U SHEMB MBIKALIMI!!!

juventus2006

Primus registratum
Re: MBIKALIMI DO TE SHKATERROHET

Le te vijne ta prishin po ua mbajti. Do dalim ne te lagjes aty afer e me gure do ti presim. Do ti veme perpara se u beme muaj te tere ne balte. Tani erdhi ky psikopati Sala dhe do ta prishi. Le te vine, le te vine, me kokat e cara nga guret do ikin.

Santiago

Primus registratum

O robo nese te kane hequr nga puna do me vinte keq dhe do te te k3eshilloja te gjeje ndonje pune tjeter se forumi nuk te zgjidh gje.
Sa per temen do thoja qe e ke te kote se muhabeti i gurave nuk pi me uje. Mendoj se iku koha kur mund te rrezosh nje qeveri me gura dhe arme. Kete e kuptoi dhe vete Sala gjate tentativave te fundit qe beri te rrezonte Nanon nga pushteti. E mira do te ishte qe te gjithe te luftonim (pa gura) qe te mos prishet mbikalimi. Per te arritur kete besoj se ka akoma menyra.

soni2

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
po hajde thuja sales ti kte ... ka shume vite qe kryeministri i urren lartesit (qe kur zbriti nga Tropoja). E keni vene re qe nuk eshte kthy asnjehere ne vendlindje /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

çar ke me sen o satana ???

apo ..........

pse sala sala sala pse nuk shihni et drejten perballe dhe jetoni atje e ju duket e drejte qe ed rama te beje çfare te doje me leket e token tuaj ????

ah o satana sikur te kishe nje ctm toke aty ku ed rama ka zaptuar do ta shikonim se ke do shanje!!!!

edhe ju qe me tregoni ed ramen çun tirone dhe qe zogu i zi duhet te behet me mbikalim qe kur ka filluar aty ka vetem trafik ns doni rreth kalimi ju ftoj te shikoni rrethin ne laprake ku 95% e shoferave nuk dine se kush eka prioritetin !!! hapni syte o njerez sala po ju tregoni ujkun ju i tregoni gjurmen !!! edhe me paftyrsi vini ketu e bertisni ne emer te nje ed rame te nje projekti qe ka mbi 30 pika ligjore qe nuk jane rrespektuar !!mjere ju qe paguani e nuk e dini pse !!!!

shqiptari87

Primus registratum

une per vete mbeshtes mendimin se mbiakalimi nuk ma do mendja se do te shkaterrohet dhe po u shakterru do te ndertohet prape nga sala....ore osht bo pazar i modh aty re lere ca thojne,kot...eshte pune pazaresh...por sic tha dhe S6T6N6
SHQIPTARET E HENGREN SAPUNIN PER DJATHE ME 3 KORRIK 2005 KESHTU QE DUART SERISH DO MBETEN PA LARE
ASHTU ESHTE DHE PUNA E MBIKALIMIT

DriniS

Ecejak

Tek ajo fotografia e mbikalimit te zogut te zi, nuk pashe ndonje rrugice per kembesoret dhe bicikletat. Per mendimin tim mbikalimet nuk ndertohen ne qytet per arsye te ndryshme. Ato ndertohen zakonisht jashte qyteteve ndersa brenda ne qytet ndertohen nenkalime me tunele dhe siper ke rruge (qe rrihen pak) dhe gjelberim.
Shkak i ketij konflikti nuk eshte te qenurit mbeshtetes i mases se gjere, por paraja. Ngjitur me mbikalimin eshte dhe nje pallat i pambaruar te cilit i kane dale jashte loje dy katet e para qe ndertuesi apo pronari (kushdoqofte) mund te jete PD-ist qe i preken interesat dhe me ndryshimin e peshores pas zgjedhjeve te 3 korrikut ka nisur debatin. Arsye tjeter mund te jete shifra e kostos dhe parate qe kalojne nen-dore dhe njerezit e PD qe nuk kane patur fare hise ne kete mes dhe nepermjet shkaterrimit dhe rindertimit i japin shans vetes te perfitojne dicka. Lojerat me ndertimet jane shume te pista dhe keto mund ti shohesh qe tek pallatet qe sipas ligjit nuk duhet te zene 100% apo 70% te truallit te pronarit nderkohe qe ne tirane i sheh pallatet ngjitur me njeri tjetrin, me kate mbi te lejuaren, e per me teper kane marre dhe lejen ndryshe nga kerkesat e ligjit.

Ceshtja e mbikalimit ngelet loje politike, si gjithmone ne dem te popullit dhe ka per tu rregulluar kur te sheshohen pazaret.

Rrofte PDSRASHADBMNJAL....... (Ngordhte populli!)

gurax

Pan ignoramus

..dhe une citoj perseri thenien qe ka thene Dahlia ne kete teme qe ne faqen e pare: "Cdo popull ka qeverine qe meriton."

Kondrapedali

Kondrapedali

zoguzi-m.gif

Cdokush mund ta kuptoje nga maketi se sa e cliron ky mbikalim trfikun.

[/ QUOTE ]

Me të vërtetë vallë nuk ju bie ndër sy asgjë e çuditshme këtu? Nuk ju duket pak si idiotllik që makinat që vijnë nga Rruga e Durrësit nga Lindja për në Perëndim (Drejtimi për Durrës) për të marrë Unazën Veri-Jug (drejtimi për tek 21-shi) kryqëzohen me ata të Unazës që vijnë nga Burgu dhe duan të marrin rrugën e Durrsit drejt qendrës, dhe ngatërrohen gjithashtu me ata që vijnë nga Rruga e Durrsit për të hyrë në Tiranë. Pra praktikisht ky mbi-nënkalim nuk zgjidh problemin kryesor, ndërprerjen e kalimit nga drejtimet e ndryshme.

Një zgjidhje më e thjeshtë, më saktë dhe më pak e kushtueshme do ishte ngritja në ajër e Rrugës së Durrësit me hyrje e dalje në të dy drejtimet e tjera. E pasi ta keni vrarë paksa mendjen ejani këtu dhe më thoni se Ed Rama punon për Tiranën!!!!!!

pppppaa

Primus registratum

E o Kondra....je kondrapedal fare plako...... Nuk e di nese e ke marre patenten apo jo ...... Po je bere per "Kush ta ka dhene patenten ty mer.." Fiksoje nje gje nga leksionet e patentes "Rrethi i Rrotullimit ne cdo vend te botes sherben per te rregulluar kthimin nga krahu i majte, dhe ndertohet nje rreth rrotullimi vetem atehere kur ka kryqezim me kthim te lejuar ne krah te majte" Perderisa dhe kjo nyje ka nje rreth rrotullimi te siguroj qe eshte vene per kete pune, se kane vene per bukuri......

Kondrapedali

Kondrapedali

O palle, a lexo ti para se me u përgjigj? Dhe kur lexo e ve në funksionim ate pjesën analizuse të trunit? Dhe je i logël ti me m'thon mu a kom patentën.

Ndryshe nga ti, unë jetoj në një vend ku rreth-rrotullimet nuk praktikohen pothuajse fare dhe nuk ka probleme trafiku.

Dhe ate rregullën që je munduar të shpjegosh më lart duket që nuk e ke të qartë.

Siç mundesh edhe ti ta shikosh, ky rrethqarkullimi këtu ka 2 korsi dhe mendohet të ndërtohet në Shqipëri ku sapo të shofi pak dritë shoferi (pra kur ja merr mendja se e nxen makinën e vet në një hapësirë sado të ngushtë e jo më në një korsi) futet me vrap duke harruar prioritet apo rregullore. Pra para se të flasësh për patentën fillo fol njëherë për kushtet. Në Shqipëri duhen edukuar shoferët dhe edukimi më i mirë është që t'i detyrosh të veprojnë ashtu siç don ti. Ajo nyje rregullohet fare thjeshtë me një shumë simbolike në krahasim me 2 milionë eurot e parashikuara.

Dhe poster, para se të fillosh të mbrosh një ide mundohu të kuptosh se ç'thonë të tjerët.

pppppaa

Primus registratum

Me të vërtetë vallë nuk ju bie ndër sy asgjë e çuditshme këtu? Nuk ju duket pak si idiotllik që makinat që vijnë nga Rruga e Durrësit nga Lindja për në Perëndim (Drejtimi për Durrës) për të marrë Unazën Veri-Jug (drejtimi për tek 21-shi) kryqëzohen me ata të Unazës që vijnë nga Burgu dhe duan të marrin rrugën e Durrsit drejt qendrës, dhe ngatërrohen gjithashtu me ata që vijnë nga Rruga e Durrsit për të hyrë në Tiranë. Pra praktikisht ky mbi-nënkalim nuk zgjidh problemin kryesor, ndërprerjen e kalimit nga drejtimet e ndryshme.

[/ QUOTE ]

E kete se kam shkruajtur une po ti....Dhe leji pordhet dhe mos merr kot vllla. leji te trashat qe mos ta q.... muhabetin kot...He tu befsha......
Ky k....lliku qe eshte shkruajtur me lart eshte shkruajtur nga ty dhe po ta lexosh nga te 150 krahet e vetmja gje qe kupton eshte qe te mbikalimi krijohet nje mish mash per rrotullimin ne krah te majte. Dhe une te thashe qe rrethi i rrotullimit eshte pikerisht per kete pune, qe te rregulloje kete gje. Menyra tjeter eshte qe te ndertosh nga nje kat per cdo kthese dhe keshtu asnje s'do te kete mundesi te kontaktoje me asnje...
Pra praktikisht ky mbi-nënkalim nuk zgjidh problemin kryesor, ndërprerjen e kalimit nga drejtimet e ndryshme.

[/ QUOTE ]
Tani me thuaju mua se cfare s'kisha kuptuar une te ky mesazhi yt kaq i "komplikuar" /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/cry.gif.
Ndersa tani na shton dhe justifikimin e edukimit te shofereve....Po ik o burre pa s'je bere ti te na tregosh edukimin e shofereve, meso rregulloren njehere pastaj fol, o njeriu i vendeve pa rreth-rrotullimi

albinfo

Primus registratum

Një zgjidhje më e thjeshtë, më saktë dhe më pak e kushtueshme do ishte ngritja në ajër e Rrugës së Durrësit me hyrje e dalje në të dy drejtimet e tjera. E pasi ta keni vrarë paksa mendjen ejani këtu dhe më thoni se Ed Rama punon për Tiranën!!!!!!

[/ QUOTE ]

Me fal, po me sa kuptoj une, ti ke propozuar te njejten zgjidhje si tek maketi, vetem se ne rastin tend rrethrrotullimi eshte poshte dhe rruga drejt durresit ngrihet lart. Pra nese ky eshte nenkalim, i yti quhet mbikalim (ose e kunderta).

pppppaa

Primus registratum

Eshte nje vend po sna e tregon Kondrapedali.....Aty madje dhe rruget i kane me kaucuk dhe jo si keto qe do te beje edi me asfalt.... Mbase kjo hyn dhe ne vizionin e kondres per mbikalimin qe te ishte i gjithi me kaucuk organik, se keshtu nuk demtohet dhe komuniteti....

Kondrapedali

Kondrapedali

Kanadaja plako.

Poster, ti vijon mos të kuptosh se ç'kam shkruar unë dhe insiston në budallallikun e përgjithshëm mbi atë nyje.

Harroje rreth-rrotullimin dhe mendo vetëm 1 rampë hyrje rrethore nga rruga e Durrësit për tek Unaza pasi rruga e Durrësit të ketë kaluar mbi Unazën. Kjo për të dy drejtimet e qarkullimit.Në të njëjtën kohë mendo edhe dy rampa hyrje nga Unaza në rrugën e Durrësit.

Së pari si zgjidhje është shumë e thjeshtë dhe praktike. Së dyti nuk kushton shumë dhe së treti shmang plotësisht nevojën e një rrethqarkullimi dhe problemet që ai shkakton.

Megjithatë ti Poster nuk ke faj se aq din e aq thua për më tepër në favor të "Budës" tënd. /pf/images/graemlins/tonguee.gif

albinfo

Primus registratum

Harroje rreth-rrotullimin dhe mendo vetëm 1 rampë hyrje rrethore nga rruga e Durrësit për tek Unaza pasi rruga e Durrësit të ketë kaluar mbi Unazën. Kjo për të dy drejtimet e qarkullimit.Në të njëjtën kohë mendo edhe dy rampa hyrje nga Unaza në rrugën e Durrësit.

[/ QUOTE ]
Ne ne fakt po bejme pak ekspertin pa qene te tille, por kaq kemi ne dore ndaj po e cojme deri ne fund.
Nese e kam kuptuar mire skemen tende, atehere ai qe vjen nga Durresi dhe do te shkoje tek 21, do ta kaloje gjithe pjesen e ngritur dhe aty ku rruga ulet prape do dale. Aty ai do pengohet me makinat qe vijne nga Rr e durresit dhe duan te futen per nga 21 apo jo? Te dyja keto grupe nga ana e tyre do te pengohen me makinat qe jane ne unaze nga Burgu tek 21 dhe po kalojne poshte pjeses se ngritur! E njejta situate edhe ne krahun tjeter: Makinat qe vijne nga Rr. e Durresit dhe duan te shkojne tek Burgu do pengohen me makinat qe vijne nga Durresi dhe duan te shkojne po andej dhe te dyja palet do te pengohen nga makinat qe vijne nga 21 drejt Burgut.
Per kostot financiare nuk di te te them, por qe ky versioni yt do kishte trafik me te renduar se ai qe shikoj tek fotoja a nenkalimit, kete ta them me siguri.
E shikoj edhe vete qe shpjegimi imagjinar eshte pak i ngaterruar ndaj nese nuk e kam kuptuar mire idene tende atehere te lutem sqarohu pak me mire.

FIXHI USA

Primus registratum

si gjithmone shqiptaret i kane te tere shkollat dhe licensat /pf/images/graemlins/laugh.gif eshte vertete per tu habitur sa mire i dini te tera /pf/images/graemlins/smash.gif
lerjani ore ne dore eksperteve qe kane bere shkolle per te ndertuar /pf/images/graemlins/booki.gif
po qe puna per te shkaterruar /pf/images/graemlins/smash.gif lerjani sales se e rregullon ai /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

albinfo

Primus registratum

si gjithmone shqiptaret i kane te tere shkollat dhe licensat /pf/images/graemlins/laugh.gif eshte vertete per tu habitur sa mire i dini te tera /pf/images/graemlins/smash.gif
lerjani ore ne dore eksperteve qe kane bere shkolle per te ndertuar /pf/images/graemlins/booki.gif
po qe puna per te shkaterruar /pf/images/graemlins/smash.gif lerjani sales se e rregullon ai /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

[/ QUOTE ]
Ke shume te drejte per kete qe thua, po mos na e ver re se ne muhabet forumi po bejme! Pikerisht tek ata ekspertet qendron problemi. Po qe se do merreshin ata sic duhet nuk do ishim duke bere debat ne tani!

OROSHI

Primus registratum

Vetem duke pa kete maketin,shohim qarte qe mbikalimi duhet te prishet.
Betoni anesor i rruges do vinte deri tek dyqani Flora(ish),dhe nuk do ishte beton 20-30 cm,por 2-3 metra per te perfundu ne qender me 30-50cm.
E kuptoni katastrofen urbanistike/arkitektorale te ketij mbikalimi?
Ed Leshi &amp; Co duan te lajne paret(milionat) e tyre,populli fukara beson ne "zemergjeresine" e Ed Pordhes.
Akoma nuk u ngopet ju me "ndertime kolosale" alla Dull Hoxha?
Mbikalimi te behet andej nga Vora,te rregullohet rruga e Kamzes nje here,si dhe mijera gropa pusetash(ku nje dite shiu prisha edhe makinen).

Satana,besoj ne kontributin(medialisht) tend ne hijeshimin e Tiranes me projekte serioze dhe jo te tipit"Coza Nostra".

FIXHI USA

Primus registratum

ore hic ska per tu prish /pf/images/graemlins/smash.gif sa do qe te perpiqet sala me idhtaret /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Sot ishte fundi i Lul Bashes ne rolin e Cocky &amp; Funny. Si pasoje e C&amp;F te Lulit ne do te vonohemi edhe 6 muaj ne procesin e integrimit sepse KE do konsideroje paresore ceshtjet e decentralizimit dhe AMEN te policise ndertimore...
Go Luli, Go
Moto e Lulit
Examples Of Approaching Power = Being Cocky &amp; Funny with the Others