Universitet me te mira ne ITali?

Diddy19

Su@mi
Re: Universitet me te mira ne ITali?

Ehe!Shihet se ca "kuadri" te larte po pergatit! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Jo jo,ne vend qe t ia thoja nje shoqes ketu,gabimisht e shkruajta ne Af. /pf/images/graemlins/laugh.gif

naqja

Primus registratum

paska fillu muhabeti me te futur ketu po fol mi goc nuk ja pertoj un

Diddy19

Su@mi

Naqe!Duhet ti kuptosh disa gjera elementare fare.Une me perpara normalisht qe per ty e kisha.Po ishte thjesht batute.Pastaj edhe ti,pse ben pyetje koti,me fal??

E mire se po flas seriozisht tani:ti thua qe universiteti me i mire ne Itali eshte ai i Bergamos.Nuk te duket se po tregohesh si sh subjektiv ???Po qysh kur u dalloka universiteti i Bergamos si me i miri ne Itali??Ma merr mendja se para se te regjistroheshe aty as e dije se ekistonte si universitet e tani thua qe eshte me i miri.Nuk dua ta ofendoj universitetin tend .S di asnje gje per te.(Edhe une s jam ne ndonje universitet sh prestigjioz sic jane ato te Romes,Milanos,Bolognes ,Firenzes etj etj....mos me keqkupto).
Pastaj ne sa universitete te tjera ke qene i regjistruar ti sa te arrish ne perfundimin qe ai i Begamos eshte me i miri??Ku e di ti se si funksionojne universiteett e tjera??Mos ia fut kot kur shkruan:kuptoj se te pelqen si universitet se aty studion,aty ndoshta ke zene shoqeri te re etj etj po s mund te pohosh se eshte me i miri.Pak objektivizem te lutem!

naqja

Primus registratum

o loren ke te drejte por mos harro qe jemi shkodran dhe pak humor edhe mund ta bejme po beja shaka se e di.sa per informacion po te them qe unibg esht me koti ne itali ku studentet nuk kan asnje te drejte dhe te trajtojne si merda dhe jan shum racista.ok lal dhe i them te gjithve atyre qe ndoshta kan ndermend te vijne ne bergamo me mire mos ta provojne...

Diddy19

Su@mi

C'è sempre una prima volta-ka thene Shen Thomai! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sirena

Primus registratum

Gene...si funksionon ne Padova juridiku?Eshte aq gogol sa me kane thene apo eshte i pranueshem??

komino

Valoris scriptorum

te kane thene mire
eshte shume gogol

nuk di tani me tre vjecaren (shkenca juridike) por meqenese nuk kane ndryshuar profesoret mendoj se perseri i veshtire eshte

Sirena

Primus registratum

Rrofsh per inkurajimin gene /pf/images/graemlins/tongue.gif ...lexo pak PM

Leopardii

Primus registratum

nje kriter per te vlersuar nje universitet eshte lehtesia per te gjetur nje pune ne mbarimin e studimeve.sa me prestigjos te jete universiteti aq me shume vlere do te kete CV i juaj.

Bocconi ne milano per ekonomik
politeknico di milano per te gjitha inxhenierite
catolika per fakultetet sociale
mbas ketyre si famose mund te permendim
bologna(me i vjetri ne evrop)
ferrara(per mjeksi)
la sapienza( shume popullor sic tha dikush)
universitetet e jugut nuk kane shume reputazion mgjs mbas impatit te pare me pronarin cdo gje varet nga zotsia e secilit

@njez@

Primus registratum

UNIVERSITETI ME I MIRE NE ITALI ESHTE

BOCCONI www.uni-bocconi.it

KA ESHE MESIME NE ANGLISHT SI:
MANAXHIM BIZNESI
MANAXHIM INTERNACIONAL
MANAXHIM ARTESH DHE TELEKOMUNIKACIONI

Moulin Rouge

Primus registratum

Fillimisht postuar nga @njez@:
[qb] UNIVERSITETI ME I MIRE NE ITALI ESHTE

BOCCONI www.uni-bocconi.it

KA ESHE MESIME NE ANGLISHT SI:
MANAXHIM BIZNESI
MANAXHIM INTERNACIONAL
MANAXHIM ARTESH DHE TELEKOMUNIKACIONI [/qb]
Keta te mesipermit jane corsi di laurea ne gjuhen angleze.
Edhe ti ne Bocconi je?? E mbeshtes edhe une, Bocconi eshte me i miri per ekonomik dhe jo vetem, ka dhe juridik (me profil shume te forte ekonomik, shume interesant per ata qe kane ndermend karriere si avokate biznesi).
Nje specifikim: per te gjithe te huajt jo ne BE taksat kete vit jane bere pothuaj 8000 Euro. Por ka dhe goxha mundesi per burse, dhe ne kete rast nuk paguan as taksa.

Desart Bregasi

Primus registratum

po mire,kush eshte universiteti me i mire per inxhinierine aeronautike?Dhe mundet nje student qe mbaroi shkollen ne greqi te vazhdoj universitetin ne itali??

Rambla

Primus registratum

Nuk varet nga fascia di reddito persa i perket taksave? une e lexova tek sito i bocconi-t qe i cittadini non appartenenti all'UE paguajne me shume, tek 8500 €, por besoj se duhet te marrin dhe parasysh fascia di reddito. ketu thote qe la 1 rata di contribuzione per keto persona eshte mbi 3500 €, kurse tek dokumenti qe kam une thote 1500 € la 1 rata :confused: .

Ca re 8500 € taksa e shkollles ne Bocconi???
Minchiaaaaaa???? :eek: :eek:
Pse ca behet aty re,te nxjerrin profesor pa hapur librat! /pf/images/graemlins/blush.gif
Ketu ke ne 800 €,dhe i mallokojme 100 here ata,pse nuk na i bejne falas! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif