Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.

tirona

Primus registratum
Re: Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.

Pse nuk eshte keshtu. Ty te vjen keq se dikush vjen dhe te kap prej krahu dhe te thote "zgjohu te keqen xhaxhi se boll flejte".
]Ti mbase cuditesh, se une nuk cuditem fare. Nqs eshte e vertete ajo qe thone une i mbeshtes dhe nqs jo i them se si mendoj une qe eshte e verteta.

Si duhet ta marrim ne(te pakten une meqenese ka edhe nga ata qe nuk bejne pjese tek 'ne' por tek 'ju') kete apelin tend:
Genjenji sa te mundni se ceshtja justifikon mjetin !!!

UNE NUK PRANOJ TE NDJEK KETE APELIN TEND ! [/QB][/QUOTE]

Degjo un spo them ty qe shqiperia eshte mrekulli, mir sepse edhe ti edhe un e dim qe ka probleme ( si ne cdo vend tjeter ) diku ka me shum diku me pak... por ne nje ambient te huj kur je, si per shembull un qe jetoj ne nje vend tjeter ... kur me pyesin ata per shqiperine, them qe eshte nje gje normale qe nuk do ta shaj, edhe do them qe eshte nje vend i bukur ( qe eshte vertet ), por mbase nuk i tregoj per pun politike ose per papunsine, sepse nuk e shof si nje gje shum kryesore sepse edhe ketu ne gjermani ka papunsi te madhe afersisht 5 million prandaj.......... edhe kur flasin jerez te huj qe skan qene asnje her ne shqiper por kan digjuar disa (...) shqiptar qe flasin keq per shqiperine edhe mendojne eshte e vertet !!!
Edhe kjo eshte dicka qe shqiptaret sduhet ta pranojne !!!!!!

tirona

Primus registratum

SKA ME SHQIPERINE !!! :thumbsup:

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga gene:
[qb] per te qene "interesant", zhvilloni kulturen tuaj personale dhe nuk do te keni nevoje ti lepini by...then te huajve duke zhvleresuar komunitetin te cilit i perkisni (cilitdo komunitet)

filloni zhvilloni mendimet tuaja, pa u renditur si por...a neper breke, duke qelbur temat e forumit me antikonformizem bebesh /pf/images/graemlins/wink.gif

ne fakt disa kane nje problem te madh ketu - si te terheqin vemendjen e te behen interesant ne nje grup personash qe di mjaft per shqiperine sa te mos jete i interesuar ne rrefime te verteta e te zbukuruara mbi degjenerimin e asaj shoqerie.

provo te na tregosh se cfare ngjarjesh te cuditshme ndodhin ne familjen tende (ashtu si tregon jashte se cfare ngjarjesh te cuditshme ndodhin ne komunitetin tend :book: ) [/qb]
do ishte interesante per ne te dinim se sa here ne dite grinden prinderit e sejcilit ketu, apo ne c'ore kthehet motra ne shtepi pas diskotekes e me ke

pse nuk e tregoni?!
meqenese ndergjegja nuk ju lejon te genjeni apo te mos flisni, na tregoni pra!
cfare ndodh ne shtepine Tuaj?

dhe, pas kesaj, shkoni u trefoni te huajve te gjithe ndodhite e shqiperise

tirona

Primus registratum

do ishte interesante per ne te dinim se sa here ne dite grinden prinderit e sejcilit ketu, apo ne c'ore kthehet motra ne shtepi pas diskotekes e me ke
pse nuk e tregoni?!
meqenese ndergjegja nuk ju lejon te genjeni apo te mos flisni, na tregoni pra!
cfare ndodh ne shtepine Tuaj?
dhe, pas kesaj, shkoni u trefoni te huajve te gjithe ndodhite e shqiperise [/QB][/QUOTE]

hahahahahahhahahaha ke te drejt !!! :thumbsup:
:kiss: per kete qe the !!!

Si do ju vinte juve ( qe flisni keq per Shqiperine) per shembull ty turing , si do te vinte te fliste njeri keq oer familjen tende, per nenen tende, motrat ose per dicka tjeter qe ndodh ne familjen tende KEQ edhe pse mbase nuk te njef fare , vetem se i thot nje hasem i yt ose nje njeri tjeter qe si eshte ose cfar ndodh "gjasme" ne shpin edhe familjen tende !!!

bona

Primus registratum

une nuk mendoj esthe qe ne ndihemi inferior ndaj kultura te tjera.
eshte vetem PARAJA ne kete mes.

dikush tha qe ka papunesi ne Gjermani po nuk esthe njesoj. rruget , uji dritat e cdo gje qe mungon ne shqiperi nuk mungon per ata ne gjermani, si te pune si te papune , apo jo.
gjerat merren te lidhura.

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] une nuk mendoj esthe qe ne ndihemi inferior ndaj kultura te tjera.
eshte vetem PARAJA ne kete mes.

dikush tha qe ka papunesi ne Gjermani po nuk esthe njesoj. rruget , uji dritat e cdo gje qe mungon ne shqiperi nuk mungon per ata ne gjermani, si te pune si te papune , apo jo.
gjerat merren te lidhura. [/qb]
Vertet qe ka ne gjermani ska problem dritash ose uj ... por ka probleme tjera ...masanej te ulesh vednin tend vetem qe rruget sjan te mira ose nuk ka drita... mendoni se cfar flisni ...edhe nuk eshte ashtu qe un thash qe ska asnje problem ne shqiperi ...per thash ata problemem qe ka shqiperi nuk jan arsye per ata qe thoni ju !!!

Turing

Primus registratum

hahahahahahhahahaha ke te drejt !!!
per kete qe the !!!

Si do ju vinte juve ( qe flisni keq per Shqiperine) per shembull ty turing , si do te vinte te fliste njeri keq oer familjen tende, per nenen tende, motrat ose per dicka tjeter qe ndodh ne familjen tende KEQ edhe pse mbase nuk te njef fare , vetem se i thot nje hasem i yt ose nje njeri tjeter qe si eshte ose cfar ndodh "gjasme" ne shpin edhe familjen tende !!!
Pike se pari:

Kini kujdes (nqs nuk e keni vene re akoma) se po beheni fare qesharak dhe jeni duke kaluar limitet e rationalitetit pak e nga pak me keto postimet tuaja. Nqs doni te ushtroni gishtat ka plot tema te tilla ku mund te tregoni talentet tuaja. P.sh :
http://www.albforumi.com/af/ultimatebb.php/ubb/get_topic/f/2/t/000506

Pike se dyti:
Se si do reagoje une ne nje situate te tille ne radhe te pare ty nuk ka cte duhet, sepse nuk te njof dhe nuk me njef qe hyjme ne konfidenca te tilla, ne radhe te dyte nuk ka te beje me temen.

Kush eshte tema :
Te rinjte shqipetare qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropiane

Cfare thoni ju :
:shrug:

tirona

Primus registratum

Kini kujdes (nqs nuk e keni vene re akoma) se po beheni fare qesharak

hahahahhahahahahhah se kush po behet qesharak ketu ....

bona

Primus registratum

misstirona

e dashur une nuk po marr vesh dicka ketu? dhe me duket se u sqarova ne nje faqe te mepareshme.

cfare desha te thoja eshte :
culture ----- psh ne anglisht mund the thuash ndermjet teje dhe nje mikes tende gjermane: ne vijme nga different cultures; qe do te thote jemi dy popuj te dryshem me tradita, zakone, lifestile te ndryshme nga njeri tjetri . asnjeri s'eshte me i mire se tjetri. une se kuptoj si mund te ndjehesh inferiore per kete. une po thosha ndoshta eshte standardi ekonomik ne kete mes qe po te sjellesh ti nje gjermane ne rrethet e shqiperise dhe periferi te Tiranes do skandalizohet. qofte edhe tek "blloku" s'do ta mbaj tjetren lidh me zixhire ti them shif se ketu esthe parajse. pastaj dhe kur shkojne nga companite me sherbime psh ne vende si shqiperia ti hidhu perpjete se ketu ua numerojne te gjitha kushtet atje.

ky eshte fact.

PS: harrova te shtoj qe une kurre nuk i shaj shqiptaret me te tjeret se shaj veten por ama sado qe e hedh SH..... perjpjete une qe jam shqiptare ketu ne mes te NY dhe kam ne pune nga te gjitha shtetet dhe qe shkojne me pushime tek vendet e njera tjeteres une nuk e ftoj dot anglezen, apo japonezen apo americanen hajde tek lagja ime qe hidhen plehrat ne mes te rruges etj, etj. tashti mos ja fut kot dhe ti.

devolution

Primus registratum

Fillimisht postuar nga misstirona_15:
[qb] Kini kujdes (nqs nuk e keni vene re akoma) se po beheni fare qesharak

hahahahhahahahahhah se kush po behet qesharak ketu .... [/qb]
Per mendimin tim ti po behesh jo vetem qesharake, por ... bashke me avatarin tend, me ngjan me nje klloune inferiore, kompletisht " e zhveshur" perballe fakteve te drejta, (per mendimin tim), ... sjell Turing.
Ti deshiron te dalesh ketu e fituar, por ... ne kete debat nuk ka te fituar, e as humbes.
Ti duhet te rritesh, ... te rritesh per Shqiperine, se ... me kete filozofine tende vetem ti mund ta nxjerresh Shqiperine nga balta, o Zhan D'Ark e shekullit XXI!

bona

Primus registratum

devolution

c'te dyhet ty mo cun. e di ti cave i duket balta atje me e embel se mjalta.
ndoshta bota e missit ketu esthe thjesht nje shtepi e completuar mire(?) , i duket se vishet mire e nuk shef me tej,
i duket rinasi JFK apo Charles de guille, i duken rruget e tiranes si Champs elizee apo park ave, e cfare te them une.

psh me sollen ca kaseta nga tirana para nje jave dhe thashe aman ti degjoj se nuk degjoj shqip kurre dhe pashe ca veshje , levizje, make up , floke, muzike zezakesh me fytyre te bardhe ....

devolution

Primus registratum

oho paske pare majmune shqipetare.
Po sa po evoulon ajo raca jone, bre sidomos per muzike, si ata orangutangut shoqeronin Tarzanin. Ajde pasardhes te nalte kemi per te pasur.

NE SHQIPERI PO LIND "MBINJERIU"!

bona

Primus registratum

po ore ashtu eshte. te imitosh orangotang nuk duhen shpenzime as nuk duhet te jesh i pame shume pranej.

devolution

Primus registratum

Ore po c'eshte ai maskara ... na e shan Memedheun, bre!!!
Po ai vend eshte nje nag me te lulezuarit ne bote bre, po ai vend po nxjerr gjeni bre!!!

Ore trima a s'e mbyllim kete teme, se pak e kane berre lemsh Shqiperine ata "kokat" andej edhe ca me shume po e bejme ne? Ai vend ... tani e di vete, edhe ... dheu e ka kuptuar atje, se ... po iken drejt vendeve te botes se 5-te, ku ben pjese vetem Somalia.

Turing

Primus registratum

Edhe une mendoj qe tema te mbyllet. Nuk ka me diskutim!

Ata qe postojne postojne gjera qe nuk kane lidhje me temen dhe ne qe postojme heret e vone do fillojme te dalim nga tema.

Ata qe ndihen inferiore i gjeten shoket e tyre dhe ata qe nuk ndihen i thane arsyet e tyre.

Prandaj le ta mbyllim kete teme pasi nuk ka pik kuptmi te vazhdohet diskutimi mbi nje problem qe po fillon te banalizohet.

devolution

Primus registratum

une e bojkotoj kete teme!!!
Turing ke gjithe respektin tim, sepse ... vertet ke dhene argumenta me baze te kjo teme per te mbeshtetur idete e tua, te cilat jane edhe te miat.
ndoshta, do te "takohemi" te tema te tjera ku mund te kemi edhe ide te kunderta, por ... te kjo teme vertet je treguar realist!!!

komino

Valoris scriptorum

ec aty :thumbsup:

me ne fund e gjeti tenxherja kapakun /pf/images/graemlins/laugh.gif

edhe une them te mbyllet tema dhe ata qe kane nevoje te shajne shqiperine (qe te mos ndihen inferiore - se e kane kuptuar te keqen dhe e shajne) le te derdellisin se bashku mbi bemat e ndonje te forti nga fshati vet apo mbi trafikune droges dhe te gjene menyra per te "zbukuruar" fjalimet per te huajt /pf/images/graemlins/wink.gif
mbase keshtu do te arrini te gjeni vendin tuaj ne shoqerine "e jashme" dhe do ju konsiderojne si DERRA QE E KANE KUPTUAR SE TE TJERET (shqipetaret e tjere - derrat) PO JETOJNE NE BALTE DHE NUK ESHTE MIRE :lol:

SUKSESE SUKSESE
kur te mbaroni me shqiperine (se midis jush do mbaroni shpejt) filloni nxirrni te palarat e familjes (nenat baballaret motrat vellezerit) dhe do te vazhdoni keshtu te mbuloni ndjenjet tuaj te inferioritetit se do te vazhdoni te jeni "interesant" pa patu nevoje te keni mendime te tjera :sleep:

bona

Primus registratum

gene

se mos e ke per mua ti?

une thashe si tradita si zakone si gjuhe, si paraardhes e si cdo gje s'ka se si te krahasohen dy kultura.
psh s'mund te thuash qe kultura franceze eshte me me mire se ajo angleze .

por i/e dashur

ndoshta ndjehen inferior
per
ECONOMINE.

PS: me shkrive me ate idene te themi kur vjen motra nga disko. se cfare esthe shqiperia i dashur e shkruajne te tjeret dhe nuk presin nga une e nga ty.

per hatrin tend ja po te them une cfare esthe shqiperia te huajve:
-- sa te zbreses ne Rinas te kenaqet shpirti.
-- shko bjeri vetem kryq e terthor shqiperise me makine se te kenaqen shpirti, siguria esthe 100%
--- po te ndodhi nje gjate ketij udhetimi s'ka problem se ne rruge i ke telephonat dhe te vijne e te marrin ku do qe je ne Mirdite e ne Kukes, ne Fier e ne Vlore. per cfare te kesh nevoje, polic , doctrorr, zjarrfikse etj.
---ne kohe te lire mund te shkosh kudo per ski, ke muzeume te fuqishme ne cdo skaj te shqiperise, ke cfare te duash ti.

CFARE DO TI TI THEM TJETER?

Archi

Forumium praecox

Gjate kohes se lire, ne qofte se te ka ardhur ne maje te hundes nga te gjitha aktivitetet e shumellojshme qe te ofron jeta ne Shqiperi, mund te provosh atraksionin kryesor qe ofrojne shqiptaret: BOWLING FOR ALBANIA

xhoni

Primus registratum

Sa shume u ofendoke mor turing kur u permendka familja jote...harrove qe ishe ti ai qe na i permende prindrit ...se na tregove se cfar na kishin mesuar apo se cfar na kishin thene...apo po te digjka by...tani eeee..epo here tjeter mos e kruj sumen me gjethe fiku e more vesh apo jo ....se sdo ti hapim e mbyllim temat kur te na thoni zotria jote...megjithate kapu per dore me ate devolutionin tend dhe nderrojeni kombesine po deshet.....