Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.

komino

Valoris scriptorum
Re: Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.

Fillimisht postuar nga /pf/images/graemlins/laugh.gif :
[qb]
...
Nejse, nqs ndieni ndonje ndienje kompleksiteti mos nguroni te takoni psykologet, nuk ka asgje te keqe. Jane gjera qe ndodhin, prandaj mos kini turp per me teper ne shume nga vendet e evropes mbulohen dhe nga sigurimet shoqerore keto lloj sherbimesh. [/qb]

Erolina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Turing!

citim:(Erolina)
--------------------------------------------------------------------------------
"... Dhe serish kembengul; lufta brenda llojit eshte ajo me e egra!
Te huajt marrin ate qe ju servirim dhe e bejne nje sy qorr para pergjithesimeve, por kur shkon puna per brenda llojit per te cilin po flas,aha...
--------------------------------------------------------------------------------

A mund te na deshifrosh kuptimin e kesaj filosofise tende dhe nese eshte e mundur KUSH ESHTE RAPORTI ME TEMEN..."

:eek: /pf/images/graemlins/laugh.gif
Une kujtova se ti referoje ne baze te eksperineces vetem psikologun, por jo edhe mesuesit e filozofise!
:idea:
Inferioriteti, kulturat, europiane, lloji i njejte, une dhe ti qe "rastisem" te jemi shqiptare... lidhjen beje vete!
:thumbsup:
Pak jashte teme; nuk me terheqin shume greko-filet! Megjithate, i vleresoj ata qe kane besim te merituar tek vetvetja! S'me pelqen t'i shaj shqiptaret, por ka disa qe me kenaqesi ju referohem(sic behet prej shumekujt edhe ketu nepermjet citimeve).
Ceshtje pak e komplikuar dhe e gjate! Une nuk urrej shqiptaret, por disa cilesi te tyre; nuk mohoj inteligjencen e askujt, por menyrat e diskutimit.
Nuk merrem me njerezit, por me idete! Ne kete pike, inferioriteti ngushtohet disi(mbi supet e mia)dhe ne ndikimin mbi te tjeret!
:wave:

Kordelja

Valoris scriptorum

Paranteze: Kam lexuar pak nga ato qe keni shkruar me lart, por desha te sjell nje fakt qe mbase per ju perben dicka te rendesishme sikunder perben per mua.

Ne edicionin e fundit te Miss Botes 2003 qe u celbrua mbreme, Miss Albania Denisa Kola mori cmimin Miss Dituria, cmim i cili iu dha shqiptares sone te ditur nga aktori i mirenjohur Jackie Chan.

Ne kete mori kulturash nga e gjithe bota, nje mori perj 106 vajzash, dituria shqiptare dallon dhe fiton.

Them se fakti vlen me shume se shume disktutime ketu, per mua po.

Une i ve noten 10 diturise shqiptare dhe asaj krenarie qe kjo dituri perfaqeson.

Mos hiqni dore shqipetare dhe mbani koken lart e mos hezitoni te thoni nga jini :thumbsup: une nuk e kam fshehur kurre dhe s'me ka ndodhur te paragjykohem, ata qe marrin te gatshem opinionet e te tjereve pa u lodhur te bejne DALLIMIN e individeve edhe pse perfaqesues te nje kombi, nuk ia vlen te degjohen.
Thelle thelle ne e dime qe kemi vlera edhe pse kemi pakez ndrojte per shkak te punes se keqe qe kane bere mediat ketu e aty.Asgje nuk eshte e perjetshem, as ky inferioritet (preferoj ta quaj panik) qe kap ndokend me raste.Eshte e kapercyeshme...

edy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb]
Me ben shume pershtypje fakti se gati te gjithe te rinjte shqipetar ne kumunikim me te huajt flasin vetem keq per shqiperine.
Nese per ty te thuash te verteten eshte te flasesh keq atehere une preferoj te hyj ne rangun e atyre qe flasin keq per shqiperine.

Pse vetem erresire eshte shqiperia???
Ketu duket qe jeton me te vertete ne Tirane!

Fakti qe te gjithe jane ndjehur "inferiore"(siq e quan ti por qe une do ta quaja ==> "TE HUMBUR")kur dolen nga "xhungla" eshte nje fakt qe askush nuk mund ta mohoje. Por me kalimin e kohes secili e ka gjetur vendin e tij ne "boten e re".

Por nuk shof ndonje interes te vecante te diskutosh mbi te, per te mos dale ne konkluzione te tilla:
Neve jemi me te miret dhe ata jane zero me xhufke!
Neve jemi zero me xhufke dhe ata jane me te kulturuarit !

Ky problem duhet pare nen nje kendveshtrim relativ dhe jo absolut sic po me duket mua qe do ti japesh ti por nejse ...(ata qe jane te mire do e thone e thone fjalen e tyre duam s'duam ne!) [/qb]

edy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb]
Me ben shume pershtypje fakti se gati te gjithe te rinjte shqipetar ne kumunikim me te huajt flasin vetem keq per shqiperine.
Nese per ty te thuash te verteten eshte te flasesh keq atehere une preferoj te hyj ne rangun e atyre qe flasin keq per shqiperine.

Pse vetem erresire eshte shqiperia???
Ketu duket qe jeton me te vertete ne Tirane!Pse profilin lexon per te njohur njerzit!!!
Syri te genjen. Jam duke u doktorruar (qe nuk dmth doktor, por specializim)ne Itali. Informacion flesh.

Tema ime nuk kishte ndienjen e apsolutismit qe ti po ja jep, por perkundrasi vertetesi.
Vertetesi dmth. ta them te keqen e te miren, e nese ti menon se nuk ka te mire mos i thuaj vets realist por injorant (injorant jo si e keqkupton dikush ne forme fyese, por ignoram - nga latinishtja qe dmth njeri i pa ditur).

Fakti qe te gjithe jane ndjehur "inferiore"(siq e quan ti por qe une do ta quaja ==> "TE HUMBUR")kur dolen nga "xhungla" eshte nje fakt qe askush nuk mund ta mohoje. Por me kalimin e kohes secili e ka gjetur vendin e tij ne "boten e re".

Por nuk shof ndonje interes te vecante te diskutosh mbi te, per te mos dale ne konkluzione te tilla:
Neve jemi me te miret dhe ata jane zero me xhufke!
Neve jemi zero me xhufke dhe ata jane me te kulturuarit !

Ky problem duhet pare nen nje kendveshtrim relativ dhe jo absolut sic po me duket mua qe do ti japesh ti por nejse ...(ata qe jane te mire do e thone e thone fjalen e tyre duam s'duam ne!) [/qb]
Ndryshe eshte te thuash e ndryshe te jetosh. Ja çfare nenkuptoj une, nese arrin deri atje sa ta kuptosh... :tipsy:

Turing

Primus registratum

Ne edicionin e fundit te Miss Botes 2003 qe u celbrua mbreme, Miss Albania Denisa Kola mori cmimin Miss Dituria, cmim i cili iu dha shqiptares sone te ditur nga aktori i mirenjohur Jackie Chan.
Ja dhe nje fakt tjeter i denje per faqet e Botes Shqipetare. Ngjarje e jashtezakonshme! Te gjithe duhet te ndihemi krenar per Denisen sepse eshte shqipetare. Pak rendesi ka fakti 99.99999999% nuk e njohin fare.

Me siguri ju qe ndiheni krenare duhet te ndiheni te gjithe te emocionuar ne ekstrem me mijra sy te kuadruar mbi trupin tuaj te bukur. Dhe momenti final ai i shumepritur dhe i enderruar prej vitesh ne natet pa gjume para provimeve.
TITULLIN IA DEDIKOJ ATDHEUT DHE NENES SHQIPERI
QE ME BERI KOKEN.NJA DY LOTE KESHTU PER
GARNITURE DHE ME NE FUND NUK HARRONI T'IA
KUSHTONI TITULLIN DHE MAMIT ME BABIN(se ne
fund te fundit pervec nenes shqiperi duhen
dhe ata per tu bere koken).

Ne kete mori kulturash nga e gjithe bota, nje mori perj 106 vajzash, dituria shqiptare dallon dhe fiton.

Them se fakti vlen me shume se shume disktutime ketu, per mua po.

Une i ve noten 10 diturise shqiptare dhe asaj krenarie qe kjo dituri perfaqeson.
Kesaj i thone te ndihesh krenar qe shef sepse nje i verber arriti te beje dy hapa pa shkopin ose qenin besnik.

ISHTE NJE KONKURS BUKURIE DHE JO TEST ** .

Inferioriteti, kulturat, europiane, lloji i njejte, une dhe ti qe "rastisem" te jemi shqiptare... lidhjen beje vete!
Ahaaaaaa, ok. Faleminderit se me sqarove!

Pak jashte teme; nuk me terheqin shume greko-filet! Megjithate, i vleresoj ata qe kane besim te merituar tek vetvetja! S'me pelqen t'i shaj shqiptaret, por ka disa qe me kenaqesi ju referohem(sic behet prej shumekujt edhe ketu nepermjet citimeve).
Arrite te DETEKTOSH ndonje greko-file ti ketu apo e the keshtu kot se tu kujtua ndonje histori ?

atman

Forumium maestatis

Turing, kjo deshira tende per te mohuar ose perlyer po merr gjithmone e me teper ngjyrat e nje perversiteti. Derri nuk eshte kafshe e ndyre, por po e le ne batak ambientohet. Ti po ben te njejten gje.
Ajo vajze vertet si emer nuk eshte e njohur, por nje komb perbehet nga individe dhe kur permendet nacionaliteti konceptohet jo personi, por çka perfaqeson ky person. Qe te kuptoje pak me mire truri tend qe me duket se vuan nga semundja e karies, (semundje qe pergjithesisht njerzit normale e vuajne tek dhembet) pra per te kuptuar logjiken po te marr nje shembull te thjeshte. Cmimin nobel ne letersi e fitoi nje hungarez. Thuhet emri dhe i jepet titulli personit dhe sefundi thuhet qe eshte hungarez.Pse? Arrin ta kuptosh? Jo, pse ti nuk je shqiptar dhe turinjte ketu i ke futur vetem per te hedhur balte. Kujdes, kujto derrin.

bobo

marksist-enverist

korde, si terdhi? /pf/images/graemlins/wink.gif
thu tmburremi se kemi i **** tbukur? /pf/images/graemlins/laugh.gif , masanej, cne kultura me missin!!? :devil:
un ma shum mburrem me komshien e shemtut, kur thot: nqofsh turk ma kthen kastravecin qe ta kam pas dhan borxh veres se kaluar-,se ku i ka ra mfije qe kam kastravec edhe ne dimer, sjam tu i ra mfije!?? :angel:

prap doli e nderlikume tema! /pf/images/graemlins/laugh.gif
megjithate, ate me tmajtmen "koken nalt", do ta mbaj ...nalt!, amin :angel:

atman

Forumium maestatis

Homers, ne kulturen e njeriut ben pjese edhe puna. Dhe kur thuhet pune, shumica e njerzve e dine se çdo te thote. Ka kulture pune, e cila ndahet ne dhjetera kulutura te tjera duke filluar nga kultura e prodhimit, kultura e shperndarjes se prodhimit, e konsumit etj etj. Ne kulture ben pjese gjuha, shkenca, krijimi, mendimi, edukimi, historia, besimi, demokracia, problemi, zgjidhja e tij, arti, letersia etj etj. Sikurse ben pjese edhe e bukura e shemtuara, vdekja dhe menyra se si reagojme ndaj saj; lindja dhe menyra se si reagojme ndaj saj. Biles keto trajtime te veçanta krijojne edhe kulture diferente nga populli ne popull plus elementet e pergjithshem qe jane nje pjese e atyre qe permenda me lart. Kur une ne fillim thashe qe eshte nje koncept shume i gjere sepse perfshin gjithe jeten e njeriut (e cila nga ana e vet eshte nje kulture me vete), kisha parasysh pikerisht kete koncept. Ndaj bera pyetjen: inferiore, ne se? Dhe iu pergjigja me pak fjale: nuk jemi inferiore ne kulture! Jemi te ndryshem ne kulture sikurse kemi edhe te perbashketa me popujt e tjere. Veçorite na bejne te ndjehemi jo inferiore, por thjesht te provojme ate gje qe provon njeriu kur ndodhet perballe diçkaje te panjohur. Dhe ketu shpesh behen hapa te gabuar, por jo nga deshira. Kur fillon e njeh, shkrihet edhe ndrojtja. Pra nuk eshte inferioritet. Eshte fakt qe diversiteti krijon edhe perplasje siç eshte e natyreshme ose jo, qe kjo perplasje te interpretohet ne menyra te ndryshme nga kultura te ndryshme. "Une kam te drejte, ti e ke gabim" Keshtu mund te perkufizohet kjo perplasje, thenie e cila perdoret nga te dyja palet ne "konflikt". Dhe natyrisht fiton ajo pale e cila ndodhet ne vendin e vet, dominuese. Kultura tone psh ne trajtimin e nje tragjedie familjare, kur vdes nje i aferm, eshte krejt i ndryshem nga kultura e italianeve te veriut. Ne marrim pjese te gjithe, miq e te afert te te vdekurit, pra ne nje fatkeqesi te tille, e shprehim dhimbjen ne menyren tone, femrat qajne etj etj qe te mos futem ne hollesira, ndersa italianet e veriut, bejne nje telefonate. Naten i vdekuri vazhdon te fleje ne dhomen e tij, ndersa e shoqja(nese ka) ose nje i afert tjeter fle ne nje dhome tjeter. Pra kultura ne kete drejtim eshte e ndryshme. Per ne si shqiptare diçka e tille duket jo normale, sepse e krahasojme me kulturen tone, ndersa po te kalojme ne anen tjeter, per italianet e veriut eshte absurde gjithçka sa bejme ne. E pranon vdekjen si diçka normale, shkoi tek zoti dhe...udhe e mbare! Ky ndryshim shprehet kudo. Por, nese nje italian do te ndodhej ne Shqiperi, dhe i pranishem ne nje ceremoni mortore, nese manifeston qendrimin e tij, i cili varet nga kultura e tij, per ne eshte normale? Jo! Ky gjykim ne qendrimin e italianit, kushtezon edhe sjelljen tone ndaj tij. Ne nuk marrim parasysh ndryshueshmerine e kultures dhe ose zemerohemi, ose e perbuzim, ose e shajme italianin qe s'mori pjese sebashku me ne ne ceremoni, qe nuk e ndezi nje duhan(edhe pse nuk tymos)qe nuk beri ato qe bejme ne. I njejti qendrim mbahet edhe nga popujt e tjeter ku ndodhemi. Nuk e vrasin shume mendjen te konceptojne qe ne jemi njerez, pika e pare e kultures, qe ne jemi te ndryshem, shkalla e dyte, qe ne ndodhemi ne nje vend tjeter, e treta e me rradhe. Jo nuk shkojne kaq gjate ne arsyetim. I bien shkurt, gje qe ne shumicen e rasteve do te thote te denosh pa gjykuar. Pikerisht ne kemi rene pre e ketij denimi, i cili behet i rrezikshem kur ngrihet ne sistem, siç ka ndodhur ne Itali. Mjafton te thuash shqiptar dhe i ke dyert e mbyllura. Ndaj edhe i thashe Eriolines qe vepron me zgjuarsi ne ate menyre. Duhet gjetur edhe nje rruge e terthorte per te arritur ne maje kur ajo e drejta eshte shume e perpjete dhe gati e pamundur, ecet edhe ne forme spiraleje.
- Ju, po kerkoni nje alibi, - i thashe nje mikut tim avokat, (shume i degjuar ne Itali) po kerkoni nje alibi, dike posht vetes per ta trajtuar siç jini trajtuar ju gjetke e mundesisht per te hedhur gjithe balten tuaj mbi dike poshte vetes.
Qendroi pak sekonda i menduar dhe me tha: - eshte e vertete edhe pse ma the ne nje menyre qe me vrau, por eshte e vertete. Shtypi gjerman ka bere te njejten gje me ne dikur. Pastaj tha qe pikerisht nga kjo gje po vuajme edhe sot e kesaj dite kur ndodhemi ne Angli ku na perbuzin, ne Zvicer ku na urrejne, ne France ku na tallin, ne Holande ku nuk na shikojne me sy...
Pra qe ti rikthehemi fillimit. Ne nuk kemi pse ndjehemi inferiore. Individe te veçante dalngadale po dalin ne siperfaqe dhe ketu kam parasysh Kledin, Anbeten, Ilirin, apo ajo vajza qe permend Kordele e cila mori pjese ne konkursin e bukurise, por u vleresua per inteligjencien, etj. Sot ne keto fusha, sepse eshte me e dukeshme epersia tone, neser ne fusha te tjera dhe keshtu do te ndryshoje gjithe qendrimi, por nuk do te permbyset, e them kete sepse edhe ne lumin e kultures se nje populli, levizin rryma te ndryshme kulturore. Per disa, psh, i huaji mbetet i huaj.

bobo

marksist-enverist

man, o i kultivizuar, rrofsh per sqarimin!
dmth, edhe kastraveci futet ke kultura-t e ... prodhimit!?,qenkam mrregull un, ateher /pf/images/graemlins/laugh.gif

i gjeje si rash mfije une; pse i ngatarro gjanat ti?
te gjitha ato qe i permende ti nuk jane kultura!
ato cojne( ne raste te vecanta!) ne nje form-im te kultures-, me i fjal kultura eshte rezultat!

megjthat` ,vari kollaren, se u nderliku tema me shum /pf/images/graemlins/laugh.gif

Turing

Primus registratum

Turing, kjo deshira tende per te mohuar ose perlyer po merr gjithmone e me teper ngjyrat e nje perversiteti.
Na e shpjego pak(me pak fjale, nuk eshte nevoja te me besh nje hartim) se ku i shef ti tonet e perversitetit ne postimet e mia ?

Ajo vajze vertet si emer nuk eshte e njohur, por nje komb perbehet nga individe dhe kur permendet nacionaliteti konceptohet jo personi, por çka perfaqeson ky person.
Ke shume te drejte!

Cmimin nobel ne letersi e fitoi nje hungarez. Thuhet emri dhe i jepet titulli personit dhe sefundi thuhet qe eshte hungarez.Pse?
Sepse, nationaliteti ben pjese ne informacionet personale te cdo personi.

E kush eshte lidhja e cmimit Nobel me Elsa Lilen dhe ata balerinet e "famshem" shqipetar qe bejne tu shpetojne jarget me mijra shqipetareve te italise dhe shume te tjereve ne Shqiperi?

Ata jane nje HIC, ai eshte autori me i mire i vitit ne rang boteror.

OK, le te vime aty ku ti mbase do ta nxjerresh diskutimin. Suposojme qe ndodhe e pabera: I.Kadare fiton cmimin nobel per letersi. Duhet te ndihem krenar une qe jam shqipetar?

Pastaj te mos thuash qe ai eshte hungarez do ishte sikur une te presantoja ty dhe te thosha :
"Ky eshte Atman"
dhe te mos thoja qe eshte nga Korca. Nuk do kishte kuptim sepse njerezit do krijonin nje ide te gabuar per ty!

Arrin ta kuptosh? Jo, pse ti nuk je shqiptar
Fatkeqesisht per ty, ketu nuk ke te drejte! Ne pashaporten time shkruhet Kombesia = shqipetare. Prandaj hidhu perpjete ti, une shqipetar ngelem ! /pf/images/graemlins/wink.gif .
urinjte ketu i ke futur vetem per te hedhur balte. Kujdes, kujto derrin.
Me vjen keq qe ti me shef nen kete kendveshtrim por nejse pak rendesi ka!

Nei

Primus registratum

Kush ndihet inferior le te rekuperoje me kulture duke lexuar ndonje liber me shume, duke diskutuar etj si keto.
Ca ngreni kshu temash per zotin , se po na beni me zor me komplekse.
Cpaskeni qen mer aman.

atman

Forumium maestatis

Sepse mendja tende eshte shume e semure per te kuptuar lidhjet e gjerave, analogjite. Ja pse. Mundohu djale i mbare te mos ecesh ne kete menyre sepse nuk ke per te dale gjekundi. Mund te te beja nje diagnoze te sakte fare, por s'kam kohe ta humbas me ty. Duket se kohet e fundit ke bere nje "hop cilesor" ne te gjykuar. Kush fshihet mbrapa? Eshte mire qe ta pohosh ti para se ta bej une. E njoh gjuhen e grekeve ndaj mund t'i hedhesh hi syve kujtdo, por jo mua.

devolution

Primus registratum

...Perseri Atman nuk qendrove dot larg kafsheve, sikurse Zarathustra ne veprat e Nices. por ... ka nje ndryshim, se ato kafshet rrethonin Zarathustren ne shpellen e tij prej heremiti ishin kafshe ne paqe.
...Ti byrazer jeton ne nje "shpelle", ku kam jetuar edhe une disa vite me pare, dhe ... te them te drejten me mungon shume, por joe e gjitha, vetem nje cep i saj - famija e shoqeria; te te perfshija ketu edhe kalldremet e mehalles sime, me kane thene se jane zhnderruar ne balte.
... Gjithesesi, sikurse edhe ata te "Medhenjte" e shtetit tone edhe ti ke nisur edhe po shperndan "balte", bile per te fituar disa pike ne arsyetimin tend, po perdor deri diku te tepruarin trermin "grkophil", sikurse te flisja per ca lidhje organike elektr-philike, apo nukleo-philike.
... eke lexuar ate artikullin te Revista Klan ku flitet per ata shqiptaret po pergatisin nje revolte ne veri te Greqise. une te them te drejten nuk e besoj, se do te ndodhe, por te njejtin parashikim apo disi me ndryshe beri Ervin Hatibi rreth terrorizmit islamik ne vere te 1998, dhe doli i gabuar kur shkroi artikullin "callmat bosh te terrorrizmit".
kuptohet ... tema per te cilen po flasim ka dale tejet jashte binareve te kryetitullit te saj dhe tani po lundrojme ne liqene personale, apo individuale te "superioritetit" vetjak karshi njeri-tjetrit.

"Ne" - "anti-shqipetaret" e kesaj teme jemi njesoj si terre ata mijera amerikane protestuan kunder pushtimit te Irakut, apo gjithe atyre anglezeve protestuan karshi krenarise se tyre anglo-saksone kur ne Britanine e Madhe shkoi Bushi, apo atyre mijera italianeve te rrinj, ende protestojne me flamurine e kuq me koken e Ce Guevares ne mes, shesheve me te medha te Italise, apo atyre mijera te rrinjve Greke, tek shkruajne parrulla anti-Nato mbi murret e shtepive.
Ndersa ne ne shtepine e vogel te AF po mundohemi te shprehemi pa ndrojtje se jemi te merzitur nga realiteti shqipetar i gjithe historise se tij, se jemi te fryre nga premtime bajate "neser me mire!", aq me shume se vacuumi i atij vendi na ka zhveshur krenarine e te qenit shqiptar.
Shume here, kuptohet jo njerez te shquar si ai avokati, miky yt ne Itali, (cuditerisht nuk ka emer aq te "madh", sa te na thoje se kush ishte mos e njihnim edhe ne te tjeret,) e kam gjetur veten te pytur nga kurreshtja idioteske e moshatareve te mij nga vende te ndryshme, studente si puna ime, nga U.S.A., Vietnami, Kenia, Brazili, rusia, etj :"Nga je ti?"
Pergjigjia ime ka qene sa here "Jam nga Shqiperia", por nuk e kam thene sepse keshtu deshiroja te shprehesha, dhe as se mos me tradhtonte theksi kur ti shqiptoja ato fjale; por sepse me kete postulat jam lindur.
Ky ishte fillimi, sepse ... tani ka kohe, ... i them kujtdoje se "jam pa komb!", sepse keshtu ma ndjen zemra dhe ... zemren nuk e genjen dot kurre.
...Eshte zemer shqiptare kjo e imja!!!!

xhoni

Primus registratum

Them se deri diku ka te drejte atman se dreqi ta haje shqipetare jemi,s'jemi kafshe,dhe per mendimin tim jemi 100 here me te mire se te gjithe popujt e lindjes.Pse jane me te mire romunet, bullgaret..ruset apo serbet.Une them se tek ne kane ngelur akoma shume gjera cilesore dhe shume virtyte.Po ju jap vetem nje shembull te vogel.Rrespektin qe kemi ne shqipetaret per familjen nuk e ka asnje popull tjeter.Dhe sa do te rritur dhe te pavarur te jemi nuk themi ndonjehere ***** ne sy te prinderve ose te motres apo edhe te ndonje kusherire.Per mendimin tim,ardhje e demokracise ne Shqiperi,ndryshimi i sistemit, pati nje rendesi kolosale,por jo vetem ne aspektin pozitiv.....Sepse Evropa solli dhe drogen, krimin e organizuar ,prostitucionin dhe shume e shume te tjera.Por gjeja qe uroj me shume qe mos te ndodhe eshte prishje e figures se burrit shqipetar ose me mire feminizimi i ketij burri,(sic degjojme ti thote gruaja burrit ketu,va fan culo)dhe degjenerimi i familjes.Mbase dola pak nga tema, por keto i theksova duke dashur te ve ne dukje qe: NUK ESHTE TURP TE JESH SHQIPETAR.Perkundrazi une e kam per nder.

atman

Forumium maestatis

Devolution nuk merzitem nga ato qe shkruan ti as edhe nuk habitem, sepse flet vete pseudonimi qe ke zgjedhur. Me thua se jetoj ne shpellen e Niçes, qe ka te ngjare ti vetem emrin t'i kesh degjuar, ndoshta, por dihet me siguri qe ne shpelle e ka vendin i kunderti me evolucionin.

Turing

Primus registratum

et, bullgaret..ruset apo serbet.Une them se tek ne kane ngelur akoma shume gjera cilesore dhe shume virtyte.Po ju jap vetem nje shembull te vogel.Rrespektin qe kemi ne shqipetaret per familjen nuk e ka asnje popull tjeter.
Ketu, ke te drejte neve kemi nje respekt te jashtezakonshem per familjen.
1)Kush jane 50% e kontigjentit te semaforeve ne itali, angli, france Shqipetaret.
Si kane arritur deri aty ==> Nje dite te bukur nje cun fisnik(pa njolle ne biografi) erdhi i dha nje akullore dhe i tha do vish me xhaxhin, se do te japi xhaxhi edhe akullore edhe cokollate po u martove me mua. Dy muaj me pas cifti perdundon ne Milano, Londer, Paris ku xhaxhi rri ne nje BMW "metalizato dhe ajo vajza ...

2)Kush eshte nje nga vendet per te cilat KE harxhone me shume per shuarjen e fenomenit te gjakmarrjes(jane mbi 20000 familje te ngujuara ne ditet e sotme, nqs doni ta dini ju qe e quani veten "particulairement" te mbushur me vlera familjare). Ky vend eshte Shqiperia.

Dhe ke guximin te nxjerresh perfundimin e mesipermen ?????

Une do kisha turp ta thosha kete sepse do me conin tek shpella e Atmanit, ne Korce, per ti bere shoqeri!

Nejse ky nuk eshte faji juaj ky eshte faji i 50 viteve ku prinderit tane i mesuan te besonin verberisht qe ne ishim me te miret.Keta prinder edukuan brezin tone qe mos te kishim frike kur te dilnim jashte se ne ishim me te miret dhe cdo gje do na vinte nga qielli si POPULL I ZGJEDHUR.

Ti del jashte, dhe nqs je i zgjuar e kupton qe 3 MILION PERSONA FLEJNE ME SY HAPUR ose nqs je shume i nderlikuar apo le te themi TEPER I KONTAMINUAR nga ideologjite SHQIPETARE cdo disfate personale ia bashkangjite atyre te 2999999 te tjereve qe quraviten si ty dhe me nje ze te gjithe ashtu ne kor, si ne kohen e Dulles, thua FAJIN NA E KANE TE HUAJT SE NUK NA DUAN, JANE RACISTA SEPSE PO TE DONIM NE ...

Dhe akoma e kesaj dite dalin tipa qe te nxjerrin ******** si puna e kesaj.

bobo

marksist-enverist

hahahah...

edhe ket ma the man-o!-se kisha prit nga ty... :cry: , deri tashi kujtoja se jemi... :cry:
...dhe ske as koh tmeresh me mu... :cry:

te na rrosh,man-o!,po ti as me kulturen time,dmth kastravecin, sqeke mdakort!? :cry:

rroft gr-amshi /pf/images/graemlins/laugh.gif , se desh harrova :wave:

devolution

Primus registratum

Fillimisht postuar nga atman:
[qb] Devolution nuk merzitem nga ato qe shkruan ti as edhe nuk habitem, sepse flet vete pseudonimi qe ke zgjedhur. Me thua se jetoj ne shpellen e Niçes, qe ka te ngjare ti vetem emrin t'i kesh degjuar, ndoshta, por dihet me siguri qe ne shpelle e ka vendin i kunderti me evolucionin. [/qb]
Ah po pseudonimi im?!
Po duhet te kemi ngateruarr fjaloret besoj, se ne fjalorin ku e gjeta une: devolution = e kunderta e revolucionit, dhe ... jo e evolucionit sic thoni ju.
gjithesesi une librin e Nices "keshtu foli Zarathustra" sa per dijenine tende e mbaj ne xhamine pasem te makines sikurse myslymanet mbajne Kuranian apo te krishteret Biblen.
Tani une e kuptoj se nuk mbetet gje tjeter vecse per nje bekim:
"Te bekoj ne emer te Atit, te Birit, dhe ... te Shpirtit te Kalbezuar Shqiptar"
Amen -

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga edy:
[qb] Me ben shume pershtypje fakti se gati te gjithe te rinjte shqipetar ne kumunikim me te huajt flasin vetem keq per shqiperine. Kur te huajt fillojne te flasin edhe ata keq kjo gje na vret kurse kur flasim ne na duket normale.
Duket sikur ne jemi te humburit e botes, sikur jemi njerez pa tradita, pa dinjitet, gje qe s'eshte e vertete besoj...
Nejse, kete desha te bashkendaj me ju:pse vetem erresire eshte shqiperia??? Pse, politika perben identitetin shqipetar??? Pse rinia nuk eshte ndryshe sot??? ... [/qb]
ke te drejte hallall per temen dhe me thene te drejten eshte e vertete me vjen keq sinqerisht qe shume shqiptare nuk jane te kenaqur me kulturen dhe traditen e vendit te tyre megjithese ajo eshte me lart nga shume vende europiane dhe me vjen keq qe shqiptari po i vendos vetes nje imazh te keq por me kalimin e kohes do ndryshoj sepse edhe shqiptaret po e kuptojne qe europa nuk eshte vend per ne dhe po e kuptojme se nuk ka arsye pse ne te jemi inferior ndaj europianeve e vetmja gje qe ne jemi inferioor eshte ekonomia por te jesh i pasur sdo te thote te jesh i kulturuar pasi kultura nuk blihet kurre me para apo me dicka tjeter,te pergezoj per temen dhe me vjen shume mire qe ne shqiptaret ne fund te fundit po arrim te kuptojme dicka ,po arrim te kuptojme qe edhe ne jemi njerez dhe qe dime ta perfaqesojme vendin dhe kulturen tone kudo pasi me vendin dhe kulturen tone eshte per tu krenuar e jo per ti lene menjane.