TE GABOSH ESHTE NJEREZORE ,TE FALESH ESHTE HYJNORE...........?!

Guest
Re: TE GABOSH ESHTE NJEREZORE ,TE FALESH ESHTE HYJNORE...........?!

Jashtë teme

Mess

Primus registratum

te gabosh eshte veretet njerezore kurse te falesh eshte hyjnore por e bejne vetem engjejt e rrjedhur.
Mos prisni falje nga njerezit.
As mos e kerkoni

Erison700

Forumium maestatis

TE GABOSH ESHTE NJEREZORE ,TE FALESH ESHTE HYJNORE...........?! Ene te gabosh hyjnore osht! Hyjnit na bon si vetja vet por e pan qe kishin gabuar dhe na hoqen imunitetin duke na bo si kafshen me te zgjuar ne planet :shrug:

cate

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Simpatikja.:
[qb] Te gabosh eshte njerezore te falesh eshte hyjnore..?Nuk e di sa bashkoheni ju me kete mendim,...?! :wave: [/qb]
ESHTE GJEJA ME MREKULLUESHME DHE E BEJNE VETEM NJEREZIT ME PERSONALITETE KARAKTER, TE PASTER SHPIRTERISHT DUKE I DHURURAR VETES GJENE ME TE BUKUR LIRINE HAPESIREN MENDORE DHE NJE JETE ME TE BUKUR LUMTUR PA RIMORSE TE QETE TE LUMTUR.
NUK E DIME SI ESHTE E ARDHMJA DHE MUND TE NA NDODHE QE PER NJE BUDALLEK (SEPSE SIC E DIME ASGJE NUK VLEN ME SHUME SE NE NJEREZIT) TE BARTIM NE SHPIRT NJE URRETJE QE NUK ZGJIDH ASGJE DHE DHURON VETEM ERRESIRE PER NE DHE PER C'DO NJERI NE FJALE. SIC CITONTE C.CHAPLIN
PER HIR TE KOHES SE SHKURTER LE TI LEME MERITE
PER HIR TE KOHES SE SHKURTER LE TI LEME ARMIQESITE
SE JETA ESHTE E SHKURTER S'KA VEND PER SHERR DHE GRINDJE

samanta

Primus registratum

Varet nga gabimi,se jo gjithcka mund te falet.Kesaj i thone te shkelesh veten me kembe :shrug:

Cleopatra

Forumium praecox

hmmm.Ne fakt ,ndoshta duhet te jet keshtu.
Mundohem te toleroj,te duroj...por te fal?
Nuk di me fal...shume e szorshme per mua...varet se per ca behet fjal...por perseri,e zorshme me fal.

Harris

Forumium praecox

hmm, un mendoj te kunderten ne fakt, qe robi duron e duron der ne nje pik qe eshte i sigurt qe nuk ka me gabim por faj, ather mo bab ska me falje.

Has

Primus registratum

te thuash qe falja eshte hyjnore do te thote qe nuk eshte per humanet, prandaj ska cna duhet nje gje qe nuk na perket,por mendoj qe kush ka forcen te veproje e natyrisht edhe te gaboj meson te mirkuptoje dhe te fale edhe te tjeret. Kjo e ben njeriun me bote te madhe e mendje te hapur

Cleopatra

Forumium praecox

hahah ateher me sigur ne kete gje NUK QENKAM ME BOTE TE MADHE...e prap se prap se kam qef faljen...te le me jetu,kaq mund te bej me zor nganjeher...por me harru kurre.

Has

Primus registratum

besoj qe nuk e ke kuptuar shpjegimin qe i kam dhene, por qe te ndeshkosh duhet te gjykosh e po gjykove nuk eshte se gjykimi eshte perher i drejte e ather me fal por, je shume afer gabimit

kjo eshte ajo qe un thash.
Jo te falesh, thjesht te mos gjykosh

Gegë

Primus registratum

Te gabosh eshte njerzor. Po. Keshtu eshte. Por te falesh ne me duket edhe aq hyjnore.
Ne fakt kur fal apo tregon meshire a nuk eshte tentative egoiste? Me sakt; kur meshiron, a nuk e pozicionon veten me lart se personi qe po i japim meshiren? A nuk ndihesh plot krenari kur e meshiron tjetrin? Dhe ç'krenari kafsherore! Kur meshiron a nuk tregon mungese respekti ndaj kundershtarit? Une s'do doja te me falte apo te tregonte meshire ndaj meje dikush qe mund ti kem bere keq. Eshte mungese respekti. Mos u besoni femrave. Ato as vete nuk e dijne se mashtrojne. Lufta e mban gjalle njeriun.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

lufta e mban gjalle njeriun?

me fal po nuk jemi te homosapiensi...qe gjun me dru e me gur se po i marrin ushqimin nga dora! jemi ne 2010,dime te flasim, te shkruajme, kemi internet, jemi ne dijeni te gjerave me absurde qe ndodhin ne bote, ne nje fragment sekonde!

PS: Me larte flitet per falje jo per meshire...s'eshte e njejta gje...po duhet te jesh vertete shume i mençur, i urte, i ditur (se gjej dot fjalen ne shqip "sage" thuhet ne frengjisht)qe te falesh...njerezit kane ne pergjithesi ndenja humane, kush me shume e kush me pak; por te mençur qe dine vertete te falin gjen rralle...per kete mendoj qe falja eshte hyjnore, pse jo

kur fal (mendimi im gjithmone)...e ben sepse e do personin qe ka bere gabim...dhe nese do dike e ve ate mbi veten, s'ka lidhje me meshiren...qe ne fund te fundit s'me duket as kjo ndenje e keqe, sepse kur meshiron dmth qe ndan diçka me tjetrin ose ose e ve veten ne te njejtin pozicion; nderkohe nese e ben per ti tregu tjetrit epersine tende...dhe s'ka brenda asnje ndjenje miresie...atehere eshte diçka barbare qe niset nga sentimente te keqija...me duket diçka shume e ulet

niky

Primus registratum

Mendimi per faljen me ka ndryshuar me kalimin e kohes.Me pare mund te falja me lehte ,e te harroja me lehte,por tani sa vjen e me behet me e veshtire falja ,sidomos kur gabimi vjen nga persona shume te afert dhe nga ata qe nuk ta pret mendja.Une e kam me te veshtire te fal per dicka qe une nuk do tia beja kurre atij njeriu.

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: DAHLIA</div><div class="ubbcode-body">...po duhet te jesh vertete shume i mençur, i urte, i ditur (se gjej dot fjalen ne shqip &quot;sage&quot; thuhet ne frengjisht)qe te falesh... </div></div>

Sage do me thon i urtë në kuptimin i mençur kshuqë m'rregull e ke ti Beauté.

Personalisht jam tepër i aftë të fal. Kjo për shumë arsye por mbi të gjitha prej dembelizmit tim. Nuk kam as nerva e as fuqi të tepërta të mbaj inate apo të luftoj dikë se më ka bërë diçka.

Dikë të afërt e fal dhe pikë dikë të largët e largoj edhe më shumë por pa mbajtur ndjenja negative brenda vetes.

Kur i afërti nuk ven mend e vazhdon të më bëjë keq ai bëhet i largët për mua.
shrug.gif

Gegë

Primus registratum

Te falesh eshte, sa shenje fisnikerie po aq edhe dobesie dhe frike.

Kondrapedali

Kondrapedali

Tashti mos i ngatarro gjonat. O ësht shenj fisnikrie o ësht shenj frike e dobsie.

P.S. Shenj dobsie nuk osht të falësh por osht të mos hakmerresh. N'rastin e dyt nuk ke fal veç s'ke &quot;topa&quot; me i dal zot vetes.

atman

Forumium maestatis

Pershendetje, Dahlia.
E lexova disa here paragrafin e pare dhe kam pershtypjen se ke mjaft inat brenda, mllef, pikerisht ndaj kohes ku po konsumojme jeten, pikerisht ngaqe jemi ne 2010-ten e kemi mbetur si dyzetmije vjet me pare. Kemi permiresuar vetem teknologjine, shkurt jemi nje shoqeri teknologjike. Dikur, kishim gurin per te vrare sot kemi arme atomike, kemi viruse bakteorologjike qe mund te zhdukin nga faqja e dheut miliona njerez brenda disa çastesh.
C'te drejte kemi ta quajme veten me njerez nga primitivet? Mos valle ngaqe hame me luge e pirua, apo ngaqe kemi kompiutera ku i kemi hedhur diturite tona, nderkohe qe te paret tane, e mesuan filozofine, nocionet e para te saj, thjesht nga pervoja? Kur moren gurin dhe thyen arren per te ngrene thelbin, ai njeri ishte po aq filozof sa edhe Aristoteli, Kant, Niçe e me rradhe, por ishte me njeri sepse nuk i shkoi medja te vriste tjetrin, te ngjashmin. Nese ndodhi kjo, e ndodhi sigurisht, vetem atehere kur u vu ne pikpyetje ekzistenca. Iu pergjigj kerkeses per te mbijetuar. Ne nuk e kemi kete kerkese e megjithate vrasim. Bejme luftra shfarosese.

Ja, e dashur, perse e lexova disa here paragrafin e pare sepse me la mbrese te kundert nga sa shpreh.
Persa u perket mendimeve te tjera, them se ke te drejte, edhe kur flet per meshiren. Eshte ndjenje edhe ajo dhe jo mohese(negative me vlere, sikunder thua ti nese behet per ta ndihmuar tjetrin e jo per ta poshteruar. Ky eshte filli i holle qe ndan njerzit dhe veprimet e tyre.

Perfitoj nga rasti te te pershendes edhe njehere.

Gegë

Primus registratum

Eh, sikur te mos ishte shpikur kjo arma berthamore. Me siguri tani do ishim duke perjetuar luften e 5 boterore. Eshte me keq keshtu si jemi. Vetem duke shkatrruar mund te krijosh vlera te reja. I drejte komenti i mesiperm. Kush mund te thote se Greket e lashte, ose edhe Romaket, nuk e kan kuptuar dhe shijuar jeten si ne. Madje akoma edhe me mire, me qarte. Mjetet e jutifikojne qellimin, por jo kur mjeti behet qellim ne vetvete.
&quot;Lufta mban gjalle njeriun&quot;. Sigurisht qe po. Por si gjithmone kauzat e medha vijne ne jete nepermjet sakrificave njerzore. Sot njeriu po behet gjithmone e me squllur.
Rrofte endrra Amerikane. Rrofte Call Center. Rrofte .COM.