Thenje filozofike.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Gjëja me e mirë për ti dhënë Armikut është-Fjala,
Kundërshtarit-Tolerancën,
Mikut-Zemrën,
Fëmijës-Një shembull të mirë,
Babait-Ndërimin,
Nënës-Sjelljen që do ta bënte krenr për ty,
Vetes-Rrespektin,
Të gjithëve-Mirësinë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Rrespektoje vetën që të Rrespektohesh nga të tjerët.
Duaje vetën që të Duhesh nga të tjerët.
Mbaje Familjen me Dinjitet dhe Moral se është Gjëja më e shtrejt.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Njerëzit që rrinë në heshtje janë ata që kanë më shumë gjëra për të thënë......Nuk rrinë në heshtje nga frika e fjalës,por flasin vetëm me atë që është i zoti ti kuptojnë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Zot të lutem-Muk të kërkoj mrekulli apo vizione-Por forcën për tu përballuar me përditëshmërin-Më ruaj nga fika e humbjës së diçkaje në jetë-Mos më jep atë çka dëshiroj,por atë që kam nevojë-Më mëso artin e hapave të vegjël.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Mrekulli nuk është diçka që nuk e do dhe nuk mund ta kesh,
Mrekulli është diçka që të vjen atëher ku të duhet më shumë se kurr.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Arsyja e vetme pse njerëzit lidhen kaq shumë me kujtimet është sepse ato janë të vetmet që nuk ndryshojnë kur gjdo gjë dhe gjdo kush ndryshon.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Kërkojeni këshillën e të moshuarve,sepse syt e tyre kanë parë fytyren e viteve,ndërsa veshët e tyre kanë dëgjuar zërat e jetës.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Duaje të moshuarin.---Lëre të flasë,sepse në të shkuarën e tij ka plotë të vërteta,---Lëre të shkojë mes miqëve të tijë të vjetër,sepse aty ajë e ndijen vetën të rilind.---Lëre të tregojë historitë edhe pse të ripërsëritura,sepse ai do që të ndjejë se ti je në shoqërin e tij.---Lëre të jetojë mes gjërave që ka dashur,sepse e ndjen veten të përjashtuar nga gjithçka edhe nga vetë jeta e tijë.---Lëre të hip në makinën e familjës,kur shkoni në pushime,sepse vitin pas ardhës do të pendoheni nëse ai nuk jeton më në mesin e juaj.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Gjëja më e bukur që mund të ndodhë në jetë është të gjesh dikë që i di defektet dhe dobësit e tua dhe sërish të mendojë që je I/E mrekullueshëm.