Re: Vajze komplekse apo te thjeshte?
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
dmth qe i shton kerkesat nqs nuk je i bukur vete apo nqs nuk e ke te bukur partnerin?
[/ QUOTE ]
dmth, qe kur nuk je i bukur, ose te pakten kur s'mendon qe je i tille edhe pse ti s'je aq i keq, behesh i komplikuar dhe kete komplikim domosdoshmerisht ti e perhap ose sheh kudo nga hedh syte.
psh :
une jam i bukur, ti je e bukur, te dy duhemi shume. ti duke pa nje vitrine me diçka te bukur, une duke pa qafen tate te bukur, e puth nje moment ate.
ti kete shpehje e merr te natyrshme, sepse edhe po te llogjikosh si filozof nuk do te shkosh dot me larg se :
po me puth nje i bukur qe me do ngaqe jam e bukur dhe kam qafe te bukur.
ndersa po te njejtin shembull ta marrim ndryshe : ti je çka une jam pa aq, une te puth ne qafe, ti mendon PSE ? ky po me puth, po me tregon ndonje sentiment, do me me mashtru per diçka apo çfare.
sokratit t'ja japesh si detyre shtepie kete çeshtje s'ka per ta zgjidh.
ne fakt ajo ne baze siç e thame eshte e thjeshte, ngaqe neve jemi çka, ose te shemtut.
pra kjo i kopmlikon gjerat.
por njekohesisht i jep bukuri edhe jetes, ngaqe duke mos qene te bukur per tu shprehur komplikohen mundesite, veshtiresohen ato. nuk mjafton pra une te jem i bukur fizikisht por duhet te jem edhe i ngritur shpirterisht per te te magjepsur ty ose dike tjeter.
ne fakt duhet lexu svajku, ai ti shpjegon te gjitha.