Vetem konvertimi i shqiptareve ne fene e te pareve na shpeton si komb.

Vetem konvertimi i shqiptareve ne fene e te pareve na shpeton si komb.

Te dashur forumista shqiptare.
Sot ka ardhur dita jone e fjales se vertete per te ardhmen e kombit shqiptar.
Kemi kaluar nje histori te gjate me shume plage, me shume mundime, me shume percarje e lufterave ndermjet shqiptare, te shkombetarizuar, te denigruar gjithnje pergjate historise, shume nga lufterat e shume nga padija qe sundoi pergjate 1000 viteve te fundit.
Sot ne kete dite ka ardhur koha per fjalen e Madhe, ate te bashkimit te shqiptareve ne nje fe te vetme, ate te fese se pare te Ilireve
<ul type="square">
[*]Por cfare mund te perfitojme neqoftese do te gjithe do jemi te krishtere, pra ne fene e te pareve?
[/list]
Do te perfitojme se pari bashkimin kombetar.
Se dyti do te kultivojme ndjenjen kombetare.
Se treti do kemi emrat tone shqiptare te ndryshem nga ata greke, nga ata turq te ndryshem nga ata italiane e te ndryshem nga cdo lloj kombi tjeter.
Se katerti nuk do paragjykojme me njeri tjetrin sipas fese qe i perkasim
Besimi ndermjet shqiptareve do shtohet jashtezakonisht, aq shume sa ne do cuditemi edhe vete.
Do kultivojme kultin e individit
Do kultivojme kulturen tone te munguar prej me se 1000 viteve
Do arrijme bashkepunimin e ndersjellte reciprok.
Do punojme per brezat e ardhshem me vetedijen me te madhe.
Do ti japim fame Shqiperise ne te gjithe boten.
Do te jemi shembull i civilizimit modern evropian.
<ul type="square">
[*]Por cfare do te largojme njehere e mire nga dyshimet e medha qe na krijohen?
[/list]
Nuk do shajme me Shqiperine dhe shqiptaret me ato theniet e turpshme qe dilnin nga gojet e iluministeve shqiptare, kur ishin te nevrikosur se si shqiptaret nuk jane ne gjendje te bashkohen e te ecin perpara.
Nuk do kemi me probleme me fqinjet, te cilet ne rastet me te para mezi presin te na kafshojne.
Realisht te konvertuar ne te krishtere, helenet ,serbet dhe turqit nuk do kene mundesite me te vogla, te percajne popullin shqiptar, ashtu sikur e kane bere dhe po e bejne tani.
Nuk do leme Yjet tona te fushave te ndryshme te djersisin per krenarine e fqinjeve tane.
Nuk do kete me greke as ne shqiperine e jugut jo me prifterinj greke qe te hyjne ne mes te Tiranes e te mbajne meshe greqisht
Nuk do kemi me probleme kombetare e tradheti te tilla qe me shume kane ardhur si pasoje e moskultivimit te kultures kombetare si dhe si pasoje e konvertimit te shqiptareve ne besime te ndryshme shqiptare.
Mentaliteti shqiptar do ndryshoje rrenjesisht
Me rikthimin e shqiptareve ne fene e te pareve realisht unifikojme gjithshka qe i perket shqiptareve, duke filluar nga gjuha, nga traditat, nga zakonet, mentaliteti, kultura etj etj.
Jane shume gjera qe na presin neve dhe ne duhet te jemi realiste se historia jone do filloje te flase shqip atehere kur ne te unifikohemi ne nje fe te vetme e me pas duke kultivuar gjithshka qe nje komb duhet te kete qe te eksistoje,mbijetoje, perparoje dhe te behet i forte si te gjithe kombet e Evropes.
Nepermjet unifikimit ne do arrijme ti bashkohemi familjes evropiane, duke treguar me te vertete se shqiptaret meritojne jo vetem te jene pjese e familjes evropiane por ndoshta me krenare se vete keta familje.
Jemi bij te Ilireve dhe kulturen tone Ilire, e ka zene myku, baruti i lufterave mesjetare, ndersa sot ka ardhur dita te Identifikojme veteveten me te vertete si nje komb shume i lashte edhe me i lashte se greket e shume kombe te tjera.
Duke u rikthyer ne fene e te pareve, ne rilidhim uren e "prishur" te trashegimit te kultures Ilire te shqiptaret.
Ka kaluar nje kohe shume e madhe per ne shqiptaret dhe kaq rrenje te forta e te ngulura kemi pasur , sa qe armiq si sllavet e stepave te Siberise, saqe armiq si helenet, saqe armiq si osmanet, nuk arriten te asimilojne dhe shkaterrojne kulturen shqiptare, nuk arriten te asimilojne shqiptaret, nuk arriten te na zhdukin si komb.
Detyra jone si shqiptare eshte e shenjte.
Shqiptaria ne kete vend gjeografik ku ndodhet Shqiperia duhet identifikuar me fene e te pareve tane, Ilireve, duke bere nje fortifikim te jashtezakonshem dhe shume te fuqishem.
Gjithshka ne shqiptaret i referohemi historise, jane Iliret e para Ilireve jane Pellazget.
Pra ura qe na lidh me Iliret dhe Pellazget, eshte feja e te pareve tane.
Qe te rremojme ne historine tone te pluhurosur nga myku dhe baroti i lufterave, me pare kemi nevoje te ndihemi si shqiptare, te bashkuar dhe te unifikuar dhe ne fene e te pareve.
Tani mezi presim qe Kosova te fitoje pavaresine, ne Maqedoni te shihen ndryshime e pritshme dhe dora sllave do largohet njehere e pergjithmone nga trojet shqiptare.
Mjaft i duhet thene sllaveve, grekeve, turqve.
Tanime do punojme per veten tone.
Te perqare me tre fe te ndryshme pa llogaritur ato fe te tjera te parregjistruara zyrtarisht ne Shqiperi dhe subjektive dhe pesimiste per te ardhmen e Shqiperise, Te perqare thelle ne kulturen tone si pasoje e ketyre feve, nuk do arrijme kurre te krijojme kombin tone shqiptar, pasues te Ilireve dhe Iliret pasues te Pellazgeve.
Historia na therret.
Duhet te jemi ne shqiptaret e sotshem, iluministe te shekullit XXI, ata qe do bejne ndryshime e pritura per te ardhmen e kombit tone.
Mos jini pesimiste, mos jini subjektive dhe emocionale, mos jini njerez te smires dhe te xhelozive miope, mos jini pragmatiste, shikoni me larg se sa kemi pare deri me tani.
Vetem ne mund te bejme ndryshimet e duhura per kombin shqiptar.
Bashkepunimi jone ndermjet shqiptareve, tashme nuk duhet pare ne ate kuptimin qe e shihnin rilindasit tane mbas fitores se pavaresise.
Tanime motoja jone, theniet tona duhet te marrin nje kuptim tjeter ate te rindertimit te kombit.
Nuk jemi ne gjendje lufte por jemi ne gjendje qe mund te katandise rende eksistencen e shqiptareve.
Rrofte Shqiperia rrofshin shqiptaret gjithmone e jete(kjo fraza e fundit me ben te qesh dhe me kujton dite gezimesh se kur tokim gotat e rakise themi "qofte levdue Jezu Krishti, gjithmone e jete"pergjigjen te tjere).

Kush ka pyetje mund te me drejtoje ne lidhje temen ne fjale. Jeni te mirepritur

atman

Forumium maestatis
Re: Vetem konvertimi i shqiptareve ne fene e te pareve na shpeton si komb.

Kur Albinosit i thashe se ai dhe disa kokra te tjera ketu ne AF nuk jane gje tjeter veç kontrofigure, u nisa pikerisht nga fakti se nuk bejne asgje me pak se Enver Hoxha. E shan Enver Hoxhen dhe akuzon te tjeret si enverista, ndersa vete eshte hieja e tij. Enver Hoxha kerkonte ta zhdukte fene e shqiptareve nepermjet dekreteve dhe dihet qe diçka te tille e beri sepse ai duhej te zevendesonte zotin, pra nuk mund te pranonte "konkurrence". Sa ia arriti qellimit eshte diçka e njohur. Feja nuk mund te zhduket nga shpirti i njerzve sepse eshte diçka jo materiale, eshte ndjenje dhe jo nje kembe apo dore qe duhet ta presim.
-Te njejten gje rekomandon dhe i fameshmi Albinos, me nje ndryshim te vogel sepse ky kerkon te eleminoje besimet e tjera fetare ne favor te besimit te tij, nuk pranon "konkurence".
-More qyqar, sa demokratike eshte kjo qe propozon ti dhe sa larg dekreteve te Enver Hoxhes eshte?
-A e kupton se ke te besh me nje realitet dhe do s'do duhet ta pranosh?
- Nese nuk e pranon, mundohu te respektosh besimin e te tjereve, sepse siç thote nje fjale e urte indiane: nese respekton besimin e te tjereve, i ke bere nje sherbim te mire fese se tjetrit, por ke lartesuar fene tende.
Edhe Skenderbeu, kur u detyrua t'i kerkoje ndihme papes se Romes dhe ky nga ana tjeter i vuri si kusht qe do t'ja jape kete ndihme ne rast se luftonte kunder ortodokesve ne pjeset e jugut te Shqiperise, pergjigja qe mori (po e shkruaj afersisht sepse kete liber historie te botuar me 1999 ne Itali, fatkeqesisht ma mori dikush dhe nuk ma ktheu me, por kujtoj shume mire qe i ishte referuar nje faksimileje te marre nga arkivi i vatikanit) pra pergjigja ishte: "ata jane populli im dhe une nuk kam per te luftuar kurre kunder tyre"
-Sa per iliret, duhet ta dish qe nuk ishin te krishtere, por pagane dhe me duket se ishin shume me te mençur se ty sot sepse respektonin perendite qe kishin dhe me te mençur nga ne sepse dinin ta lidhnin simbolin konvencional te zotit me diçka konkrete.

batoja

Primus registratum

shume teme interesante! Une them qe Albinos ka te drejte. Ne duhet te kthehemi tek feja e te pareve tone. Duhet ti ngrejme buste shen Lleshit, shen Martini, shen Stefanit e shen Agostinit. Duhet ti prishim xhamijat e te ndertojme kisha katolike. Do thote dikush pse katolike? Sepse katolicizmi eshte feja e vertete qe eshte e lidhur me traditen pagane dhe fene e krishtere. Katolicizmi eshte nje ndermjetsim midis Paganizmit dhe krishterizmit. E ajo eshte feja jone miqte e mi. Shen Valentini a nuk eshte valle misherimi i krishter i Kupidit. A nuk zevendesojne gjithe keta te shenjte perendite e dikurshem?
E pra miqte e mi behuni katolik dhe lutjuni shenjtorve ose perendive te dikurshem. Keto jane rrenjet tone.
Dikujt mund ti duket primitive ideja te besosh ne nje gur apo ne nje krijese mitologjike. Aq me keq per te se nuk ka per ty kthyer tek feja e te pareve tane.
Te kthehemi tek feja e te pareve tane duhet te fillojme te bejme fli, jo qen e mace, ose dhi e keca por njerez. Duhet ti kthehemi riteve tona e te flijome gocat tona te virgjera, nese mund te gjejme ndonje te virgjer. Ose ti flijojme Zeusit femijen e vogel, e te pafajshem qe qan nen tehun e mprehte te thikes qe do ti presi gushen e bardhe e te njome, me rrudha (madje duhet sa pa i dale dhembet e vogla, duhet shkulur nga sisa meme ashtu i etur, i uritur, zhveshur siper altarit te ftohte e te ngurte).
Duhet te fillojme gjithashtu gjuetin e shtrigave, duhet ti zhdukim nga faqja e dheut magjistaret. E si ti gjejme do pyesni ju? Duhet ti provojme ne turren e druve, nese zjarri i djeg atehere nuk jane magjistar (Zoti paste meshire per shpirtin e tyre) e nese zjarri nuk i djeg ateher tu pritet koka se jane magjistar.
Duhet, jo sikur Enveri, te mos leme asnje xhami ne kembe, nuk na duhen as si monumente kulture. Dhe tjetra duhet te luftojme keto kishat protestante qe kane dale si kerpudhat mbas shiut. Na c'orentuan njerzine! Mesojne per urretje ndaj papes e kishes katolike. Mesojne kunder shenjtoreve dhe tolerances fetare. Duhet ti cfarosim me soje e sorollope.
Per informacione te metejshme mbi shenjtoret tane referohuni ju lutem lidhjes se meposhtme:
http://www.santiebeati.it/

Florus

Forumium maestatis

Me thon te drejten qe osht une bashkohem me shumicen qe kundershton me argumenta te qendrushme hapesin e kesaj teme! FEJA E SHQIPTAREVET ASHT SHQIPTARIA!!! Kjo na ka dalluar gjithmone ne shqiptareve neper shekuj nga kombet e tjera dhe nuk ka kuptim qe ta humbasim traditen ne mijevjecarin e III. :smash:

Florus

Forumium maestatis

Edhe dicka se harrova. Mjaft mer sa lat nom. Jeni bo me keq se deshmitaret e jehovait mer daj! Rrini mer aty se jeni mir, apo skeni me ca merreni dhe hidhni ide anti-shqiptare!!! Studjoni, studjoni... :book: dhe do ta shihni se sa rende gaboheni !!! :smash:

lir

Primus registratum

albinos..nuk eshte se une jam soft, por pergjigja jote per situaten eshte shume radikale, dhe une te them te drejten pres me shume nga ty..
Shqiperia duhet te forcoje programet dhe institucionet edukuese qe ka ne vend, duhet te forcohet ekonomia dhe duhet te kultivohet ndjenja kombetare qe duket se ka humbur. Me pak fjale kjo eshte zgjidhja dhe jo dhuna qe propozon ti.
Thika ka 2 presa, sdiet nga kthen...

Furor Aquila

Primus registratum

Fillimisht postuar nga albinos:
[qb] Ore ti Furori, nuk e sheh se je ne kundershtim me te gjithe rregullat e albforumit.
Ti sdi shqip e vjen ketu na flet anglisht.
A thua je At Artur Lioni se kurre nuk i dihet se cfare ngjet? [/qb]
Albinos shqipen e than fare ti. Me sa duket qenke pedagog per gjuhen shqipe ne Universitetin e Malsise (me falni Malcis) . Nuk e di se kush eshte At Artur Leoni dhe cfare domethene "ngjet" por e di qe shqipja jote eshte aq e kuptueshme sa Katunari Lomi duket si nje mjeshter i gjuhes Shqipe ne krahasim me ty. Une e di qe shqipja ime s'eshte e mrekullueshme por te paktem perpiqen qe mos ta harroj. Por ama kur krijoet nje situate e cila ndez nje lloj zjarri brenda, pergjigjem ne anglisht sepse eshte gjuha qe shprehem me më shume qartesi. Ok lali :thumbsup:

Albinos

Primus registratum

Te dashur forumista shqiptare.
Une e verej se shumica nga ju nuk mendojne e veprojne sic vepron pakica shqiptare e aq me shume keta te shumices nuk kane nje mendim te perbashket me njeri tjetrin, megjithate nepermjet posteve tuaja une e kam marre mendimin tuaj.
Ajo qe dua te them eshte se duke pare pozicionin gjeografik, duke pare zhvillimin dhe evolimin e ketij populli, duke mesuar nga historia e shume shteteve evropiane,duke testuar mendimin, arrita ne kete perfundim.
Nje pervoje e mire dhe e madhe por e gabuar, ishte ajo e rregjimit te kaluar 50 vjecar, ku te gjithe shqiptaret hoqen paragjykimet fetare ndermjet njeri tjetrit dhe bashkepunuan, luftuan, ndertuan e perparuan aq sa munden te bashkuar per te ardhmen e Shqiperise.
Eshte ky rregjim qe hoqi kisha dhe xhamija, eshte ky rregjim qe i lehtesoi shume shqiptaret nga mentaliteti bizantin dhe i shekujve te kaluar dhe si perfundim u arrit qe shqiptaret te mos paragjykonin njeri tjetrin, ku shprehjet e natyrshme te shqiptareve asokohe ishin ti je muhamedin, ti je kaurr, ti je maxhyp, shki etj etj
Ky rregjimi artificial "korri nje fitore" te madhe ne bashkimin e popullit dhe beri ate qe nuk qe bere pergjate gjithe historise.
Por ky vizion qe nje vizion i deshtuar, kjo qe nje alternative driteshkurter sepse sot jemi realiste se Shqiperia vuan perseri nga dogmat e ndryshme fetare, vuan perseri nga paragjykimet shqiptare, vuan nga rikthimi i mentalitetit mesjetar etj etj.
Konvertimi ne nje fe do te sillte fitore te jashtezakonshme per shqiptaret dhe ajo qe kam shprehur ne postin e pare timin, do te ishte rezultati perfundimtar per te ardhmen e Shqiperise.
Sot ne Shqiperi flitet greqisht, italisht, arabisht e sllavisht, e shteti nuk drejtohet nga shqiptare, por nga ata qe ju hedhin juve disa kocka per ti lepire e per te mbajtur trupin ne forme.
Kerkoni shtet laik dhe kujtoni se do te ja arrini ketij veprimi duke bere ritualin e ndryshimit te pushteteve here te muhamdeinet, here te orthodokset e here e te italianet, dhe duke pasur gjithmone mbi krye disa shtete te tjera indirekt.
Une fjalen time e kam thene dhe nuk kam se cfare them Me.
Tani ne dac qendroni orthodokse e puthuni ***** me ***** greket, ne dac qendroni me turqit e puthuni ***** me ***** me ta, ne dac qendroni me italianet e puthuni ****** njeri tjetrit e ne daci me serbet.
Ne nje fe te perbashket, shqiptaret do te trasferojne problemin me imediat ate fetar tek probleme te tjere me te rendesishme per kombin shqiptar.
E di 100% se asgje nga keto qe thashe nuk do realizohet, e di qe shqiptaret pragmatiste do gjejne zgjidhje afatshkurtra por kurre keta nuk do ta ngrijne nje komb me kembe, kurre keta nuk do na bejne krenare se jemi shqiptare, kurre nuk do jemi ata qe mendojme dhe besojme.
Ti Atman je nje kalama ne mendime dhe filize te tille orthodokse si ti, jane "krenaria" e ketij kombi.
Ty Atmani te vjen era dogme kerme dhe Calizem e aq me shume te vjen era grek kembe e krye.
Eshte fatkeqesi qe tipa si puna jote i marrin frymen ketij kombi
Une nuk kerkoj ti mohoj besimin te tjereve o Qorr dhe as te tregohem Nihilist ashtu sikur pellet kau Xim, por po mendoj dicka me te madhe dhe afatgjate si alternative per te ardhmen me themel te ketij kombi.
Neqoftese je orthodoks, i ke hallall keto fjale, po ne qofsh mysliman tipik si Mehmetet qe i futnin ne sherr shqiptaret, ti qenke nje kerme e dyfishte, nje krimb qe duhet varur per bolesh dhe lene aty pa varrosur.
Une nuk lexoj perrallat e tua ore Atman se historine ketij kombit tone "ja keni nxjerre ujet e ndryshkur" dhe ti me tregon pjese si ato librit te turpshem te Koli Xoxit.
Shkoni o fondamentaliste orientale ne Arabi se atje keni mundesi te mashtroni, te dhunoni, te vritni e pritni, e te shkaterroni kulturat ashtu sikur deshironi.
Ti na hiqesh dhe si historian dhe na tregon disa pjese nga historia Ilire dhe pellazge, por ti je nje njeri shterpe qe interpreton gjithshka sipas qejfit tend ose sipas planeve qe parashikon.
Skenderbeu ishte shkerdhate burre, ishte grek e turk.
Ai Skenderbeu Yt as nuk vrau ata Hamzane e vlonjate e me the e te thashe, qe tradhetuan ate ne shume luftera dhe as ka ditur te mbaje nje komb ne kembe.
Ai eshte bere hero nga serbet, greket, turqit, italianet e vellezerit tuaj greke.
Nje burre qe tradhetohet shpesh nga njerezit e tij me besnike, ai nuk eshte burre, ai eshte burre me fustan dhe me tanga.
Tani llap sa te duash dhe mbroj greket e homogjenet ne jug te Shqiperise sa te duash.
Te njejten fytyre,paraqitje dhe brumosje keni.
Nuk ndryshoni.
Iliret ishin pagane, besonin ne perendi te ndryshme, shetitnin rruges lakuriq me nje gjeth fiku per te mbuluar koqet dhe ..........blla blla blla.
Hajde histori hajde.
Atman per ta mbyllur diskutimin tim te sotshem.
Mua as nuk me intereson Feja, as me intereson Italia, as me intereson pushteti.
Me intereson populli im, vendlindja ime dhe e ardhmja e ketij kombi dhe krenaria e tij.
A more vesh o "Historian"?

Turing

Primus registratum

Mua me duket cudi se si ju(shumica e forumit) nuk e respektoni fjalen e Albinos dhe nuk perpiqeni ta kuptoni mesazhin e fjales se tij.

Duhet te jemi me "open mind" dhe te perpiqeni te jeni me pak subjektive ne reagimet tuaja!!!

Ai ka nje zgjidhje afatgjate!!!Me ne fund doli dhe Prometeu shqipetar!!!

Dicka nuk kuptova kush ishte feja e te pareve tane. Por te lutem NE PAK FJALE. Nuk jemi ne oren e leximit letrar dhe nuk na duhet te bejme hartime.

olti

Neo

Un' as nuk marr mundimin te lexoj shkrimet e dikujt qe shkruan me te pakten me dy nicke dhe qe kritikon veten e tij :shrug: Keshtu qe Turing dhe te tjere qe na keshilloni kete gje, do ju keshilloja une te njihnit me mire kete zoteri qe shkruan te tilla gjera qe kur ka ardhur ne kete forum. Pastaj vete tematika qe ai shtron eshte teresisht jashte kohes dhe realitetit.

batoja

Primus registratum

ca do ti mer shkurt e qart?!
feja e shqiptarit eshte feja qe cdo shqiptar si nje individ i lire dhe i pamvarur, i pajisur me arsye dhe mencuri qe karakterizon cdo qenie normale njerzore, zgjedh per veten e tij!

Klinton

Primus registratum

Albinos u kenaqe se formuluat nje mendim dhe nje ide te tille.
Te kam thene edhe para ca kohesh se deshtimi i nje mendimi dhe ideje vjen nga nxitimi i tepert juaji.
Te kam derguar edhe nje mesazh me email dhe u be gati nje muaj qe ju nuk e keni marre ate mesazh.
Hapeni kutine tuaj te mesazhit dhe lexoje mesazhin e me pas me kthe pergjigje.
Mirupafshim Klintoni /pf/images/graemlins/smile.gif

Turing

Primus registratum

Une nuk mendoj qe ai u tregua i nxituar. Perkundrazi pati guximin te thoshte ate qe e mendonte duke e ditur se cfare e priste.

Pak tolerance nuk i ka bere dem askujt. Le ta lejme Albinosin te shprehet i qete dhe te mundohemi te krijojme débat dhe jo rremuje.

Te gjithe duhet te ndjekim shembullin e tij. Duhet te jemi te cilter, pa paragjykime.

Pastaj, fakti qe ai ka dy account nuk do te thote gje , mbase merzitet qe nuk i thote njeri jo ose ka deshire te krijoje debat i ziu.

Po ju i futet lepurin ne bark ai ja ben nje here "TA" dhe ju me nje ze "TUT MORE". E pate tani nuk vjen me ai. E keqja eshte se idete e tij shkuan kote.

A e kuptoni sikur ai te kete te drejte. Me se fundi shqipetaret do te kene mundesine te mos errojne me si cifutet ne shkretetire per te gjetur vetvetem, por te rikthehen ne truallin e Batos, Gentit dhe Teutes.

Por ai iku ...

batoja

Primus registratum

ne truallim tim nuk kthehet njeri! ti vazhdo miku im te endesh neper ide te kota e rremuje fetare si ai zhapiku qe ku ndjen zhurme leviz koken.
Ideja e albinos ishte shume e bukur. Edhe une thashe te kthehemi tek te paret tane. Te marrim comangen dhe te hypim ne peme. Ti hajme morrat njeri-tjetrit dhe te ushqehemi me banane. Albinos ta bejme gorrillen e turmes sone.

Archi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga - Neo -:
[QB] Leonard je i semure; aq i semure sa i pergjigjesh- madje kritikon veten tende ( :lol: ) Pra qe ta marrin vesh te gjithe- Albinos dhe Klinton jane i njejti person :devil:

E kisha vene re edhe une qe ky eshte i shumefishte ne Psyche dhe i njejti ne Physios.
Kisha degjuar per nje lloj krize te personalitetit, por qe te ishte kaq i gjalle e kaq i dukshem nuk ma mirrte mendja ndonjehere.
Nejse per ata qe i marrin seriozisht budallalleqet dhe qyfyret e Albinos, alias Klinton, alias Leonard, alias pe.ili.sh, edhe ku e di tjeter une, doja tu thoja, qe gjysma e popullsise shqiptare nuk i perket asnje konfesioni kurse pjesa e mbetur injorante eshte e ndare ne myslimane, katolike, te krishtere ortodokse, protestante, bahaiste, budiste dhe deshmitare te Jehovait. Mos na duhet qe "te shpetojme si komb" te shpallim anglishten si gjuhe zyrtare, ose te zevendesojme lekun me dollarin ose euron.

Do ju keshilloja ketyre "filozofeve" te mjere me teper pune e seks, sesa te merren me budallalleqe neper forume.

Admir

Forumium maestatis

Cdo gje eshte e rrenjesor ne botekuptimet e marra borxh te njerezve nga feja, politika, familja, kultura, historia, shoqeria, dhe pervojat personale. Do te ishte patetike te imagjinohej qe fajin na e ka feja. Por edhe konvertimi, ne nje shkalle personale, mund ti ndryshonte gjerat. Flas per konvertim ne besimin e Krishtere, arritjet e te cilit jane te pakrahasueshme me cdo fe tjeter.

batoja

Primus registratum

aty me rri more logos. Edhe une keshtu thashe ne mesazhin tim qe te behemi te krishtere, dmth greke orthodoxe qe eshte e vetmja fe direkt nga Pali i madh qe erdhi edhe ne kete vend te bekuar. Pali erdhi ne Iliri por ne shqiptare nuk po e marrim fene nga Pali por nga amerika. Pali as qe dinte se amerika ekzistonte, se amerika e ka marre emrin nga Ameriko Vespuci dhe ai, Pali, atehere nuk kishte si ta dinte se Zoti do te krijonte nje njeri te tille ne shekullin e 18-te. Pali e bekoi kete vend me besimin e drejte orthodox, ashtu sic bekoi vellezrit tane ne Siri, Liban, Greqi dhe Rusi.
Hajde logos dhe te shkojme te gjithe neper Kisha, Janullatos i bekuar na pret te na japi urata!

lir

Primus registratum

e vaj medet...
u mblodhen kafshet e pyllit e vendosen te bejne nje banjo publike, nje te perbashket sepse dhe ashtu , dhi*t me ven e paven s'behej(kerkese kryesisht e kafsheve te vogla)...I degjoi luani, shtrembtoi buzet, ngriti vetllat e i tha urithve ta ndertonin nje te tille...Ne seancen tjeter pyllore(pas disa stinesh)..kafshet e vogla folen prap...te revoltuara..
Luan, luan dhe keshtu sbehet...jo vetem qe te medhenjte hyne pa rradhe po na perdorin si Leter Byt*he...

jo se te krishteret jane te vegjlit..(se ashtu kam lindur vet, tani ateist) por morali i vertete eshte se nqs armonia vendoset ne nje menyre ose tjeter eshte mire te ruhet dhe ndryshime te jene natyrale. Persa i perkete fese shqiperia ka qene dhe ehste nje sistem i mbyllyr, pasi ndonese prezenca dhe shtytja ("fryma" dhe "therritja" e shenjte) ndihen, shqiptaret jane te pafe.... dhe kete e them me ze te larte e me kuptimin e mire te fjales...Nuk na shpeton feja nga situata qe gjendemi(hale ne fyt te evropes sic na prezanton askushi ketu ne forum)..por edukimi dhe ushqimii idese, se jemi nje popull sido qe te jemi ngado qe te jemi...

olti2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga batoja:
[qb] ne truallim tim nuk kthehet njeri! ti vazhdo miku im te endesh neper ide te kota e rremuje fetare si ai zhapiku qe ku ndjen zhurme leviz koken.
Ideja e albinos ishte shume e bukur. Edhe une thashe te kthehemi tek te paret tane. Te marrim comangen dhe te hypim ne peme. Ti hajme morrat njeri-tjetrit dhe te ushqehemi me banane. Albinos ta bejme gorrillen e turmes sone. [/qb]
biglaugh_2.gif
biglaugh_2.gif
biglaugh_2.gif
biglaugh_2.gif
biglaugh_2.gif
biglaugh_2.gif
biglaugh_2.gif
biglaugh_2.gif

atman

Forumium maestatis

Albinos, sa here qe ti darkos ne ndonje restorant modern, tip WC ose OO, kuptohesh edhe sikur ta fshehesh, sepse vjen ere jo gogesima tende, por fryma tende.
-Sa per dijeni, do te dish çfare jam une...e thjeshte fare ...jam nga ata qe lekuren e tunizianeve e perdor per te bere çizme.

Albinos

Primus registratum

Ju te gjithe jeni disa prifterinje dhe hoxhallare te qelbur.
Sikur rregjimi perandorak komunist diktatorial te eksistonte, ju do te ishit nenshkruesit e peticionit per djégjen time mbi turren e druve.
Pra perdorimi i inkuzicionit do te ishte me se i natyrshem nga ju dhe nuk perben cudi fare se prinderit tuaj te kene qene pjesemarres ne ndonje inkuzicion te tille ne qeverisjen e meparshme antishqiptare.
Une se rruaj per ju jo sepse edhe sikur te perdorni inkuzicionin dhe djegjen time mbi turren e druve shpirti im do gjej paqe tek nje qenie tjeter njerezore e fuqishme dhe e shendetshme nga ana mendore dhe fizike.
Ne fund te fundit ju jeni disa monstra qe e keni te nenshkruar kontraten me Ferrin qe ate dite qe keni lindur.
Dua te jem edhe Jezu Krisht, por dua te jem edhe Zhana D`ark dhe besoj se me nje bashkim te tille luftarak dhe shpirteror aspak dallues, kam mundesine te bej me te miren per te ardhmen e kombit dhe popullit tim shqiptar. :angel:
ps Ndoshta ju duket si lajthitje kjo qe kam shkruajtur por lexoni shkrimet e tuaja dhe ju do vereni se nuk keni asnje ndryshim me hebrenjte dhe kleriket qe kryqezuan Krishtin per te miren e botes dhe Zhana D`ark sepse luftoi per te ardhmen e Frances se ´sotshme se perdalur qe nuk kishte te tilla mendime dhe ide per te ardhmen e vendit te saj.

Kujdes: Ndalohen leximet e shkrimeve te tilla seriozisht nga njerez te semure mendore dhe shpirterore dhe sidomos nga ata qe kane probleme me zemren

Mirupafshim :wave: