Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.

xhoni

Primus registratum
Re: Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.

O bona po ca faji kemi ne per rinasin apo rruget apo plerat .fajin e kane ata qe skane te ngopur me leke,ata qe rrine siper karriges dhe qe na u be 13 vjet demokraci dhe spo nxjerrin gje ne drite ..pastaj,meqe sdashke ti ftosh shoqet se te vjen turp nga shqiperia,atehere thuaj se je romune ose bullgare dhe e ke te zgjidhur problemin.se kuptoj se pse eshte turp te tregosh se ke qene i varfer dhe se ke lindur ne nje vend te pazhvilluar..them se po te ishte Shqiperia si gjermania ti sdo kishe ikur ne NY apo jo...edhe ato shoqet e tua sdo ishin atje nqs vendi i tyre do ishte kaq i lulezuar...

Turing

Primus registratum

une e bojkotoj kete teme!!!
Turing ke gjithe respektin tim, sepse ... vertet ke dhene argumenta me baze te kjo teme per te mbeshtetur idete e tua, te cilat jane edhe te miat.
ndoshta, do te "takohemi" te tema te tjera ku mund te kemi edhe ide te kunderta, por ... te kjo teme vertet je treguar realist!!!
:angel: :wub:

Ne fakt shpresoj te te gjej ne ndonje teme ku te kesh ide te kunderta nga ato te miat. Keshtu do kem me ke te bisedoje te pakten!

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga xhoni:
[qb] Sa shume u ofendoke mor turing kur u permendka familja jote...harrove qe ishe ti ai qe na i permende prindrit ...se na tregove se cfar na kishin mesuar apo se cfar na kishin thene...apo po te digjka by...tani eeee..epo here tjeter mos e kruj sumen me gjethe fiku e more vesh apo jo ....se sdo ti hapim e mbyllim temat kur te na thoni zotria jote...megjithate kapu per dore me ate devolutionin tend dhe nderrojeni kombesine po deshet..... [/qb]
:kiss: TE DREJT KE !!!

komino

Valoris scriptorum

nuk doja te vija ne kryq ata persona qe ndonjehere duan "te shfryhen" e fillojne flasin per problemet e shqiperise (kete e ben te pakten 90% e anetareve te AF)

problem jane ata persona qe, per tu dalluar nga shqipetaret "e tjere", fillojne e nxjerrin gjithe te palarat (qe mund edhe ti mbanin per vete - si ben gjithe bota).
ata mendojne (po nuk e pranojne as me veten kete) se keshtu do te trajtohen si "me te mire" (dikush tha me lart qe tregon ato "te palara" se jane interesante per degjuesin - keshtu ndihen ne qender te vemendjes). Problemi eshte se, po te vepronim TE GJITHE keshtu, do te sillnim nje dem teper te madh per komunitetin shqipetar!

Duhen shume fjale pozitive per te eliminuar nje cfaredo fjale negative, te dale nga goja e nje shqipetari cfaredo, ne mendjen e nje te huaji.

imazhi i keq eshte teper i demshem per te gjithe (jo vetem per ata jashte-mendo investitoret)

woooooow

Primus registratum

Ky turing qeka fare...e kam vene re edhe ne tema te tjera si kto dhe nuk kam pare te pakten nje here te flasi mire per shqipetaret ose shqiperine..!!
Me duket e cuditshme qe nje njeri si ti qe urren gjithshka qe perfaqson te futen ne albforum ku flitet vetem shqip dhe ka vetem shqipetare.
Na i mer kto shkrimet i ndan ne pjese dhe pastaj vetem kur pergjigjet sikur te jete zot..
Po nuk te pelqyen shqipetaret ose shqiperia ndrro kombesi, mos u fut mo ne albforum dhe nuk ka nevoj me njeri te degjoj budalliqet e tuja se je bere boze me kohe, ti bashke me ate delutionin tat.
Tipa si ju vetem pune na prishin. Zdo men ajo qe na urre bota...

woooooow

Primus registratum

Kur do mi japesh mistreco?? :goofy:

Erolina

Primus registratum

Ja qe ngelem duke u zene edhe mes nesh se kush eshte "superior dhe inferior", jo me me te huajt!
Vete e kemi fajin, vete.
C'ka ofruar shumica e shqiptareve, ate imazh ka krijuar bota per ne.
Kjo "shumica", merret shume per baze, por nuk eshte vendimtare, se njihet edhe vleresimi individual aty ku pranohet pergjithesimi dhe grupimi i tij.
Pa merak, miq te dashur. Sado te vuaje pak ne fillim gjithesecili nga opinioni i pergjithshem, ne fund nuk kane as kohe e as deshire te merren me prejardhjen tende te huajt. Prandaj, duke dhene ndihmesen modeste ne shfaqjen teresore personale te secilit prej nesh, krijojme edhe nje alternative tjeter per imazhin e shqiptreve.
Sot ky imazh eshte ne krize!

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gloriiaa:
[qb] Kur do mi japesh mistreco?? :goofy: [/qb]
per ti dhon ka ... /pf/images/graemlins/laugh.gif

woooooow

Primus registratum

Po mi ti do mi japi ke inat ti... :tipsy:

Mistreco jo qe ke pert mi dhon po ne fillim do mi kthesh ne euro se leket skam ci du un ktu.. /pf/images/graemlins/laugh.gif :wink:

mistrec-sarande

Primus registratum

ne shqipere 200o lek= 5 euro ti jap ato 5 euro se sdo behet qameti. /pf/images/graemlins/smile.gif

woooooow

Primus registratum

ho mi misstirona e shef qe ka pert mi dhon /pf/images/graemlins/tongue.gif :kiss:

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gloriiaa:
[qb] ho mi misstirona e shef qe ka pert mi dhon /pf/images/graemlins/tongue.gif :kiss: [/qb]
hehehhehehe paska per ti dhon vallai !!!

lola

Primus registratum

shqiptaret flasin per shqiperine sikur nuk e njohin fare. Lexojne nje artikull dhe thone se gjithe shqiptaret jane kriminela, zihen me nje shqiptar tjeter dhe thone se gjithe shqiptaret jane te poshter...e forta eshte se nuk do ngelen me shqiptare te ndershen..atehere si do ti besojme???

zog

Primus registratum

lola me duket se ti i ke harruar dhe flet me mall per ta. po ashtu dhe une kur filloj e i harroj. por kur me kujtohen e i kam perpara sysh (kam baben ketu me pushime) me duken nje tuf paranojakesh te pagdhend. bile per ket i pelqej.

si dhe po te kishim eksportuar vetem krimin e drogen jasht shtetit, si ruset, do te ishim me te nderuar.
problemi eshte qe kemi eksportuar dhe dembellikun e injorancen si dhe mungesen totale te DINJITETIT.
kemi mbushur zyrat e socialit kudo dhe perfitojme pa pike turpi nga avantazhet e botes te ngritura per veten e saj.
ne fakt hajdutet e prostitutat jane te vetmit qe jetojne ne perendim me djersen e ballit.

komino

Valoris scriptorum

shume e drejte
dhe keta po na bejne nje dem te jashtezakonshem.

mos duhet qe edhe ne te amplifikojme "bemat" e tyre??

zog

Primus registratum

kujt mo lal po ja bejne demin. apo s'po merr dot asistence.
hehe ktheu lal ne shqiperi po te jete ashtu, se kane fillu me dhone atje.

lola

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] lola me duket se ti i ke harruar dhe flet me mall per ta. po ashtu dhe une kur filloj e i harroj. por kur me kujtohen e i kam perpara sysh (kam baben ketu me pushime) me duken nje tuf paranojakesh te pagdhend. bile per ket i pelqej.

si dhe po te kishim eksportuar vetem krimin e drogen jasht shtetit, si ruset, do te ishim me te nderuar.
problemi eshte qe kemi eksportuar dhe dembellikun e injorancen si dhe mungesen totale te DINJITETIT.
kemi mbushur zyrat e socialit kudo dhe perfitojme pa pike turpi nga avantazhet e botes te ngritura per veten e saj.
ne fakt hajdutet e prostitutat jane te vetmit qe jetojne ne perendim me djersen e ballit. [/qb]
Me vjen keq per ty, sepse jeton me kete turp por une nuk kam nevoje te mbaj mbi kurrizin tim mendimin tend. Me vjen keq gjithashtu qe mendon kaq ulet per prinderit dhe familjen tende.

Shqiptaret, kur shikon statistikat, nuk kane me shume krim se te tjeret ne evrope madje shume me pak se te tjeret. Mami im ishte ketu per nje muaj dhe une isha njeriu me i lumtur ne bote sepse me ne fund ajo e pa me syte e vet se jeta ne shqiperi eshte me mire se ketu. Kjo flas pervec gjendjes ekonomike qe po rritet se shpejti.

Shqiperia ka rritjen ekonomike ndaj me te medhave ne evrope. Dhe jo Zog, nuk e kam harruar shqiperine sepse flas me te gjithe pothuajse cdo dite. E kuptoj qe familja ime eshte me fat se shume te tjera, por une nuk e gjykoj vendin me pervojen time. Kam edhe njerez shqiptare ketu qe jane me te mrekullueshmit ne bote sepse te japin buken nga goja. Ka ketu edhe shqiptare qe jane te poshter, por si mund ta gjykoj une vendin tim dhe njerezit e mi nga keto qelbesira. Dhe te siguroj une qe jane pakica.

Sa per mentalitin e shqiptareve, besoj ketu po flet per zonat agrikulturale, edhe ai po ndryshon. nese ka njerez qe jane nje shekull prapa, kjo eshte per ty pritur duke konsideruar izolimin kaq te gjate. Pastaj po shkove ne nje katund kudo ne evrope do gjesh njerez qe kane mentalitet te shpifur.

Une jam shqiptare dhe nuk do lejoj shqiptare si ty, apo te huaj qe kane qellim te poshter, te me fyejne apo te me bejne te jetoj me gur ne zemer sepse jam shqiptare.

lola

Primus registratum

oh dhe cfare DINITETI na jepka ky mendimi yt?