Shqiptari rracist?

Timi

Valoris scriptorum
Shqiptari rracist?

Po lexoja tek historia boterore. Eshte nje teme qe quhet nga e kan preardhjen jevgjit? Lexova shum shum shkrime e shum nga ata kan dale jasht teme e prandaj mendova te hap nje teme ktu tek Sociologjia. Ne si popull kemi disa karakteristika te mira (bujar, trim dashamires etj) por edhe disa te keqija. Nga keto te keqija do doja te dija se shqiptari eshte rracist edhe pse ?
Mendimin tim do e jap me von /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif

bizi

Forumium praecox
Re: Shqiptari rracist?

aq jemi tironso sa s'e ke idene e lal, jemi intolerant po vetem ndaj atyre qe kemi, ose supozojme, poshte vetes.
Ati qe kemi fuqi ia morim shpirtin me t'fortet jemi ne mos lepra aty afer.
Per mendimin tim ka te beje shume edhe "izolimi" Timo. Duke qene popull i vogel e homogjen edhe s'jemi mesu me ata qe jane te ndryshem nga ne. mbaj mend qe i shanim jevgjit qe kishim n'lagje qe kur isha n'kopesht(jo vetem une por te gjithe), deri kur m'pa babi dhe me dha shuplake t'mire surratit qe oj none, oj none dhe qe atehere.
Personalisht gjerat qe lexoj ketu s'para i marr shume per baze pasi si dihet ne c'gjendje eshte njeriu dhe ka nga ato qe shkruajne dicka thjesht per te nisur nje polemike, por puna eshte qe shqiptari s'eshte tolerant ndaj te tjereve vecse po qene nga "vendet perendimore" dhe duhet gjithsesi t'a kene lekuren te bardhe, ne mos te jete ngjyre e marre nga dielli dje jo natyrale.
Gjeja pastaj besoj se ndryshon ne shumicen e rasteve kur dikush jeton jasht Shqiperise si p.sh. n'Itali ku t'shofin shtremet dhe duke e pas lekuren e bardhe por vetem se je shqiptar, meijfjale kur e provon mbi lekure, sidoqofte duhet gjeja me e rendesishme edukata.

Timi

Valoris scriptorum

Te jap shum te drejte Master. Edhe un jam i mendimit qe ne pergjithesi shqiptari eshte nje nga popujt me rracist ne evrop (me qe njoh vetem evropen). Thua mir kur flet per jevgjit e arxhit se gjithmon jane konsideruar nje shkall me posht nga te bardhit. Un flas per veten time qe u kam rrit ne nje jave me shum jevgj e ne mes tyre e kam pas 2 nga shoket me te ngushte jevgj. Doja te theksoja qe e vertet ndoshta nuk ndjekin shum pastertin por jane nga njerezit me bujar e me gazmor qe mund te egzistojn. Shum her u kam zire me shoket e tjere per kete gje e te mendosh se si trajtohemi ne emigrantet shum her, eshte turp qe te jemi ne rraccist me njerezit tani edhe se kan njgjyren e lekures ndryshe por ama flasin shqip e mos te harrojme kurr por nuk duam njeri tjetrin mos te pretendojme te na duan te tjeret. Pranda po e mbyll me kte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Rrofshin jevgjit e rrofshi arxhit /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Vals

Primus registratum

Oj te qene. Tiransit nuk duan asnje qe s'eshte lindur e rritur nga Tirana, veriu shan jugun dhe e kudnerta, te gjithe bashke shajme kedo qe ka ngjyre lekure te ndryshme nga ne, duke filluar nga jevgjit e gabelet tek kinezet, meksikanet e te tjere. Ata qe jane ne amerike shajne amerikanet e s'ju lene gje pa ju numeruar (pavaresisht qe vendi i ka dhene mundesine per shkolle, pune, shtepi e katandi). S'ka fund. Dhe rracizmi po behet me keq sa me shume kohe kalon sepse tani ka hyre dhe dallimi ndermjet gjendjes financiare. Me duekt se ne kenaqemi kur te tjeret jane keq sepse relativisht, dukemi me mire edhe pse mund te jemi te zhytur deri ne fyt ne te njetin pellg di merde.

Vals

Primus registratum

I vetmi popull me rracist se ne qe njof me pervoje personale eshte populli Bullgar sepse nuk duan asnje te huaj ne pergjithesi, plus atyre me ngjyre qe jetojne ne vendin e tyre si dhe ata qe kane fe tjeter (read: katoliket dhe muslimanet - prape pakica qe jane mohuar dhe shtypur gjate viteve). Popull qe u rradhit mbas hitlerit ne luften e dyte boterore sepse vertet besonin ne rracen ariane.
Kam pershtypjen qe ky konstatim vlen per popullaten sllave at large.

Le_Routard

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Timi</div><div class="ubbcode-body">Po lexoja tek historia boterore. Eshte nje teme qe quhet nga e kan preardhjen jevgjit? Lexova shum shum shkrime e shum nga ata kan dale jasht teme e prandaj mendova te hap nje teme ktu tek Sociologjia. Ne si popull kemi disa karakteristika te mira (bujar, trim dashamires etj) por edhe disa te keqija. Nga keto te keqija do doja te dija se shqiptari eshte rracist edhe pse ?
Mendimin tim do e jap me von /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif</div></div>

Tashti shqiptaret nuk kane qene rracista por jan bere. I ka mesuar bota te behen rracista duke i trajtuar si jevgjit. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Ps. Dhe meqe ra llafi, po te ishin shqiptaret rracista me jevgjit nuk i kishin dhene Sudes miljarda leke. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Tim nuk me duket ide e mire titulli i temes tende...rracizmi eshte nje ideologji...nuk me duket se eshte nder per askend te deklaroje se eshte rracist aq me shume nje popull i tere...nese ka shqiptare rraciste, le te jene te tille, po kjo nuk ka lidhje me te qenin shqiptar;

Une mendoj se njerezit sa me te ngushte te kene horizontin e tyre aq me shume jane rraciste, ose shfaqin forma te tjera rracizmi, siç eshte diskriminimi, xenofobia, antisemitizmi etj etj.

mua me duket shume e tmerrshme te sulmosh nje person tjeter vetem sepse ai nuk i perket te njejtes ""rrace" si e imja.

Valsi thote qe Bullgaret jane rracista...ata qe njoh une psh nuk jane dhe rralle kam pare njerez me te bute dhe me te hapur se ata (njoh nja dy çifte bullgare). Dua te them qe rracizmi eshte individual dhe nuk i perket nje populli damka rracist nese nje ideologji e ndjekur nga rryma te ndryshme njerezish apo nje parti politike e ketij populli ka ide raciste...

se di a po m'kupto? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Timi

Valoris scriptorum

Dahlia /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif mos ta zgjas shum /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif e pranon nje jevg ne fisin tend ne gjakun tend? Po the jo je rraciste /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Po the po je me mu /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Vals

Primus registratum

Dahlia, une kam jetuar gati dy vjet ne Bullgari dhe njfija te rinj te moshes time dhe shumica ishin mendjengushte, arrogant dhe kokederra. Tani tek tuk kishte dhe nga ata qe s'ishin te tille por ishin te rralle dhe ose shtireshin bukur (nje pjese e mire) ose ishin me eduakte te vecante, te rritur neper bote dhe s'kishin shume miq Bullgare pasi bullgaret vete nuk donin te rrinin me ta.
Une quaj nje popull rracist kur:
1. Ne mase popullata ben komente te pa vend per njerezit me ngjyre tjeter dhe me preardhje tjeter;
2. Kur vete shteti ndjek politika gati gjenocidi per te zhvendosur ose zhdukur rracat ne minoritet.

Shqiperia dhe Bullgaria per mua hyjne ne te dyja kategorite e mesiperme. Kur ka shqiptare qe kane vite ne amerike, jane te rinj per me teper dhe me shkolle te bere po ketu, shkojne ne pishine dhe thone: hajde ikim se paska te zinj dhe do na ndyjne ujin, c'pret me.

Hellena

Primus registratum

Kshu si kane ardhur koherat Shqiptari eshte ber rracist ndaj Shqiptarit .... kto rracat e tjera kur emigrojne jane te lidhur me njeri tjetrin dmth ku te ndihmojne njeri tjetrin duke filluar qe tek preferencat per te futur ne pune ....kurse Shqiptaret edhe kur ndihmojne ka shume mundesi te kene ndonje qellim tjeter . Bashkimi ben fuqi thone .. prandaj jemi kaq te fuqishem ne ....

tola77

Primus registratum

Kur jam ne autobus dhe jane keta te zinjte qe kundermojne ere te qelbur dua apo nuk dua behem.

antip

Primus registratum

Perkufizimi i nje populli/kombi si rracist eshte nje konkluzion perhere i gabuar. Mund te kete njeri racist, njerez raciste, parti raciste, klane raciste po kurrsesi popuj rraciste.

Timi

Valoris scriptorum

Lubardhi mos keqkupto. Pyetja ime eshte shum e thjeshte. Shqiptari a eshte rracist ne pergjithesi o jo? Kjo ishte pyetja. Normal qe sjemi te tere 3 milion njerez standart. Normal qe jemi shum te ndryshem e sjemi te gjith njelloj e per fat te mir qe sjemi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

99999

Primus registratum

Shqiptaret ne kohen e Enverit kane qene shume rraciste. Jevgjit benin punet me te veshtira, askush nuk u jepte atyre shtepi.... Ndersa sot keta shqiptare nuk jane me raciste sepse vete ata trajtohen si jevgj ne Itali, Greqi, apo diku tjeter.
Ndersa ti kuklla meqe s'duroke dot eren e te zinjeve shko bano me ndonje zone te mire ku ka vetem te pasur. Por s'ma ha mendja te pranoje njeri atje sepse je shqiptare.

Le_Routard

Forumium maestatis

Nuk thot kot poplli Britanik, what goes around, comes around. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Si thoshte i shoku im qe banon n'Itali, i shkreti /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif , ne jemi rrace e keqe thoshte. I ishte mush menia top e nuk kishte burr none tja ndryshonte. Thuj ne, po ti fol per te veten tate te pakten, por ai vazhdonte e kembengulte ne te tijen, ne shqipatret jemi rrace e keqe! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Kurse jevgjit te pakten e kan pas thone gjithmone, jemi rrace e fort, rrace arixhiu. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Jo po hajde krujuni tani me jevgjit! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

si gjithe popujt e tjere jemi edhe ne aman...cili popull s eshte racist ...mgjthse ndryshe nga popujt e tjere ne bejme cik majmunellek te rendomshem ...prape diskriminojme majtas e djathtas ne ate cik cope toke qe na ka fal natyra

Admir

Forumium maestatis

Gjithsekush parapelqen sojin e vet. Besoj me shume ne lirine e fjales se ne "political correctness". Nga fjalet nuk ka pse te ofendohet njeri. Zezaket nga ana tjeter le te marrin vete mbi shpatulla jeten se sa te vazhdojne gjithnje duke kerkuar "lemoshe" nga "njeriu i bardhe". Kjo vlen per pederastat, cifutet, jevgjit, etj. Respekti nuk dhurohet, por fitohet.

Le_Routard

Forumium maestatis

Cifutet kan i ndryshim nga rracat e tjera, cifutet jane superior. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Por ne fund te fundit njeriu eshte rracist ndaj asaj qe eshte ndryshe nga vetja.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Ja Timi ku te dolen pak e nga pak rracistet meqe doje te dije; a jemi, a s'jemi...

Sa per njerezimin eshte nje rrace e vetme.

Normale qe nje zezak qe jeton ne mes te savanes, prane nje peme me dy majmune dhe nje tiger afer, nuk ka si te kete gjera te perbashketa me nje te bardhe ne mes te Evropes...por te drejtat e tyre per te jetuar (dhe ketu nenkuptoj ç'do gje qe perfshin kjo fjale) jane te barabarta...

Tani nese njeriu eshte tolerant, nuk trembet nga ky i zhveshuri apo era e tij kundermuese, ose ky i ziu nuk e ka inat ate te bardhin e Evropes, se di me shume se ai,...gjerat do shkonin shume mire, por meqenese ai qe eshte me i forte ha ate qe eshte me i bute...shoqeria e sotme eshte keshtu siç e shikojme te gjithe...a thua se do jetojme po aq gjate sa edhe Toka dhe duhet te urrejme te tjeret!!!