Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celulareve
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
MLK, dhe Kondrapedal, lerini Geri Verit, me argumentimin, qe keshtu eshte ne gjithe boten. Ne te gjithe boten eshte keshtu sic them une, shpenzimet e karburantit per nje firme qe nuk ka transportin pjese te veprimtarise, nuk zbriten. Rasti i shoferit qe con Ujkun te klienti eshte shume i thjeshte, transporti ne kete rast eshte pjese e sherbimit dhe firma merr nje cmim me te larte per ate sherbim. Ujku mund te iki edhe me unazen (jam i sigurt qe me ate ka pas ik) keshtu qe transporti i tij drejt klientit nuk eshte i lidhur direkt me veprimtarine e punes. Po shefi i ujkut qe vjen ne pune me makine, duhet te kerkoje rimbursimin e TVSH. Pse? Ka gje probleme me zemren, qe nuk perdor dot mjet tjeter transporti. Ta zgjidhe vete transportin, fakti qe mund taja paguaje firma nuk do te thote gje.
MLK, shif ligjin francez te TVSH, seksionin e VII, Moslejimet e Blerjeve qe Kane lidhje me Punonjesit, e mylle gojen... HAHAHA
[/ QUOTE ]
Per fatin tend te keq Sintetiku, une kam nja 12 vjet qe punoj si komercial e ne te njeten kohe dhe si aksioner ne France nje nje PME (Petite Moyenne Entreprise) /pf/images/graemlins/laugh.gif
Se pari kompania jo vetem qe deklaron si shpenzime apo harxhe komerciale karburantin, por ka dhe nje bareme fiskale per tipin e vetures. Ne kete bareme sipas tipit te makines qe punonjesi perdor per nevojat e ndermarjes, perfshihen karburanti, mirembajtja, amortizimi i makines....e dalin ne nje shifer kilometrike te fiksuar me ligj. Psh per makinen time rimbursohem nga ndermarja (ndermarja i redukton shpenzimet ne zerat e deklarimit te tatimet) 42 cents/km.
Te njetin reduktim mund ta besh biles dhe si individ kur deklaron te ardhurat mbi fitimet ne fund viti e harxhet per transportin shpi-pune kalojne 10% te te ardhurave vjetore (po ne baze te ketij baremi).
Keshtu qe eshte akoma me e thjeshte, e sdo me dit njeri se sa karburant i hudh ti makines pasi llogarite behen per sa km ti deklaron /pf/images/graemlins/wink.gif
Qe ka abuzime ka dhe ne France si kudo, po po te kapen ste bi ne menie me abuzu mo se leje qe pagu sa per 10 vjet hile, po je me rreth te kuq e ke kontrolle te shpeshta per çdo gjo.