Vetem konvertimi i shqiptareve ne fene e te pareve na shpeton si komb.

Vetem konvertimi i shqiptareve ne fene e te pareve na shpeton si komb.

Te dashur forumista shqiptare.
Sot ka ardhur dita jone e fjales se vertete per te ardhmen e kombit shqiptar.
Kemi kaluar nje histori te gjate me shume plage, me shume mundime, me shume percarje e lufterave ndermjet shqiptare, te shkombetarizuar, te denigruar gjithnje pergjate historise, shume nga lufterat e shume nga padija qe sundoi pergjate 1000 viteve te fundit.
Sot ne kete dite ka ardhur koha per fjalen e Madhe, ate te bashkimit te shqiptareve ne nje fe te vetme, ate te fese se pare te Ilireve
<ul type="square">
[*]Por cfare mund te perfitojme neqoftese do te gjithe do jemi te krishtere, pra ne fene e te pareve?
[/list]
Do te perfitojme se pari bashkimin kombetar.
Se dyti do te kultivojme ndjenjen kombetare.
Se treti do kemi emrat tone shqiptare te ndryshem nga ata greke, nga ata turq te ndryshem nga ata italiane e te ndryshem nga cdo lloj kombi tjeter.
Se katerti nuk do paragjykojme me njeri tjetrin sipas fese qe i perkasim
Besimi ndermjet shqiptareve do shtohet jashtezakonisht, aq shume sa ne do cuditemi edhe vete.
Do kultivojme kultin e individit
Do kultivojme kulturen tone te munguar prej me se 1000 viteve
Do arrijme bashkepunimin e ndersjellte reciprok.
Do punojme per brezat e ardhshem me vetedijen me te madhe.
Do ti japim fame Shqiperise ne te gjithe boten.
Do te jemi shembull i civilizimit modern evropian.
<ul type="square">
[*]Por cfare do te largojme njehere e mire nga dyshimet e medha qe na krijohen?
[/list]
Nuk do shajme me Shqiperine dhe shqiptaret me ato theniet e turpshme qe dilnin nga gojet e iluministeve shqiptare, kur ishin te nevrikosur se si shqiptaret nuk jane ne gjendje te bashkohen e te ecin perpara.
Nuk do kemi me probleme me fqinjet, te cilet ne rastet me te para mezi presin te na kafshojne.
Realisht te konvertuar ne te krishtere, helenet ,serbet dhe turqit nuk do kene mundesite me te vogla, te percajne popullin shqiptar, ashtu sikur e kane bere dhe po e bejne tani.
Nuk do leme Yjet tona te fushave te ndryshme te djersisin per krenarine e fqinjeve tane.
Nuk do kete me greke as ne shqiperine e jugut jo me prifterinj greke qe te hyjne ne mes te Tiranes e te mbajne meshe greqisht
Nuk do kemi me probleme kombetare e tradheti te tilla qe me shume kane ardhur si pasoje e moskultivimit te kultures kombetare si dhe si pasoje e konvertimit te shqiptareve ne besime te ndryshme shqiptare.
Mentaliteti shqiptar do ndryshoje rrenjesisht
Me rikthimin e shqiptareve ne fene e te pareve realisht unifikojme gjithshka qe i perket shqiptareve, duke filluar nga gjuha, nga traditat, nga zakonet, mentaliteti, kultura etj etj.
Jane shume gjera qe na presin neve dhe ne duhet te jemi realiste se historia jone do filloje te flase shqip atehere kur ne te unifikohemi ne nje fe te vetme e me pas duke kultivuar gjithshka qe nje komb duhet te kete qe te eksistoje,mbijetoje, perparoje dhe te behet i forte si te gjithe kombet e Evropes.
Nepermjet unifikimit ne do arrijme ti bashkohemi familjes evropiane, duke treguar me te vertete se shqiptaret meritojne jo vetem te jene pjese e familjes evropiane por ndoshta me krenare se vete keta familje.
Jemi bij te Ilireve dhe kulturen tone Ilire, e ka zene myku, baruti i lufterave mesjetare, ndersa sot ka ardhur dita te Identifikojme veteveten me te vertete si nje komb shume i lashte edhe me i lashte se greket e shume kombe te tjera.
Duke u rikthyer ne fene e te pareve, ne rilidhim uren e "prishur" te trashegimit te kultures Ilire te shqiptaret.
Ka kaluar nje kohe shume e madhe per ne shqiptaret dhe kaq rrenje te forta e te ngulura kemi pasur , sa qe armiq si sllavet e stepave te Siberise, saqe armiq si helenet, saqe armiq si osmanet, nuk arriten te asimilojne dhe shkaterrojne kulturen shqiptare, nuk arriten te asimilojne shqiptaret, nuk arriten te na zhdukin si komb.
Detyra jone si shqiptare eshte e shenjte.
Shqiptaria ne kete vend gjeografik ku ndodhet Shqiperia duhet identifikuar me fene e te pareve tane, Ilireve, duke bere nje fortifikim te jashtezakonshem dhe shume te fuqishem.
Gjithshka ne shqiptaret i referohemi historise, jane Iliret e para Ilireve jane Pellazget.
Pra ura qe na lidh me Iliret dhe Pellazget, eshte feja e te pareve tane.
Qe te rremojme ne historine tone te pluhurosur nga myku dhe baroti i lufterave, me pare kemi nevoje te ndihemi si shqiptare, te bashkuar dhe te unifikuar dhe ne fene e te pareve.
Tani mezi presim qe Kosova te fitoje pavaresine, ne Maqedoni te shihen ndryshime e pritshme dhe dora sllave do largohet njehere e pergjithmone nga trojet shqiptare.
Mjaft i duhet thene sllaveve, grekeve, turqve.
Tanime do punojme per veten tone.
Te perqare me tre fe te ndryshme pa llogaritur ato fe te tjera te parregjistruara zyrtarisht ne Shqiperi dhe subjektive dhe pesimiste per te ardhmen e Shqiperise, Te perqare thelle ne kulturen tone si pasoje e ketyre feve, nuk do arrijme kurre te krijojme kombin tone shqiptar, pasues te Ilireve dhe Iliret pasues te Pellazgeve.
Historia na therret.
Duhet te jemi ne shqiptaret e sotshem, iluministe te shekullit XXI, ata qe do bejne ndryshime e pritura per te ardhmen e kombit tone.
Mos jini pesimiste, mos jini subjektive dhe emocionale, mos jini njerez te smires dhe te xhelozive miope, mos jini pragmatiste, shikoni me larg se sa kemi pare deri me tani.
Vetem ne mund te bejme ndryshimet e duhura per kombin shqiptar.
Bashkepunimi jone ndermjet shqiptareve, tashme nuk duhet pare ne ate kuptimin qe e shihnin rilindasit tane mbas fitores se pavaresise.
Tanime motoja jone, theniet tona duhet te marrin nje kuptim tjeter ate te rindertimit te kombit.
Nuk jemi ne gjendje lufte por jemi ne gjendje qe mund te katandise rende eksistencen e shqiptareve.
Rrofte Shqiperia rrofshin shqiptaret gjithmone e jete(kjo fraza e fundit me ben te qesh dhe me kujton dite gezimesh se kur tokim gotat e rakise themi "qofte levdue Jezu Krishti, gjithmone e jete"pergjigjen te tjere).

Kush ka pyetje mund te me drejtoje ne lidhje temen ne fjale. Jeni te mirepritur

LEKE DUKAGJINI

Primus registratum
Re: Vetem konvertimi i shqiptareve ne fene e te pareve na shpeton si komb.

Per Gjak Të Shqipëtrit.

…………………………

Ah Shqipëtarë ! ja më dëgjoni,
Largohuni prej tradhëtisë,
Pa ja kthy shpinën stambollit,
S’dalin Lulet e Lirisë.

S’dalin Lulet s’vjen Liria,
Pa ja prishë miqësinë sulltanit,
S’lindin Nanat Ilirijan,
Pa i pastru gjakun Shqiptarit.

19….nga…

njemijeenjeenjedite

Primus registratum

nuk jame analist ne profesion por di dicka nga jeta shqiptare.mos mendoni te thoni te krishtere musliman,or ortodoks sepse te gjithe jane shqiptar the te kulluar.mendoni si te shkoje perpara kombi i math shqiptar qe numberon 12500000 njerez ne globin tone toksor the kurre nuk dine te bashkoijne mendimet the veprimet ne te mire te kombit por dine te thone larg ****** time kete mendim kam une .pashko vaso tha feja e shqiptarit eshte shqiptaria po asnje se shef.ps ne shqiperi te paret tane qe u bene muslimane u munduan ti lene dicka qe duhet kuptuar drejt se ata ndryshuan emerat por ruajten mbiemrin ,psh ne diber ka fise ,kola, ne mat po ashtu gjetani,por nuk dine te thone flalen paseardhesite tyre se ata lane dicka te shifet. me falni nuk jame analist i mire

Triumfi

Primus registratum

S'pelqen te inkuadrohem ne keso temash,sepse e kuptoj qe s'ia vlen - sepse te gjithe thone ashtu si ju pelqen - pa arsye e llogjike!

Nderhy per fjalet e Demi'kuq,sepse ai pretendon se eshte autokton shqiptar,vetemse mendon se duhet kthyer ne fene e te pareve!

Pa koment,te them se fjalet tua jane me me kundershtim me interesat e kombit shqiptare(te cilat krijojne huti)se sa fjalet e Khatab-it;me sa e kuptova ajo qe ka shpjeguar ai,ishte thjeshte ceshtje fetare qe s'ka lidhje me patriotizmat ( e tu).

Mjaft me te kaluaren,por te punojme per neser,thuhet nje fjale e urte:
" Ajo qe kaloi vdic - e ajo qe vjen eshte afer "

Ju lutem,pa keqkuptime!

Me respekt /pf/images/graemlins/smile.gif

njemijeenjeenjedite

Primus registratum

duke cituar dicka qe mua me duket si e vecante,te gjithe kane nje zot te gjitha fete e pranoijne kete,athere lind pyetjapse zoti beri krishtin qe me kete u krijua bibla the mbas 700 vjetesh zoti i tha me zerin e tije muhametit te shkruaje nje kuran ku nuk eshte gje tjeter vecse bibla me pak ndryshime emrash the ligje te zbatuara 700 vjet mbas krishtit. eshte ndonje i zgjuar ne af te me sqaroje pse ndodhi kjo

Ahmed

Primus registratum

Jo,jo,shqiptaret duhet te behen majmuna;sepse te paret tane ishin te tille,vecse kjo na ka mbetur pa e provuar deri me tash.
Kur ishim katolike,ishim shpellore,kur ishim muslimane, ishim bejlere e pashallare,kur ishim komunista, ishim te varfer.
Tani qe jemi ne demokraci jemi te zhytur ne prostitucion,varferi e tyrlifare.Evropa e ka braktisur kristianizmin,tani disa sharlatane e shpellore po duan te na e servirin si mjet qe te zhgenjejme veten dhe boten,ose thjesht po duan te na bejne,nga fanar te socializmit,ne fanar te katolicizimit fondamentalist.
Ikni,ikni o shpellore se ju nuk jeni shqiptare.

DFV

Primus registratum

Fotaq, me duket se te thash diku se te flasesh per fene muslimane duhet ta studjosh kuranin dhe atehere te koptosh se sa virtuoze eshte ajo.
Po ju e njifni muslimanizmin me ato qe u thot Baleta, ndryshe nuk ka pse te vjellesh vrere per kristjanizmin e tje.
Kurani dhe feja muslimane nuk u krijuan per te perjashtuar fene krishtere ,pra ne asnje faqe te saj nuk provohet kjo.
Feja muslimane, ashtu si ajo krishtere qe njeh Muhametin si profet te muslimanizmit,e njeh krishtin ,sigurishte jo si te derguar te zotit por si profet te kristianizmit.
Tani sipas teje te gjithe ata qe jane te krishtere jane shpellar dhe si te tille ata duhet te zhduken nga faqja e dheut gje qe kurani nuk e thote ne asnje rreshte.
Prandaj here tjeter per tu bere i besushem ne fene tende duhet te respektosh fene e tjetrit.
Une jetoj ne Amerike dhe nuk e kam per turpe te them se jam musliman dhe te gjithe te krishteret amerikan me respektojne .Sa per djeni rreth 45 minuta nga shtepija ku jetoj kemi xhamin e shqiptarve dhe ne cdo 2 jave mblidhemi aty ,por kurr nuk themi se ne bote eshte vetem feja jone me e mire ,perkundrazi i respektojme te tjeret qe dhe ata te na respektojne.
Fotaq nuk mbrohet muslimanizmi duke vjelle vrere kunder kristjanizmit,perkundrazi!!!!

Ahmed

Primus registratum

Feja muslimane, ashtu si ajo krishtere qe njeh Muhametin si profet te muslimanizmit,e njeh krishtin ,sigurishte jo si te derguar te zotit por si profet te kristianizmit.
Prandaj here tjeter per tu bere i besushem ne fene tende duhet te respektosh fene e tjetrit.
Ti je nje hipokrit qe abuzon padrejtesisht.Ti more sharlatan as qe ke hyre ndonjehere ne xhami,ti je nje i pa'fe,qe kur je me muslimane thua jam i tille,kur je me katolike thua jam i tille,kur je me cifute thua jam i tille.
A po e respektoni ju fe'ne tone,Islamin?,jo!
Tema eshte e hapur posacerisht,kundra Islamit.
Shpellore,patjeter qe deri me sot per shpellore ne Shqiperi,mbahen ata qe sot luftojne kundra fese Islame,.Nuk gjen asnje musliman qe te ofendoj fe'ne e krishtere.
Patjeter qe ajo kisha ku shkon ti eshte ajo ku falet Abraham Rugovna me Kadarene,ata ndoshta te predikojne ty nje fe tjeter.
Shko mor sharlatan,se nuk ti pin kush keto dengla,o i pa'fe.

DFV

Primus registratum

fOTAQ NE RADHE TE PARE NDERRO EMRIN ,sepse fotaq musliman nuk k a ne bot.
Sa per sharlatan e te pa udhe jeni ti dhe spiuni Abdi Baleta.Ndaj te them shporru nga faqja e internetit ku flitet per islamin sepse ti nuk je gje tjeter por vecse nje provokator dhe i pa fe.

Ahmed

Primus registratum

DVF;
te paska hyre miza nen kesule me duket,prandaj po flet percartazi,ne rast se don te shkosh ne fene e te pareve te tu,te te jap nje keshille:fute koken atje nga ke dale.
E sa per emrin tim,eshte pune per mua,dukesh se sa merr vesh nga fete,pasi per ty emri tregoka se cfare besimi i perket.
E pra une jam i konvertuar ne musliman,Fe'ne e Allahut xh.sh,te vetmen mbi toke.Alham'dul'lih'lah.
Vere ne vesh keshillen time.

DFV

Primus registratum

Fotaq, te falenderoj per keshillen,por do te kujtoj se edhe i madhi Muhamet Ali, boksieri i famshem amerikan, kur nderroj fene nga i krishter ne musliman nderroj dhe emrin qe me pare e kishte Kasjus Klei.
Sidoqofte ajo varet ne deshiren tende.

Ahmed

Primus registratum

flm per keshillen,por une po pres deri sa Ibrahim (Abraham) Rugova,me Ismail Kadarene te nderrojne emrat e tyre;ndoshta,edhe une do t'a nderroj timin.

iliriano

Primus registratum

Fillimisht postuar nga albinos:
[qb] Te dashur forumista shqiptare.
Une e verej se shumica nga ju nuk mendojne e veprojne sic vepron pakica shqiptare e aq me shume keta te shumices nuk kane nje mendim te perbashket me njeri tjetrin, megjithate nepermjet posteve tuaja une e kam marre mendimin tuaj.
Ajo qe dua te them eshte se duke pare pozicionin gjeografik, duke pare zhvillimin dhe evolimin e ketij populli, duke mesuar nga historia e shume shteteve evropiane,duke testuar mendimin, arrita ne kete perfundim.
Nje pervoje e mire dhe e madhe por e gabuar, ishte ajo e rregjimit te kaluar 50 vjecar, ku te gjithe shqiptaret hoqen paragjykimet fetare ndermjet njeri tjetrit dhe bashkepunuan, luftuan, ndertuan e perparuan aq sa munden te bashkuar per te ardhmen e Shqiperise.
Eshte ky rregjim qe hoqi kisha dhe xhamija, eshte ky rregjim qe i lehtesoi shume shqiptaret nga mentaliteti bizantin dhe i shekujve te kaluar dhe si perfundim u arrit qe shqiptaret te mos paragjykonin njeri tjetrin, ku shprehjet e natyrshme te shqiptareve asokohe ishin ti je muhamedin, ti je kaurr, ti je maxhyp, shki etj etj
Ky rregjimi artificial "korri nje fitore" te madhe ne bashkimin e popullit dhe beri ate qe nuk qe bere pergjate gjithe historise.
Por ky vizion qe nje vizion i deshtuar, kjo qe nje alternative driteshkurter sepse sot jemi realiste se Shqiperia vuan perseri nga dogmat e ndryshme fetare, vuan perseri nga paragjykimet shqiptare, vuan nga rikthimi i mentalitetit mesjetar etj etj.
Konvertimi ne nje fe do te sillte fitore te jashtezakonshme per shqiptaret dhe ajo qe kam shprehur ne postin e pare timin, do te ishte rezultati perfundimtar per te ardhmen e Shqiperise.
Sot ne Shqiperi flitet greqisht, italisht, arabisht e sllavisht, e shteti nuk drejtohet nga shqiptare, por nga ata qe ju hedhin juve disa kocka per ti lepire e per te mbajtur trupin ne forme.
Kerkoni shtet laik dhe kujtoni se do te ja arrini ketij veprimi duke bere ritualin e ndryshimit te pushteteve here te muhamdeinet, here te orthodokset e here e te italianet, dhe duke pasur gjithmone mbi krye disa shtete te tjera indirekt.
Une fjalen time e kam thene dhe nuk kam se cfare them Me.
Tani ne dac qendroni orthodokse e puthuni ***** me ***** greket, ne dac qendroni me turqit e puthuni ***** me ***** me ta, ne dac qendroni me italianet e puthuni ****** njeri tjetrit e ne daci me serbet.
Ne nje fe te perbashket, shqiptaret do te trasferojne problemin me imediat ate fetar tek probleme te tjere me te rendesishme per kombin shqiptar.
E di 100% se asgje nga keto qe thashe nuk do realizohet, e di qe shqiptaret pragmatiste do gjejne zgjidhje afatshkurtra por kurre keta nuk do ta ngrijne nje komb me kembe, kurre keta nuk do na bejne krenare se jemi shqiptare, kurre nuk do jemi ata qe mendojme dhe besojme.
Ti Atman je nje kalama ne mendime dhe filize te tille orthodokse si ti, jane "krenaria" e ketij kombi.
Ty Atmani te vjen era dogme kerme dhe Calizem e aq me shume te vjen era grek kembe e krye.
Eshte fatkeqesi qe tipa si puna jote i marrin frymen ketij kombi
Une nuk kerkoj ti mohoj besimin te tjereve o Qorr dhe as te tregohem Nihilist ashtu sikur pellet kau Xim, por po mendoj dicka me te madhe dhe afatgjate si alternative per te ardhmen me themel te ketij kombi.
Neqoftese je orthodoks, i ke hallall keto fjale, po ne qofsh mysliman tipik si Mehmetet qe i futnin ne sherr shqiptaret, ti qenke nje kerme e dyfishte, nje krimb qe duhet varur per bolesh dhe lene aty pa varrosur.
Une nuk lexoj perrallat e tua ore Atman se historine ketij kombit tone "ja keni nxjerre ujet e ndryshkur" dhe ti me tregon pjese si ato librit te turpshem te Koli Xoxit.
Shkoni o fondamentaliste orientale ne Arabi se atje keni mundesi te mashtroni, te dhunoni, te vritni e pritni, e te shkaterroni kulturat ashtu sikur deshironi.
Ti na hiqesh dhe si historian dhe na tregon disa pjese nga historia Ilire dhe pellazge, por ti je nje njeri shterpe qe interpreton gjithshka sipas qejfit tend ose sipas planeve qe parashikon.
Skenderbeu ishte shkerdhate burre, ishte grek e turk.
Ai Skenderbeu Yt as nuk vrau ata Hamzane e vlonjate e me the e te thashe, qe tradhetuan ate ne shume luftera dhe as ka ditur te mbaje nje komb ne kembe.
Ai eshte bere hero nga serbet, greket, turqit, italianet e vellezerit tuaj greke.
Nje burre qe tradhetohet shpesh nga njerezit e tij me besnike, ai nuk eshte burre, ai eshte burre me fustan dhe me tanga.
Tani llap sa te duash dhe mbroj greket e homogjenet ne jug te Shqiperise sa te duash.
Te njejten fytyre,paraqitje dhe brumosje keni.
Nuk ndryshoni.
Iliret ishin pagane, besonin ne perendi te ndryshme, shetitnin rruges lakuriq me nje gjeth fiku per te mbuluar koqet dhe ..........blla blla blla.
Hajde histori hajde.
Atman per ta mbyllur diskutimin tim te sotshem.
Mua as nuk me intereson Feja, as me intereson Italia, as me intereson pushteti.
Me intereson populli im, vendlindja ime dhe e ardhmja e ketij kombi dhe krenaria e tij.
A more vesh o "Historian"? [/qb]