Shtepia Jone

abs

nuk e di...
te befte mire, goce per shpi te kam :engjell:
foto? sa te duash, por mos me kerko ti hedh ketu, e para pertoj, e dyta duken aq bukur sa te hy qefi te dalesh ne natyre:wub:

gurax

Pan ignoramus
jooo nuk po grinden gocat, ben shaka El@ :ninxha: protestojme! duam me shume luleshtrydhe, eshte e drejta jone! :D

Yppp xhixhi!

11300682.jpg

Loja e schokolade fondue ka keto rregulla...
1. kur vajzes i bie luleshtrydhja ne chokolate do puthi cunin
2. kur i bie cunit ...afron pijen...champagne apo vere...

Mbasi zbukurova :D lekuren nga ajo zhytja e *Smile, dua geshtenja te pjekme...:wub:

Vere me mire. Apo s'e kemi nga kantina e bodrumit tone. Te-hehe-he. :kafka:
:D

Dhe jam dakord me El@. Nuk ka fare nevoje per rradhe. Rremuja ne nje rast te tille eshte e mirepritur. :D

gurax

Pan ignoramus
S'di gje per pjeshkat une Dreamer. Luleshtrydhet e para i mblodha vete, kurse suplementin e dyte e porosita online ta sillnin drejt e ne shtepi.

katsune

cherry blossom
sa per informacion...domethene nuk mbaj pergjegjesi nese nga ky informacion mund te frymezohen deshira te tjera ushqimore dhe kulinare te mundshme...tani eshte koha e hurmave dhe hideve. pjeshkat jane jashte sezoni, luleshtydhet ama mund te pranohen sepse shkojne me cokollaten. keshtu ee, sa per informacion e thashe :mask:

gurax

Pan ignoramus
Une te them te drejten asnjehere s'e kam kuptuar ritmin e rritjes se pemeve frutore ne kopshtin e shtepise. Nganjehere ka fruta te sezonit, nganjehere te jashte sezonit. Nganjehere edhe te kap dyshimi nese ka peme frutore apo jo. Une para dy ditesh qe mblodha luleshtrydhet, i gjeta tek gemushat pertej deres se vjeter qe s'perdoret te bodrumit.
Ika sot po ne te njejetin vend perseri, dhe s'kishte me fare bime luleshtrydhe, por ishte plot e perplot me keto:

tacca_chantrieri.jpg

1808540960_fc4aa2c634.jpg

katsune

cherry blossom
interesante gurax, shume interesante kjo qe ke zbuluar. sic po thoja edhe une ca kohe me pare (http://forumi.shqiperia.com/threads/shtepia-jone.15984/page-102#post-1101600)...
ne shtepine tone ndodhin shpesh gjera te cuditshme, magjike, te pakontrollueshme do thoja. jo se ne banoret qe jetojme ketu jemi me pak te cuditshem, se kush do merrte ne shtepi dy dragoj me paraardhes prej tokave te ngrira, nje qen Hansi sa nje gomar, nje Fishifishi peshkaqen ne pishinen e jashtme me uje te kripur, dhe nje ari antipolar valltar? :eek: jo kushdo do thoja, por ja qe ne e kemi bere dhe te gjithe keta jetojne ne harmoni brenda shtepise sone. :D une shkova fola me doktorin pas kesaj ngjarjes qe me ndodhi me dy muzikantet ne mes te nates, dhe doktori me shpjegoi ca gjera qe me lane krejtesisht pa fjale. e qe vendosa te ndaj edhe me ju tani...

shtepia jone ne te vertete nuk eshte vetem kjo qe shohim ne, por ka me shume, pertej te dukshmes dhe te prekshmes...nga nje bote tjeter, por qe nuk eshte krejt tjeter, eshte ne kontakt te vazhdueshem me boten tone...eshte nje bote nen ose mbi shtepine tone, varet nga kendveshtrimi, por ekziston. dua te them qe eshte si nje bote paralele, si te jete shtepia jone por ne kohe dhe hapesire tjeter, te njejtat hapesira qe ne banojme ekzistojne edhe atje, por me pamje tjeter, me te erret, me te vjeter, me te frikshme...ju betohem se nuk jam e dehur, te tera keto mund t'i konfirmoje edhe doktori nese e pyesni. dhe pervec kesaj, ka dicka me shume...kjo shtepia paralele si shtepia jone eshte e banuar, me gjallesa te tjera, disa te buta dhe disa te egra dhe te rrezikshme...dhe jo vetem nga keto, por edhe nga njerez!! disa prej tyre kane mesuar te kalojne ne dimensionin tone dhe here here vijne e na bejne vizite, jane te terhequr nga ne dhe kurioze ndaj asaj qe ndodh ne shtepine tone.
nje prej tyre eshte dark Borebardha qe iu shfaq nje dite gurax, bashke me lepurin killer me dhembe te mprehte, dy te tjera jane muzikantet me harpa...por doktori me tha se ka edhe te tjere, fantazma qe jetojne prej vitesh atje. doktori me tregoi edhe se dyshon se ekzistojne disa pika te shperndara ne shtepine tone qe jane si tip tunelesh komunikimi midis shtepise sone dhe ketij dimensioni tjeter kopje e shtepise sone. nje prej ketyre pikave mund te jete shume mire gemushat ku gurax gjeti ate dite luleshtrydhet dhe tani rriten bime te tjera, pse jo. e frikshme banore te dashur, vertet e frikshme :kafka:

katsune

cherry blossom
une them se duhet te organizojme nje mbledhje neser per ta diskutuar mire kete qe sapo iu tregova... :D si duhet te veprojme dhe cfare masash duhet te marrim? :p

gurax

Pan ignoramus
broken_smile, mua me duket se ndikon edhe ai tuneli i demtuar i kohes qe eshte ne katin e dyte. E mbaj mend qe para disa kohesh ishin dy veta qe iken tek dhoma e masazhit, gjithe qef se do masazhoheshin me njeri tjetrin, dhe nga ndikimi i tunelit te demtuar sa hynin ne dhome ishin si dy kotele te vogla qe i vinin putrat njera tjetres pas kurrizit. Po prape perseri, klea, qe sa here semuret ecen si sonambule neper korridoret e shpise me fustan balerine dhe me nje thike ne dore. Ariun une nderkohe u be ca kohe qe s'e kam pare, por ose ka bere sherr me Fishifishin qe i ka hyre ne pishine, ose eshte merzitur qe e mbushem pishinen me cokollate.
Po eshte dhe muri i vjeter pas shtepise. Ngeli Dreamer duke e prere barin atje, me ate makinerine e tij te cuditshme. Prape te nesermen si xhungel eshte me ferra e me lloj lloj barishtesh. Fiks atje ku nje dite gjeta ne gjume ata dragojt e vegjel hibride qe i leshoi Dullie ne oborr, me duket beri gabim ajo me disa ndarje mendeliane qe kreu per muaj te tere me rradhe me ta. Lepurin mishngrenes edhe ate u be disa kohe qe nuk e kam pare. Megjithse dyshoj se verdalloset ne fund fare te oborrit kur fillojne pemet, ke varreza e vjeter, atje ku donte te conte Hope lule.

Kurse doktorri... doktorri deri sa erdhi absi mua s'me pergjigjej fare, s'ma hapte deren. Heren e fundit qe e pashe ishte nje dite pas festes se fundit. Ishte tape fare. Por kur them tape dmth super tape.

1573monkey-partied-out.jpg

Banoret nderkohe ja, here shfaqen, here zhduken. Dhe s'e mbajne mend fare se cfare ku ka ndodhur, kjo eshte me e bukura.

katsune

cherry blossom
ahahahah doktori rralle shume rralle pi alkol, por kur vendos te pije behet tape fare sa nuk mbahet dot as ne kembe. :D

ariu heren e fundit ishte ne pishine dhe po hante shalqi. tani i ka ngelur hatri sepse pishinen e mbushem me cokollate, dhe rri tere diten ne nje cep te shtepise i izoluar.

polar_bear_watermelon_02.jpg

katsune

cherry blossom
boboo u bera pishman qe sapo mbarova se ngreni :p te kisha pritur e haja keto gjerat qe ke pergatitur ti tropojanja. shume te mira :)

naten e mire.

gurax

Pan ignoramus
Ja mireserrini shtepia. E jeta 1000 vjet per ty tropojanja se keto ushqimet e pafund kane edhe nje efekt vuajtes por te bukur psikologjik, qe s'di cfare te hash me perpara. :D

broken_smile, ariu antipolar as ke shalqini qe po ha s'e ka mendjen, kushedi cfare po bubrron ne mendje. :ninxha:

Po banoret s'u duken fare per mbledhjen eh? Se dy mundesi ka. Ose jane akoma te tere tape edhe me keq se doktorri, ose s'duan te diskutojne per gjera te tilla sepse s'duan te merzisin shtepine. Literalisht shtepine!

ghost_house_by_crewbest97-da0fz47.png

Aki

Paint It Black
Ja kjo vlen per ta diskutuar, ta bejme pak serioze shtepine :p
Kjo literalisht- literally, ne kemi nje fjale te huazuar ketej qe themi bukvalno qe i bie shkronje per shkronje, ndersa ne google translate thote fjale per fjale ose ne kuptimin e plote te fjales, qe arsimtarja jone e gjuhes shqipe na thoshte se termi i sakte eshte- tekstualisht :)

P.s. me pelqen kjo shtepia kshu, se une rralle e shoh nga qe jam e zene me zembrat e mia, dragonjte (s'ju tregoj per llojin e ri qe ka hibridizuar), qe me ben te pyes, @gurax ke fillyar me pergatitjet e halloween ti, se pas dere eshte?

abs

nuk e di...
me lot kam qeshe ... *smile dhe guri :wub:
doku i pime tap :D dhe kur u qetsu pak pyeti: :(
Kush jemi ne kur jemi ne gjum? :eek:

Pershkrim fiks :hidhu: shpija fiks! :alien::kafka::duku:
Vec oxhakun dhe flaken nuk po e shoh, ka ra bore:ftoft:

hello pia :kerce:

katsune

cherry blossom
Ja mireserrini shtepia. E jeta 1000 vjet per ty tropojanja se keto ushqimet e pafund kane edhe nje efekt vuajtes por te bukur psikologjik, qe s'di cfare te hash me perpara. :D

broken_smile, ariu antipolar as ke shalqini qe po ha s'e ka mendjen, kushedi cfare po bubrron ne mendje. :ninxha:

Po banoret s'u duken fare per mbledhjen eh? Se dy mundesi ka. Ose jane akoma te tere tape edhe me keq se doktorri, ose s'duan te diskutojne per gjera te tilla sepse s'duan te merzisin shtepine. Literalisht shtepine!

ghost_house_by_crewbest97-da0fz47.png

nuk e di mire cfare ka ndodhur ate nate me pijet. une dhe hermetica nisem t'i pergatisnim, me pas une u largova per disa caste sepse degjova nje ze te larget qe therriste emrin tim. dola ne oborr por pervec Henes nuk pashe gje tjeter. pastaj kur u riktheva ne kuzhine pashe hermetica qe e kishte zene gjumi afer shportes me luleshtrydhe. e shkunda pak te krahu qe te zgjohej, por kur hapi syte iu desh pak kohe qe te vinte ne vete. ashtu si doktori i tha abs-it edhe hermetica pershperiste "kush jemi ne kur jemi ne gjume?" :confused:

brrr shtepia eshte e frikshme! brenda bardhe e zi ndersa jashte eshte akoma dite, e maskuar nga gjelberimi kudo perreth, panorama te detit qe krijojne ujvara te verteta, hije njerezish qe sillen verdalle, tavolina dhe karrike pezull ne tavan...e kushedi cfare gjerash te tjera jane te fshehura brenda. :kafka: