Sikur Zoti te mos ekzistonte, a do ishte gjithcka e lejuar?

scadarsko

Locus omnem
Re: Sikur zoti te mos ekzistonte, do ishte gjithecka e lejuar?

Zoti asnjëherë gjer më sot nuk i është çfaqur njeriut që ai ta njohë dhe ta shohë.Monoteizmi e ka afruar disi konceptin mbi zotin më afër duke e ndarë nga zotërat e shumtë të fenomeneve natyrore,por asnjëherë nuk ka arrijtur ta dokumentojë këte Krijesë që nuk shihet,preket,ndjehet por vetëm imagjinohet.Ai apo ajo,Krijuesi/Krijuesja parafytyrohen në formën e njeriut nga njerëzit(ndoshta kafshët e mendojnë si kafshë etj)Asgjë s`ka të vërtetë as të pavërtetë njëkohësisht,sepse kështu është caktuar nga krijuesi-t!
Zoti asnjëherë nuk është çfaqur që t`i lejojë dikujt diçka apo t`i ndalojë!çdo kush ka të drejtë të bëjë çka mundet ta bëjë,sepse ndalesa dhe ligje të zotit që këte e ndalojnë nuk ka përpos ato njerëzore!

scadarsko

Locus omnem

imazh nuk ka e ne lidhje me temen nese personi nuk eshte besimtar si une pse lodhesh kot zotri?vazhdo jeto e perfito deri ne maximum leri tjeret te falen e luten.....

joetisti_

Locus omnem
Njeriu s'do te rrinte asnjehere pa krijuar nje Zot. Dhe nuk eshte Zoti qe pengon por njeriu mendon se duke vepruar me keto rregulla do t'i dale me mire. Dhe mbase ka te drejte. Por edhe po nuk pati, s'ka rruge tjeter. Nese bota eshte keshtu sic eshte, eshte sepse ne njefare menyre keshtu duhet te ishte.

Cilen gje do te donim te lejuar kur themi te mos ishte Zoti? Cfare na pengon kjo ideja e te paturit nje Zot? Asgje. Te gjitha po i bejme dhe te gjitha na ndalohen. Kjo sepse keshtu e duam vete. Dhe mbase eshte me mire.