Te kthehem ne Shqiperi????

Guest
Re: Te kthehem ne Shqiperi????

Ilaci i injorances nuk eshte paraja. ilaci eshte dituria . qe ky popull te mos jete i prapambetur duhet te lexoje dhe te mesoje. paraja eshte mbrojtsja e injorantit. nje injorant me para e kuptoni sa i rezikshem eshte?

darli

Primus registratum

kohe me pare kur isha 15 vjeç kam bere nje udhetim ne veri te Shqiperise dhe diçka nuk e kam harruar edhe sot e kesaj dite rruga per ne Kukes ishte aq e gjate e aq e shkrete sa nuk e imagjinoje dot se ku po shkoje. Sot kane kaluar me shume se 10vjet dhe ma do mendja qe do te kete ndodhur diçka e mire me kete rruge por sa per 7 vitet qe thua larg nga Tirana s'ma do mendja qe do te te entuziazmonin ndopak.
Gjithsesi nese ke dokumentat e rregullt bej ca pushime ne Shqiperi dhe mendohu por ne Angli ama...
Tung :rockband: :rockband:

iliriano

Primus registratum

o taqo je shume gabim dhe shume larg me idete qe ke nga sistemi kapitalist!!!
ne kapitalizem parimi kryesor eshte ekonomia puna biznesi. :thumbsup:
por ti nese ke deshire per te studiuar vazhdo se do te ofroj une nje vend pune si llogaritar te firma ime :wink:

iliriano

Primus registratum

ne shqiperi per mendimin ata qe arin te kthen nga emigrimi dalin 100 here me te fituar :thumbsup:

Guest

ILIRIAN!
te faleminderit per oferten por kame bere nje pune timen. cdo gje qe kam krijuar gjate 12 vjeteve qe jame larg ja kushtoj mendjes time dhe jo krahut.kam mbaruar universitetin ne tirane dhe aty mesoba shume gjera te vlefshme te cilat me ndihmuan shume.

renata

Forumium praecox

nuk do ta imagjinoja dot jeten larg prinderve te mi...larg miqve te femijerise,lar shkalleve te thyera te pallatit,larg cdo gjeje qe me perket,larg atyre qe me vleresojne me te vertete,larg ngrohtesise se sobes me dru...mos me beni me qa tani se per Zotin me ka marre malli shume per Shqiperine.......

Presidenti

Forumium maestatis

renata /pf/images/graemlins/smile.gif tu dogj zemna per içik kro moo /pf/images/graemlins/tongue.gif

indriti :wave: ...isha ne rome po qendrova pak se ndermend e kisha te te merrja per i kahve! kismet heren tjeter.

Belinea

Primus registratum

ik ik se per se gjalli jane gati te te hane ... Pale qe xhepat qe ti rruanin ti beni drite fare /pf/images/graemlins/frown.gif :cry:

qafiri

Primus registratum

jeta shkon. nuk pyet nese ti je i kenaqur me te apo jo.
jeta shkon. ti jeton ne Shqiperi apo diku tjeter ne bote, nuk ka rendesi.
jeta shkon. ne mundohemi ta shpjegojme pse ajo nxiton, por me kot.
jeta shkon. ashtu sic shkoi per mua per vite te tera ne emigrim pa pasur asnje lloj kuptimi.

KA 3 MUAJ QE JAM KTHYER!!!!!!!

Tani kam kuptuar se kisha humbur vetveten duke e bere cope-cope neper bote.

Pas me se 8 vjetesh , me se fundi , JAM I LUMTUR!!!!!

KISHA HARRUAR TE DASHUROJA , ndoshta pse askush nuk me dashuronte!!!!!

alket muskaj

Primus registratum

Edhe une kame te njejtin hall!Por sa qe kthehem me pushime e shohe qe seshte akoma mundur te pakten per ne qe kemi kohe larguar.Jame i bindur per nje gje qe mundesia e pare qe do me paraqitet per te bere diçka ne shqiperi do kthehem qe çke me ate pune!!!

XimiTr

Primus registratum

Te kthehem nje ore e me pare ! cfare te bej qe me duhet te rri deri ne Dhjetor 2004 sa te mbaroj shkollen se nuk du me ja pa me bojen as Canadase as Usa-s

xhoni

Primus registratum

Edhe une desha me u kthy,por kam nja 3-4 muaj qe shof Top Chanal dhe tani s'me vete mendja per Shqiperine edhe nja 2 vjet te tjera.

blabla

Primus registratum

me llahtaris dhe mentaliteti i njerzve, i mykur, akoma komunist si athere.

nuk guxon te sugjerosh te hidhen si dragonj dhe thone fjale fyese.

une nuk fyhem por llahtarisem dhe struckem ketu ku jam ku te pakten njerzit te drejtohen me zonje e me zoteri.
too much corruption and non justice).
m'qafsh mu, ju qe keni become kaq amerikane patriotike te zjarrta--analizojeni ameriken icik nen driten e fjaleve qe keni shkruar me siper, se sipas meje ju mo siper keni pershkruar ameriken dhe jo shqiprine. Pastaj, kur ju hypi tangarlliku juve, pa drita e pa uj jeni rrit, tani keni ja dy vjet kteja ene keni pa bot me sy e...(no, I do not belong to the same rang as you, if you were wondering.)

p.s. substitute "komunism" me "capitalism".

XimiTr

Primus registratum

Pse eshte tongerllik te kesh pa bote me sy e shume se dy vjet ? Cme duhet mua ajo Amerike apo Canada, qe te bej vetem pune , gjume apo (metre,boulot, dodo) metro,pune gjume ne cdo 24 ore? Cte duhet ty uli dhe dritat 24 ore ne Ameriken e Veriut kur ty tte bie te rrish ne shtepi vetem 5 ore ne 24 qe ka dita ?
Po po te kesh ardh nga fshati direkt ne emigracion shume mire eshte , normale !

Vhs

Primus registratum

Te shohesh bote me sy ose sy me bot /pf/images/graemlins/laugh.gif nuk eshte tangerllik po eshte injorance ...

iliriano

Primus registratum

Nën Shqipëri të qofsha falë,
C'ma ka marrë zemrën një vajzë!
Du me vdek ne krahët e tu!
Dheu huj s'ka vend per mu. :cry:

Ida

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mr. I:
[qb] jeta shkon. nuk pyet nese ti je i kenaqur me te apo jo.
jeta shkon. ti jeton ne Shqiperi apo diku tjeter ne bote, nuk ka rendesi.
jeta shkon. ne mundohemi ta shpjegojme pse ajo nxiton, por me kot.
jeta shkon. ashtu sic shkoi per mua per vite te tera ne emigrim pa pasur asnje lloj kuptimi.

KA 3 MUAJ QE JAM KTHYER!!!!!!!

Tani kam kuptuar se kisha humbur vetveten duke e bere cope-cope neper bote.

Pas me se 8 vjetesh , me se fundi , JAM I LUMTUR!!!!!

KISHA HARRUAR TE DASHUROJA , ndoshta pse askush nuk me dashuronte!!!!! [/qb]
Shume prej nesh mbase enderrojn te kthehen,por me nje kusht qe te kensi te perballojn jeten e atjeshme dhe te kene nje fare leku ne xhep.

Ty ta solli fati xham fare,por jo te gjitheve ua sjell fati kaq mire.

Se kur shkeputesh per kohe te gjate nuk ke me as te njohur e as veten,se duhet mund qe te pershtatesh ate c'ka ke perfituar jasht me Shqiperin sepse Jashteteit jeta eshte me e thjesht ne Shqiperi me e nderlikuar(per shkak te ekonomise se dobet dhe papunesis).

iliriano

Primus registratum

Pse syte e ty jane qiell me shi?
O e imja Shqiperi.
Pse yjet s'ndricojne?
Pse zogjte shtegtojne?