Re: TIRANE, BASHKESIA ISLAME: TE NDERTOHET XHAMIA NE QENDER
Fillimisht postuar nga Shpirt njeriu:
[qb]
Fillimisht postuar nga regele:
[qb] Me duket se po ngaterron qellimisht besimtaret e ndershem me ata qe shoqria jone i denon, per arsye te veprave qe bejne dhe fjaleve qe nxjerrin! Per cfare e kam fjalen shiko temat e tjera dhe e kupton sa e kote eshte te fshehesh ata qe shqoeria i denon pas besimtareve te thjeshte! Mesa kam vene re une, nuk e ka share njeri fene, jane share vetem ata qe perfitojne nga feja dhe flasin ne emer te Zotit per te justifikuar veprimet e tyre te ndyra!
P.S Uneis, ti e ke kuptuar? [/qb]
regele pak me poshte nje " i nderuar " na permend terme si 'fondamendalizem islamik ' ne fakt edhe vete ai s'ja ka idene e kuptimit te ketij termi porse e ka degju kshu rrugeve , pra nuk eshte se me islamofobine tuaj po fyeni grupacione te vecante porse nje besim te plote me terme te tilla sic na permendi ky anetari posht teje [/qb]
Shpirt Njeriu dhe ti te njejten gje po ben! Po perpiqesh te fshehesh pikerisht personat qe fshihen pas fese islame dhe aktet e tyre.
Nuk ke pse te besh lidhje te postimeve te mija me persona me te cilet nuk kam replikuar per aq me teper qe ti do te nxjerresh idete e tua me ane te ketyre postimeve! Ti thua se ne vuajme nga islamofobia! E ke krejt gabim dhe e shoh se e ke te veshtire te pranosh te kunderten (nga niveli i postimeve te tua jam i bindur qe e kupton si eshte realiteti). Une nuk vuaj nga islamofobia dhe nuk kam asgje kundra fese myslymane! Nuk vuaj nga nje gje e tille, pasi nuk di qe shoket e mij te femijerise (qe jane ende shoket e mi te ngushte) dhe miqte prej brezash te familjes sime te jene ndjere ndonjehere te cenuar apo te fyer nga qenia jone te krishtere, nga distancimi yne ndaj akteve terroriste, nga denimi yne i atyre njerzeve qe ju perpiqeni t'i fshihni! Ata nuk jane ndier asnjehere keq, kur shoqeria ne te cilen jetojne ka vene rregullat e saj, madje, aa (miqte myslymane) i kane respektuar ndoshta me shume se te krishteret keto ligje! Ju nuk keni lidhje me keta njerez te thjeshte, mikeprites, besimtare ne Zot dhe me deshiren per te ndertuar! Ju keni lidhje me hoxhat qe prodhojne bomba, me ata qe nxisin urrjetje (lexo neper forum shkrime te tilla sa te duash)me ata nje e njehsojne vetem si myslymane e jo si shqiptare, ju keni lidhje me larjen e parave e me ndertimin e xhamive vend e pa vend, me leje e pa leje, keni lidhje me njerezit qe nuk njohin ligj tjeter, pervec atij te mesuar neper "shkollat" tinzare te vendeve arabe!
Eshte ne nderin tuaj, te te gjithe besimtareve myslymane te ketij forumi, te mos ngaterrojne besimin myslyman shqiptar me ata qe fshihen skutave e ferrave, duke e vrare e prere ne emer te Zotit!
Ju jeni te lire te shkruani c;te doni, por une jam i qete per nje gje: miqte e mij myslymane do te vazhdojne te falen e te besojne ne Allah, pa me shqetesuar, pa i ofenduar, duke u distancuar nga dhuna dhe terrorizmi, pasi ata e dine qe Allahu dhe ajo qe ju mbroni, jane gjera te kunderta!
Qofsha i gabuar, por keto jane mendimet e mija dhe nuk do desha qe t'i perdornit per tu frymezuar e per te shprehur idete tuaja!