Fillimisht postuar nga pe.ili.sh:
[qb]
Archi ketu perseri
- Shqiptaret kane karakteristiken e shkelqyer qe duke qene injorant (ne kuptimin e pafajshem te fjales) te tregojne "se si behet rakia" dhe "si e merr rakia ngjyren jeshile". Dhe kur me buzeqeshje dhe duke u nisur nga deshira e mire qe te mos vdesin injorant u thua se e kane gabim te pergjigjen: "u bo batha jote me msu mu".
2- Shqiptare genjejne shume dhe mashtrohen fare lehte p.sh. po te shkruash nje liber me 250 faqe se gomari i pare qe fluturoi fliste shqip dhe ishte shqiptar, jo vetem qe e besojne te gjithe, por edhe te tredhin nga koqet po qe se u thua se nuk eshte e vertete.
3- Shqiptaret nga nje tradite shumeshekullore nuk e pelqejne punen, por nga ana tjeter kane qejf te pasurohen shume shpejt. Dihet se me cfare.
4- Morali i shqiptareve ndryshon ne varesi te parase, p.sh. nje flokepalare qe i vjen era qen dhe me xhupin e zi te lekures dhe me cizme me maje respektohet me teper se nje intelektual me xhakete dhe qe vjen era parfum, sepse flokepalari shet droge, mban tre ose kater moldave ne Itali dhe ka para per te shpenzuar. Ai gezon emertimin "cun me lek", kurse intelektuali percmohet. Kur thone p.sh. "ti me nder nje mesues je".
5- Dicka qe ka te beje me piken 4; ne Shqiperi je i respektuar nqs vjedh, shan, shet droge, mban kurva, vret njerez, je "i forte".
6- Shqiptaret nuk kane argumenta per te bindur, por kane arme. Ata te vrasin pastaj sqarohen.
7- Shqiptaret nuk njohin ligj e shtet, por vetem fisin dhe kanunin
Ka edhe te tjera por kur te me kujtohen, do te shkruaj prape.
Si paraprite per ata qe do te hidhen pupthi e do te pyesin: "po ti cfare je?", po u pergjigjem qe tani: Jam shqiptar. Keto te meta i kam ndoshta edhe une te trasheguar ne DNA, por te pakten perpiqem ti njoh keto te meta dhe ti luftoj ato.
P.S: E di qe shumices nuk i pelqen kjo qe kam shkruar, por sic thote Benigni "fanculo la maggioranza". Kjo eshte e meta ime
Ti Archi je shume i rrezikshem,sidomos kur per pamundesi njerezit(shqiptaret qe ti akuzon) nuk te pergjigjen ose te shkretet u kthehet gjuha mbrapsht.
Cfare domethenie ka shkrimi jot, kete me thuaj ?
Besoj nje shqiptar sa do i trashe te jete nuk do te binte ne nivelin tend te te pergjigjej.
Por une kam ate ndjesine se ti je me duket P_Sc dhe kete se luan topi.
Mallkimin per te keqijat qe i kane ardhur ketij kombi kerkoji qysh me kohen e turkut e deri me sot.
Ti perdor metoda fashiste enveriste per te injoruar ose per te shpallur edhe nje here LUFTEN E KLASAVE qe shtresa e paditur dhe ajo e mesme duhet te ngelen analfabete.
Kush eshte gabimi im kur ti hiqesh si nje shqiptar qe meriton dekorata si "njeri pa bisht".
Kur ti hedh vrer mbi shqiptaret e vertete, do te dale dikush te ta mbylle ate goje Sulltani apo aziatiku.
Ketu ku jetoj kam shume aziatike dhe qe e urrejne veten sepse jane nga Azia.
Por kjo nuk do te thote qe shqiptaret qe jetojne ne Evrope te urrejne vendin e tyre vetem sepse Turqia qendroi 600 e ca vjet ne token Ilire.
Kemi mundesine te ndryshojme dhe ti leme makinacionet per te keqen tone.
Mendimi jot eshte dullist dhe ketu nuk pin uje.
Thuaja sa te duash moderatoreve per shkrimin ne fjale, por une do tu thoja Moderatoreve qe te ken parasysh kete shkrim antikombetar qe Arch,P_Sc ka vendosur siper meje.
Perse nuk thua qe fatkeqesia e gjithe kombit shqiptar qendron atje ku qendron, te Turqit( ku edhe sot Ballkani eshte nje bombe me sahat qe mund te plase nga ora ne ore).
Por edhe ti si Dulla vepruat me skema te tmerrshme ne dem te se vertetes dhe per te mbuluar
identitetin tuaj prej Muhamedini, lidhet mardhenie me Ruse e Kinese, duke u munduar per te genjyer sadopak Evropen.
Por Evropa ka lindur perpara ketij kombit tone dhe si rezultat ata e dine se kush jane shqiptaret(Pashallaret).
Le te bejne cte duan moderatoret.
Neqoftese kapercej, ketu eshte faji i atyre qe nuk kuptojne se ku jetojne akoma dhe perse nuk zhvillohen dhe perse kane ato veti , ato zakone, tradita qe nuk jane aspak shqiptare. [/qb]