Top dokumentaret

Airbourne

Papirus rex
1/3 e Dardaneve jetojne ne VARFERI ABSOLUTE....m.gj-se 3.5 MILIARD eura ndihma qe shkojne per EuleksLESHIN.
E gjeni dhe ne gjuhen frankofone.

Eléonoré

Valoris scriptorum
@Eleonore.
M.q-se me ke dhene like.....shikoje VETE dhe jep pershtypjen...
Eshte specia me DEBILE nga trojet....apo qe kam lexuar dhe shikuar vete.
Por nejse...

Njatjeta Airbourne,

Kam kohe qe nuk te kam pare. Uroj me gjithe zemer te ndihesh mire. Edhe pse aderoj (jo si hije por ligjerisht e rregjistruar) ne nje tjeter forum shqiptar sa here lexoj nje anetar me pseudonimin SystemA me vjen ti nder mend. Nese je ai gezohem qe je mire.

Dokumentarin per te cilin ti kerkoje mendimin tim, nuk e pashe komplet. I kushtova vetem disa minuta me thene te drejten. Kjo vjen, sigurisht, nga kufizimi i kohes, por me cfare kam vene re edhe nga nje mungese interesi qe kam per nje kthim ne kohe antike ose te lashte. Megjithate sa here vizitoj qendra arkeologjike te njohura ndihem si ne shtepine time. Absolutisht asnje gje qe thuhet per historine apo per datat apo per emrat apo gjenealogjite nuk me intereson. Perkasja ose ndjesia e belonging (sikur te me perkase apo ta kem te timen) me vende te tilla eshte hipnotizuese dhe me deh shpirtin. Nje mall i larget, per te cilin nuk gjej dot fjale, ne ate moment shuhet dhe lumturia e te qenet pjese e kesaj kohe moderne, qe na siguron edhe nje jetese me te civilizuar, me ben te mendoj se une nuk jam nga ata njerez qe e perdorin te shkuaren si karte apo leter loje nepermjet te ciles te provoja dhe te jepja si evidence LAVDINE time (ose te kombit tone si Ilire, Dardane, Pellazge etj) duke u bazuar ne lashtesine, bemat apo lavdine e te pareve te mi. Kete kam vene re edhe me greket, te cilet, te zhveshur nga lavdia e hereshme, tani balle per balle me boten e zhvilluar moderne, evokuojne te kaluaren per te ruajtur ndjenjen e POTENCES.

Mund te shkruaj edhe me gjate ne lidhje me kete ceshtje ne se te intereson.
Kujdesu per veten Airbourne!
Éléonore

Last edited:

Airbourne

Papirus rex
Njatjeta Airbourne,

Kam kohe qe nuk te kam pare. Uroj me gjithe zemer te ndihesh mire. Edhe pse aderoj (jo si hije por ligjerisht e rregjistruar) ne nje tjeter forum shqiptar sa here lexoj nje anetar me pseudonimin SystemA me vjen ti nder mend. Nese je ai gezohem qe je mire.

Dokumentarin per te cilin ti kerkoje mendimin tim, nuk e pashe komplet. I kushtova vetem disa minuta me thene te drejten. Kjo vjen, sigurisht, nga kufizimi i kohes, por me cfare kam vene re edhe nga nje mungese interesi qe kam per nje kthim ne kohe antike ose te lashte. Megjithate sa here vizitoj qendra arkeologjike te njohura ndihem si ne shtepine time. Absolutisht asnje gje qe thuhet per historine apo per datat apo per emrat apo gjenealogjite nuk me intereson. Perkasja ose ndjesia e belonging (sikur te me perkase apo ta kem te timen) me vende te tilla eshte hipnotizuese dhe me deh shpirtin. Nje mall i larget, per te cilin nuk gjej dot fjale, ne ate moment shuhet dhe lumturia e te qenet pjese e kesaj kohe moderne, qe na siguron edhe nje jetese me te civilizuar, me ben te mendoj se une nuk jam nga ata njerez qe e perdorin te shkuaren si karte apo leter loje nepermjet te ciles te provoja dhe te jepja si evidence LAVDINE time (ose te kombit tone si Ilire, Dardane, Pellazge etj) duke u bazuar ne lashtesine, bemat apo lavdine e te pareve te mi. Kete kam vene re edhe me greket, te cilet, te zhveshur nga lavdia e hereshme, tani balle per balle me boten e zhvilluar moderne, evokuojne te kaluaren per te ruajtur ndjenjen e POTENCES.

Mund te shkruaj edhe me gjate ne lidhje me kete ceshtje ne se te intereson.
Kujdesu per veten Airbourne!
Éléonore
Une kam INSTIKT per dylbera.
Danke. per banane pyet te tjeret.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Wow!
Me quaj naive Airbourne, por ka momente qe nuk te kuptoj. Nuk di si ta marr komentin tuaj. Si kompliment sepse ti me falenderon (Kuptoj vetem dy fjale ne gjermanisht - Danke dhe Ich liebe dich) apo si fyerje?

Cfare do te thote dylber?
Cfare do te thote banane?

Mos vuan gje nga bipolariteti? Dhe ne se PO a je ne gjendje te kuptosh kur kalon nga njera gjendje ne tjetren?
Instinkti dhe Radari jane dy gjera te ndryshme. Femija lind me instinktin e thithjes psh ndersa radari eshte kapja e sinjaleve qe vijne prej dikujt ose dickaje tjeter qe transmetohet psh me kullat e celulareve.

Éléonore

Airbourne

Papirus rex
Wow!
Me quaj naive Airbourne, por ka momente qe nuk te kuptoj. Nuk di si ta marr komentin tuaj. Si kompliment sepse ti me falenderon (Kuptoj vetem dy fjale ne gjermanisht - Danke dhe Ich liebe dich) apo si fyerje?

Cfare do te thote dylber?
Cfare do te thote banane?

Mos vuan gje nga bipolariteti? Dhe ne se PO a je ne gjendje te kuptosh kur kalon nga njera gjendje ne tjetren?
Instinkti dhe Radari jane dy gjera te ndryshme. Femija lind me instinktin e thithjes psh ndersa radari eshte kapja e sinjaleve qe vijne prej dikujt ose dickaje tjeter qe transmetohet psh me kullat e celulareve.

Éléonore

Po ishte ich liebe dich......fyerje.Kete bipolaritetin se kuptova????
Agreeeeeeeeeeee

Eléonoré

Valoris scriptorum
Me duket se e kuptova me ne fund punen e bananes kur lexova shkrimin e Mekaniku-t te cilit i ka vajtur mendja per pjeshke. Instinkti i pare ishte t'a pyesja nese pjeshket i pelqejne me push apo pa push. Ne kete rast ato quhen nektarina. Personalisht, nga familja e pjeshkeve preferoj kajsite. Tani, meqe arrita te thyeja kodin tuaj, i bie qe nga turpi, te cilin nuk e njoh nese nuk e bej, te mos pranoja faktin qe ha kajsi. Keshtu do t'i binte qe nje burre te kishte turp te pranonte qe ha banane apo sallatore nga frika se mos akuzohet per preference te ndonje forme te caktuar. Meqe po flas per bananet a e dini qe potasi i saj si dhe vitamina D (diell) jane te mrekullueshme per rregullimin e aritmise ne zemer!? Hudhra eshte e mrekullueshme per uljen e tensionit te gjakut.

Éléonore

Airbourne

Papirus rex
Me duket se e kuptova me ne fund punen e bananes kur lexova shkrimin e Mekaniku-t te cilit i ka vajtur mendja per pjeshke. Instinkti i pare ishte t'a pyesja nese pjeshket i pelqejne me push apo pa push. Ne kete rast ato quhen nektarina. Personalisht, nga familja e pjeshkeve preferoj kajsite. Tani, meqe arrita te thyeja kodin tuaj, i bie qe nga turpi, te cilin nuk e njoh nese nuk e bej, te mos pranoja faktin qe ha kajsi. Keshtu do t'i binte qe nje burre te kishte turp te pranonte qe ha banane apo sallatore nga frika se mos akuzohet per preference te ndonje forme te caktuar. Meqe po flas per bananet a e dini qe potasi i saj si dhe vitamina D (diell) jane te mrekullueshme per rregullimin e aritmise ne zemer!? Hudhra eshte e mrekullueshme per uljen e tensionit te gjakut.

Éléonore

ku i mso kti kto gjona????
Banane ist KRUM...provohe...nattyrisht

Eléonoré

Valoris scriptorum
Nese te intereson te dish me shume per bipolaritetin, Airbourne, te rekomandoj te shikosh filmin «Primal Fear». Protagonisti, per ti shpetuar nje krimi te kryer, pretendon te jete dy persona te ndryshem. Njeri nga keta persona eshte viktime ndersa tjetri eshte hakmarres. Ai vret nje bishop ose kardinal dhe me mjeshterine e avokatit te tij mbrojtes ai arrin te dale i pafajshem pasi perpara gjykatesit nxorri ne pah te «dy» keta persona te misheruar ne NJE. Jo vetem qe eshte e provuar qe ky lloj bipolariteti ekstrem nuk ekziston por sikur te ekzistonte nje pyetje vertete e veshtire do te vinte ne dileme sistemin e drejtesise te cilit do t'i duhej te vendoste nese duhet te denonte viktimizuesin dhe viktimen ose te pafajesonte te dy keto qenie (qe jetojne ne te njejtin trup). Per mua nuk eshte e veshtire, eshte teper e thjeshte, madje, te jap nje pergjigje te tille. Por kjo eshte ceshtje tjeter.

Pa u zgjatur shume, per momentin mund te them se si puna e poleve te Tokes, te cilet ma ha mendje, kane nje bosht ne mes, i cili ndan edhe hemisferen e majte te planetit nga ai i djathte, edhe truri i njeriut duhet te kete ate lloj muri ndares qe mban te dyja hemisferat te funksionojne ashtu sic duhet. Eshte provuar se njerezit qe jetojne te vetmuar per nje kohe te gjate ose njerezit te cilet kane kaluar situata tramautizuese, nga dhembja e madhe, kane arritur te depertojne ne ate pjese te trurit ne te cilin gjendet (sipas vezhgimeve te mia private - pa qene e informuar apo pa lexuar diku tjeter) shuma e te gjithe nenndergjegjes njerezore. Ate e parafytyroj si nje biblioteke te madhe ku njohurite e grumbulluara si dhe veprimtaria krijuese apo imagjinuese e gjithe njerezimit eshte edhe e strehuar. Njerezit qe perdorin droge psh kalojne ne ate pjese (te cilen une do ta quaja forbidden) dhe pa dijenine e tyre piratojne ose vjedhin dicka qe nuk eshte e tyre. Ata vetem, fatkeqsisht, kane akses. Shume njerez mendojne se ata po takojne vetveten e tyre te larte. Aspak e vertete, ajo qe takohet eshte shuma (the sum) e te gjithe jeteve te jetuara dhe cdo njeri qe deperton do te hape ate porte qe ka edhe emrin e interesit te tyre. Psh nje mendje fallxhore do te hape ATE porte dhe gjithe fallxhoret paraekzistues ose njohuria e grumbulluar prej tyre, do te jete e aksesueshme, dhe momentalisht ata do te ndihen MADHESHTORE. Genjeshtra me e madhe. Me tronditjen me te madhe kam vene re se si me kalimin e viteve, njerez te ndryshem kane patur pretendime nga me te medhat, te cilat do t'i quaja apostasi nese besimi i tyre i gabuar, tashme i korrigjuar do te perseritej e riperseritej pa respekt per origjinalin dhe sidomos pa dhembshuri per vetveten. Sepse kjo lloj madheshtie e cila fillon me nje gjendje euforike dhe vjen nga nje marrje energjie te jashtezakoneshme, do te perfundoje ne nje gjendje depresive mendore dhe fizike shkaktuar nder te tjerash edhe nga thithja e energjise nga keta shpirtra te vdekur te cileve u eshte hapur porta.

Kjo me siper nuk ka lidhje me ty Airbourne. Kam vene re se ti ke nje zemer te mire dhe manifeston interes per cdo gje qe te rrethon dhe per te cilen ti kerkon te japesh kendveshtrimin tend personal, qe personalisht e vleresoj, dhe here te tjera ku nje gjendje «crazy beautiful» manifestohet prej teje une jam ne gjendje te perceptoj nje gjendje «nxehje koke» qe te ben te dukesh agresiv dhe ofendues. Ne keto momente ti flet me vetveten. Pyetja ime per ty eshte nese ti percepton se dikush tjeter te eshte futur ne koke?

Pa dashur te paraqitem si eksperte per ceshtje psikologjike, nese do te isha ne gjendje te ndihmoja, do ta beja pa hezitim dhe me kenaqesine me te madhe.

Megjithate, nje gjendje VIDI ose BOSH eshte ajo qe perceptoj tek disa te tjere, te cilet mund te sherbejne thjeshte si radio ose gojedhenes te mesazheve te ardhur nga burime te tjera.

Éléonore

Last edited:

Airbourne

Papirus rex
Nese te intereson te dish me shume per bipolaritetin, Airbourne, te rekomandoj te shikosh filmin «Primal Fear». Protagonisti, per ti shpetuar nje krimi te kryer, pretendon te jete dy persona te ndryshem. Njeri nga keta persona eshte viktime ndersa tjetri eshte hakmarres. Ai vret nje bishop ose kardinal dhe me mjeshterine e avokatit te tij mbrojtes ai arrin te dale i pafajshem pasi perpara gjykatesit nxorri ne pah te «dy» keta persona te misheruar ne NJE. Jo vetem qe eshte e provuar qe ky lloj bipolariteti ekstrem nuk ekziston por sikur te ekzistonte nje pyetje vertete e veshtire do te vinte ne dileme sistemin e drejtesise te cilit do t'i duhej te vendoste nese duhet te denonte viktimizuesin dhe viktimen ose te pafajesonte te dy keto qenie. Per mua nuk eshte e veshtire, eshte teper e thjeshte, madje, te jap nje pergjigje te tille. Por kjo eshte ceshtje tjeter.

Pa u zgjatur shume, per momentin mund te them se si puna e poleve te Tokes, te cilet ma ha mendje, kane nje bosht ne mes, i cili ndan edhe hemisferen e majte te planetit nga ai i djathte, edhe truri i njeriut duhet te kete ate lloj muri ndares qe mban te dyja hemisferat te funksionojne ashtu sic duhet. Eshte provuar se njerezit qe jetojne te vetmuar per nje kohe te gjate ose njerezit te cilet kane kaluar situata tramautizuese, nga dhembja e madhe, kane arritur te depertojne ne ate pjese te trurit ne te cilin gjendet (sipas vezhgimeve te mia private - pa qene e informuar apo pa lexuar diku tjeter) shuma e te gjithe nenndergjegjes njerezore. Ate e parafytyroj si nje biblioteke te madhe ku njohurite e grumbulluara si dhe veprimtaria krijuese apo imagjinuese e gjithe njerezimit eshte edhe e strehuar. Njerezit qe perdorin droge psh kalojne ne ate pjese (te cilen une do ta quaja forbidden) dhe pa dijenine e tyre piratojne ose vjedhin dicka qe nuk eshte e tyre. Ata vetem, fatkeqsisht, kane akses. Shume njerez mendojne se ata po takojne vetveten e tyre te larte. Aspak e vertete, ajo qe takohet eshte shuma (the sum) e te gjithe jeteve te jetuara dhe cdo njeri qe deperton do te hape ate porte qe ka edhe emrin e interesit te tyre. Psh nje mendje fallxhore do te hape ATE porte dhe gjithe fallxhoret paraekzistues ose njohuria e grumbulluar prej tyre, do te jete e aksesueshme, dhe momentalisht te ben te ndihesh MADHESHTOR. Genjeshtra me e madhe. Me tronditjen me te madhe kam vene re se si me kalimin e viteve, njerez te ndryshem kane patur pretendime nga me te medhat, te cilat do t'i quaja apostasi nese besimi i tyre i gabuar, tashme i korrigjuar do te perseritej e riperseritej pa respekt per origjinalin dhe sidomos pa dhembshuri per vetveten. Sepse kjo lloj madheshtie e cila vjen nga nje marrje energjie e jashtezakoneshme, nuk eshte gje tjeter vecse HIJE TE VDEKURISH, qe kerkojne te jetojne ne trupin e tyre dhe me energjine e tyre.

Kjo me siper nuk ka lidhje me ty Airbourne. Kam vene re se ti ke nje zemer te mire dhe manifeston interes per cdo gje qe te rrethon dhe per te cilen ti kerkon te japesh kendveshtrimin tend personal, qe personalisht e vleresoj, dhe here te tjera ku nje gjendje «crazy beautiful» manifestohet prej teje une jam ne gjendje te perceptoj nje gjendje «nxehje koke» qe te ben te dukesh agresiv dhe ofendues. Ne keto momente ti flet me vetveten. Pyetja ime per ty eshte nese ti percepton se dikush tjeter te eshte futur ne koke?

Pa dashur te paraqitem si eksperte per ceshtje psikologjike, nese do te isha ne gjendje te ndihmoja, do ta beja pa hezitim dhe me kenaqesine me te madhe.

Megjithate, nje gjendje VIDI ose BOSH eshte ajo qe perceptoj tek disa te tjere, te cilet mund te sherbejne thjeshte si radio ose gojedhenes te mesazheve te ardhur nga burime te tjera.

Éléonore

MUA nuk me pelqejne keto humanizmat alias hello_kitty.
Nje gjendje vidi bosh...percepto ca loqe.
AIRBOURNE.

Airbourne

Papirus rex
Over the TOP.
Pra....1 MILON femra ruse u lajmeruan VULLNETARISHT per te mbrojtur TROJET e TYRE.
PS: dhe Memedheu nuk mbrohet me qelulare apo selfie.

Airbourne

Papirus rex
Dokumentar....me 1979.
PS: prokuroria ne troje po gjen shkaktaret....aktual.
Me LEGEN KOMB nuk ka.

Airbourne

Papirus rex

Fazit: Schon immer und gerade auf dem Balkan, wo so viele Völker zuhause waren, sei Kultur Austausch gewesen.

Das ist ein Ausgang für die Seelen der Leute. Wenn die Wirtschaft nicht gut läuft und man etwas Gutes sehen will in seinem Land, dann wendet man sich zur Geschichte........PS: Kjo eshte lehtesim per shpirtin e njerezve(apo SPECIEVE).Ne.q-se ekonomia nuk ecen mire dhe njeriu do te shohe (LLAPI) dicka te mire per vendin e tij,i rikthehet apo merret me historine.
Archäologe....Lyudmil Vagalinksi.
Shenimi im: shqiptaret jane TIPIKE dhe te paret(ne FUND).

Relaks dhe te diele te kendshme.

Shendet.

Airbourne

Papirus rex
Trashegimia....
Tschja....per deklasifikimin e tyre thuhet ATY: pragmatizmi QENDRON para moralit.
Ehhhhhhhhhhhhhhhh
PS: me vone do kqyre seconda puntata....lol,ate te kamunistave.Do PALLOSHA ne troje kerkojne te gjejne akoma ku kane vajtur shpijunat....ka mundesi ne Rusi.
Naten e mire...
Apropo: do LLOSHA akoma nuk kane gjetur nga vjen latinishtja apo spurdhjakishtja.
Agreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Gurax,
Lexova kete dhe me erdhi per te qeshur. Dashuri-Urrejtje?

Ti nuk ke me ndjenja;
Nuk ke me ndjenja fare;
Veten dhe te tjeret;
Mashtron moj mekatare...

Kur Ardit Gjebrea (nje nga kengetaret e mi me te preferuar shqiptar) u kendon prostitutave, une habitem me pasionin, zjarrin qe ai ushqen per to por njekohesisht edhe urrejtjen e madhe sikur ekzistenca e tyre do t'i fuste apo hiqte dicka nga xhepi.

Nejse, Micheal Moore, mos eshte ai qe ka drejtuar dokumentarin «Columbine Shooting»? Me cfare po kuptoj une ketu ty te pelqen demaskimi qe ai u ben problemeve sociale dhe njerezve pergjegjes per inkurajimin e ekzistences se vazhdimesise se ketyre problemeve, por menyra arrogante e shprehjes si dhe gjenialiteti i thjeshtesise se identifikimit dhe paraqitjes se ketyre problemeve te ngre nervat deri sa t'a quash qelbesire dhe t'a zhdepesh ne dru???!!!! Mos valle je xheloz qe nuk ishe ti AI qe bere nje gje te tille?:p Nese ti je dakort me ate qe ai thote por menyra se si e thote te nxeh, mos valle edhe ti ketu po bie pre e se njejtes gracke?:p

Kam idene se ajo qe ti doje te shprehje eshte: Mungesa e delikateses dhe diplomacise se M. Moore per te demaskuar problemet nacionale shoqerore e ben te duket arrogant dhe «I am holier than thou». Kjo eshte ajo qe pengon njerezit jo vetem te duartrokasin qendrimin e tij, por edhe t'a kene frike ose edhe t'a urrejne. Ne se ideja jote se vertetesia lakuriqe kur nuk eshte ndertuese mund te rezultoje ne nje kokeshkembesi te tipit «Tani qe me kape ne faj, preferoj te te tregoj se e bera se ashtu besova dhe do vazhdoje t'a bej per te treguar se jam konstant», me beso edhe une jam dakort me ty. E verteta eshte e vertete dhe gjithmone e bukur. Une per vete kam problem me njeriun qe shpreh nje te vertete. Ne se marrin 10 vete te cilet do te thone NJE te vertete per nje njeri qe u eshte vene perballe, vetem njeriu pa njolle ka te drejten per te shprehur kete te vertete. Edhe pse e njejta, 9 njerezit e tjere skartohen nga lista dhe e humbin te drejten per te shprehur kete te vertete, per arsyen e thjeshte se vete jane te njollosur, ndryshe shprehur: «Shih veten tende ti para se te vish e te me gjykosh mua».

Si gjithmone Gurax, e kam kenaqesi te bashkebisedoj me ty. Je shume i rrjedhshem ne mendim. Dhe i qarte.
Gjithe te mirat,
Eléonoré

Eleonore

April 23, 2018 04:44

Airbourne

Papirus rex
Nese te intereson te dish me shume per bipolaritetin, Airbourne, te rekomandoj te shikosh filmin «Primal Fear». Protagonisti, per ti shpetuar nje krimi te kryer, pretendon te jete dy persona te ndryshem. Njeri nga keta persona eshte viktime ndersa tjetri eshte hakmarres. Ai vret nje bishop ose kardinal dhe me mjeshterine e avokatit te tij mbrojtes ai arrin te dale i pafajshem pasi perpara gjykatesit nxorri ne pah te «dy» keta persona te misheruar ne NJE. Jo vetem qe eshte e provuar qe ky lloj bipolariteti ekstrem nuk ekziston por sikur te ekzistonte nje pyetje vertete e veshtire do te vinte ne dileme sistemin e drejtesise te cilit do t'i duhej te vendoste nese duhet te denonte viktimizuesin dhe viktimen ose te pafajesonte te dy keto qenie (qe jetojne ne te njejtin trup). Per mua nuk eshte e veshtire, eshte teper e thjeshte, madje, te jap nje pergjigje te tille. Por kjo eshte ceshtje tjeter.

Pa u zgjatur shume, per momentin mund te them se si puna e poleve te Tokes, te cilet ma ha mendje, kane nje bosht ne mes, i cili ndan edhe hemisferen e majte te planetit nga ai i djathte, edhe truri i njeriut duhet te kete ate lloj muri ndares qe mban te dyja hemisferat te funksionojne ashtu sic duhet. Eshte provuar se njerezit qe jetojne te vetmuar per nje kohe te gjate ose njerezit te cilet kane kaluar situata tramautizuese, nga dhembja e madhe, kane arritur te depertojne ne ate pjese te trurit ne te cilin gjendet (sipas vezhgimeve te mia private - pa qene e informuar apo pa lexuar diku tjeter) shuma e te gjithe nenndergjegjes njerezore. Ate e parafytyroj si nje biblioteke te madhe ku njohurite e grumbulluara si dhe veprimtaria krijuese apo imagjinuese e gjithe njerezimit eshte edhe e strehuar. Njerezit qe perdorin droge psh kalojne ne ate pjese (te cilen une do ta quaja forbidden) dhe pa dijenine e tyre piratojne ose vjedhin dicka qe nuk eshte e tyre. Ata vetem, fatkeqsisht, kane akses. Shume njerez mendojne se ata po takojne vetveten e tyre te larte. Aspak e vertete, ajo qe takohet eshte shuma (the sum) e te gjithe jeteve te jetuara dhe cdo njeri qe deperton do te hape ate porte qe ka edhe emrin e interesit te tyre. Psh nje mendje fallxhore do te hape ATE porte dhe gjithe fallxhoret paraekzistues ose njohuria e grumbulluar prej tyre, do te jete e aksesueshme, dhe momentalisht ata do te ndihen MADHESHTORE. Genjeshtra me e madhe. Me tronditjen me te madhe kam vene re se si me kalimin e viteve, njerez te ndryshem kane patur pretendime nga me te medhat, te cilat do t'i quaja apostasi nese besimi i tyre i gabuar, tashme i korrigjuar do te perseritej e riperseritej pa respekt per origjinalin dhe sidomos pa dhembshuri per vetveten. Sepse kjo lloj madheshtie e cila fillon me nje gjendje euforike dhe vjen nga nje marrje energjie te jashtezakoneshme, do te perfundoje ne nje gjendje depresive mendore dhe fizike shkaktuar nder te tjerash edhe nga thithja e energjise nga keta shpirtra te vdekur te cileve u eshte hapur porta.

Éléonore

Faleminderit per pergjigjen....se me duket sikur te njoh...
Apropo...perse dhe SEPSE apo qudi qe kemi 27 vjet ...demokraci.

Nuk e di si jepen cmimet(apo u JEPNIN) ne ART,por e MESOVA.
Pastaj e kam une zemren te mire apo te keqe....e di une.
Por..*edited* sjom UNE dhe nuk e kam ne kuptimin fizik(dhe NATYRISHT jam AKOMA AKTIV si LINDA).
Per gjendje depresive mendore KAM MJEKE qe me KESHILLON ne GJERMANI.
Ndonje simptome nuk ka pare,se ndryshe do ma THONTE.
Dokumentari eshte BRISANT.
M.q-se jetoke ne Canada mbase e gjen,ne gjuhen perkatese.
Nga SystemA.

Last edited by a moderator:

Airbourne

Papirus rex
Faleminderit per pergjigjen....se me duket sikur te njoh...
Apropo...perse dhe SEPSE apo qudi qe kemi 27 vjet ...demokraci.

Nuk e di si jepen cmimet(apo u JEPNIN) ne ART,por e MESOVA.
Pastaj e kam une zemren te mire apo te keqe....e di une.
Por....BYTHSHKERDHYM sjom UNE dhe nuk e kam ne kuptimin fizik(dhe NATYRISHT jam AKOMA AKTIV si LINDA).
Per gjendje depresive mendore KAM MJEKE qe me KESHILLON ne GJERMANI.
Ndonje simptome nuk ka pare,se ndryshe do ma THONTE.
Dokumentari eshte BRISANT.
M.q-se jetoke ne Canada mbase e gjen,ne gjuhen perkatese.
Nga SystemA.

So IST...EBEN.

In HUREN LAND kann nicht anders SEIN.
Und ich meine...............albania.
Kta DUMMlabern ka kosovo jane SHKJA....te ASIMILUAR.

Airbourne

Papirus rex
Une se kam pare,por e DI se CILI e ka bere....

Dhe kjo ska te beje ....je pro rus apo anti amerikan.
Ka te beje me te.....VERTETEN,qe PESHTARAKET me flamur nuk e shikojne dot.
AproPO....une e kam llafin per diku tjeter,qe caubosit GENJEJNE varrezat apo te ashtequajtur specie <humane>.Per SHEMBULL apo ta zeme....ku eshte KJO?????
ExcelsiorGama.jpg

Ju SQAROJ....UNE per PERSENE po pati pyetje!!!
Se sosht AIRBORNE dujsi si KURAC apo SCHWANZAT e tjere.
DANKE.

Airbourne

Papirus rex
Kqyr BRE....
52.09 SECONDA....dita e pushimit arrihet me....kamiona,mikrobusa dhe ....biqikleta.
Qe do THOTE ju INJORANTER...ne kapitalizem keto MUNDESI nuk mund ti keni....SHUMICA.
Koreja e Veriut KJO?????
Smund ta besoj!!!!!

GRANDE GJEMI.