U SHEMB MBIKALIMI!!!

pppppaa

Primus registratum
Re: MBIKALIMI DO TE SHKATERROHET

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
ej po mire mo

si vajti puna?

do e prishim apo jo?!

[/ QUOTE ]

Mysybet vajti.... Ja po presim vendimin e Gjykatave tona, qe "fare paparashikueshmerisht" do te vendosin te mos ta prishin dhe Berisha qe do te thote "E resktoooj vendimin e gjykat's.."

Kjo puna e Zockes eshte bere gallate fare.....

Hajdeni ne Shqiperi te shifni gallate ca me rrini kot andej neper Europe ku s'ndodh asgje dhe te gjithe respektojne ligjin....

komino

Valoris scriptorum

ej po mire mo

si vajti puna?

do e prishim apo jo?!

[/ QUOTE ]

Pritet vendimi i gjykatës. Ma do mendja që do gjehen parregullsira por nuk do prishet. Mund të ndryshohet si projekt apo vetëm firma e ndërtimit ...

Janë harxhuar gjysma e parave dhe është kryer gjysma e punës? /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

Nuk e di për paratë por nëse gjysma e punës është ajo që është bërë nuk e di se ku do kalonin makinat se nuk puqen dy anët me njëra-tjetrën /pf/images/graemlins/laugh.gif.

[/ QUOTE ]

ne fakt, me aq pak sa di une mbi urat (se ne ate kategori jemi) traversat lart (qe eshte rruga dmth) prodhohet diku tjeter e pastaj vetem montohet mbi mbajteset qe, meqe ra fjala mund te ishin edhe kollona per te lejuar me teper pamje ne jesen e poshtme por nuk mund te them asgje mbi kostot ne ate rast (me duket se eshte si puna e pallateve - me mure mbajtese apo ne kollona).

AnaBlue

Forumium maestatis

Megjithese i ka ikur koha e ndertimit te mbikalimeve dhe nenkalimet kane prioritet ne kohet e sotme, nuk mendoj se ky do ishte nje argument i forte per prishjen e dickaje qe ka filluar dhe ka ngrene nje pjese te madhe te parave. Do isha plotesisht dakord te prishej ky project nese eshte i lyer me korrupsionin, nese nje pjese e parave ndodhen ne bankat e filan-fistekut. 1 milion project qe do prishet eshte nje cmim shume me i vogel sesa kushton ushqimi i korrupsionit qe eshte bere kaq problematik ne Shqiperi.

Kondrapedali

Kondrapedali

Hë më të lumtë o Ana. Po me kë flet. Fakti që po e bën Berisha luftën e hedh çdo gjë poshtë dhe legalizon menjëherë korrupsionin e fshehur pas politikës. Pra se Berisha ka arsye politike, korrupsioni nuk duhet luftuar. Vaj medet ne të shkretët ... .

Gene, Nuk e di se si pretendohej të lidhej mesi i mbi-kalimit por di të them që kostoja 1 milion $ US (shpesh thuhet euro) nuk justifikon ndërtimin e bërë deri tani. Nëse në këtë shumë përfshihet edhe kostoja e projektit atëherë duhet parë kostoja e këtij të fundit.
Këto paqartësi lindin nga mungesa e transparencës nga ana e Bashkisë së Tiranës si dhe e qeverisë në lidhje me këtë çështje.
Puna e varfër e gazetarëve nuk lehtëson gjykimin e drejtë të çështjes nga ata që janë jashtë Shqipërisë dhe tifozlliqet partiake nuk lejojnë gjykimin e drejtë nga ata që janë brenda.

Deri tani, ajo që kam kuptuar disi është fakti që Bashkia e Tiranës është treguar kokëfortë dhe ka lejuar të supozohet se ka parregullsi në dosje. Kjo acaron më shumë çështjen pasi qeveria kërkon të dijë më shumë dhe Sala lëpihet nga kënaqësia kur mendon se e ka vënë me shpatulla për muri Ramën. Fatkeqësisht, askush përveç Ramës nuk e din të vërtetën. Ky i fundit po ngurron ta nxjerri në shesh këtë të vërtetë dhe i mbetet gjykatave të vendosin përfundimisht se ku qëndron e drejta.

komino

Valoris scriptorum

avash ti avash

qetesohu se nuk e kemi salinin ketu

nuk ka asnje lidhje korrupsioni me prishjen e nje ndertimi publik.

Nese jane vjedhur para atehere atehere hajduti duhet te ndeshkohet. Pse u dashka te ndeshkohen per se dyti taxapaguesit (nje here nga hajduti dhe nje here nga shkaterrimi)???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

qe kur iu kthyem parimit "i fajshem deri sa te provohet e kunderta"?

dokumentat e mbikalimit u kontrolluan nga KLSH qe vendosi se nuk kish vend per prishje e as per bllokim te punimeve. (nuk e di a ka ndryshuar mendje se fundi KLSH)

meqenese une nuk marr vesh nga ndertimet por fatmiresisht i kuptoj paksa konceptet e kostove, te lutem me sqaro se ku i pe ti punimet e bera (i mban mend psh traversat qe te permenda me lart e qe ndertohen diku tjeter e pastaj montohen) dhe si e arrite te besh vleresimin e tyre (ne nen 1 milion)????!!!!!! do te ishte vertet shume interesante nje pergjigje ketu

komino

Valoris scriptorum

eshte e vertete qe ketu nuk behet fjale thjesht per mbikalimin por kemi nje tregues te orientimit mendor te salinit.

Te duket orientim i drejte?!
Mendon se do te sjelle zhvillim ekonomik?!
Mendon se do te sjelle zhvillim social?!
Mendon se eshte i rastesishem?!

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: MBIKALIMI DHE INTEGRIMI

SOT ERDHI DHE PARALAJMERIMI I FUNDIT PER DOKTOR BERISHEN DHE QEVERINE E TIJ TE "DUARVE TE PASTRA". OSBE BERI TE DITUR NEPERMJET NJE KOMUNIKATE SE QEVERIA AKTUALE PO NDERMERR HAPA TE GABUAR. AJO I KA SHTRIRE KEMBET ME SHUME SE CKA JORGANIN PASI PO NDERHYN NE PUNET E PUSHTETIT VENDOR DUKE TEJKALUAR KOPETENCAT E SAJA. OSBE VAZHDOI ME TEJ DUKE MARRE SI SHEMBULL MBIKALIMIN E ZOGUT TE ZI TE CILIN E QUAJTI "URE" TE INTEGRIMIT TE SHQIPERISE PASI NESE KY I FUNDIT DO TE GUXOHET TE SHKATERROHET, NJEKOHESISHT DO TE NGRININ DHE NEGOCIATAT ME BE-NE. KOMUNIKATA KA SHKUAR DHE NE DYERT E TE GJITHA AMBASADAVE TE VENDEVE ANETARE T BE SI DHE ASAJ TE SHBA-SE

qartesia

Primus registratum
Re: MBIKALIMI DHE INTEGRIMI

Linkun se ku e ke lexuar a mund te na e sjellesh ketu.

Aman le ta prishi se na çau veshët,ti bjeri shpirti rehat ish komunistit Salë.

Ore ç'behet Tos korrupsioni????

Kondrapedali

Kondrapedali

avash ti avash

qetesohu se nuk e kemi salinin ketu

nuk ka asnje lidhje korrupsioni me prishjen e nje ndertimi publik.

Nese jane vjedhur para atehere atehere hajduti duhet te ndeshkohet. Pse u dashka te ndeshkohen per se dyti taxapaguesit (nje here nga hajduti dhe nje here nga shkaterrimi)???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

qe kur iu kthyem parimit "i fajshem deri sa te provohet e kunderta"?

dokumentat e mbikalimit u kontrolluan nga KLSH qe vendosi se nuk kish vend per prishje e as per bllokim te punimeve. (nuk e di a ka ndryshuar mendje se fundi KLSH)

meqenese une nuk marr vesh nga ndertimet por fatmiresisht i kuptoj paksa konceptet e kostove, te lutem me sqaro se ku i pe ti punimet e bera (i mban mend psh traversat qe te permenda me lart e qe ndertohen diku tjeter e pastaj montohen) dhe si e arrite te besh vleresimin e tyre (ne nen 1 milion)????!!!!!! do te ishte vertet shume interesante nje pergjigje ketu

[/ QUOTE ]

Vallaj o Gene nuk i kom pa as traversat e asnai gjo tjetër të ktij lloji. Mbi çështjen e çmimit thjesht po spekulloj nga ajo që shoh e nga ajo që deklarohet se është paguar. Megjithatë mund të jetë edhe si thua ti.

Sa për lidhjen e korrupsionit me prishjen e një objekti të them që ka lidhje që ç'ke me të. Nëse korrupsioni ka hyrë në mes, duhen riverifikuar të gjitha proçedurat, të gjithë projektet, të gjithë hapat e ndërtimit. Nëse ka probleme me këto pika, atëherë shembja e plotë ose e pjesshme mund të jetë një alternativë. A janë verifikuar si duhet këto pika? Nuk e kam idenë fare. Di të them që kontrolli mbi dosjen në fjalë nuk është ushtruar plotësisht dhe se KLSH nuk është marrë akoma me këtë dosje. Deri tani ka ndërhyrë PRRTRSH dhe Policia Ndërtimore së bashku me Ministrinë e Transporteve e Punëve Publike. Pra akoma nuk është qartësuar si çështje e kjomë shumë i rëndon Ramës pasi ai mund ta zbardhë këtë çështje duke treguar dokumentacionin përkatës.
Në mitingun e bërë tek Zogu i Zi ai premtoi se do të paraqiste pikërisht dokumentet që vërtetonin të drejtën e tij, mirëpo në fakt nuk paraqiti tjetër përveç se disa trakte ku ai premtonte se nuk kishte bërë asgjë të paligjshme.

E para, kur dikush që është i korruptuar (thuaj sa të duash që Rama nuk është) kërkon t'i mbushë mendjen publikut se ai nuk është me mënyra të tilla të pështira do të thotë që kërkon të fshehë diçka. Së dyti, ai kërkon të më bëjë për budalla (si pjesë e elektoratit të Tiranës edhe pse jashtë vendit) kur deklaron se do provojë pafajësinë e tij e më pas tall menderen me letër haleje.

Gene, nuk po mbroj njeri dhe e kemi diskutuar gjatë këtë çështje. Vazhdoj të mundohem të qëndroj i paanshëm dhe të mos fus bindjet e mia në diskutime. Nëse për ju paanshmëria nuk mund e nuk duhet të egzistojë atëherë kjo është punë për ju.

tntn

Primus registratum

Vallaj o Gene nuk i kom pa as traversat e asnai gjo tjetër të ktij lloji (...) A janë verifikuar si duhet këto pika? Nuk e kam idenë fare.

[/ QUOTE ]

Kontra pash zotin ca ke qe merresh me kto pika kur s'ia ke idene? Eja n'Tiron, jeto nja kater muaj per qejf, shif ca bohet, nigjo ca thuhet, haj ca pluhur bashk me ne, e pastaj ec e thuj ti ca mendon...sinqerisht, kena gati gjys viti qe merremi me Zogun e Zi, dhe ca gjera i dime edhe ne, dhe ca te tjera duhet ende ti mesojme...

pppppaa

Primus registratum

Di të them që kontrolli mbi dosjen në fjalë nuk është ushtruar plotësisht dhe se KLSH nuk është marrë akoma me këtë dosje

[/ QUOTE ]

O plako, kam nje pyetje.
- Ku e gjen forcen per te folur brockulla per gjera qe s'ia ke haberin fare. Je i forte per zotin....Nuk di ca te te them. Dhe me vjen per te qeshur se i shet dhe si argumenta....Madje perdor dhe arrogancen.....

Fiksoje plako se eshte thene 100 here te kjo teme qe KLSH dhe Avokati i Popullit e kane shqyrtuar dosjen ne menyren me te imte te mundshme.....Fiksoje nje here e mire....

komino

Valoris scriptorum

o konta
me fal se ky imi eshte shkrimi i trete qe te kundershton dhe nuk me pelqen sepse duket si sulm por nuk eshte i tille.

po te ndjekim arsyetimin tend per shkaterrimin e mbikalimit meqenese eshte korruptuar administratori i entit investues duhet te shkaterrojme me te njejtim motivim (edhe ca me te forte) te pakten gjithcka eshte ndertuar gjate 50 viteve diktature.
Ne fakt nuk eshte kaq absurde. NE vitet e para te pushtetit te tij Salini beri te njejten gje - shembull -UZINA E AUTOTRAKTOREVE, KOMBINATI TEXTIL ...................................... ETJ ETJ ETJ ETJ ETJ ETJ

po keto jane recetat e doktorr adhamudhit ne fund te fundit.

Sot salini perpiqet te beje te njejten gje vetem se shqipetaret nuk jane me aq naive sa ishin kur dolen injorante nga erresira e diktatures.

Kondrapedali

Kondrapedali

Nëse administratori i entit investues është i korruptuar e mbikalimi nuk shkatërrohet (ose të paktën të kërcënohet me shkatërrim) atëherë i lihet rrugë e hapur korrupsionit. Nëse në këtë mes digjet si urdhëruesi i projektit ashtu edhe zbatuesi i tij atëherë puna mbetet përgjysëm. Firmat ndërtuese (apo të gjitha firmat që kanë punë me administratën shtetërore apo lokale) do vazhdojnë të tentojnë të korruptojnë zyrtarët e në shumë raste jam i bindur se da t'ja arrijnë. Nëse dikush digjet në këtë mes, të tjerët e mendojnë dy herë para se të mundohen të korruptojnë pasi duke dashur të fitojnë 2 lek më shumë humbasin gjithçka.

Megjithatë ky është arsyetimi im e ndofta ju ju duket shumë i rreptë por megjithatë unë perosnalisht preferoj të haj edhe 6 muaj apo 1 vit pluhur sesa gjithë jetën time.

tntn, Tiranën e njoh shumë mirë dhe pluhurin e kam provuar jo pak. Nuk e kam harruar pasi para 1 viti e gjysëm isha atje. Megjithatë për hir të pluhurit nuk i duhet hapur rrugë parregullsive. Pastaj mos u qaj se tani dimër është e nuk ka pluhur /pf/images/graemlins/tipsy.gif.

komino

Valoris scriptorum

Me fal po eshte absurd ky arsyetim

Fute ne burg ate qe ka abuzuar

Pse te prishtet investimi i taxapaguesit????!!!!!!

Po nejse, e kuptoj qe nuk ka argumente dhe qe nuk mund te kundershtosh kete veprim te sales

Nje maskarallik qe behet ne kurriz te qytetarit

Kondrapedali

Kondrapedali

...

Po nejse, e kuptoj qe nuk ka argumente dhe qe nuk mund te kundershtosh kete veprim te sales

...

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

O Gene, ndrro brim se o llasku fare kjo e Salës.

komino

Valoris scriptorum

mire po e nderroj se gjynah

as komunistet kur erdhen ne pushtet pas lufte nuk prishen ndertimet e pushtuesit (italianet jane te famshem se bejne ndertime kur pushtojne) dhe aty kemi sot gjithe ministrite.

Si mund te argumentosh se eshte i drejte shkaterrimi i mbikalimit per faktin se dikush (ai me brime te llaskuar) percepton se kryetari i bashkise eshte i korruptuar.

Nuk arrij te te kuptoj
Do te kuptoja nje argumentim te tille vetem nga nje militant por meqenese e lodhem ate brime po themi se ... (c'te themi???!!!!)

komino

Valoris scriptorum

Policia Ndertimore do prishe mbikalimin te Zogu i Zi, Tirane

31/03/2006 14:05:09 - Mbikalimi i Zogut te Zi do te prishet. Ky eshte vendimi me i fundit qe ka marre Policia Ndertimore e cila do te filloje qe sot ne oren 22 te mbremjes, aksionin qe do te zgjase per rreth 10 dite. Sipas vendimit me te fundit, po behen te gjitha pergatitjet per prishjen e mbikalimit dhe tashme po sigurohen dhe materialet per realizimin e ketij aksioni. Prishja e ndertimeve tek Zogu i Zi do te realizohet vetem gjate nates per te mos penguar trafikun ne kryeqytet. Nderkohe lidhur me vendimet e gjykates, ndertimoret shprehen se vendimi i gjyqesorit nuk ndikon ne te drejten per te nderhyre tek mbikalimi.

www.shekulli.com.al

komino

Valoris scriptorum

topchannel shprehet se lajmi ka ardhur nga policia ndertimore por ministri basha ka nderhyre per pezullimin e prishjes pikerisht per faktin se eshte lajmeruar