TVSH-ja. Si duhet te jete ne Shqiperi

MLK

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celulareve

Sintetiku, kur nje pjestar i kabinetit te qeverise, perdor pushtetin e tij qe ti sherbeje interesave personale, duke mos paguar kokerr leku ne dogana per mallrat qe fut, mund te ma shpjegosh pak se si mund te punosh ne te njetin aktivitet duke deklaruar dogane+ takse?! Domethene 20+15%=35% me shtrenjte se sa konkurenca!
Keshtu qe te akuzosh "profesionistet" me duket pak i lehte si argument /pf/images/graemlins/wink.gif

soni2

Primus registratum

puno duke gjetur nje çmim 40% me lire sesa ai pushtetar qe e sjell ne shqiperi dhe po qe i afte futja !!!
e thjeshte por edhe shume e komplikuar per tu bere te mos harrojme se ne shqiperi ka firma qe shesin me humbje vetem qe te mos ike klienti ke konkurrenca!!

sot me erdhe ca oferta qe bejne per te qare çdo tregtare ne ate fushe por jane oferta rastesore dhe jo aq te larta ne sasi sa te kem nje vazhdimsi!!kjo nuk do te thote te qe eshte e pamundur ne duhet te kemi parasysh gjithmone daljen nga sistemi i levizjes se mallrave te rregllt duke i vene veshin ofertave avantazhuese!!
aq me ben per Tvsh-ne shqiperi sepse eshte nje sistem qe duhet te rishikohet dhe nuk ben pjese ne politiken ekonomike te qeverise aktuale!!

çmimi i ulet eshte 1 te tjerat jemi ne qe i japin mundesite vetes kush do pune puno!!

MLK

Primus registratum

To57, pa dash me dal nga tema, Thomson, Philips, Ariston etj mund te hidhesh perpjete ne perendim e maksimumi mund te kapesh 5% me lire ne çmim grosisti. Keshtu qe ajo methoda jote vlen per destokazhe, po jo ne biznest qe po beja aluzion /pf/images/graemlins/wink.gif

soni2

Primus registratum

po te flas per mallrat e pare MLK

çimento nafte sheqer etj!!!

pastaj m'varet se per çfare fushe e do aristonin pshm??
une di nje klient te madh te ariston/candy/siemens qe kam uljeme te madhe por nuk i hste vetem elektroshpiake por me kuzhina pshm??? ta garantoj se ne çmim eshte i pathyeshem!!
MLK dil pak nga hapesira e kuotave dhe do ta kuptosh se do gjesh me lire m'varet se ku ja paguan leket dhe se ku do e shpiesh ???? gjen edhe me lire se bursa

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Nje gje nuk mund ta anashkaloj, qe TVSH si nje tatim kryesor duhet te jete sa me i pranuar nga te gjithe, dhe edhe ketu ne forum, kjo fryme nuk respektohet...

ujku81

Primus registratum

Une nuk kam thene qe jam kunder TVSH si takse, te gjithe ne ketu po themi qe ka gjera ne sistem per tu rregulluar, pastaj nese gjithsecili jep shembuj nga jeta e vet, kjo s'ka ndonje gje.

Iren dje e piva me vonese, sot se kom pi hala, keshtu qe ju boj ka i ftese te gjitheve ktu per kafe. /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/tonguee.gif

MLK

Primus registratum

Sintetiku, çdo gje qe eshte krijuar nga njeriu nuk eshte perfekte, keshtu qe TVSH-ja duhet pranuar apo jo kjo eshte nje zgjedhje qe i takon çdo kujt te shprehet, pavaresisht se eshte nje detyrim per tu paguar.
E shkrojta dhe me siper qe kur ti i kerkon te paguaje 20% takse nje pansionisti per te blere nje buke, e po 20% nje sipermaresi ndertimesh multimilioner po 20%, ketu ka diçka qe nuk shkon!
Keshtu qe me vjen keq po kete sistem per mua hidhe ne plena se nuk arrin te bej diferencimin midis te parit e te dytit e ne kete rast shteti dhe administrata harron komplet rrolin qe duhet te luaje ne shoqeri /pf/images/graemlins/wink.gif

irene

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nje gje nuk mund ta anashkaloj, qe TVSH si nje tatim kryesor duhet te jete sa me i pranuar nga te gjithe, dhe edhe ketu ne forum, kjo fryme nuk respektohet...

[/ QUOTE ]

c'e kishe kte mo ??? /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
ngaqe e zbatojme duam te jete e drejte... se perndryshe do i ishim indiferente

ujko /pf/images/graemlins/smile.gif e marrim dhe sintetikun per kafe, se kushedi kshu live mbase zbutet /pf/images/graemlins/laugh.gif

ujku81

Primus registratum

E marrim, ta cojme ke noj lokal qe e ka faturen me TVSH, se e rimburson /pf/images/graemlins/laugh.gif

soni2

Primus registratum

te dy kullat ne kat te dyte i vetmi lokal qe pashe me fakture tvsh-je

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Eh, ca nevoje per kafe kam une aman. Kshu si flisni ku po me beni si Kasem Seferi, qe nuk del me gruan per te blere ne dyqane se zihet me shitesit qe nuk i japin kupon. Kasemi eshte burre, jo si ju qe ankoheni per minipadrejtesira qe ju ben TVSH. KA pals inteligjenca tek ne, gjejme difekte, e i emetojme me te madhe. Po difekti kryesor, evazioni, pse nuk deklarohet, bertitet, apo demoskohet.

Kondrapedali

Kondrapedali

Evazioni nuk është difekt por meritë ndaj padrejtësive të shtetit. Fatkeqësisht si gjithmonë sistemi punon për më të pasurit

MLK

Primus registratum

Pasi drejtohet nga te pasurit /pf/images/graemlins/wink.gif

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Per te zbatuar drejtesine tatimore duhet menduar pak me vone. hap imediat eshte shtrirja e permbushjes se detyrimeve tatimore ne te gjithe bazen e tatueshme, me pas mund te vije pershkallezimi i barres fiskale

irene

Primus registratum

une them qe duhet te ecin paralelisht ndalimet e abuzimeve i te dyja paleve...

p.s. ti e di mire qe ne anonimitet nuk i intereson njeriut te tregoje inteligjencen e vet, ka vende ku behet ajo gje, ketu thjesht po diskutohej, take it easy...

MLK

Primus registratum

Vetem i dobeti ka nevoje te afirmohet /pf/images/graemlins/laugh.gif Per sa i perket prioriteteve se ç'fare duhet bere perpara, jam dakort me Iren. Mire i mblodhem te gjitha taksat dhe e shtrime bazn tatimore ne menyren me efikase, problemi eshte se ne te njeten kohe do te mbushen xhepat e pushtetareve pasi do te ket parea me teper ne arkat e shtetit.
Korrupsioni eshte i shtrire gjithandej, pra dhe tatimet nuk mund te perjashtohen, biles do te thoja jane me te implikuarat se çdo institucion tjeter /pf/images/graemlins/wink.gif
Atehere duhet ne paralel me perfeksionimin dhe shtrirjen e bazes se tatueshme, te permirsohet funksionimi dhe servici qe ofrojne administrata tatimore per biznesin.

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Ok, une nuk po flas me...
Beni ca te doni me TVSH, tatim me te poshter nuk ka. Problemi i MLK, dhe Atyre qe jane jashte, eshte perzierja problemeve qe mund te kete nje tatim ne vendet e zhvilluara me nje tatim ne Shqiperi. Jam shume i sigurt qe nuk eshte baze e mire krahasimi. Doni tjua rreshtoj qe gjitha problemet e TVSH ne vendet e zhvilluara... Nuk ia vlen, sepse nuk na intereson. Problemet tona, jane tonat, edhe kemi shume, vertete shume, por, por, (po tregohem prape i dobet, e pranoj) spo i shtjellojme ashtu sic duhet...
Problemet e administrimit fiskal po qe jane unike, shqiptare, dhe qe kane nevoje per diskutim.

PS: Iren', une ketu po shkruaj per qejf, ti e di besoj. Me pelqen shume debati tatimor. Kam vende te tjera ku mund te tregoj veten, megjithese e ndjej qe me ka ardh momenti qe nxëj perseri me intensitet me te larte, se ndryshe ndryshkem. Deri atehere, le te zihemi per TVSH...

Grujeee, MLK, grujeee ...
Baje gati darken se erdha, sa te flas icik me MLK...
Erdha Grujeee

MLK

Primus registratum

Sintetik ty do te prezantoj me Kicin, babain e projektit te futjes se TVH-se ne Shqiperi /pf/images/graemlins/laugh.gif e do kenaqesh me te tu fol per TVSH /pf/images/graemlins/laugh.gif
Jam dakort me ty kur thua qe çdo vend ka problemet e tij me taksambledhjen pasi dhe ne perendim nuk jane perfekte sistemet.
Problemi eshte se kur mbi 50% e administrates tatimore nuk kane formimin e duhur per te ushtruar profesionin e tyre (kjo ne baze te kontrollit qe ju be administrates tatimore para nje viti e ca) sado tja perfeksionosh ligjin perseri nuk zgjidh dot gje /pf/images/graemlins/wink.gif
Pa fol qe per te punuar te tatimet duhet te japesh pare /pf/images/graemlins/angel.gif
Sma do mendja se jep njeri 10 mije euro per te fillu pune me 250 euro/muaj! Jo per gjo po i duhen rreth 10 vjet te mari mbrapsh paret e veta!

Kondrapedali

Kondrapedali

Katër vjet mër ti. S'di as me bo llogarit /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Sintetiko, thuj grus që je tu punu /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Ah harrova qe ne Shqiperi duhen 0 lek ne muj me honger e me pahu shpine se jeto te baba nenpunesi i tatimeve /pf/images/graemlins/laugh.gif