Vazhdo fjaline...

abs

nuk e di...
...papritmas degjoi disa te qeshura lozanjare....ai nuk po kuptonte, ishte kjo fantazia e tij apo...

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
U përpëlit disa herë mbi shtrat, ngjeshi pëllëmbat e dorës mbi sytë e tij të kristaltë derisa ju picërruan dhe e bardha e syrit ju skuq si mos më keq.Nuk ishte momenti i duhur për t'iu afruar pasqyrës! Do të trembej nga vetja! Apo më mirë nga kujtimet e tij?Pa rreth e përqark , nuk ishte asgjëkundi përveçse në hapësiren e tij të vogël , brenda asaj dhomës ngjyrë pana ai hodhi sytë përqark dhe pa një pirg të gjatë rrobash të hedhura plot me shkujdesje sa andej këtej. Buzëqeshi! Mendoi kishte të drejtë ajo sa herë e kritikonte fytyrëngrysur e plot maraz për pakujdesinë dhe përtacine e tij.Korniza me foton e saj që buzëqeshte mbi komedinë, kishte ditë që nuk i fliste , që nuk i telefonin njeri tjetrit...Zënkat e tyre sa vinin e shtoheshin! Nuk e po e kuptonim më njeri tjetrin! Mos kishin nevojë të qëndronin pak çaste larg , mos ndofta kishte mbaruar gjithçka pa filluar ende?Mos duhet të largoheshin me pushime të mbylleshin aty në dhomë dhe çmendurisht të bënin dashuri me njeri tjetrin!Mos ndoshta?
Sa herë duhet ti thoshte vetes së tij fjalën ndoshta!
Budalla i gjorë; thosh me veten! Të lipset vetëm një telefonata , vetëm një përqafim e zëri i saj për të gjallëruar fillimin e ditës! Por prapë , ngurroj e plot me kokëfortesi vazhdoj si më parë! S'kish paqe me veten e tij.

Mendoi të kridhej edhe njeherë nëpër fanzine e tij , ktheu papritmas sytë nga ora ,u kujtua që
kishte takim me Xhonin shokun e tij të fëmijërise...Kishte kohë që nuk ishin bëre bashke, do të kthenin nga një gotë vere ashtu me një të dytë e me nje të trete rradhazi ,
e nga t'ia nis më rrëfimin...

tropojanja

Çike Malsie
...po prap zgjodhi te flej se noshta dy. njerez qe nuk mundet te jene bashk realisht noshta endrrat si ndajn, si ndalon njeri te ishin...

brenatohyseni

Forumium maestatis
Larg ishin dhe shume afer e ndjenin njeri tjr cfare lloj dashurie ishte kjo nuk mund te jetonin as nje sekond larg njeri tjetri por kjo dashuri po i vriste te dy e dinin qe dashuria e tyre ishte e pa mundur dhe te dy vendosen te ndahen peng i jetes endrra ngelur pergjysem...

Monroe

Valoris scriptorum
Pergjysem e la buken, u detyrua te cohej nga tavolina e te shihte kush po e thirrte nga jasht dritares

TinkerBell

Papirus rex
Që po coptohej nga të bërtiturat!
Kur ç'të shihte! Ishin mbledhur plot fëmijë, disa duke bërtitur, disa të tjerë duke u munduar të shpëtonin qenushin e vogël që....

gurax

Pan ignoramus
... me sa duket i kishte ardhur ne maje te hundes duke degjuar papushim vetem "Sa shume me do? Shume fare. Po sa eshte shume fare? Shume shume. Shume shume? Po, shume shume. Mos me genje. Nuk te genjej. Betohu! Ca beje te zej? Betohu per.. koken tende. Betohem per koken tende qe s'te gjenjej..." Dhe qenushi u hodh nga kati i trete dhe ra siper...

joetisti_

Locus omnem
... meje. "Ua" thashe, dhe e cova te shtepia e gurax. "Jo mor shok" me thote gurax "e ke gabim, ky eshte qenushi i tinker. Dhe meqe shtepine e saj nuk e dija, ma shpjegon: "do ecesh pak dhe do kthehesh majtas, kur te arrish ne kryqezim, kthehu nga te doje qejfi dhe ne fund te rruges eshte shtepia" Nisem. Sa arrij te dera, i jap nje te rregulluar qenushit qe te mos haja ndonje goditje me fshese nga tinker per keqtrajtim, dhe i bie ziles. Degjohet nje 'tin-tong'...

(edhe nje here qe me erdhe ne shtepi, do te thote tinker, nuk prite sa ta hap deren :p)

TinkerBell

Papirus rex
....Kishte orë të tëra që priste në ankth, e mërzitur, pa ditur as edhe një gjë të vetme për qenushin e saj.
Qenushin që ajo e thërrishte me përkëdheli "Shëmtaraq".. Jo që ai vërtetë ishte i shëmtuar, përkundrazi kishte ca sy të mëdhenj, të zi të bukur, dhe një shikim të ngrohtë, por sepse bënte veprime të shëmtuara, si kjo e ikjes nga shtëpia.
Deri në atë çast, kur ra zilja dhe qenushi u shfaq para derës, në krahët e një çuni, i cili....

gurax

Pan ignoramus
... megjithese dera u hap, i kishte ngulur syte butonit te ziles dhe dukej sikur ishte hipnotizuar prej saj. E shtypi perseri. Ding-Dong! Ding... ding-ding-di-di-ding!
"Shemtaraqi" merrte fryme shume shpesh dhe me gjuhen jashte. Kishte kohe qe nuk ja ndante syte e medhenj te panjohurit qe e mbante ne krahe, por tingulli i perseritur i ziles e beri te kthente koken nga vajza qe hapi deren, e cila veshtronte e befasuar cunin qe po merrej me zilen.
Neper shkalle...

TinkerBell

Papirus rex
Po dëgjohej fqinja e katit të parë, e cila si zakonisht vinte dhe kërkonte çfarëdo lloj arsyeje, vetëm e vetëm të shuante kuriozitetin e saj, si të thuash TË SHPREHUR.
Dhe një gjë e tillë, si një çun i panjohur me Shëmtaraqin në krahë, ishte gjithçka....

joetisti_

Locus omnem
...qe i duhej. Dhe i thote tinker: kujt i ka humbur ky djali qe e paska gjetu Shemtaraqi? Nuk i ktheu pergjigje sepse e dinte se kur fillonte nga pyetjet, nuk mbaronte me, por ftoi djalin per caj. "Jo", i thote ky, "falemnderit por kam pire". "Po atehere te te jap nje cek 1 milion si shperblim qe me gjete qenushin!" "Jo". "Ah, e kuptova" thote tinker. "Atehere prit se po heq breket" "Jo, jo" thote ky djali ( i thencin, se ishte burre). "Breke kam plot. Pastaj nuk besoj se me bejne ato te tuat" Tinker s'kishte me gje tjeter ne mend per t'ia ofruar si shperblim dhe po ndihej keq. Por, papritmas...

TinkerBell

Papirus rex
U kujtua për trileçen që kishte gatuar para 5 ditëve dhe kishte ngelur në frigorifer, pa u ngrënë :p
Djali i huaj (burri), sapo dëgjoi fjalën trileçe....

joetisti_

Locus omnem
...i ndriten syte si macok. "Hajde" tha "po vij te ha nje cope" Gjoja se i bente qejfin mikpriteses por po vdiste per pak trilece. Ndersa ngjisnin shkallet, komshija, po shikonte me xhelozi. "Nuk eshte ashtu sic mendon" i tha tinker. Por ajo e kishte difekt qe nga lindja qe te hiqte dyshimin. "Mos" thote tinker duke pare nga dritarja kur djali i panjohur (burre) po behej gati te kafshonte. "E kam hapur gojen shume" thote djali. "jo, jo" thote tinker "por po shoh Hope qe po vjen"
Hope, mezi po terhiqte me nje litar nje krokodil. Kishte qene te shtepia e gurax, por ai e kishte orientuar po njelloj duke i thene po njelloj: "eshte krokodil i tinker"
"Ty te ka humbur krokodili" e pyeti djali i panjohur. "Jo" thote tinker "por s'i them dot qe s'eshte krokodili im se do te kete bere goxha rruge. "Po ti gjithe trilecen ma dhe mua" i thote djali "ate me cfare do ta qerasesh?"
Ndersa tinker po e mendonte....

TinkerBell

Papirus rex
Situatën e krijuar....Si erdhi deri këtu vallë ?!
As që e kishte menduar, po të njëjtën ditë, për të njëjtat arsye, dy burra të huaj do të shfaqeshin para derës së saj, dhe me fqinjën që vëzhgonte çdo gjë me kuriozitet të madh......deri në momentin që shikoi sytë e uritur të krokodilit....

joetisti_

Locus omnem
... qe lotonin. I erdhi keq. "Mos te te vije dhe aq keq" i drejtohet fqinjes Hope "ne fund te fundit lot krokodili jane"
"Ku e gjete? Sa i gjate eshte? Si e ka emrin? Eshte femer apo mashkull" filloi nga pyetjet ajo. Se fundit, Hope iu pergjigj me nje "nuk e di". "Lere se e gjej une" thote e kenaqur me veten fqinja per nje ide qe sapo i erdhi. Dhe ngriti pak fustanin. Krokodili ne ate moment levizi bishtin. "Qenka mashkull" tha. "I pelqekan femrat" Ne ate moment shfqet duke zbritur shkallet, tinker. Habine e saj per skenen me fustan pak te ngritur te fqinjes, Hope e interpretoi si xhelozi. "Jo, tinker, nuk eshte ashtu sic duket" tha...

TinkerBell

Papirus rex
Thjeshtë, nuk po i ndalnim dot lotët krokodilit, dhe kjo ishte mënyra e vetme, që mesa duket funksionoi.
Por, nga e gjithë kjo situatë, të habitur ngelën Hope dhe fqinja, nga të qeshurat e Tinker të shoqëruar me lottt....