Turp apo Xhelozi

Hipocrati

Hipocrati
Une nuk do te doja.t'a dija fare..asnje nga eksperiencat qe kam patur..apo qe ka patur ai.Nuk dua as te krahasohem..as te me krahasojne..dua te jem e lire te dua sic jam une..pa u ndikuar.Zgjedhja eshte e atij pastaj..po i pelqeu..mire..po s'i pelqeu..edhe me mire.Nuk eshte as turp..as xhelozi..s'ma ndjen fare.
...eshte e perkohshme kjo qe mendoni e thoni "dr love" , ne qe te gjithe ndikohemi nga njerezit prane vetes, nga opninioni i tyre , sidomos i atyre qe i duam dhe na duan !

Hipocrati

Hipocrati
doja thjesht te ndaja ndjenjen e turpit nga ajo e xhelozise per te kaluaren e partneres/it...
Une jam ndjere xheloz kur ajo ka patur nje ish- me vlera , dhe kam ndjere turp kur kam mesuar per nje te kaluar te padenje ..!

dr love

Locus omnem
...eshte e perkohshme kjo qe mendoni e thoni "dr love" , ne qe te gjithe ndikohemi nga njerezit prane vetes, nga opninioni i tyre , sidomos i atyre qe i duam dhe na duan !
Nuk eshte e perkoheshme..ashtu eshte per mua personalisht..secili ka eksperiencat e tij nga te cilat nxjerrin konkluzionet.

Hipocrati

Hipocrati
Une mendoj se ne shqiptaret jetojme per te tjeret prandaj kto gjera na bejne te ndihemi keshtu
ne nje fare menyre do te jetosh dhe per ata qe ke prane, per prinderit
..per njeriun e zemres
..per femijet !
Njeriu nuk jeton dot si ujk, eshte qenie sociale !

dr love

Locus omnem
Prinderit e hengren tagjine e tyre..femijet do krijojne jeten e tyre ne te cilen do jesh vec spektator..ku eshte jeta jote ?

dr love

Locus omnem
Xheloz behesh kur mendon se ai ose ajo mund te doje ose ka dashur dike tjeter..rrjedhimisht kjo lidhet me mendimin se ai ose ajo mund te jete me i mire se ty..pra ndihesh inferior

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Edhe -Xhelozia edhe Turpi janë të dëmshme për vetveten dhe shoqërin.
XHELOZIA:
Xhelozia është një emocion,edhe pse në të shumtën e herave i padëshirueshëm,që shfaqet kryesisht përmes 3.karektiristikave:Nevojë për Ekskluzivitet,Posedim,apo Frikë nga Braktisja.Megjithatë,trajtimi i xhelozisë nuk mund të kuptohet jashtë kontekstit në të cilin ndodhë.Ajo çfar është shqetësuese,nuk është xhelozia në vetvete,por pasojat e saj,pasi në të shumtën e herave ajo shkakton stres dhe dhimbje tek personi.etj.
TURPI
Mos eksiztenca e ndjenjes së turpit shërben për degradimin e personalitetit,prishjen e moralit,humbjën e burrërisë,e nderit,mosrrespektimin e ligjit,përhapjen e sëmundjeve,humbjen e pastërtisë morale,shfrenimin e epsheve seksuale.edhe psikologët na tregojnë se edhe me çfarë pasojash mund të përballemi kur na mungon kjo ndjenjë si dhe rezultatet e mungesës së saj,shoqëria kalon në një jetë të shfrenuar.etj.

dr love

Locus omnem
Kush e thote cfar eshte turp ?..
nqs une dua te shkoj me 100burra..per mua nuk eshte turp po deshire..pse per te tjeret eshte turp ajo qe dua te bej une me trupin tim ?

Hektor12

Locus omnem
po nuk ka asgje po shqiptaret ne karakter e konsiderojnw femren prone. vetem ata kane te drejte jo femra. nete vertete gjenetikisht ne skemi arritur ate pershtatje te mesohemi me ide tjeter. normalisht ndjehem xheloz.per ate qe dua eshte normale.per mua

abs

nuk e di...
Me cilesimin "e pahijshme"doja te thoja ne lidhje me normat, te moralshme apo jo, me te cilet ka konsumuar jeten deri sa ka ardhe ne krahun tuaj....

Personalisht temat ne te cilat flitet pergjithsisht nuk me nxisin per te bashkdiskutuar.
Nje opcion per rrjedhjen e temes do ishte per mua, perkufizimi i normave te moralit nga temahapesi te shoqeruara me shembuj.