Thenie islamike

brenatohyseni

Forumium maestatis
"Jeta e kësaj bote i ngjanë një ure që duhet kaluar. Mos u mundoni ta regulloni urën por kalojeni menjëherë dhe ikni!"

brenatohyseni

Forumium maestatis
Profeti Muhammed [s.a.v.s] ka thënë :

"Kam shumë frikë se ummeti im do të mësohet me dy vese të këqija.Këto janë: ti bindesh nefsit dhe të harosh vdekjen e të vraposh pas kësaj bote."

brenatohyseni

Forumium maestatis
Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka thënë:

"Kush lahet ditën e xhuma dhe pastrohet sa më mirë që është, i lyen flokët me vaj ose parfumoset, pastaj shkon dhe nuk i ndan dy vetë (në saff), pastaj fal atë që i është përcaktuar, pastaj hesht deri sa imami e mbaron hutbën, i falet ajo që e ka bërë ndërmjet kësaj dhe xhumasë së kaluar."

| Transmenton : Buhariu |

brenatohyseni

Forumium maestatis
"Zoti juaj e di më së miri atë që keni në shpirtin tuaj.Nëse keni qëllime të mira,vërtet ai u fal atyre që pendohen."

brenatohyseni

Forumium maestatis
Shumica e mospajtimeve tona vijnë nga keqkuptimet e këto i shkakton mosdëgjimi. Sikur ta dëgjonim njëri tjetrin do të pajtoheshim më tepër.

brenatohyseni

Forumium maestatis
Vet fakti që Allahu të ka dhënë Ymër don të thotë se të ka dhënë shancë të re, Ska lidhje sa gjynahe të mëdhaja ke ba (Kthehu te Allahu, Pendohu)

brenatohyseni

Forumium maestatis
Çdo miqësi e shoqëri e dunjas do të shëndërrohet në armiqësi në Ditën e Gjykimit, përveç asaj që është ngritur mbi parimin e DEVOTSHMËRISË.

brenatohyseni

Forumium maestatis
Njih vlerën e pesë gjërave para pesë gjërave të tjera: Të rinisë para se të plakesh;të shëndetit para se të sëmuresh ;të pasurisë para se të varfërohesh ;të kohës së lirë para se të jesh i zënë me punë ;të jetës para se të vijë vdekja.