Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

edda

Primus registratum
Re: Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

:lol:
thua te jene te verteta te gjitha ato qe thote :confused: ...

ne shkerdhatat me leke do te jemi tamam gati per sundim.

batute e kujt filmi eshte kjo mor djale? :lol:

bleri22

Primus registratum

Une sapo jam diplomuar ne Universitetin e Tiranes>
1.nuk me ka kerkuar ndonjehere asnjenjeri leke, as per konkursin as per provimet.
2.ne konkurs nuk dola e para por as e fundit.
3.ne provime ne pergjithesi dola shume mire.
4.ne diplome dola shume mire.
5.kisha mundesi qe me pak zgjuarsi dhe llogaritje kohe te mesoja, te dilja per qejf, te pija kafe, te lexoja libra,...
6.njoh ca tipa dhe tipe te Mjaftit qe jo vetem qe jane futur ne shkole pa konkurs (si anetare te nje forumi rinor qe e kuptoni vete) por jane aq te pafytyre sa dalin dhe u flasin te tjereve per moral, drejtesi etj.
7.edhe nese ka njerez si puna e ketij qe eshte student i mire por ka edhe para, ketu nuk shoh asgje te keqe dhe te rrezikshme, perkundrazi kjoe eshte nje gje e mire qe njeriu te kete mundesi intelektuale, financiare dhe te dije mire se cfare do te arrije (mua me tingelloi pak sikur po lexoja "Mbinjeriun" e Nices)
8.sa per ata studentet qe qenkan jashte dhe qenkan shpresa e vetme me duket pak per te mos thene shume,zhgenjyese dhe aspak reale.
9.sipas ketij artikullshkruesit ne qe mbarojme ketu jemi te gjithe deficente, injorante, te paafte, etj. e ndoshta te padenje per te punuar ne kete vend, se per ta zhvilluar e me thenie te tipit "po kthehem per te miren e vendit" besoj se ka vite qe nuk kane me vlere.
10.cdo njeri punon per veten e tij, nje Nene tereze ka pasur bota, na dolen te gjithe bamiresa.
me pak fjale, mua nuk me pelqejne keto demagogjira e utopira te pseudointelektualeve "te ardhshem"

loaded

Primus registratum

Ai "nigel the blade" mund te jete antipatik sa te duash,mund te jete egoist patetik,aktor melankonik apo dhe ndonje narkoman enderrimtar.Ka vetem nje diçka:Thote verteten.
La "puta mierda" thone spanjollet,"la fotuta verita";"the holy shit"...e verteta mund te jete e ndyre,por eshte e vertete!

linglingbodega

Primus registratum

nigel, pikey, mikey...who gives a shIt. the truth is, i couldn't care less about this dingdong. I'm gonna come back and take your money, your daddy's money and your girlfriend too. just because you and your daddy are both retards. Gonna take you to jail for tax evasion lol.

une mendoj se bleri22 flet shume mire.

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga nigel the blade:
[qb]

gjithsesi,per ta mbyllur une kur flas komandoj,perndryshe hesht. [/qb]
:lol:

Sa vjec je ti shpirt?! 15?

Nejse,
veshtiresia e pare qe ke per te pasur ti kur te vish eshte se nuk do te te marrin vesh gjuhen :wink:

Pika e dyte, ka te beje me personin qe foli per anetaret e Mjaft-it qe jane ne shkolle pa konkurs fare. A mund te na permendesh emra te lutem?
Mesa di une jane FRESH-istet ata qe kane hyre ne shkolle pa konkurs, por FRESH-i eshte tjeter gje, e dashur Bleri.

linglingbodega

Primus registratum

po ata te forumit rinor te PD..ata hyjne me konkurs? lol...te PD punon ti alinos?

rexi-sexy

Primus registratum

Per mendimin tim ky personi qe ka folur shume si prepotent me lart,eshte shume i vendosur ne ne vetvete se i ka shpatullat e ngrohta.megjithate edhe pse shume gjera i ka shprehur ne menyre brutale jane te verteta. /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga linglingbodega:
[qb] po ata te forumit rinor te PD..ata hyjne me konkurs? lol...te PD punon ti alinos? [/qb]
Jo!
Une me sa kam pare te PD-se jane me te rralle, tani qe jane ne opozite, por nuk thashe se nuk jane atje.
Ata te FRESH-it jane me shumice dhe bien ne sy, sepse rrine ne grup.
Nejse,
nje problem me shume qe duhet zgjidhur apo jo?
Meritokracia ne universitetet tona eshte e cale dhe njerezit hyjne universiteve me para ose me parti, duke e lene te aftin ta shqyeje me dhembe rrugen e vet drejt nje kariere te kenaqshme.
Ketu dalim aty ku ka dale dhe Besjani ne artikull, qe gjerat duhen ndryshuar.
Ajo qe ve re me keqardhje eshte se ne vend qe te propozohen zgjidhje, flitet per nje gje rrethanore si pozita e shkrimtarit, apo e anetareve te forumit.
Megjithate problemi eshte prezent dhe do te qendroje i tille, persa kohe nuk ballafaqohemi me te dhe nuk perpiqemi ta zgjidhim, por merremi me hedhje fajesh.

Une jam nga ata qe me shpatullat e veta ka mbaruar shkollen, ka gjetur pune dhe po perpiqet ta beje ate ne menyre te ligjshme dhe konform rregullave. Ju cfare po beni?
Deri tani vetem bleri foli konkretisht, ju te tjeret vetem keni folur nen delirin e madheshtise, e me thene te drejten, pervec nje vrime ne uje, nuk pres me shume.

p.s. Fola per studentet qe u shprehen.

rexi-sexy

Primus registratum

Un nuk kam mbaruar akoma fakutetin.jam ne vit te 3 per farmaci ne Padova.jam me mendimin qe te kthehem ne shqiperi edhe pse nuk me pret ndonje vend pune gati ,i rezervuar posacerisht per mua.e them kete fjale se shume nga shoqeria ime qe jane me mendimin per tu kthyer e kane te rezervuar nje vend pune nga prinder qe kane me pozite,te aferm apo ku e di un si i kane bere planet.nuk e di si do vijne punet deri sa te mbaroj un ,po un jam e vendosur qe do kthehem edhe pse nuk kam 1 farmaci personale.

zog

Primus registratum

kush tha qe ai qurrsi ka te drejte. ai do te kete te drejte vetem atehere kur te shkruaje me emrin e mbiemrin e tij te VERTETE. vetem kjo do ti veje vulen arrogances se tija feminore. (virtuale jemi te gjithe arrogante)

ps; ne fakt e ka nis mire, po vazhdoi keshtu ka per te perfundu te llumi liqenit me shkop ne B. dhe a dini kush do t'ja ngule, GJENERAL komunisti, pasi te dy kane nga 15 vjet. haha!

linglingbodega

Primus registratum

Meritokracia ne universitetet tona eshte e cale dhe njerezit hyjne universiteve me para ose me parti, duke e lene te aftin ta shqyeje me dhembe rrugen e vet drejt nje kariere te kenaqshme.
Ketu dalim aty ku ka dale dhe Besjani ne artikull, qe gjerat duhen ndryshuar.

Besjanin do e kesh dashuror ti se nuk ka mundesi ta mbrosh kaq shume nje shkrim pacavurre si ai. Ka vjedhje, por perderisa nuk behen akuza specifike, nuk ka zgjidhje. Akuza te pergjithshme, pa specifikuar kend, jane te panevojshme kupton apo jo o rob. Jane si ajo prona e perbashket, qe eshte prone e te gjitheve dhe ne te njejten kohe e askujt. Prandaj, o te behet trim besjani e te tregoje me gisht ata qe marrin leke, ose te mbylle gojen. nuk zgjidhen problemet e meritokracise ne universitete duke aktivizuar katunaret, puntoret, intelektualet me gjimnaz.

zog

Primus registratum

lali goc a çun je ti me lart, dhe desha me dit ça te kan bo katnaret ty qe i paske kaq zet.

linglingbodega

Primus registratum

katunaret mezi i kemi, dhe logjika thote qe meqenese ata paguajne taksa dhe universiteti mbahet nga keto taksa, ata duhet te kerkojne llogari. besoj qe ti do na shpjegosh si perfundon endrra tashti.

zog

Primus registratum

ta shpjegoj une mo xhan, pse jo, po perpara duhet te t'marr vesh çfare po mollais, se per bese as i gjo s'kuptova. te pyta pse si pelqen katunaret tek ai shkrimi i lartem, e ti su pergjigje QARTE.

Dolores

Primus registratum

Degjova qe konkurset i bejne me numra tani jo me emra ........si merret vesh kush eshte kush per leket??

Kam motren ne universitet prej 4 vjetesh........edhe s kemi paguar nji kokerr leku per te ....biles them se profat i vlersojne dhe nxensit qe mundohen.......vjet qe shkova ne Shqiperi pas 6 vjetesh motra hyri ne nji provim thjesht per korrektsi edhe doli me qellim qe ta linte per vjeshte , sepse do vija une ate dite edhe ajo nuk ishte ne gjendje te jepte provimin nga emocionet.......pas disa ditesh shoqet e veta i thane qe ti e ke kaluar provimin ke marre 5........ajo u cudit sepse nuk kishte shkruar absolutisht as edhe nji gje. Shkoi te fliste me profin sepse donte 4............atje i ra te debatonte me asistentin per nji kohe te gjate sepse ai nuk ja jepte 4 pa e diskutuar gjerre e gjate me profin. Motra e acaruar erdhi ne shtepi edhe me tha mua eshte bere dhe 4 me mik tani s ka me terci verci /pf/images/graemlins/laugh.gif .

njolle e zeze

Primus registratum

po fillut me fantazu enderra me katnaret vaj medet .

perderisa arsimi i popullit eshte ne krahun e shtetit do e mos do reflektoj gjendjen apo katandisjen e ketij pushteti. por rinija jeton me "shprese" dhe ndoshta kjo ka nje ndikim se si do perfundoj enderra. ne qe jetojm jasht i illustrojm i cik gjerat qe te ngushllojm veten qe shkollat jan permisuar ose jan degjeneruar per ti dhene vetes perkrahje qe me mire qe jemi jasht.

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga linglingbodega:
[qb]

Besjanin do e kesh dashuror ti se nuk ka mundesi ta mbrosh kaq shume nje shkrim pacavurre si ai. Ka vjedhje, por perderisa nuk behen akuza specifike, nuk ka zgjidhje. Akuza te pergjithshme, pa specifikuar kend, jane te panevojshme kupton apo jo o rob. Jane si ajo prona e perbashket, qe eshte prone e te gjitheve dhe ne te njejten kohe e askujt. Prandaj, o te behet trim besjani e te tregoje me gisht ata qe marrin leke, ose te mbylle gojen. nuk zgjidhen problemet e meritokracise ne universitete duke aktivizuar katunaret, puntoret, "intelektualet" me gjimnaz. [/qb]
Un nuk mbrova Besjanin, por mbrova idene se problemi duhet zgjidhur. Sidoqofte eshte e vertete se eshte shkrimtar ne hapat e para dhe ka per te mesuar ende, ama une e di qe ai perpiqet, ndryshe nga ti qe deri me tani ne kete teme s'ke bere gje tjeter vec se ke share.
Sidoqofte,
nese ceshtja eshte mjafti, (u kuptua qe eshte ky problemi yt), kjo per momentin s'ka rendesi fare!
Besoj se ti e di fare mire se Rama u hoq fale demonstrimit te tyre paqesor.
E megjithate, qe te analizosh punen e Mjaftit, duhet te dish si funksionon kjo levizje. Te ftoj te shkosh ne zyrat e tyre, eshte ngjitur me embeltoren franceze ne Tirane dhe ti pyesesh se cfare bejne dhe si e bejne dhe pse nuk veprojne ashtu sic thua ti.
Pergjigjja ka per te te habitur!!!
Nuk ka nevoje per llafe te teperta: shko dhe verifiko, sic kam bere une. E me pas eja ne kete teme dhe na thuaj.
Me duket teper e ulet qe njerezit flasin keq per te tjeret pa baza.

Ende nuk ke shpjeguar pse shkrimi eshte pacavure? Mos do te thuash se nuk ka asnje gram vertetesie ne te? Nese po, ne cfare pikash genjen ai? Ti cfare sugjeron?
Te lutem me konstruktiv ne diskutim, se per te share te thajme piten te tere! /pf/images/graemlins/wink.gif

zog

Primus registratum

mire mire sonila se e kuptum qe ti me Besianen ben ka ato punet qe feja i ndalon :cool: me vjen çudi qe e hape nje teme te tille, kur ne nje vend tjeter nje diskutim te ngjajshem e morre teresisht si personal dhe iu shmange.

personalisht mendoj qe ne nje shtet te KORRUPTUM TOTALISHT si shqiperia (dukuri qe vihet re nga te gjithe vezhguesit e huaj, dhe mbetet faktori kryesor frenus i bashkepunimit ekonomiko-politiko-social te botes zhvilluar me ne), nuk ka sesi aresimi te dale pa lag.

cilat jane zgjidhjet. duke u mbeshtetur ne diskutimet e siperme fodulle te studenteve shqiptare si dhe ata qe kane "deshiren" te kthehen atje, si dhe duke verejte historine e derisotshme, mendoj se zgjidhjet do te jene te dhunshme. oligarkine pasanike fodullo-burokrate te formuar vetem zjarri do ta shkule nga pushteti siç beri me Berishen ne 97 (lufta dyte boterore me Zogun, komunistet me bejlero-tregtaret qafdhjamur, etj, etj). fatkeqesisht kjo eshte e vetmja zgjidhje.