Vajza, a keni rënë ndonjëherë brenda me mësuesin?

I vjetri

Primus registratum
Re: Vajza, a keni rënë ndonjëherë brenda me mësuesin?

<span style="font-weight: bold">Mirepo, duke folur ne tel., kusherira me thote qe vajza i kishte treguar asaj LETREN QE I KISHA DERGUAR PARA NJE MUAJI E GJYSME KUR ISHA NE QYTETIN E SAJ, ME ANE TE SHOQES SE SAJ (ISH-NXENESES SIME TJETER). KUSHERIRA E KISHTE LEXUAR LETREN.</span>

Tani, une i thashe se nuk prisja nje pergjigje nga vajza, sepse doja vetem qe ajo t'i fliste per mua dhe se sa e cmoja vajzen, gje per te cilen e falenderova. I thashe gjithashtu se nuk do ta harroja, sido qe te venin punet dhe i kerkova kusherires nese do ta kiSha porten hapur tek ajo nese do te me duhej qe te kontaktoja nje here tjeter, ne nje menyre tjeter, ne nje kohe te papercaktuar, me ane mesazhezh apo letrash. Ajo me tha qe mirepriste cdo mesazh timin, mjaft qe te mos e shqetesoja te nr. i shtepise, qe vete ma dha. I premtova per kete qe do ta merrja ne cel. vetem kur ajo te me conte nje zile. Ishte dakord! I lashe te kuptonte qe do t'i rikthehesha kesaj pune pas nje kohe te pacaktuar...

<span style="font-weight: bold">A e dini si eshte puna, miqte e mi te Albforumit? Gjate mesimit dhe kurseve dhe bisedave qe benim me Vajzen, kur ishte ende e vogel ne klase te shtate, ajo me ka BEFASUAR me menyren e saj te thithjes se lendes, duke qene se nuk shkelqente fare ne lendet e tjera, madje kishte veshtiresi te theksuara. Po keshtu ndodhte edhe ne kurset private qe une kryeja(me nje cmim tejet&amp;pabesueshmerisht te ulet). NE KURSET E MIA, NGA TE GJITHA GRUPET, KJO ISHTE NXENESJA IME ME E SHKATHET, ME E GJALLA PER LENDEN, ME E SAKTA NE PROVIME. ISHTE I VETMI VEND KU AJO NDIHEJ E PARA, E PAARRITSHME, MBRETERESHE, DHE UNE E KAM TRAJTUAR NJESOJ ME TE TJERET, SE KY ESHTE PROFESIONALZIMI IM DHE I MESUESIT.
Tani, gjate kohes qe u largova nga arsimi&amp;qyteti i saj, gjate ketyre 3 viteve i kam bere surprize vetem njehere kur kishte ditelindjen dhe e mora ne tel. per ta uruar. Kurse ajo me ka befasuar sa here qe jemi takuar ne qytetin tim (3 here), kur eshte shkeputur nga njerezit qe e shoqeronin dhe ka dashur te kete kontakt fizik me mua, edhe kur e ka vene re qe une mezi e kam njohur nga larg (nderkohe qe ajo me shquante qe larg). </span>

Keshtu qe kjo pune ka ecur midis rastesish e surprizash. Ndaj edhe une e kam befasuar sic me ka befasuar, si person. Une e di qe ajo e cmon kete, sepse syte ia kam lexuar vetem une, me mire sec kam ditur te lexoj Fromin, Frojdin, Jungun, Shopenhauerin, Niçen. KESHTU QE DO TA BEFASOJ SERISH, KUR TE JETE MOMENTI. Por une mendoj qe tani qe ajo duhej te merrte nje vendim, po gjendet ne nje pozite aspak komode, ne nje moshe delikate, gje qe e kushtezon deshiren e saj. Une nuk do ta shqetesoj me, te pakten per nje fare kohe. <span style="font-weight: bold">POR, JU LUTEM, SI MENDONI, NJE VAJZE QE I KERKON DIKUJT TA HARROJE, DUHET TE PERPIQET EDHE AJO TA HARROJE ATE DIKE, APO JO??? PRA, NESE ME KERKON TA HARROJ (edhe pse s'ma thote vete gojarisht), PSE E KA MBAJTUR AKOMA LETREN QE I KAM NISUR PARA DISA JAVESH? A NUK DO TE ISHTE KY NJE KUJTIM QE ATE E PENGON TE ME HARROJE, MEQE KERKON QE EDHE UNE TA HARROJ? ATEHERE SI MUND TA HARROJ UNE ATE?</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Nje verejtje miqesore per gjeneral-berdica-n: Me gjithe respektin per keshillen tende, kur hap biseden e prokurorit, a nuk e kupton se vuan nga <span style="font-weight: bold">kompleksi i perendimorit</span>???
wave.gif

<span style="font-weight: bold">PRA, KAM PERSHTYPJEN SE GJITHCKA VARET NGA UNE DHE VETEM NGA UNE. MEQE NUK KAM FUQINE DHE TE DREJTEN TA HARROJ ATE (SEPSE ASNJE MESUES NUK KA TE DREJTE TE DETYROHET TE HARROJE NXENESIT E TIJ, SID. AI QE DHA MESIM VETEM PER NJE VIT), DO TE VARET NGA MENYRA SE SI DO TA KUJTOJ UNE ATE, DO TA KUJTOJ SI NXENESE, SI SHOQE QE KAM DASHUR DHE DUA TE SHOQEROHEM, APO SI CFARE TJETER... KOHA DO TA DESHMOJE!</span>

^ExY^SexY^Stela

Primus registratum

ua te them edhe un nje gje se kete vit me ndodhi edhe un rash me mesuesin e matematikes qe e kisha edhe te fiskultures brenda te ter mesueset e reja e donin ate ishte sexy
po ic nuk ndodhi edhe sa keq nuk do ta shikoj me se kam ikur te nje shkoll tjeter po ai me pelqente mua se isha vajz e mir un
edhe mesoja te klasa e tij po thuajse ne oren e matematikes vetem un e ngrija doren ne klas ishe cik qef po prap nuk ishte e drejt

Kont_Vrana

Primus registratum

zoti plak!

Fillimi i posteve te tua mu duk i cilter dhe pa asnje gje perverse (kundra mendimit te shumices). Jam flamurtar i idese se dashuria s'njeh moshe (e fejuara ime eshte 6 vjet me e madhe se une), dhe e mbeshtes kedo qe lufton per ate qe do.
Por sa me teper lexoj postet e tua aq me egoist, i ceket dhe i bezdisur me dukesh. Nuk e konceptoj dot se ti nuk je ne gjendje ti shikosh veprimet e tua me më teper maturi dhe te veprosh sic i ka hije moshes tende.

1) - Tregon se fole me babane e saj dhe pergjigja e tij mua mu duk shume e qarte. Ti shpegove dyshimet e tua mbi reagimin e tij. Ne rradhe te pare, supozojme se ai nuk ka biseduar fare me bijen e tij, ti harron se e bija eshte akoma ne shtepine e tij, nen 18-vjec dhe ligjerisht detyrim i te atit. Pra vendimi i te atit eshte ligj per bijen. Per sa kohe ai person qendron ne ate shtepi mbetet pergjegjesi e atij njeriu, detyrimisht vendimet e tij mbi vajzen jane ligj. Ai e beri te qarte, ta lesh vajzen e tij te qete. Te foli si burre, pa te dhene ndonje dyshim mbi vendimin e tij, fjala eshte e prere, nuk ka vend per mendyshje.

2) - vajza te ka refuzuar disa here. Cilen pjese te fjales JO nuk kupton? J-ne apo O-ne. Si mesues besoj se e ke mesuar diku se JO, eshte fjale mohuese. Duke vazhduar ti vesh pas, behesh person i bezdisur dhe humbet dhe ato pak pike qe te kane mbetur tek ajo. Ti shpjegon se si te shikonte ajo etj etj etj... Po si cun e di, se shpeshhere veprimet e femres i keqkuptojme. A e ke pyetur ndonjehere veten se sinjalet e saj mund ti kesh keqinterpretuar per te justifikuar ndjenjen tende. Eshte thjesht egoizem te kerkosh te lidhesh me dike qe nuk do te lidhet me ty, per te kenaqur ndjenjat e tua.

3)- Ti po perfshin ne kete valle persona qe nuk kane te bejne fare me mardhenien tuaj (konkretisht kusheriren dhe shoqen), pa shqetesimin me te vogel se si i ndikon kjo gje ato. E ke menduar ndonjehere se sa thelle mund te shkoje mospelqimi i vajzes per nderhyrjen e ketyre ne punet e saj. Me sa gucim dhe cfare te drejte perfshin ne qefet e tua, persona te cileve u rrezikon mardheniet me veprimet qe u kerkojne te bejene.

Personalisht mendoj se duhet te rishqyrtosh dhe nje here veprimet e tua, dhe te heqesh dore nga dicka qe nuk deshiron te behet e jotja. Nuk shtyhet jeta me &quot;te mbushur mendjeje&quot;. Po qe se do kishte dicka ne kete mes, tashme tema do ishte mbyllur me nje fund perrallash. reflekto ne reagimet e vajzes dhe prindit, gjyko sic i ka hije moshes dhe leviz nga kema e ures.

Respektet e mia

I vjetri

Primus registratum

Ja me ne fund nje diskutues jo vetem i cilter, por edhe i guximshem dhe inteligjent! Respektet e mia! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Sidoqofte, une nuk di <span style="font-weight: bold">disa</span> gjera mbi ty , ne menyre qe te bindem nga gjykimi yt. P.sh., pashe qe ti jeton ne Rusi, nje vend me i cliruar se ne nga bestytnite, fanatizmat dhe provincialiteti. <span style="font-weight: bold">Nuk e di se prej sa kohesh jeton ne Rusi apo jashte shtetit dhe nuk e di se prej sa kohesh jeton me te fejuren tende gjashte vjet me te madhe, e cila te paska thene vetem nje &quot;PO!&quot; DHE VETEM NJE HERE, AQ SA TI E KE KUPTUAR EDHE &quot;P&quot;-ne EDHE &quot;O&quot;-ne. POR KETU TE NE NE SHQIPERI, VELLA, FJALA &quot;JO&quot; INTERPRETOHET NE MENYRA TE NDRYSHME DHE NUK ESHTE ABSOLUTE MOHORE.</span>

Keq me vjen qe me duhet te te jap ty dhe kujtdo qe jeton larg nga Shqiperia e qe i ka harruar disa zakone dhe shprehi mendimesh te ketejshme, por duhet te kuptosh qe ne Shqiperi eshte varferi e madhe ekonomike. Kjo ndikon edhe ne jeten sociale, politike dhe kulturore. <span style="font-weight: bold">C'ndodh? Fillojne kontrabandat, sepse shtetin e drejtojne hajdute ose te paafte. Korrupsioni shoqeron kontrabandat! Trafiku shoqeron kontrabandat dhe korrupsionin. Trafiqet qe lulezuan dhe lulezojne ne Shqiperine paskomuniste ishin/jane:

1.Droga,
2.Armet,
3.Prostitucioni,
4.Duhani,
5.Kalimi i kufirit,
6.(se fundmi, por jo e fundit)Organet trupore

Te ndalemi tek e treta! Prostitucioni solli edhe nje plage te madhe per gjinine femerore shqiptare, gjini e perulur deri ne degjenerim ne komunizem. VAJZA SHQIPTARE KA PASUR VESHTIRESI NE TE ZGJEDHURIT MASHKULLIN E SAJ, QOFTE ATE TE PERHERSHMIN (FLAS PER LIDHJE MARTESORE), QOFTE PER ATE TE PERKOSHMIN. Kjo sepse shume meshkuj abuzues filluan te genjejne sy per sy, te mashtrojne, te thyejne premtimet qe te nesermen, te abuzojne, te ushtrojne perdhunime edhe ne grup, etj. Sidomos kjo ishte e theksuar ne provincat shqiptare, ku mjedisi i papune dhe thashethemedashes dyfishonte poziten e veshtire te vajzave shqiptare dhe lidhjeve te tyre te mundshme, si ato qe kishin deshtuar, si ato qe ishin ne hapat e para.</span>

<span style="font-style: italic">A NUK JE TI I BINDUR, DHE TE TJERET QE KANE HARRUAR GJENDJEN NE SHQIPERI, QE KJO SITUATE VESHTIRESIE DHE KONFUZITETI PER GJININE FEMERORE VAZHDON ENDE NE SHQIPERI?????? TA GARANTOJ UNE, THJESHT PER FAKTIN SE JETOJ KETU! </span>

<span style="font-weight: bold">KESHTU QE, PAVARESISHT INTERESIMIT DHE ANALIZES TENDE TE FTOHTE, TI NUK PERFSHIN MJEDISIN KU NDODHIN NGJARJET DHE E TRAJTON TEMEN METAFIZIKISHT. NUK MUND TE PERCEPTOHET NJESOJ NJE 17-VJECARE BRITANIKE KUR THOTE &quot;JO&quot; ME TE NJEJTEN MOSHATARE SHQIPTARE, APO AFGANE, APO HAVAIANE! KETU QENDRON MANGESIA E TRAJTIMIT TEND, JO TE LOGJKA APO ETIKA. DUHET TE STUDIOSH FILOZOFI QE T'I DISH KETO GJERA. PRANDAJ EDHE UNE ATE &quot;JO&quot;-ne E VAJZES DO TA MARR PER TE PAVENDOSUR, AS PER TE MIREFILLTE, AS PER NJE ILUZION SE DO TA BIND ME CDO KUSHT.</span> Por te drejte do te na jape vetem koha... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

olololol

Primus registratum

<span style="font-weight: bold"> Zoti msus !
Shteti te ka caktuar ne nje shkolle te japesh mesim , njohuri femijeve te X-komune, qyteti etj.
Nxenesit ne nje mesues shohin: ( e di besoj shprehjen &quot;mesuesi eshte dhe prind dhe mesues per nxenesin&quot;)
1-Ose nje mesues autoritar , te eger qe kane frike kur vjen ora e mesimit me te.
2-ose nje mesues komunikues, afer nxenesve i dashur.

Pikerisht nga kjo menyre e ngrohte komunikimi lind nje lloj simpatie POR jo dashuri , nese nxjenesja ju buzeqesh , ju fal nje buzeqeshje se ju jeni MESUESI i saj ( MESUESI thuje ngadale me vete 4-5 here sa kuptim ka kjo fjale), jane te cilter nxenesit ne ate moshe Zoti msus .

Jo se ti ske te drejte te dashurosh , njeri je dhe ti ( dhe me bindje mendoj se ka qene dashuria jote e pare shikoj dhe sinqeritetin tend derisa ke ndare kete histori me NE.)por jo me nxenesit TUAJ Z msus, jane femije akoma dhe pse te zhvilluara ne trup, MOS I SHIKONI KURRE ME ATE SY te lutem.
Ska asgje per surprize se ti ke shkuar e ke takuar mbas 3 vjetesh ajo te ka pare si mesues gjithmone , as telefonatat per ditlindje e urime te tjera i ka marre si mesues nga JU, ju se keni bere se ka qene nxenesja juaj por se e DASHURONIT.
Ka momente qe njeriu e humb llogjiken , dhe kjo ka ndodhur me ju Zoti msus, harroje kete histori lere atje ne bankat e shkolles.
Mos e ngaterroni punen TUAJ Zoti mesues me zemren, jeni ne nje pozicion delikat keni te beni me ndjenjat , me 30 e ca veta qe prinderit jua kane dorezuar ti jepni dijet e duhura jo per tjua pa me ate SY.

S'ke pse e krahason me Angline e me asnje vend tjeter te botes, eshte nje histori Shqiptare le ta trajtojme si nje histori Shqiptare .

Nuk te paragjykoj shume keq por kete muhabet harroje , JETA vazhdon ka goca sa te duash Zoti msus &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/thumbsup.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;.

Shnet e me men ne kaptine nga &quot; Mo i prapti klases BAB_LYMI&quot;</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Alder

Primus registratum

shum interesante ky tregim wow

o *i vjeter* he mo lal cfar u be se jemi ne 2006 tani jam kurjoze te di

shpresoj qe ke perfundu me ate vajzen
se qenke njeri shum i mir
a je noicik i bukur mo lol
nqs je akoma ke AF na shkruj amon

MLK

Primus registratum

Se kisha lexu ndonjehere kete histori une!
Me rikujtoj Shqiperine ene &quot;gjuhetine&quot; ala shqiptarçe ku implikohej familje, shoqni, farefis.....
Me e bukra ishte kur i flisje ndonje vajze e ti propozoje qe ta njifje, pergjigjia ishte: &quot;Nese e ke seriozisht, drejtoju familjes time&quot; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/lol.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/lol.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Po konstatoj se vazhdojne te tilla histori dhe ditet e sotme &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
I vjetri ka shku i shkreti ne me pi kafen ne si kan dhon kafe &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Paska qellu me familje kurnacesh &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;