Re: Te rinjte shqiptar qe ndihen "inferior" ndajt kulturave evropjane.
e kisha fjalen KUR GJENDEN NE VESHTIRESI DHE KANE LIDHJE ME MUA (NDODH QE TE KESH KONFLIKTE IDESH E INTERESI ME TE HUAJ - APO TI MBULLESH NE SHTEPI E RRI PARA KOMP PER TE PUNUAR?)
E cfare ndryshimi sjell ky saktesimi yt i fundit? Une kur kam konflikte me dike nuk mendoj AH U BE KY EXTRAKOMUNITARI ME NXJERR PROBLEME MUA. Eshte komplet absurde. Nuk them qe nuk ka persona te tille por une mendoj qe jane te paket.
Personalisht kur kam pasur kontradikta qofshin "Komunitare" apo "Extrakomunitare" nuk me ka nxjerre xhevahire nga ato qe thua ti dhe e di perse ?????
Sepse po te ishte normal nuk do kishte guximin ta bente sepse e dinte qe do i thosha ne sy me plot goje VAI A FARTI FOTERE rrugac! :lol:
Ah po, nuk do harroja ti ngrija flamurin me kete rast _¦¦_.
Ne rast se do ishte nga kontigjenti me kompleksitete do beja nje syrr qorr duke menduar qe eshte i semure dhe i falet.
UNE te pakten (meqe pyete kush) po perpiqem ketu qe gjej nje menyre per te permiresuar imazhin e shqipetarit, ose te pakten per te mos e ulur vete me rrefimet tona(vleren e diskriminantit se vleren time personale e rris pa te kerkuar mendim Ty)
BRAVOOOOOOOOO! Do kisha vetem dicka per te thene: Bonne chance!
nese nuk te intereson ty, po te pyes perseri - cfare po kerkon ne diskutim???? pse lodh gishtat per te shkruar???? mendon se po te kerkon njeri mendje si te jetoje jeten personale????
Mua nuk me intereson tema "Si te permisojme imazhin e kombit shqipetar" sepse mendoj qe eshte koncept qe duhet harruar njehere e perfundimisht. Secili duhet te luftoje per imazhin e tij. Imazhi i kombit eshte, le te themi, rrjedhim i imazheve te nen-kombesave.
Sa per mendje, ti mos fol per te tjeret. Nqs nuk te pelqen sygjerimi im bej si te kesh qejf.
Sa per te tjeret ku e di ti nese ata qe vuajne ndaj ketyre ndjenjave inferioriteti nuk kane nxjerre mesim dhe kane kontaktuar nje psikolog.
pikerisht sepse eshte nje forum po te pyes cfare kerkon - ato qe behen apo thuhen individualisht nuk ka nevoje ti diskutosh me mua (e as une me ty) pra, nuk ke nevoje te shkruash ne kete teme nese mendon se eshte dicka krejt personale nese nuk do(e aq me pak te keshillosh vizita te psikologu - qe duket se e njeh aq mire)
NO COMMENT
TE SQAROJ PERSERI
kendveshtimet jane DY dhe bashke formojne vleresimin per cdo individ
edhe njehere
vleresimi idividual(qe nuk kam aspak ndermend ta diskutoj ketu sepse eshte dicka personale dhe sejcili i gjen menyrat vete)
*
vleresimin e komunitetit te cilit i perket (diskriminanti qe po pepiqem te diskutoj une e po perpiqem te coj diskutimin drejt nje zgjidhje)
=
vleresimin per cdo person (i ndryshem per cdo person)
Sipas kesaj teorise tende neve duhet te shkojme ne Alaske(me shpresen qe nuk e kane cu driten elektrike akoma atje), per te pasur nje shans qe te mos na shkelin me kembe e te na shofin shtrembert sepse ai diskrimanti yt eshte shume i voger per te mos thene i pallogaritshem si number nga nje kompjuter!!!
"duhet" te shohesh per nje moment pak me larg se hunda jote pasi eshte edhe ne interesin tend
Me te vertete, pse keshtu ????
DISKRIMINIMI EGZISTON DHE NE NDIKOJME NE FORMIMIN E TIJ
Mos do te thuash qe une duhet te filloj te genjej per te rritur vlerat e kombit tim????
Apo kur dikush te me beje nje pyetje te tille te bej sikur nuk e degjoj dhe te mos i pergjigjem????
Apo, apo, apo kur dikush te me beje nje pyetje te tille :
"C'ka bohet andej nga shqiperia ?"
-, thote ai;
"Hic, asgje. Po a e more vesh te fundit? Ka rene e ema e Zeqos nga maja e thanes dhe Xhaferi me ne fund e gjeti simiten !. Nene Tereza eshte shqipetare megjithese jeten jeten ia kushtoi Indise dhe te vetme fjale shqipe qe foli ishte miredhitha. Kukesi i ri ka bere ndryshime, kemi cuar trenin ne rruge makine, kemi bere shtepi pa cati"-, i them une.
Nuk e di nese ti i ke marre vesh apo jo, sepse mbase punon me vale te gjata ti, por ka ca vlera morale qe si NJERI je i detyruar ti respektosh nese nuk do te perfundosh ne ndonje kopesht zollogjik si prototip i homos.sapiens. P.sh nuk duhet te genjesh; kur dikush te ben nje pyetje -> ti ti pergjigjesh(dhe mundesisht ta shofesh ne sy) PYETJES QE AI TE BEN, dhe ca gjera TE VOGLA SI PUNA E KETYRE.
nese nuk e ke kuptuar akoma c'do te thote diskriminim, lexo me poshte
...
tani me thuaj se si mund te arrish te tregosh veten (qe je i mire) nese faktori diskriminues ka keto nivele dhe nuk te lejon as te fillosh(me apo pa te djete - kjo nuk ka rendesi - rendesi ka qe te permiresohet)
E vure re kete :
Marre nga gazeta Bota shqiptare
Une nuk do ta merrja parasysh gazeten Bota Shqipetare. Arsyeja?
Sepse eshte nje nder 1000 gazetat(nese mund ti quash keshtu) me objektiv te vetem:
TE SHESIM ATO QE 70% E SHQIPETAREVE NE ITALI(apo kudo qofte) DO TE LEXOJE.
1)Arritjet e medhaja te Elsa Liles, Ervinit dhe shokeve e shoqeve te tij qe dridhen e sperdridhen ne emsionet banale dhe vulgare te rrjeteve italiane(megjithese askush nuk e di qe Elsen dhe shoket e saj pervec shqipetareve dhe italianeve askush nuk i njef)
2)Sa u vrane dhe sa u prene dje. Kush do i marri pasurite e Mirit te Xhikes(a thua ti qe po u zgjidh ky problem, aq e pati te tjerat do shkojne nga pas nje e nga nje).
3)Dhe SIGURISHT raste te mbledhura nga te 4 cepat e globit se ku na kane trajtuar si plehra, duke lene menjane vogelsirat(si p.sh kush ishte ky person, si sillesh etj), shkurt ato qe na vrasin syrin(dhe pikerisht ne 20000000 postimet e forumit ku nuk mungojne dhe ato qe nxjerrin ne pah rastet ku nuk na kane diskriminuar dhe ku jane treguar te dashur me ne, ti more pikerisht kete, ate me te "ziun").
Prandaj i dashur Gene keto nuk jane referenca per te nxjerre konkluzione te tilla:
tani me thuaj se si mund te arrish te tregosh veten (qe je i mire) nese faktori diskriminues ka keto nivele dhe nuk te lejon as te fillosh(me apo pa te djete - kjo nuk ka rendesi - rendesi ka qe te permiresohet)
shpresoj te kesh kuptuar qe nuk ishte problem individual i atyre qe kerkonin shtepi (kishin edhe referenca nga italian) por problemi ishte imazhi i krijuar (ku influencon sejcili nga ne se bashku me mediat e huaja ++++)
Dhe serish kembengul; lufta brenda llojit eshte ajo me e egra!
Te huajt marrin ate qe ju servirim dhe e bejne nje sy qorr para pergjithesimeve, por kur shkon puna per brenda llojit per te cilin po flas,aha...
A mund te na deshifrosh kuptimin e kesaj filosofise tende dhe nese eshte e mundur KUSH ESHTE RAPORTI ME TEMEN.