Une eci vetem

mengjesi

Primus registratum
Re: Une eci vetem

I second that.

Mgjs nuk mendoj se eshte vetem nevoja per dashuri qe na ben te duam bashkeeces. Njeriu ka nevoja mendore, psiqike, e me rradhe. Por jam dakort me ekzistencen e forces qe na con drejt te tjereve.

Sa per te ecurit vetem, deshira mund te jete paralele me deshiren per te mos ecur vetem, per arsye te ngjashme. Deri diku mendoj se te dyja jane gjithmone me ne.

Kordelja

Valoris scriptorum

Jemi ambivalente, si qenie....thote dikush qe e dua fort /pf/images/graemlins/smile.gif

Rambla

Primus registratum

...une do shtoja dhe kontradiktor kordele, ndoshta eshte e njejta gje /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

eshte ndjesi e mire te mendosh se dikush po te mbron edhe pse mijera km larg /pf/images/graemlins/smile.gif , edhe pse keta jane gjithnje e me pak! /pf/images/graemlins/frown.gif

Konflikte interesash dhe prioritete konkuruese, gati gati multivalente jemi bere... :shrug:

Danae

Primus registratum

e gjithcka merr drite tjeter nen vrojtimin e nje jete te re,nje femije qe rritet e buzeqesh perhere.
Marr fryme thelle,e te them faleminderit.

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Fillimisht postuar nga alinos:
eshte ndjesi e mire te mendosh se dikush po te mbron edhe pse mijera km larg /pf/images/graemlins/smile.gif , edhe pse keta jane gjithnje e me pak! /pf/images/graemlins/frown.gif

Konflikte interesash dhe prioritete konkuruese, gati gati multivalente jemi bere... /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]
mbeshtes kete qe kam thene pak kohe me pare, por heq gati gati.
Nuk jemi bere te tille, jam bere e tille dhe si e tille jam kthyer ne nje gjuhe te pakuptueshme per shume veta.
Nuk me shqeteson ky fakt me shume se c'shqeteson eremitin cfare mendojne komunitetet per te.
Ne fakt gjuha ime eshte shume e thjeshte, me e thjeshte nga c'e pandehja, por disa njerez, shume prej tyre, preferojne te jene te ceket dhe te komplikuar. Duke luajtur me koklat mendojne ta kthejne shkoklavitjen ne sport dhe harrojne se njerezit nuk jane veze, por thyhen me kollaj se to.

Une eci vetem, keshtu me kane mesuar te eci. Shpesh shoh krah meje te tjere qe ecin, vetem dhe ata, dhe bejme nje cope rruge bashke, por te gjithe e dime se kjo rruge nuk eshte e drejte dhe si e tille shume shpejt njeri nga ne do te marre kthesen. Une eci vetem, tashme koshente per vetmine e rruges time, gje qe me ka cliruar nga vetmia si nje ndjenje negative. Kam mesuar te vleresoj vetmine time dhe te vleresoj ata qe rruga me sjell perkrah per aq kohe sa m'i sjell perkrah.
Une eci vetem! Duke menduar ata qe ecen me mua si nje dhurate me shume te ciles ja shfrytezova vleren ne kohen e duhur. Nuk humbas kohe te qaj per ata qe dikur ecen me mua, sepse te ecurit vetem vlen po aq sa te ecurit me te tjere.
Une eci vetem

book of dreams

Primus registratum

Po dëgjoja tigujt e një kënge polifonike shqiptare,
Ç'bën moj ti atje përposh...
Fillluan te më mixoheshin ndjenjat me kujtimet
Instiktet e sotme me sjelljet e të kaluarës.
Nuk mbaj mend as nëse e kyca derën kur dola jashtë.
Di vetëm që pas ca momentesh u gjenda në një partk të madh plot me njerëz dhe i mbuluar nga një qetësi.
Dëgjoja vetëm zëra të së kaluarës ,
më flisnin, më qeshnin, qanin aty.
Ndeza një cigare , dhe vazhdova rrugën...
Nuk e di për sa kohë kam ecur ,
Nuk isha krejtësisht vetëm,
kisha një cd player me vete,
dhe cigaret që i digjja zinxhir,
I'm in a strange state of mind-mendova

U gjenda në buzë të liqenit,
me këmbët e varura që ciknin pa ujin e ftohtë
të një vjeshte të padëshiruar,
Një avion kaloi mbi kokën time,
Mbylla sytë.....
tashmë po fluturoja vetëm

Ema

Goddes

/pf/images/graemlins/smile.gif
E rendesishme eshte te ecesh vetem dhe te ndjehesh mire,i plotesuar...
Kaq.
Te tjeret bien,heret apo vone.

@d@

Primus registratum

Une eci vetem me trunin ke Philiphi qe me ben zbor kur luajt fundboll se ankohet cdo here qe s'di ta gjuaj topin /pf/images/graemlins/laugh.gif , kur ti me shfaqesh madheshtor , hijerend dhe pafjale. Me penen ne duar dhe pallton e hedhur kraheve qendron indiferent ndaj veshtimit tim , qe do kishte prekur dhe vete Landeshauptfrau Gabi Burgstaller /pf/images/graemlins/laugh.gif Bojrat kane filluar te dalin nga shiu i perditshem qe bie ne shpatullat e tua. Je kaq indiferen me mua, dhe pse ke sheshi jot kam bere me 1000 foto per tja treguar miqeve dhe shokeve. Je indiferet edhe pse topat/kugel ti kam ble dhe si kam provuar kurre... ah Mozart, Mozart, tani sapo kaloj Alex 2 meter cun me dhembet si shpirt, qe vetem me pershendeti... dhe une perseri eci vetem /pf/images/graemlins/laugh.gif

@d@

Primus registratum

hahahah :lol: kshu shkruaj gjithmon kur emocionoem :tipsy:

ladouce2005

Primus registratum

...une ecja vetem...

...por pastaj u beme dy! ecnim kapur perdore te lumtur qe u beme dy... :wub:
...tani kemi dy duar te vogla qe lidhin duart tona duke n'a bere tre... :wub:
...dhe qellon qe me merr malli te jem une "duart e vogla" mes prinderve te mi...
:wub:

Guest

Rruges,tek "Ismail Qemali"

...Eca vetem dhe me pelqeu...
Shume rralle me ndodh te shoh ndersa eci rruges,gjera per te cilat,kam mall...
Eca vetem,ashtu si disa vite me pare,anes Lanes, duke shpejtuar per te arritur ne orar..
Eca vetem dhe nderkohe pash,se shume gjera kishin ndryshuar,madje nuk ekzistonin..
Vazhdova rrugen ..
Kushedi,kur do te kaloj perseri ketu,ashtu si dikur,per ne shkolle..
Nuk jam e vetme dhe kurrsesi nuk do te doja te isha,por te ecesh vetem,ndonjehere eshte e nevojshme..
Ndaj eca njehkohesisht duke menduar,se isha e dikurshmja dhe per momentin,ndieva nostalgji..

Isha duke ecur e vetme,ne rrugen e Tiranes..
Dicka,qe dikur ish,mese e zakonshme per mua..
Por ja qe,Jeta evolon dhe une jam,pjese e saj..
Eca,si dikur...
Zhurme makinash,trafik,pluhur,qe ngrihej lart dhe tymoste gjithcka..
Mbase dhe mendimet e mia..
Gjithcka,dukej e larget dhe e tymosur,ne ate dite Maji..
Nxitova,per te mos qene me,e vetme..

ODISEA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Wallsingham:
[qb] Shiraz ... ai i "gjori" ... spo dika kujt t'ja beka dhuraten sot !!! /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Ekzistenca e tij, eshte dhurata me e bukur... :wub: :angel:
Wallsi, /pf/images/graemlins/wink.gif

renata

Forumium praecox

BOTA E VOGE DHE E MADHE E BASTARDEVE PERVERSE.NJE UDHETIM NE KERKIM TE DASHURISE SE VERTETE(NESE EKZISTON)

Dashurite e para jane platonike,ndertohet nje bote hipotetike ne force te imagjinates dhe forces se fantazise.
Fillimisht dashurohet cmendurisht,sic na e diktojne librat e filmat,ndoshta te frymezuar nga dashuria e prinderve krijojme mite,idealizojme princin e princeshen tone te kalter(ne rastin tim te pakten).I veshim pavetedijshem cilesi te paqena,prej nevojes per te perjetuar kete ndjenje euforikisht si neper libra e filma.Qesharake,por me shume se kaq absurde.Pastaj miti thyhet,dhe agonia i ze vendin euforise.Rikrijimi i mitit te ri eshte i pamundur.Racionalizohet...
Ne te mijten e sekondit iludohesh,se ne eksperiencen tende te dyte do te gjesh dashurine.Eshte nje brockull,qe rrezaton tere madheshti ironike ne vetedijen tende.S'ke para syve mitre,princer e princesha te kaltra por,frymore,njerez plot difekte(shyqyr Zotit nga nje ane...)
Deshiron te vetemashtrohesh per te sfiduar te verteten,te verteten e e hidhur,qe jemi te gjithe pak bastarde,mashtrues e genjeshtare.
Shume mund te jemi perpjekur per te krijuar boten tone perfekte te perbere prej pastertise totale(edhe pse pastertia totale nuk ekziston)...
Arritja me e madhe,paqja brenda vetes,per mua ua kalon te gjithave.
Po Zot,ne jemi te gjithe pak thashethemexhinj,shpifes,genjeshtare,apo jo?!Buzeqesh ironikisht...
E di,qe dikur prekesha prej mosdelikatese?Sot ia fus nje buzeqeshjeje...
Seleksionojme...
Nje ves i tmerrshem i cave eshte sinqeriteti i cmendur.Ndoshta te ben t'i ngjash pakez torollak,po Zot jam e marrosur pas gjithckaje autentike ndjehet,percillet nga nje human...
(vazhdon)

renata

Forumium praecox

Nje takim tjeter,pastaj nje tjeter...nje udhetim i gjate ne kerkim te dashurise.Tek kush shkronje e alfabetit kam mbetur?!Nuk eshte e lehte abetarja e dashurise.Ne fund te fundit shqipja eshte gjuhe e veshtire...
Vazhdon te humbasesh kohe te cmuar nga jeta jote me lloj-lloj njerezish,dhe cdo dite e me shume i largohesh "Dashurise".
Kjo bote e madhe dhe e vogel bastardesh na ka imponuar seleksionimet me ekstreme.Ne rastin me te mire kam quajtur te denje per te dashur,prinderit e mi,ne rastin me te keq jam ndjere krejt e vetme.
Ne perpjekje per te dashur njerezit,shoket,shoqet,ndonje djale kam servirur pa zbukurime shpirtin tim.Kush ishte i uritur eshte ushqyer e pastaj ka vajtur ne banjo.Cave i eshte bere tul,te tjereve dhjame,ne rastim me te mire gjak...
Dhe seleksionimi vazhdon,natyrshem.Cdo dite skarcohet ndonje.
Ne fillimet e skarcimeve,zhgenujimi i linte vendin nje vuajtje te pamase...
Sot,sa me kane mbetur 6te sakte miq?!
Save u jam mbetur e sakte mike?!
Mendohu pak...Kusdh s'eshte ushqyer me shpirtin tend e menjehere te kete shkuar ne banjo?!
Nje,ndoshta dy...
Udhetim te mbare ne boten e vogel e te madhe te bastardeve!Mos e vrisni mendjen shume!Thjesht buzeqeshni,ose me mire qeshni me gjithe shpirt.

ana karenina

Primus registratum

Jam vetëm,
mbushur nga mijëra vetet e mia
që zhurmojnë
si gratë llafazane të mëhallës
duke endur pezhizhka thashethemesh...