qoft edhe me nje person te vetem. Apo me mire te them se mendja na thot se ne kete vend ne te cilin jetojme(ku do qoft) nuk ka shoqeri apo person me te cilin e kemi nje interes te ngjajshem. Do te thot mendja nuk na lejon qe kete ndjejn apo mendim ta zhdukim, nga vete mendja. Nga vetmija njeriu eshte ne kerkim te nje shoqerije apo te nje personi adekuat per te, shpesh here kjo e pamundur, per persona te tille .
Vetmija ne pranine e te tjereve!?Duhet ta permendi urrejtjen ndaj shoqerise. Por kjo urrejtje shfaqet pikerisht nga vetmija, dhe nuk shfaqet nga urrejtja. Do te thot vetmija eshte shtytesi i krijimit te urrejtjes ndaj njerezve qe i ka prane, pasi qe ndihen apo mendojn se jane ne vetmije, dhe se me se miri eshte me qene ne vetmije. Kjo ndjejn apo mendim per te qene ne vetmije permban vetem besimin e plot ndaj vetvetes, gjitheashtu permban edhe lirine e plot, pasi qe nuk i perfille te tjeret, tjetri nuk mund t'ia rrembej lirine se per ata ekziston vetem aij si qenje te tjeret jane objekte te cilet nuk mund te kene ndikim ne sjelljet apo veprimet e tyre. Vetmija ekziston vetem subjektivisht te njeriu, ajo nuk eshte diqka objective. Qellimi i te qenurit ne vetmije eshte knaqja e nevojave dhe kerkesave te njeriut qe ndihet apo mendon se eshte ne vetmije, nga vete vetja. Ata mendojn se vete i plotesojn keto nevoja dhe kerkesa me mire, se me ndihmen e dikujt,pra jane vetjak.
Vetmija si subjektivitet i dirigjon sjelljet e njeriut dhe nuk lejon qe me ndihmen e te tjereve ti plotesoj qellimet e veta. Vetmija si force dominuese e mendjes permban edhe inatin e vete, qe ka nje rol pozitiv ne formimin e personalitetit. Do te thot prej inatit aij i kushton rendesi te vecante formimit te personalitetit, nga se nuk ka me cka tjeter te mirret per vec vetvetes.Nga vetmija formohet edhe dashuria ndaj vetvetes e cila vetem vetin e shohin si qenje e bukur, domethenese. Kjo ne shumicen e rasteve nuk eshte e mirepritur nga njerezit e tjere. Jeten emocionale, njeriu i cili ndihet apo mendon se eshte i vetmuar mundohet ta fsheh dhe kjo e thekson me se shumti vetmijne e nje personi (ne brendine e tij).