Televizioni Perfekt!

Televizioni Perfekt!

Meqenese ankohemi per gazetare e gazeta, emisione e televizione, cfare ju personalisht keni me shume deshire te shihni ne tv-te shqiptare ose gazetat shqiptare dhe revistat shqiptare? Ky forum eshte nga me te lexuarit nga shqiptaret ne internet duke perfshire edhe pjesetare te medias dhe besoj se ne do ndihmonim me sugjerime qe te pakten nese ata varen nga publiku, te transmetojne cfare do publiku. Per tju ndihmuar po ju jap disa tema dhe ju shtjellojini ose jepni idete tuaja gjithashtu. Perkrah temave po ju jap shembuj emisionesh nese psh nuk e keni idene se cfare do te thote talk show ose reportazhe investigative etj. Ndostha nuk doni te tjera por doni qe keto qe jane te behen me te mira, dhe atehere mund te jepni mendimet dhe idete tuaja.
1. Me shume reportazhe me tema nga shqiperia si Femrat apo Jashte Bulevardit
2. Me shume thashetheme vipash si Bla Bla Bla, Papparazzi apo si programet e E!
3. Me shume reality tv tip Kafazi i ARte etj
4. Me shume spektakle si spektakle bukurie apo te tjera
5. Me shume konkurse tip millionaire, the weakest link, quiz Plus, kutia e fundit etj
6. Me shume show humoristik si portokalli, oops etj
7. Me shume emisione politike si shqip apo opinion
8. Me shume konkurse si EThet, Top fest, Gjeniu i Vogel etj ku te rinjte konkurrojne
9. Me shume telenovela si Kloni, Paloma, Njerka, etj
10. Me shume seriale te fundit si Matrioshki, Grate e Deshperuara, te Humburit, Seksi dhe Qyteti
11. Me shume filma cilesore te huaj
12. Me shume emisione informative te tipit ZIp
13. Me shume emisione qe zgjidhin hallet e popullit si Fiks Fare, Sos apo Identitet i Verdhe
14. Me shume emisione per ciftet si Kupid apo Change of Hearts etj qe jane ne amerike
15. Me shume reportazhe me karakter investigativ
16. Me shume emisione kulturore te tipit Kopertina Vip apo Pegasus
17. Me shume talk show si TOp Show, Zone e lire etj ose talk show te tipit jerry springer, oprah winfrey
17. Me shume programe per te rinj si top select,elefant show
18. Me shume programe per femije si filmat e dubluar tek top channel,programet e TVSh per femije, Perralle me mbret e Vizion Plus

Keto jane persa i perket programeve, por ju mund te flisni edhe per preferencat qe keni ndaj menyres se dhenies se lajmit, menyres se ndertimit te edicionit, skenaristeve, skenografeve, menyres se prezantimit etj etj

coli

Primus registratum
Re: Televizioni Perfekt!

parukjere ato programet qe shihke jan tamam programe tipike per profesionin tend.

Santiago

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ore ju qe s'shihni TV perse perjgigjeni njehere, une dua nga ata qe shohin, se ne fakt me thene te drejten as une nuk shof tani qe po mendohem pervec Desperate Housewives, America's next TopModel, dhe Friends

[/ QUOTE ]

zzzzzzorrY...
....une ne fakt me thene te drejten nuk kam TV fare. E kam shnderru ne tavoline kompiuteri... /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Ore ju qe s'shihni TV perse perjgigjeni njehere, une dua nga ata qe shohin, se ne fakt me thene te drejten as une nuk shof tani qe po mendohem pervec Desperate Housewives, America's next TopModel, dhe Friends

[/ QUOTE ]

ne nuk thame qe nuk shohim, por qe nuk na pelqen ajo qe shohim dhe qe media si medium eshte kthyer ne nje instrument vendosjesh dhe heqjesh pushteti, pra nuk ka me funksion edukativ dhe informues. Funksionin argetues vazhdon ta luaje ende deri diku. Ne fakt une TV e perdor si radio dhe zakonisht kur punoj ne laptop e mbaj ose ke BBF ose tek nje kanal Real dicka, qe jep muzike italiane tere kohes, ose tek gay.tv ne satelit edhe kjo me muzike tere kohes ...

sinBEBE

Primus registratum

nje televizion jep shummllojshmeri programesh, qe nga lajmet deri te filmat seriale.. varietetet e programeve terheqin shumellojshmeri teleshikuesish secili sipas nivelit te inteligjences qe ka...
top channel ka diversitetitn me te madh te teleshikueseve qe nga paloma ne mengjes me ladon deri te filmat e vjedhur ne darke... mgjth mbete me i shikuara he per he, sepse ata shpenzojne poara per te blere apo krijuar programacion te bukur.sidomos tani qe Klan eshte duke u ndare ne dy mini Klane te vegjel njeri francez e tjetri malesor

Juela

Primus registratum

meqe ra fjala filmat nuk jane te vjedhur te top channel ne darke se jane te gjitha me kontrata sepse sic the ti harxhojne para per te blere. Por une doja nga ju detaje, psh cfare emisioni keni pare qe mund te thoni "ja me shume te tille" ose "ja si ky emisioni sduhet te behen me kurre" ose "ky emision filani ne tv shqiptar apo te huaj eshte i mire, por mund te behej edhe keshtu"...

sinBEBE

Primus registratum

emisione pa mabarim nuk ka.te gjithe perfundojne nje dite. ne pergjithesi nuk shoh emisione ne Tv shqiptare se jane kupjuar shemtueshem dhe nuk prezantojne vlera per audiencen.
detaje... une jam krijues dhe ideator i shume reportazheve ne TCH "Jashte bulevadrdit" dhe si i tille kam detaje plot.qe nga liria e vprimit hapsira e krijimit dhe lehtesirat qe te jep profesioni per te rrealizuar dicka te bukur dhe vecante, ashtu si dhe shume kolege te mi. por like a said.. te gjith kane nje fund. orientimi i tanishme ne tv shqiptare eshte ai i te berit zhurme dhe ndryshe nga te tjeret... shif vizion plus me emisionin e Edison (Rr)ypit.kopje e shmetuar e idiotesive qe shkruan ne gazeta.pelqehet?se beseoj se kemi keto lloj shijesh...

Juela

Primus registratum

ej po ketu na dolet te gjiteh ideatore te jasht ebulevardit, mire ai Marini, tani dhe ti. A ka ndonje ketu qe s'eshte ideator i jashte bulevardit???

sinBEBE

Primus registratum

sme duket pritje e mire dhe e respektueshme kjo .. per ne gazetaret...por parukiere ti je vete vetvetja apo jo ???

Juela

Primus registratum
e: Televizioni Perfekt!

Une spres njeri fare njehere, e kam te mbyll orarin e vizitave, thjesht kam lene deren hapur e futet kush te doje. Nejse me then te drejten ju gazetaret keni pak nevoje per qethje/rruajtje/lyerje se me dilni te gjithe si te trembur ne televizion.

Blendi

Primus registratum

Televizioni perfekt?

I fikur natyrisht!!!

[/ QUOTE ]

hmmmmm, por interneti është televizioni i ri ama! /pf/images/graemlins/goofy.gif

MALINA

Primus registratum

Me ka pelqyer me thene te drejten emisioni " SHENJESTRA X " , TE VIZION PLUSI . Shume i vecante dhe gjera te paditura me pare
Gazetari qe e drejtonte kishte nje diksion ta bente emision sh origjinal dhe paksa misterioz .

andronicus

Primus registratum

Per sa i perket temes:
1- (7)per te informuar popullin shqiptar se c'ndodh me politiken(me njerezit qe i udheheqin)por sipas mendimit tim problemi jone eshte injoranca kundrejte saj(politikes)...
2-(8)le te themi qe duhet...
3-(11)termi "cilesor" duhet shtjelluar(me vjen keq por per momentin nuk kam kohe, kam shume per te folur)
4-(12)informacioni eshte perhere i nevojshem...
5-(13)shume e drejte
6-(15)duhet...
7-(18)e domosdoshme POR ate DUBLIMIN(po te ishte ne kompetencat e mia do ta zhdukja nga faqja e dheut)
Me vjen keq edhe nje here per kaq pak inf.

MLK

Primus registratum

Cdo gje qe eshte e krijuar nga njeriu eshte inperfekte /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nje Tv eshte nje ndermarje tregetare qe qellimin kryesor ka fitimin e parev, perndryshe kapitullon.
Qe te fitoje para, ka dy menyra, ose te transmetoje me pagese, ose te financohet nepermjet reklamave.
Me pagese kemi kryesisht kanale televizive qe jane fokusuar te Filmat dhe Sporti (pasi kete lloj teleshikuesi piksynojne te terheqin me programet e tyre).
Kanalet qe bazojne fitimet nepermjet reklamave jane nga me te ndryshmet, e ne pergjithesi gjeneraliste.
Kanalet gjeneraliste kane dhe publikun me te gjere e si te tilla 70% e emisioneve i drejtohen nje audimati me nivel te ulet intelektual, emisionet e rralla interesante jane pas ores 23, pasi ne prime time kemi emisione per publikun e gjere.
Keshtu qe nje televizion perfekt veshtire se egziston, pasi eshte financiarisht i pamundur te realizohet.

ameba

Forumium maestatis

Televizioni perfekt eshte nje utopi shume e rrezikshme...
Asnje televizion qe eshte sot per sot ne tregun shqiptar nuk eshte perfekt, me sakte qe te gjithe jane shume larg nga te qenit perfekt...
Dakort jane komerciale dhe gjeneralizojne shume, por kohet e fundit ka filluar nje lufte e madhe per degjueshmerine dhe shikueshmerine duke mos pasur as edhe nje istitucion te besueshem per te bere kete matje...
Shpesh here ato televizione qe kane fasaden e emisioneve me te bukur e te shdritshme fshehin brenda tyre nje staf drejtues te "kalbur" e shume mbytes, ato qe trumbetohen si emisione te reja, gjetje mediatike, etj, jane thejsht formate te kopjuara pa te drejta transmetimi dhe pa piken e turpit nga kanale te tjera te huaja (zakonisht italiane)...
Ndersa kur vjen puna per konkurence mjafton te shihni dy rastet e fundit ato midis TCH dhe Vizion+, dhe rastin e platformave Sat+ dhe Digitalb (Supersport) dhe e nxirrni fare lehte se ne cfare xhungle mediatike jemi mbyllur ne shqiptaret /pf/images/graemlins/shrug.gif

olololol

Primus registratum

Ne Shqiperi e veshtire te egzistoje Perfeksioni Aq me teper tek TV-net, te cilat akoma skane nje Godine tyren , Nje staf stabel ( sapo del nje oferte me e mire ta lene kameran , microfonin ne dore) Aparatura etj.
Do vecoja pak Topin por eshte Tv shume Komercial cdo gje qe ben e ben ne lidhje me Digitalbin ( mashtruesa se jua llocen me ofertat 1 vjecare te sportit) Vizion Plus ka verte emisione te bukura tek Klani vec OPINION shikohet se dhe "Kutia e Fundit " nje farse e vertete .

Nga TV e huaja mendoje se SKY Italian eshte Njishiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii te paArritshem.

<font color="blue">Sky ti sorprende sempre </font>