Obobo abs,historin e kam... kshtu poParty Party e perseri Party
Tashme nje teme serioze! Dua te di me shume per historine e prejardhjes shqipetare. Me ndihmen e shoqnis se mire, kam bledh ca info.
Jam e sigurte qe ne forum ka persona me shume njohuri, prandaj po i hedh keto info ketu, qe te me ndriconi ma ne fund duke i korigjuar si dhe plotesuar ato.
Burimit e ketyre informacioneve gjinden ne Literaturat…? Faqe...?
- C’ishte Shqiperia para pushtimit Turk? Ilir? Para Turqise nuk njihej si shtet,por e ndare ne principata ? Si emroheshin keto principata?
- 1479 Shqiperia pushtohet nga Turku
- 1912 Shqiperia clirohet nga Turku
- 1405 , 6 Mai -1468, 17 Janar (lindja dhe vdekja e Skenderbeut)
- 1928 bis 1939 sundon Mretin Zog
- 1939 Pushtimi i Italis
- 1943 Kapitullimi i Italis pushtimi i Gjermanis
- 1944 Ardhja e Komunizmi
- 1990 Ardhja e Demokracise
- 1700 Kosova dhe Maqedonia nuk ishin nje shtet me shqiperine por si Vilajete(?) Ndarja defenitive e tyre eshte vulosur rreth viteve 1880 deri 1912
- Kosova pjese e Jugosllavise nga 1912
- 1998 Serbet sulmojne Kosoven
- 17 shkurt 2008 Kosova shpallet Shtet i pamvarur
Kot nuk kan than me ken shkodran/e tana I banc'qenkemi bledh nje dore anti*histori ktu
von' kam mesuar - po nuk e msove, perseritet
jo per gja, si i bahet manej me trashigimtarte shpis tone
kshtupra, kur t'ju dali pija mbas partit, shpresoj te ju lindi ndonje idee, se kush si qysh mund te na korrigjoje plotesoje kto info
gjithsesi vec ne momente relaximi qe mos bij kush ne depresion, ngaqe doktori asht shume i zane ne moment![]()
abs, ka qene e vetmja lende qe nuk e duroja dot...me zinte gjumi ne klase, me dukej komplet humbje kohe
gurax, te te tregoj une ca prof.ash kemi patur per lenden e historise, rrezik dija me shume une qe i lexoja gjerat perciptazi sesa ataune nuk kam halle nga kjo ane, abs-es ia qaj pak hallin se i duhen keto info
![]()
Kot nuk kan than me ken shkodran/e tana I ban![]()