Thenje filozofike.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Jeta e pyeti vdekjen,
"Përse njerëzit më duan mua dhe të urrejnë ty"
Vdekja ju përgjigj:
"Sepse ti je një gënjeshtër e bukurë,ndërsa unë jamë një e vërteë e dhimbshme"

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
më i rrëzikshëm është një person që nuk ika letrat e mjekut qe asht i smut psiqikisht se ata njerëz qe ikan letrat (me dokumenta)qe janë të smui psiqikiaht e për fat të keq ksi lloj njerëzish kem shumë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
thojn nifar fjale me men ska.muka fukara për pare ose për miell dikush munet mët nimu,a nçoftse je fukara nkrye ska kush qet nimon.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Në shkollë,ne mësojmë shumë,plot data të betejave historike qesharake,emra të mbretërve të lasht,po aq absurede,,,,po,por Njeriun nuk dimë asgjë.
Hermann Hesse.

Hektor12

Locus omnem
pff sa hike koti bejne ca njerez mbi toke. dhe shprehjet i kane te thata dhe shkruajne thjesht per xhelozi shkrimi

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Nëse një njeri mund ta kuptonte gjith tmerrin e jetës së njerëzve të zakonshëm e cila rrotullohet në një rreth të interesave të pa rëndësishme dhe qëllimeve të parëndësishme,sikur ta kuptonte gjithë atë humbje,atëher ai do të dinte se e vetmja gjë serioze për të është për të ikur.
Çfar mund të jetë serioze për një njeri në burg i cili është i dënuar me vdekje?Vetëm një gjë,si ta shpëtojë jetën e tijë,se si të ikë,asgjë tjetër nuk është serioze.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Një ditë një njeri i pasur ia dha një shport plot me mbeturina një njeriu të varfër.
Njeriu i varfër i buzëqeshi dhe u largua me shportën,Ai e zbrazi atë,e pastroi dhe e mbushi me lulue të bukura.
Ai u kthye te njeriu i pasur dhe i dha atij shportën me lule.
Njeriu i pasur u habit dhe itha:përse ju më jepni këtë shport plot mre lulue të bukura,kurse unë ju dhash me mbeturina ?
dhe njeriu i varfër ju përgjigj:
"Çdo njeri jep atë që ka në zemër"

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Askush nuk e humb askënd,sepse askush nuk e posedon askënd,Kjo është eksperienca e vërtert e lirisëËtë kesh gjënë më të rëndësishme në botë pa e poseduar"