Te metat e Shqiperise dhe Shqipetareve

Te metat e Shqiperise dhe Shqipetareve

Si cdo vend tjeter, edhe ne, kemi te metat tona. Qofshin keto gabime, te keqija, semundje, apo dhe imponime nga faktore ekonomike, historike dhe politike, mbeten probleme te shoqerise. Ndoshta evidentimi i tyre do te na ndihmonte sado pak ne permiresimin e jetes dhe se ardhmes e Shqiperise. Cfare mendoni?

Erison700

Forumium maestatis
Re: Te metat e Shqiperise dhe Shqipetareve

Ato te metat tona jane si paret qe ne mbajme ne xhep:
Kur duhet ti japim ndonje kafe shokut, ne bote jo, nuk e fusim doren ne xhep.
Kur eshte puna me bo pordhe qe ja sa pare kom, qesim dhe astaret e xhepit.
Edhe puna e te metave. Qe te gjitha budalliqet i kemi, pak te mira kemi. :sleep:

nike palkola

Primus registratum

Së pari SHQIPËRIA është e mrekullueshme, e mirë, e dashur, e ngrohtë dhe e Shenjtë dhe nuk ka asnjë të metë!
Ne kemi të meta por kemi edhe virtyte, si besa, burrnia, mikpritja, etj.
Veset që i kemi i kemi nga pasojat e okupimit dhe të diktaturës, por si të gjithë tjerët, edhe sepse disa bëjmë edhe mëkate e krime. Kemi pasoja edhepse kurrë pushteti i Shqiptarëve nuk ka punuar për të miren e Shqiptarëve.

Archi

Forumium praecox

1- Shqiptaret kane karakteristiken e shkelqyer qe duke qene injorant (ne kuptimin e pafajshem te fjales) te tregojne "se si behet rakia" dhe "si e merr rakia ngjyren jeshile". Dhe kur me buzeqeshje dhe duke u nisur nga deshira e mire qe te mos vdesin injorant u thua se e kane gabim te pergjigjen: "u bo batha jote me msu mu".
2- Shqiptare genjejne shume dhe mashtrohen fare lehte p.sh. po te shkruash nje liber me 250 faqe se gomari i pare qe fluturoi fliste shqip dhe ishte shqiptar, jo vetem qe e besojne te gjithe, por edhe te tredhin nga koqet po qe se u thua se nuk eshte e vertete.
3- Shqiptaret nga nje tradite shumeshekullore nuk e pelqejne punen, por nga ana tjeter kane qejf te pasurohen shume shpejt. Dihet se me cfare.
4- Morali i shqiptareve ndryshon ne varesi te parase, p.sh. nje flokepalare qe i vjen era qen dhe me xhupin e zi te lekures dhe me cizme me maje respektohet me teper se nje intelektual me xhakete dhe qe vjen era parfum, sepse flokepalari shet droge, mban tre ose kater moldave ne Itali dhe ka para per te shpenzuar. Ai gezon emertimin "cun me lek", kurse intelektuali percmohet. Kur thone p.sh. "ti me nder nje mesues je".
5- Dicka qe ka te beje me piken 4; ne Shqiperi je i respektuar nqs vjedh, shan, shet droge, mban kurva, vret njerez, je "i forte".
6- Shqiptaret nuk kane argumenta per te bindur, por kane arme. Ata te vrasin pastaj sqarohen.
7- Shqiptaret nuk njohin ligj e shtet, por vetem fisin dhe kanunin

Ka edhe te tjera por kur te me kujtohen, do te shkruaj prape.
Si paraprite per ata qe do te hidhen pupthi e do te pyesin: "po ti cfare je?", po u pergjigjem qe tani: Jam shqiptar. Keto te meta i kam ndoshta edhe une te trasheguar ne DNA, por te pakten perpiqem ti njoh keto te meta dhe ti luftoj ato.

P.S: E di qe shumices nuk i pelqen kjo qe kam shkruar, por sic thote Benigni "fanculo la maggioranza". Kjo eshte e meta ime :tipsy: /pf/images/graemlins/tongue.gif :tipsy: /pf/images/graemlins/tongue.gif :tipsy: /pf/images/graemlins/tongue.gif :tipsy: /pf/images/graemlins/tongue.gif

Pe.ili.sh

Primus registratum

Archi ketu

- Shqiptaret kane karakteristiken e shkelqyer qe duke qene injorant (ne kuptimin e pafajshem te fjales) te tregojne "se si behet rakia" dhe "si e merr rakia ngjyren jeshile". Dhe kur me buzeqeshje dhe duke u nisur nga deshira e mire qe te mos vdesin injorant u thua se e kane gabim te pergjigjen: "u bo batha jote me msu mu".
2- Shqiptare genjejne shume dhe mashtrohen fare lehte p.sh. po te shkruash nje liber me 250 faqe se gomari i pare qe fluturoi fliste shqip dhe ishte shqiptar, jo vetem qe e besojne te gjithe, por edhe te tredhin nga koqet po qe se u thua se nuk eshte e vertete.
3- Shqiptaret nga nje tradite shumeshekullore nuk e pelqejne punen, por nga ana tjeter kane qejf te pasurohen shume shpejt. Dihet se me cfare.
4- Morali i shqiptareve ndryshon ne varesi te parase, p.sh. nje flokepalare qe i vjen era qen dhe me xhupin e zi te lekures dhe me cizme me maje respektohet me teper se nje intelektual me xhakete dhe qe vjen era parfum, sepse flokepalari shet droge, mban tre ose kater moldave ne Itali dhe ka para per te shpenzuar. Ai gezon emertimin "cun me lek", kurse intelektuali percmohet. Kur thone p.sh. "ti me nder nje mesues je".
5- Dicka qe ka te beje me piken 4; ne Shqiperi je i respektuar nqs vjedh, shan, shet droge, mban kurva, vret njerez, je "i forte".
6- Shqiptaret nuk kane argumenta per te bindur, por kane arme. Ata te vrasin pastaj sqarohen.

Si paraprite per ata qe do te hidhen pupthi e do te pyesin: "po ti cfare je?", po u pergjigjem qe tani: Jam shqiptar. Keto te meta i kam ndoshta edhe une te trasheguar ne DNA, por te pakten perpiqem ti njoh keto te meta dhe ti luftoj ato.

P.S: E di qe shumices nuk i pelqen kjo qe kam shkruar, por sic thote Benigni "fanculo la maggioranza". Kjo eshte e meta ime
Archi me lejohet te bej nje pyetje.

Je mysliman apo katolik?

Neqoftese je mysliman, duhet te kuptosh qe ti je nje tradhtar i Shqiperise.
Perse flas keshtu?
Sepse nje mysliman i tille i perket vetem Turqise dhe aspak Shqiperise.
Turqia eshte vend aziatik dhe si e tille, njerezit ne ate kontinent jane te tille ashtu sikur ti i pershkruan me lart.
Perse perseri?
Sepse kur Turku pushtoi Shqiperi e Dardani, paraardhesit tuaj u bene Pashallare te PUSHTUESIT TURK(po e shkruaj me te madhe) dhe ata vetem dinin te komandonin(si pushtues) dhe te komandoheshin nga pushtuesit.
Pra nuk u pelqente puna.
Fatkeqesisht turq si puna jote Shqiperia ka mbi 70% te popullsise qe edhe sot nuk e kuptojne se Turqia u a beri nenen qe sot ti therrasin baba.
Ti per veten tende akoma ne besim je mysliman.
Me cte drejte llap kur ti cdo fjale qe thua do te kthehet kunder vetes tende, dhe jo kunder shqiptareve te vertete.

Ti i thua gjerat troq.
Se cfare gjerash arrin te thuash nuk arrij ta kuptoj(do te tregosh veten qe je mysliman dhe je penduar qe ngelur i tille)?????

Te gjithe argumentat qe shtron ketu jane vetem per rracen tuaj qe nuk ka asnje lloj lidhjeje me rracen e vertete shqiptaro-evropiane.

Ty te ka ngelur Kanuni ne goje tash sa kohe.
Perse o legen nuk sqaron se perse ngeli Kanuni deri me sot.

Po turqit si puna jote nuk kane se si ti shpjegojne gjera te tilla, perderisa jane te tille.

500 Vjet pushtim o mik jo vetem qe nuk krijoi premisa per progres por ne shqiptaret u kthyem ne myslimane dhe Pashallare duke bere me keq se sa bente pushtuesi aziatik Turk.
Pra ne vend te progresit beme regres dhe kjo u dedikohet vetem ju myslimaneve qe deshironit te beheshit rrogtare te Turkut ne vendin tuaj.
E ti cuditesh me ate Kanunin qe thua o Legen.
Kanunin ju e prute deri ketu dhe kjo eshte fatkeqesia e ketij kombi qe edhe ne shekullin XXI Kanuni vazhdon te mbijetoje.

Poshte Turqia dhe turqit.
Te duash Turkun eshte njelloj si te thuash te duash Hitlerin.

Ja u kemi lene te dashur ..... qeverine, e gjithshka ne doren tuaj dhe jemi shume te sigurte qe edhe shume vite tjera Shqiperia ne vend te progresit do beje regres.

Ju jeni per tu vrare te gjithe.

Archi

Forumium praecox

pe.ili.sh,
ti mos je gje ish Leonardi dhe shkruan me pseudonim tjeter? Sepse edhe ti si puna e tij vazhdon te kerkosh armiqte e Shqiperise.

Se pari, per te te sqaruar ty: une nuk jam as mysliman as i krishtere as cifut e as ku e di une. Une jam shqiptar. Besoj ne zot dhe nuk besoj ne asnje Religion.
Se dyti ato qe ke shkruar nuk kane te bejne fare me temen.
Se treti, nqs ndonjera ose te gjitha pikat qe kam shkruar une kane lidhje me ty, ky nuk eshte faji im. Eshte puna e jote ne do ti njohesh edhe ti korrigjosh ato. Dhurata me e madh qe zoti i beri njeriut eshte "vullneti i lire".
Se katerti, per te ta kujtuar ky eshte nje Forum i nderuar (te pakten keshtu mendoj une dhe ma merr mendja jo vetem une) qe bazohet ne nje rregullore. Ti e ke lexuar kete rregullore (nuk po te pyes a e ke kuptuar ate), apo ke klikuar direkt tek "Dakort" pa e ditur se c´´do te thote ajo? Per te ta kujtuar ja disa pika te rregullores (te me falin moderatoret qe po bej detyren e tyre):

Pika 2: Ndalohet rreptësisht postimet që kanë për qëllim të shajnë me fjalë ofenduese drejtpërdrejt një antar të Albforumit. Shkelja e kësaj pike do sjellë si pasojë paralajmërimin për heqje e së drejtës së postimit në Albforum.

Pika 4: Postimet duhet ti përkasin temës përkatëse si dhe gjithashtu temat e reja duhen ti përkasin kategorisë përkatëse. Në rast të kundërt postimi do ndryshohet ose fshihet, ose tema do të transferohet.

Shënim: Rregullorja e Albforumit përbën një nga shtyllat bazë mbi të cilin ky forum vepron. Shkelja e kësaj rregulloreje me qëllim konsiderohet si sulm kundrejt Albforumit, dhe si i tillë do marri dhe përgjigjen. Por edhe pse kjo rregullore është udhëzuesi per të bashkëjetuar në këtë komunitet, Albforumi bazohet ne baza morale dhe moderimi i tij gjithashtu.

Stafi i Albforumit ju këshillon dhe uron që kjo rregullore do zbatohet me rigorozitet nga antarët e tij në menyrë që të kemi një klimë sa më konstruktive në Albforum.

Tani une shkrimin tend po e raportoj tek moderatoret dhe le te merren ata me ty.

iliria e para

Primus registratum

Jemi komb qe mbijeton.
Kempas fatin qe te kem nje pozite gjeostrategjike
te ciles i kan lakmar te gjithe dhe per kete na kan pas ne sy me shekuj ose m e mire te them na kan mbajte te roberuar.
Me gjithe ate kemi rujatur nje gje te mrrekullueshme qe askushi se ka e kjo eshte BESA E SHQIPTARIT.
Nga t ehujet kemi marr nje te keqe qe duhet luftuar e ta zhdukim e kjo eshte HAKMARREJA.
Kjo eshte nje gje nga ma te keqiat tek ne.

Pe.ili.sh

Primus registratum

Archi ketu perseri

- Shqiptaret kane karakteristiken e shkelqyer qe duke qene injorant (ne kuptimin e pafajshem te fjales) te tregojne "se si behet rakia" dhe "si e merr rakia ngjyren jeshile". Dhe kur me buzeqeshje dhe duke u nisur nga deshira e mire qe te mos vdesin injorant u thua se e kane gabim te pergjigjen: "u bo batha jote me msu mu".

P.S: E di qe shumices nuk i pelqen kjo qe kam shkruar, por sic thote Benigni "fanculo la maggioranza". Kjo eshte e meta ime
Ti Archi je shume i rrezikshem,sidomos kur per pamundesi njerezit(shqiptaret qe ti akuzon) nuk te pergjigjen ose te shkretet u kthehet gjuha mbrapsht.

Cfare domethenie ka shkrimi jot, kete me thuaj ?

Besoj nje shqiptar sa do i trashe te jete nuk do te binte ne nivelin tend te te pergjigjej.
Por une kam ate ndjesine se ti je me duket P_Sc dhe kete se luan topi.

Mallkimin per te keqijat qe i kane ardhur ketij kombi kerkoji qysh me kohen e turkut e deri me sot.
Ti perdor metoda fashiste enveriste per te injoruar ose per te shpallur edhe nje here LUFTEN E KLASAVE qe shtresa e paditur dhe ajo e mesme duhet te ngelen analfabete.

Kush eshte gabimi im kur ti hiqesh si nje shqiptar qe meriton dekorata si "njeri pa bisht".

Kur ti hedh vrer mbi shqiptaret e vertete, do te dale dikush te ta mbylle ate goje Sulltani apo aziatiku.

Ketu ku jetoj kam shume aziatike dhe qe e urrejne veten sepse jane nga Azia.
Por kjo nuk do te thote qe shqiptaret qe jetojne ne Evrope te urrejne vendin e tyre vetem sepse Turqia qendroi 600 e ca vjet ne token Ilire.

Kemi mundesine te ndryshojme dhe ti leme makinacionet per te keqen tone.

Mendimi jot eshte dullist dhe ketu nuk pin uje.

Thuaja sa te duash moderatoreve per shkrimin ne fjale, por une do tu thoja Moderatoreve qe te ken parasysh kete shkrim antikombetar qe Arch,P_Sc ka vendosur siper meje.

Perse nuk thua qe fatkeqesia e gjithe kombit shqiptar qendron atje ku qendron, te Turqit( ku edhe sot Ballkani eshte nje bombe me sahat qe mund te plase nga ora ne ore).
Por edhe ti si Dulla vepruat me skema te tmerrshme ne dem te se vertetes dhe per te mbuluar
identitetin tuaj prej Muhamedini, lidhet mardhenie me Ruse e Kinese, duke u munduar per te genjyer sadopak Evropen.
Por Evropa ka lindur perpara ketij kombit tone dhe si rezultat ata e dine se kush jane shqiptaret(Pashallaret).

Le te bejne cte duan moderatoret.
Neqoftese kapercej, ketu eshte faji i atyre qe nuk kuptojne se ku jetojne akoma dhe perse nuk zhvillohen dhe perse kane ato veti , ato zakone, tradita qe nuk jane aspak shqiptare.

nike palkola

Primus registratum

Është e vërtetë që kemi edhe të meta, që i ka edhe secili komb tjetër, por nuk janë shumica hajdutë, kriminelë, përtacë etj.
Kemi pasur, kemi dhe do kemi virtyte, siç janë, burrëria, bujaria, Besa, mëshira, dashuria për liri, për dituri, për punë etj. Jemi kështu si jemi, jo vetem për shkak të okupimit nga turqit, por edhe për shkak të okupimit nga rromakët, serbet, grekët, dhe më së shumti e kemi pësuar dhe kemi pasoja nga okupimi i pjellës tonë të keqe- nga këlyshët e Rusisë e të Serbisë, të cilët na e kanë vra njerëzinë, patriotizmin, nacionalizmin, sinqeritetin, shprehinë e vullnetin për punë. Diktatura na ka mësuar edhe me vjedhë, me qenë hipokritë, sevilë etj.etj.
Nga gjiri e gjaku i Kombit tonë kanë dalë shumë personalitete që kanë dhënë kontribut për civilizimin perëndimor. Nuk po i numroj tash.
Do ringjallemi e shërohemi plotësisht, por duhet kohë e djersë!

Admir

Forumium maestatis

Mendoj qe jemi ne reaminacion urgjent per Vlera. Jane pikerisht vlerat qe here na mungojne, e here i kundershtojme. Vlera e virtyte te tilla si paqja, miresi, dashuria, meshira, vullneti per shkollim/dije, arti, sporti, ndershmeria, pastertia, rregulli, barazia ndermjet gjinive etj etj etj etj me te vertete na mungojne ne rang kombetar, ndonese aty-ketu ekzistojne njerez te virtytshem. Cfare na pengon ti zhvillojme keto vlera? Si mund te ringjallet Shqiperia?

roberto

Primus registratum

Une si ju jam shqiptar.

Nuk jam ne krize identiteti qe te llap kunder rraces sime po lexoj disa fjali si psh

besa e shqiptarit
bujaria e shqiptarit
Dashuria e shqiptarit

Jane fjali pa kutpim qe i ka ikur koha. Kto 60 vitet e fundit, ndoshta kto 600 vjetet e fundit kjo eshte cfare i ka munguar shqiptarit.
nje popull i beses nuk con 70 000 prostituta ne Itali.
Ne nuk perfaqesohemi me ca kriminela po s'jane ne raport proporcional me vendet e tjera perendimore.
Dhe mos ja vini fajin varferise.Eshte vete natyra jone.

Dajaku

Primus registratum

Ky matufi u zhgju e hangri thana.
O kuqo cila pasanike u be prostitute? :tipsy:

roberto

Primus registratum

zoti dajak qe don cik dajak

Une luaj futboll cdo te diele me refugjate ilegale nga meksika qe punojne 14 ore ne dite ndertim ne florida dhe nje fushe e perdorin me rradhe 6 ekipe dhe si kam pa njehere kto te shkretet te hedhin nje shrje ose te behet sherr.Asigjo asihere...qeci.

Ne shqiperi edhe vetem ta kishe fushen ti prape do ziheshe me veten tate.

roberto

Primus registratum

te shtoj edhe i gjo

sherr eshte bo vetem kur kam lujt une me shoket e mij dhe kemi bo rremuje.
Ca do mo?

nike palkola

Primus registratum

Logos, duke mos pyet -se çka ka bërë Shqipëria për ne, por çka kemi bërë ne për të!-
Duhet t ia nisim nga vetja. Me aqë mundësi sa kemi të bëhemi të mirë, patriotë e të ndershëm.
Duhet të krijohet shtresa e mesme e shoqërisë sonë, e cila do jetë baza e elitës së mirëfilltë kombëtare!

white power

Primus registratum

Ne shqiptarve po na beri kush ndonje gje e mbajme inatin brenda deri sa te vdesim.
Shumica jone nuk mendojme me larg se 6 muaj.
I shperdorojme paret, kur i kemi.
Nuk behemi kurre bashke.
Edhe gjakmarrja qe eshte (no coment).

Pe.ili.sh

Primus registratum

[ <ul type="square">
[*].[/b] Është e vërtetë që kemi edhe të meta, që i ka edhe secili komb tjetër, por nuk janë shumica hajdutë, kriminelë, përtacë etj.
Kemi pasur, kemi dhe do kemi virtyte, siç janë, burrëria, bujaria, Besa, mëshira, dashuria për liri, për dituri, për punë etj. Jemi kështu si jemi, jo vetem për shkak të okupimit nga turqit, por edhe për shkak të okupimit nga rromakët, serbet, grekët, dhe më së shumti e kemi pësuar dhe kemi pasoja nga okupimi i pjellës tonë të keqe- nga këlyshët e Rusisë e të Serbisë, të cilët na e kanë vra njerëzinë, patriotizmin, nacionalizmin, sinqeritetin, shprehinë e vullnetin për punë. Diktatura na ka mësuar edhe me vjedhë, me qenë hipokritë, sevilë etj.etj.
Nga gjiri e gjaku i Kombit tonë kanë dalë shumë personalitete që kanë dhënë kontribut për civilizimin perëndimor. Nuk po i numroj tash.
Do ringjallemi e shërohemi plotësisht, por duhet kohë e djersë!
[/list]

Mistiko e lexova kete fragmentin dhe mu duk vetja se po jetoj andej nga vitet 1600

<ul type="square">
[*]Është e vërtetë që kemi edhe të meta, që i ka edhe secili komb tjetër, por nuk janë shumica hajdutë, kriminelë, përtacë etj.
Kemi pasur, kemi dhe do kemi virtyte, siç janë, burrëria, bujaria, Besa, mëshira, dashuria për liri, për dituri, për punë etj
[/list]

E ci duhen shqiptarit keto kur nuk ka breke mbathur?
Mos valle do te ja rrasesh nje propagande bashkimi ne kete menyre?

Shiko sa gabim je.
Duke predikuar ne kete menyre, mendohem shpesh dhe them me ke mund ta krahasoj kete qe ti thua.
Valle me nje prift apo me nje hoxhe?

Nuk je fare i sakte.
neqoftese do na mbash leksione me besa e etje per dije ti vetem mashtron ose ose ja fut kodra mbas bregut.
Jemi kështu si jemi, jo vetem për shkak të okupimit nga turqit
Ketu qendro o mik dhe mos luaj per me tutje.
Cfare na ka bere turku nuk na e beri edhe Perendia.
Sa per shtetet e tjera qe pushtuan Shqiperi (pas pushtuesve kanibale osmane) dhe Kosove, nuk do mend se na njohen se kush jemi dhe cfare historie kaluam.

LEXOJE MIRE KETE QE SHKRUAJTA.
NUK DO MEND QE KETO SHTETE QE NA PUSHTUAN, NA NJOHEN SE KUSH JEMI DHE CFARE BACKGROUNDI KEMI

Diktatura na ka mësuar edhe me vjedhë, me qenë hipokritë, sevilë etj.etj.

Shiko Mistiko
Sikur ne te ishim i vetmi komb ne kete rruzull, sinqerisht jo vetem demokraci qe nuk do kishim por edhe gjalle kush nuk do kish ngelur.

nike palkola

Primus registratum

Pe. ili sh. Edhe për shkak të atyre që mendojn si Ti jemi në këtë gjëndje. Mjaft shqipfolës e nxijn kombin më shumë se çështë. Sikur t ishte ashtu siç mendon ti (gabimisht) ne ishim zhdukur. Kombin e kemi pasur, e kemi, dhe do e kemi të mrekullueshëm, por nuk na vlejn politikanët e pseudointelektualët që janë me shumicë. Edhe për shkak të diktaturës kemi ende problem të krijojm dhe ti qesim në ball të aftët e patriotët. Do vijë ajo ditë.

Pe.ili.sh

Primus registratum

Shiko Mistiko
Njerit i kish humbur gjilpera ne kashte dhe kishte 5oore qe e kerkonte.
Mirepo u terbua kaq shume sa nuk po e gjente.
Dikush ja kishte hedhur ketij duke i thene qe gjilpera gjendet ketu ose ketu.
Ai here kendej e here andej por ehe nuk ishte tip i zgjuar.
Cfare ndodhi me pas?
Disa vete i erdhen ne ndihme dhe pastruan kashten me kujdes dhe i thane qe te kerkonte perseri gjilperen por i zoti i gjilperes duket se e ka te veshtire nuhatjen, megjithate shpresat ishin dhe jane se do ta gjeje ne vendin e duhur. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

Shumica juaj i vene leht ne dukje "te metat" e popullit tone, te cilat (po sipas jush) jane kthyer ne "te keqijat" e tij si pershembell, hajdutlliku, prostitucioni, kontrabanda, ka me tjeter mo, s'besoj! dini gje ju mo? do te isha shume kurioz.

Ajo qe ju nuk e shpjegoni dhe qe mendoj eshte KRYESORJA, eshte kjo; Pse eshte e keqe, e ulet, e mete, me qene hajdut, kontrabandist, mafioz, prostitute. Une perkundrazi i konsideroj keto si cilesi.

Nje shembull llogjik; Nje hajdut vjedh. Cilin vjedh hajduti. Hajduti vjedh nje pasanik. Ai s'vjedh nje te varfer.
Po pasaniku a s'vjedh. Ndryshe si behet ai pasanik pa vjedh.
Do thote ndonjeri, ai behet nepermjet zotesise. OK!
Po me vjedh nuk eshte zotesi. Atehere pse nje pasanik qenka i mire (vjedhes i mire) ndersa nje hajdut na qenkerka i keq (vjedhes i keq). Kur i pari vjedh te varferit, ndersa i dyti te pasurit.
Pastaj harruat qe ne filmat e kinemase, hajduti eshte me personazh terheqes se nje tornitor i ndershem te themi.
Nje kaçak (vjedhes karvanesh) edhe goca e mbretit e dashuron, po nje tornitor a mund?
Pastaj nje kaçak mund te behet MBRET, nje fshataro-tornitor i ndershem KURRE. Shembuj historik; Ali Pashe Tepelena e plot te tjere.
Kush e ka lexu librin "Pirati behet Pape" po ate tjetrin "Tornitori behet Pape". haha!

ADRIA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Admir:
[qb] Si cdo vend tjeter, edhe ne, kemi te metat tona. Qofshin keto gabime, te keqija, semundje, apo dhe imponime nga faktore ekonomike, historike dhe politike, mbeten probleme te shoqerise. Ndoshta evidentimi i tyre do te na ndihmonte sado pak ne permiresimin e jetes dhe se ardhmes e Shqiperise. Cfare mendoni? [/qb]
Logos!

Ke hapur shuuuuuuume teme te mire, bravo se pari. Para se te them nje opinion dua te them qe E DUA SHUME SHQIPERINE! ESHTE ATDHEU IM KU ME KA LINDUR KOKA EDHE KETU NE VEND TE HUAJ S'E KAM MOHUAR ASNJEHERE! JAM KRENARE QE JAM SHQIPTARE MADJE! /pf/images/graemlins/smile.gif

Megjithate, sa per te meta te Shqiperise ama, eeeeeeeeehuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaa e ku t'ja filloj une e shkreta?! /pf/images/graemlins/tongue.gif

ADRIA :cool: