Te biresosh nje femije...

antip

Primus registratum
Re: Te biresosh nje femije...

Edhe qent gjynaf jan mi... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Admir

Forumium maestatis

Shumë impulsivë dhe skeptikë këtu. Ciftet birësojnë ngaqë fatkeqësisht nuk arrijnë të bëjnë fëmijë me forcat e tyre, apo jo? Përjashto ndokënd si Madona e Angelina Jolie që e bëjnë nga 1. Bollëku, 2. Për publicitet ose shqip për pordhë. Në rastet e zakonshme, lejimi i birësimit vjen si shkas i nevojës që si cifti dhe fëmija kanë për njëri-tjetrin. Pra, e pamundura bëhet e mundur nëpërmjet bamirësisë dypalëshe--prindërit sakrifikojnë për rritjen e tij, dhe fëmija përmbush atë boshllëk që ekzistonte pa të.

Mos më keqkuptoni ju dy replikues it/et pak më parë...nuk është se e kundërshtova si veprim.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Sa synor i shomtut x tu lexu... "te biresosh" yak! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif

gjithsesi nje njeri i mire,vetem t'mire ben.
Dashurija e njeriut s'ka zinxhir qe ta bllokoj ; pastertia e ndjenjes,in primis.

Sirena

Primus registratum

Aurora, mqn "biresimi" eshte ekuivalenti ne shqip i adoptimit, atehere une preferova shqipen.Madje mendoj se eshte me human dhe specifik se termi "adoptoj"...adoptoj cfare? Biresoj...bej birin tim nje femije...meglio no?

personazh

Valoris scriptorum

shume mire e ke bo me termin shqip po un do perdor adoptimin se e kom me kollaj.

nuk njoh njerez te adoptuar ose qe kane adoptuar zyrtarisht. mendoj qe ideja e adoptimin nis nga instikti per te dhene e marre dashuri. zgjedhja e personit qe do adoptosh nuk behet kuturu, ka disa karakteristika qe ti sheh tek femija, dhe kjo e nxjerr idene e adoptimit disi ne drite egoiste. e them kete sepse femija nuk e zgjedh dot familjen qe do. por kjo gje ekuilibrohet nga fakti qe edhe kur lindim nuk e zgjedhim ne familjen dhe mesohemi ta duam ose jo nga e perditshmja dhe koha qe kalojme me ta. normalisht terheqja e gjakut eshte e pakrahasueshme, por siç u tha ne postimet me pare eshte raportimi prinder/femije qe percakton gjithçka. njerez qe te duan e te rrethojne me kujdesje pa kushte jane gjithnje te mirpritur nga gjithkush, dhe kjo lloj dashurie ndihet, perceptohet dhe vlersohet. adoptimi kete duhet te kete si baze, ndertimin dhe arritjen (sa me prane) e ketij niveli (qe eshte ai i lidhjes se gjakut). probleme do kete ashtu si me te gjithe femijet, mjafton deshira e mire dhe shpirti i sakrifices nga ana e prinderve. ata japin gjithnje shembullin ne çdo rast dhe influencojne karakterin e femijes qe eshte si majmun der me nje fare moshe.

per sa perket momentit te te vertetes: nuk mund ta fshehesh, eshte gabimi me i madh per mua. duhet ti besh te kuptoje femijes qe prind nuk do te thote vetem lidhje gjaku, por shkon shume me tej, dhe kjo gje nuk shpjegohet me fjale por ndihet me nje veprim sado te paperillshem, me nje shikim. familja si lidhje eshte e tille qe vjen nje moment e femija merr rrugen e vet, dhe te adoptuarit nuk jane te veçante ne kte pike. njeriu ta di te miren qe i ke dhene, sidomos ajo lloj e mire ne nje kohe te gjate e pa rezerva.

ladouce2005

Primus registratum

duke menduar qe nuk je prind nazh, e ke thurur shume bukur mendimin tend /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

personazh

Valoris scriptorum

mgjth anej nga shpia ime seç kishte arrit nji telefonate e tipit "urime çunit me jete te gjate" e mgjth un nuk di gjo t'kem kriju nai gjo per te me bo ket lloj urimi, desha me thon qe kalamoj s'kam po prinder po ama /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

mirdita

Papirus rex
Nese Zoti ka vendosur te mos te ta jep nje femij,dhe ti do ta biresosh at'her nese do ta biresosh nje femij at'her duhet te sillesh mir me te ,t'ia plotesosh te gjitha deshirat,te mos i bertitesh etj