SI MENDONI SE MUND TE RREGULLOHET SHQIPERIA

SI MENDONI SE MUND TE RREGULLOHET SHQIPERIA

PERSHENDETJE!
SOT MENDOVA TE HAP KETE TEME:

SI MENDONI SE MUND TE RREGULLOHET SHQIPERIA?????

DISKUTIM TE MBARE! :wave:

deus

Primus registratum
Re: SI MENDONI SE MUND TE RREGULLOHET SHQIPERIA

Mendoj se ka shume menyra si te rregullohet shqiperia.
Por mendoj se shqiptaret duhet te fillojne te kuptojne se leket fitohen me pune jo me menyra te tjera. Kur te fillojme te respektojme njeri tjetrin sic respektojme familjet tona. Kur te fitojme kulturen e duhur per te jetuar ne bashkesi.Kur te tregohemi me tolerante.Kur te tregohemi me gjakftohte, kur te ulemi e te punojme duke mos pritur se ndihma do te vije nga qielli, kur barazia gjinore do te ngrihet, kur politikanet do denohem per cdo veprim te paligjshem,dhe sa kur... te tjera atehere mendoj se shqiperia do arrij te jete aty kur duhet.

OROSHI

Primus registratum

Kur te fillojne nje "tangentopoli"edhe per politikanet shqiptare!!!!

dedalus

Primus registratum

doja ti jepja nje pergjigje ilirit qe tha se me gjen tek ura.tefalenderoj shume per komplimentin edhe pse kjo ura ku po jetoj une eshte pak me e mire se ajo e jotja.e them me siguri per shume faktore.nejse,dua te te thoja se shqiperia nuk do te behet kurre edhe per faktin se ka njerez si ty ilir qe nuk respekton mendimin e te tjereve.nejse si i thine nje fjale budallait hapi rruge.une ty te hap dy rruge dhe te ftoj te besh nje vizite nga ajo ura ku jetoj une dhe ose me mire tek ajo ure ku une jam nenshtetas.pac fat ilir

RAUL

Primus registratum

shqiperia rregullohet neqofse te gjithe keto politikan qe jan sot te hiqen fare nga detyrat e tyre,qe nga persidenti deri tek me i fundit.
shqiperin duhet ta marr nje dore e re,me nje mentalitet te ri,me nje mendim tjeter,tani shumica e emigrantve kan mbaruar shkollat jasht shtetit,kan krijuar nje ide tjeter,nje personalitet tjeter dhe qe u qan zemra per shqiperin.... ne jemi nje popull i zgjuar,po qe varferia na ka len ne balt...ne kemi njerz sa te dush te drejtojn shqiperin por eshte shume e veshtyr qe te heqesh keta kryminel nga pushteti.

zog

Primus registratum

heheheh sa pyetje naive.

varet ça quhet RREGULLIM.

psh une njoh zviceran (pasanik e te njoftur boterisht) qe punon e jeton ne paris, e zvicra me sa kam pare eshte me e rregulluar dhe me e pasur nga franca. problemi eshte se atje s'ka paris. pranej ai qe ka qef parisin do e lere zvicren edhe pse ajo eshte e rregulluar.

me thone te drejten shqiperia mu me duket e rregulluar qysh sot, atje ka nga te gjitha llojet, artiste, politikane, deputete, tregetare e milionere. atehere çfare duhet me shume, pse me u qa. apo per store.

pastaj rregullimi (uji, dritat, rruget e tjegllat) a do ta bejne shqiperine me te madhe. ketu eshte çeshtja.

pranej mos harroni kryesoren, ne ikim ngaqe shqiperia eshte e VOGEL e jo e parregulluar. ajo s'ka per te gjithe ne, pavaresisht nga zotesia jone ne jete, e kjo na shtyn te ikim e shohim gjetke, e jo uji dritat e rruget e fiones.

ilirjan

Primus registratum

Mendoj se SISTEMI POLITIK ,FEJA , KOMBESIA jane faktoret kryesor per RREGULLIMIN e Shqipnise (per ta kthy Shqipnine nje vend te qete,normal,ku njerezit te jetojne ne harmoni dhe deshire)

psh, nuk njof ndonje shtet MYSLIMAN te RREGULLUM, apo ndonje shtet shumkombesh (me difernca racore)

zog

Primus registratum

lir po ja fut pordhes me duket, te gjithe ato qe ti permende i ploteson me se miri greqia, e pra ajo nuk eshte me e rregullume se amerika qe eshte bordel i vertete sa i perket racave, kulturave dhe feve qe ekzistojne ne te.

nuk eshte plak rregullimi ose jo i diçkaje, ajo qe na shtyn ta leme, por OPSIONET qe paraqet kjo diçka. e shtetet e vogla si shqiperia, greqia, maqedonia, lishtejnshtjeni, zvicra (po i marr kreshendo) pâraqesin shum pak opsione perpara nje individi me AMBICJE te pakufishme, siç jane shumica e shqiptareve.

e eshte kjo aresyja e vertete e jo rregullimi ose jo. edhe nga franca emigrojne drejt amerikes dhjetra persona ne vit, e jo per shkaqe rregullimi, ne ket pike franca e ven perfund ameriken.

ilirjan

Primus registratum

ZOG, dakord vlla, ne pergjithsi flasim.

Nga Shqipnia dun te ikin te gjithe dhe jo vetem personat e "vecante" me "talent" qe kerkojne hapesire.

Amerika veriut quhet SHBA (bashkim shtetesh) pra nuk eshte nje shtet, nje komb.
Dhe atje ku 90% jetojne Anglez psh; jetohet me mire ne te gjitha drejtimet.

Aty ku ka AFRIKAN,PORTORIKAN e ku ta di une,kemi xhungel.

Une me RREGULLIM kuptoj perdorimin e mundesive maksimale te nje kombi.

zog

Primus registratum

lir ne nuk jemi shembull i vlefshem per çdo fenomen. u varferum aq shume (prona private nuk ekzistonte, ndoshta ishim i vetmi vend keshtu) sa njerzit nuk kishin ç'humbnin edhe po te flinin poshte ures ne nje vend te huaj.

ndersa tani kur prona private po konsolidohet nuk do te ket me emigracion TE EGER, pra o burra te ikim nga syte kembet. njerezit do te llogarisin mundesite reale midis asaj qe posedojne dhe asaj qe enderrojne te posedojne, siç bejne kudo ne bote.

pra dhe ne shqiperi do te ket fluks normal emigracioni, do te ike me i afti por dhe me i varferi, e te dyja keto perbejne (ose do te perbejne) pakice kombetare.

ja ishte alinosi ne amerike, shko e pyte pse s'nejti atje.

OROSHI

Primus registratum

Edhe une mendoj qe me permiresimin e ligjit te privatizimit,gjendja do behet me mire,Zog,kush tha qe alinosi nuk ndejti ne amerike??Ai akoma eshte atje dhe nuk i behet te ike /pf/images/graemlins/laugh.gif

iliriano

Primus registratum

O hesiod o fantoc ta dhashe nje here pergjigjen heren e pare,litarin e shko te ura!!
Kjo teme eshte per ate qe kane ide dhe shpresa se si mund te rregullohet Shqiperia :thumbsup:
ti nese nuk ke ide me mire mos fol :smash:

DFV

Primus registratum

Shqiperia rregullohet me pune te ndershme, por ne te njejten kohe edhe me udheheqje dmth. qeveri te ndershme, kur te arrihen keto atehere do shikohet si do shperthejne talentet e gjithcka e mire ne Shqiperi.
Besoj se nje dite e tille do vi dhe shpejte bile!

drenicaku

Primus registratum

mendoj se e vetmja menyr qe shqiperia te rregullohet eshte ne qofte se ajo ka nje qeveri te drejt te ndershme e qe punon per te miren e vendit e jo kunder vendit apo vetem per karriken e tyre. se si mund te bejm nje qeveri te tille nuk e di.
edhe nje tjeter dua te permendi, e shof nje numer te shqiptarve marrzohen ti tregoin dikujt qe jane shqipetar(flas per disa shqiptar(e) ne usa, ne vendet tjera nuk e di) e kjo me bon te kallem prej inatit. ne duhet te jeme krenar me veten tone dhe me kombin tone dhe te punojm per ndertimin edhe perparimin e tij.

OROSHI

Primus registratum

Mohimi i te qenit shqiptare nga disa,per mendimin tim ka te baje me kulturen dhe edukaten patriotike familjare.Rastet me te shpeshta te mohimit te qenit shqiptare vijne nga rrjepacaket,lypcaret,dhe nga ato qe vertete nuk jane shqiptare!!! :smash:

tola77

Primus registratum

Pse ty orosh nuk te ka ndodhur ndonjehere te mos thuash se je shqiptar?Nuk e besoj,te gjitheve na ka ardhur turp ne momente te vecanta qe jemi shqiptare por kjo nuk do te thote qe jemi lypsare e leckamane,etj.Nuk e mendoja se mund te mendoje keshtu ceket. :confused:

OROSHI

Primus registratum

Jo,nuk me ka qelluar,pse te duket cudi ty tola???Dhe perkundrazi,shoket/shoqet e mi te huaj kane qene krenar qe me kane pasur shok!!!Nuk mund ti etiketoj ndryshe ata qe mohojne vendin e tyne vecse leckamane injorante dhe perfitues meskine,ka te beje si cke me te me edukaten dhe kulturen patriotike personale te familjes!!! :wave:

Renea88

Primus registratum

Shqiperia rregullohet me nje dore te forte qe ve rregullin, qe njerzit te mesohen te respektojne jeten, sepse ne shqiperi ka humbur teresisht respekti ndaj jetes.
1-eleminimi i ish komunisteve si Nexhmija e Ramizi
2- venia para gjyqit e Nanos me shoke per abuzim e vjedhje
3- forcimi i sistemit juridik ku ligji te jete ligj
4- rritja ne maximum e denimeve per kriminelet (pse jo dhe futja perkohesisht e denimit me vdekje
5-forcimi i policise
6- forcimi i sistemit shkollor (po humbet interesi per arsimin)
7-zhwillimi afatshkurter dhe afatgjate i infrastruktures

OROSHI

Primus registratum

Jam per denimin me vdekje per krimet e renda!!!! :smash:

ilirjan

Primus registratum

ZOG, ti harron dicka kryesore HARMONINE midis njerzve.

Ka plot te pasur ne Shqipni qe kane familjet jashte (vetem per jetese)

Ka dicka qe nuk shkon tek popullata shqiptare ne Shqipni , bile edhe kafshet sillen ndryshe.
Dhe mos me thuj VARFERIA sepse ka plot vende shume me te varfera se ne, dhe sheshet e tyre jane te mbushura me pullumba (simbol i paqes,qetesise,harmonise)

Hajde merre me te qeshme tashti.

tola77

Primus registratum

Une per shume vjet jetoj jashte shtetit, dhe me ka ndodhur te me vije turp qe jam shqiptar nga sjellja dhe edukata e shqiptareve ne pergjithesi,kudo flisnin me fjale super banale,te piset dhe te paedukate ne ambiente publike(autobus,radha per dokumenta,stacione autobuzi per ne shqiperi,plazhe,shkolla etj),gjithashtu ne shoqerine dhe ambientin e punes isha e nderuar dhe e respektuar dhe kur binte fjala per shqiptare ne pergjithesi gjithmone me kane kerkuar falje per pergjithesimin e fjales shqiptar.Une si individ jam krenare per personin tim por si shqiptar jo.Por nuk mund te lejoj ty dhe askend tjeter te thote se jam leckamane dhe e paedukate sepse jam patriote me shume se shume te tjere,dhe kete ndjenje e kam shume te theksuar pavarsisht se nuk besoj se shqiperia do te regullohet apo se nuk kam nderment te kthehem per te jetuar me aty,sepse jeta dhe kushtet jetike te detyrojne qe te besh jo ate qe do por ate qe eshte me e mira per vete dhe per familjen ne te ardhme. :shrug: