Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

u74

Primus registratum
Re: Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

[

[/ QUOTE ]</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Sikur mos te ishin turqit qe e mbajten te bashkuar kete vend shqiptaret do te ishin sot duke shitur fara luledielli neper trotuaret e Beogradit apo Athines

[/ QUOTE ]

Ne fakt edhe pse ishin turqit shqiptaret sot prape se prape jane neper trotuaret e Athines dhe Botes Perendimore, shpeshhere edhe si lypsa !
Biles edhe vete turqit po ashtu .Nersa nuk sheh grek apo perendimore qe shkojne drejt Turqise per te siguruar nje jete me te mire , perkundrazi jane turqit qe msyjne Athinen dhe perendimin .

Ne qofte se e kthejme koken dhe shohim rreth e rrotull vetes ne Ballkan . Ne shqiptaret jemi me te prapambeturit dhe me te pa zhvilluarit . Me prapa se serbi " i pabese" , greku "i qelbet" apo maqedonsi qe ala nuk dihet a eshte "mish" apo "peshk" . Te vetmit qe ngjasojne me ne per nga prapambetja , injoranca dhe inferioriteti jane turqit dhe boshnjaket .Cudi...!!!!

Po pse jo , se njerez si puna jote ne Shkoder e ndonje pjese tjeter te Shqiperise e kane per mburrje te thone se jemi me origjine nga Turqia (mundesisht Stambolli) apo podgoricane . Vetem shqiptare jo !

Ne fakt nuk ka si te ndodhe ndryshe "nena" nuk shahet .
Edhe pse ajo "nene" na shfrytezoi deri ne sekondin e fundit tuj na nda ne kater vilajete , pa na lejuar as te shkruanim emrin ne gjuhen amtare . E ne fund na braktisi si kopilin midis kater rrugeve . Po nena nuk gjykohet .
Ndersa per serbet dhe greket nuk ndodhi e njejta gje , kishin gjithmone te drejta me shume nga cna jepte "nena" Turqi , ne , dhe pavaresine e pane para nesh . Sepse ne fakt nuk e pane kurre Turqine si "nene" .

Pa u zgjat me teper per te te mbushe mendjen ty por ato c'te kane brumosur te kolegji turk ne Tirane ketu e disa vite te shkuara do te them se ti dhe disa te tjere tashme jeni minorance ne Shqiperi . E keni humb "betejen" ! Ai kolegj eshte shume i pafuqishem per t'iu sjelle aty ku ishit ketu dhe pesind vjet me pare . Madje edhe vete turqit e kane humbur ne token e tyre .

Sa me shume qe ti shohesh shqiptaret sot aq me shume bindesh se po kthehen tek identiteti i tyre evropian , qe nuk do te thote se domosdoshmerisht te kthehen ne kristian .Pavaresisht se vlerat e qytetrimit evropian jane te ndertuara mbi kulturen kristiane .

Dardanus

Primus registratum

Qysh Dardanus ???

Une ne naten e vitit te ri, ketu ne forum, kesh per ty Dard-anus, Qen i Derrit, pezza di merda, zog kurve, ma "plaset grushta turive", me "rrzut me thuper te shelgut" me ate kusherinin tand etj. e sot kukshna ba vllavi yt, hmmm nejse.

Une e kam ceke shume mire qe DISA familje ....

Une nuk jam shpreh kunder teje por e kam thene te verteten.
Shiko, keto jan DISA nga shkrimet e tua ne AF, o "vlla patriot":

- Megjithate nuk jam dakord me Marathonman...feja nuk duhet ndryshuar me force..jame ne shekullin XXI.

- Jam per kthimin ne fene Pagane,te pakten ajo fe ishte 100% shqiptare me gjith ato zota shqiptare

- Normal qe feja e shqiptarit asht Shqiptaria ,perndryshe do ishim zhduk me kohe!

- Nuk do e mbroja asnjihere pushtimin Italian ngaqe i perkas te njejtes fe!
Nuk do e mbroja pushtimin Serb sepse i perkas te njejtes rryme fetare!
Nuk do i mbroja Greket sepse jane te krishtere--te gjith shkofshin ne rrot te sambes!

- Gjithsesi Skenderbeu nuk hyn ne kategorite fetare,sepse ai as nuk ishte imam dhe as nuk ishte prift!

- Sikur shumica muslimazne shqiptare te mos kishte fene e turqve ...do i kishin sha e katandis si mos me keq!!

- "Jesusi eshte i paster, Muhamedi eshte mekatar "-kto jane fjalet e Haxhi Bektashit..babait te bektashizmit!!

- Pse shqiptart mbajn hala fene e pushtuesit
..kjo asht pyetja ma me spec!

- Kristianet shqiptare jane ajka e kombit shqiptar,sepse prezenca e tyre ne Shqiperi verteton vete racen e paster shqiptare !
Muslimanet shqiptare kane luftu me shume se askush kunder turqve,ndoshta nga ndjenja e fajit(tradhtise)!

Qonju shqiptar prej gjumit qonju,
E te gjith ne katolik kthenju,

Keto jan te shkruara nga ti apo ndoshta je ti nje prej atyre qe njehere e pshtyjne e pastaj kthehen dhe e lepijne.

Dardanus

Primus registratum

Abstrakt

A nuk e kemi te gjith nga pak papjekuri dhe budallallek ne vete?
Po, te gjith kemi te mirat dhe te keqet deri sa te vdesim, perndryshe do te ishim edhe ne profet si Musai (Moisiu), Isai (Jezusi), Muhamedi (Ahmed) etj.

Mendja dhe shpirti i njeriut jan si peshore, te dikush ia merr anen e mira, te dikush ia merr anen e keqja, keshtu qe te gjith njerzit ne jeten e tyre jan te ballafaquar se pari me vetveten e pastaj me te tjeret, per se miri dhe per se keqi, per ta arritur ate baraspeshimin ne mendjen dhe shpirtin e vet, por te gjith vdesin para se t'ia arrijne qellimit, apo jo.
(Disa ngatrresa lindin mu per ate shkak, sepse askush nuk e kemi ate paraspeshimin mendor dhe shpirteror, per te cilin te gjith "luftojme" me vetveten dhe te tjeret).

-------------------------------
Wer die Menschen kennt, ist ein Weiser. Wer sich selbst kennt, ist ein Erleuchteter.

SkenderbegaS

Primus registratum

NJI 2006 T'GZUME ; ABS, ORI ,TUSH,MARATHONMAN,JOE,LEGJIONI,GYS-i ....:rock:

Legjionixx

Forumium maestatis

Kemi tre
Fe.''religjione''
Te tre jane ''religjionet''te TONAT.
i deshtem ,
nuk
i deshtem.
.....???????!!!!!!!!
une kam tre fe ''religjione,
jam ''Musliman, Katolik, Ortodokes

Origjina:
Pellazge
Prejardhja:
Ilire
Identiteti:
Shqipetare
Ghuha:
Shqip
Feja:
ate qe besoj
Lutem per... :
Besoj:
Zotin

Krenohem
Jam Shqipetare. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Urrej:

........???????!!!!!!!

Marathonman

Primus registratum

ore "DARDanus"
Kur ti me quan "shka" ma perkujton te kaluaren ne Kosove si femi kur isha atje dhe i degjoja disa "dardanusa" te cilet benin pyetje ,
" a je shiptar a katolik !???
Vete pyetja te tregon se keta femi te Kosoves te cilet ishin shoke te mi, per fate te keqe ishin (mos)edukuar ne ate menyre se ose je Shqiptare e jo katolik por "MISLImajmun" ose je katolik e jo Shqiptare.
TRAGJEDI kulturore, por keta femi s`kishin faje se prinderit i kishin edukuar ashtu, por TI ore DARDANUS je (me siguri) i rritur dhe keto gjera te cilat jane rrénja e Kombit tone duhet ti kuptosh me mendjen e te rriturrit e jo te femiut.
Ta mbash foton e Gjergj Kastriotit dhe ta quash vehten "mislimun" ti je kunder Gjergjit i cili e luftoi mislimanizmin dhe e mbrojti Krishterizmin dhe trojet e Shqiptareve, ti je kunder kombit tend ore BÉRLLOG i Ataturkut ne Ballkan.
Une nuk e dij se qfare shkolle ke por po dihet qarte se ti nuk e ke mesuar historin e Gjergj Kastriotit, shkurt Gjergji kur erdhi ne Shqiperi sé pari u shpall i KRISHTERE e pastaj Mbret i Shqiptareve.....
Une e mora nje leter nga nje shoqe nga Baselli e cila me tregoi se TI
DARDANUSI, quhesh Haxhipishmon Katravella, prandaj une si Shqiptare-Dardane ish Sylejman Efendia , tani Gjergj Krisht Dardania te propozoi si "véllaut" tim qe te béhesh i Krishter ashtu siq u be edhe vete mbreti i gjithe Shqiptareve Gjergj Kastrioti dhe te pagezohesh me ndojne emer Shqiptare-Krishter-Evropian, propozimi im eshte ta besh emrin
SHTJEFÉN LUMBARDH KRISHT DARDANUSI
Gézuar Shtjefen

Dardanus

Primus registratum

Une te kam thene qe ti ose je Shka, ose je i atyre DISA familieve..... (lexone ma nalt se po m'vjen tmerr me shkru edhe nji here), sepse shkrimet e tua (edhe te disa te tjerve) pro Serbe, pro Greke dhe anti Shqiptare nuk munden te jene te shqiptarve, kjo eshte e pamundur.

Ose ti je i rritur dikund ne bjeshk, neper Kerrshe te Kosoves ku jan ende gjysma analfabet dhe jetojne me civilizimin mesjetar, sikur ata vllezerit e tu shqiptar musliman, qe jan po ashtu si ti analfabet dhe jan ende te verbuar nga propaganda turke e qe bejn aso pyetje "a je shqiptar a katolik", kjo pyetje mund te ishte edhe "a je shqiptar a musliman".

Per te dyten une ty si Marathonman nuk te besoj kurre qe te ka pyetur dikush ashtu diqka (ndoshta i ke pyetur ti ata), sepse edhe ne malet me te larta te Kosoves dhe te Shqiprise nuk ka me analfabet, edhe fëmijet dy vjeq i kan kuptuar propagandat dhe spekulimet e armiqve, tash jemi te gjith psikolog e politikanta more Marathonman a Leshatuk a cili je ti qe po hyni ktu me Nicka te ndryshem (as nuk asht kah m'intereson se cili je ti), keshtuqe me duhet te te them direkt se ti je nje genjeshtar i madh, ti genjen sikur Shka, sikur qe na genjeve kur na the se je djali i Hoxhes dhe qe tash e ke ndrru fénë ne katolik, e tash the qe kur ke qen i vogel te pyesnin fëmijet shqiptar musliman se "a je shqiptar a katolik".

Sa per emrin dhe mbiemrin tim (faleminderit nga Zoti) i kam shqip te dy, emrin ma din e mbiemri nuk te intereson ty bash hiq, vetem muj me t'than qe eshte nje Fis Kosove apo Dardanie, qe nuk ka te bej asgje me popujt tjere vetem me ate Pellazg-Illyr-Shqiptar, fara ime eshte gjak i pastert Illyri. Argumentin e para ardhsve te mi, gati 1000 vjeqar e kam te vjerrun ne mure, ne te cilin argument gati gjysma jan katolik, por ne jami njerez dhe nuk na pengon aspak, sic tregon veprimi jon qe e kemi vjerrur shtat here ne mure dhe e shohin te gjith, edhe Haxhite e Hoxhollaret e shohin kur vin tek ne, dhe nuk ju pengon as atyre aspak.

"Gezuar" edhe ty Haxhi Pishmon Katravella, dhe bofsh ma mire.

Dardanus

Primus registratum

Paska shkruar per Gjergj Kastriotin "Skenderbeun".

Ndoshta eshte e vertet qe e ka ndrruar fénë menjehere kur erdhi ne tokat shqiptare, por kjo nuk do te thot qe ai ishte aq religjioz qe te filloj nje kryqzate te re kunder muslimanizmit. Po te kishte féja aq shume rendesi per Gjon Kastriotin nuk do ta kishte nderruar tre here fénë (ai kishte kalur ne te tre rrymat fétare), dhe po te kishte aq shume rendesi féja per Gjergj Kastriotin "Skenderbeun" nuk do ta kishte ndrruar ai fénë dy here (i cili ishte rritur, shkolluar dhe edukuar ne menyren muslimane PER LUFT, si te gjith shqiptaret e tjere ne perand. Osmane).
Ky ndryshim fétar ishte vetem nje potez politike per te marr ndihma ushtarake nga europa krishtere, per ta mbrojtur POPULLIN SHQIPTAR nga thundra e aziatikve turq (mongolo-arab), i cili veprim politik nuk funksionoj. Keta europianet i lan ne balt para ardhsit e tyre Pellazg, si gjithmone.

Argumenti tjeter eshte:
Po te ishte Gjergj Kastrioti "Skenderbeu" aq fétarë, do ta kishte kryqin ne flamur, e jo shqiponjen dykrenare te Zeusit, koken e Dhisë si perkrenare (edhe ky shenje i Zeusit) dhe nuk do te thoshte qe eshte pasardhes i Epirotve te ciliet kishin fé natyrore dhe besonin ne Diellin (Zeusin) dhe perendi te tjera.

Gjergj Kastrioti "Skenderbeu" ishte ai njeri qe kishte ndikim te madh ne Europe dhe ne Bote, ai ishte njeriu i pare qe filloj ti ndaj njerzit ne gjuhe dhe kombe e jo më ne religjione.
Gjergj Kastrioti "Skenderbeu" ishte ai njeri qe ndali Turqit aziatik per 26 vite me radhe. Ne ate kohe Turqit kishin pergatitjen luftarake me te fort qe kan patur ndonjeher, dhe planet e tyre ishin qe permes shqiprise te kalojne ne Ilali (aty eshte mese afermi) dhe keshtu te vazhdojne pushtimin e Europes, kohe pas kohe.
Kete mbrojtje te civilizimit Europian (me deshire apo pa deshire) qe e beri Gjergj Kastrioti "Skenderbeu" me shqiptaret, nuk e pranojne Europianet (si te gjitha te tjerat qe nuk po i pranojne), por gjithmone e nenvleresojne dhe ne nje far menyre e perbuzin, sepse ai ishte Pellazgo-Illyro-Shqiptar.

(Ato "librat" e tua te "Enver Hoxhonices", "Zhivorad Mutivicit" dhe "Kostas Popisit" thon dicka tjeter, apo jo. Natyrisht, po te mos ishte ashtu nuk do te spekuloje ti ketu palidhje, dhe nuk do te ishe kaq i shkokordhavt kah mendja).

Dani83

Primus registratum

BOLL ME BETE PER TE QESHUR MOR BURRA!!! /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

SHQIPTAR = KRISHTER /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

une jam i Krishtere (Katolik) dhe nuk jam as edhe nje atom me teper shqiptar se te gjithe te tjeret cfardolloj feje qofshin..

QE KUR ZOTI I PASKA VENE KUFIJ FESE NE BAZE KOMBI!!????!!

ps. po me dukeni si serbet qe e justifikojne barbarizmin e tyre me pune fesh

hajt pra burra vriteni njecik mendjen..
se si ka hije shqiptarit me ba ksi punsh.. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

saladin2

Primus registratum

te lumte Dani8el. Te lumte! po ctu besh disave qe nuk e duan vellaun e tyre e quajn turk e marrin per vella edhe nje pushtues?

Marathonman

Primus registratum

ja mé né fund edhe DARDANUSI na u bé i Krishteré , té lumté ore ,
gézuar viti i ri dhe emri i ri
SHTJEFEN LUMBARDH KRISHT DARDANUSI
ti do té jeshé shembull pér shumé Kosovaré té tjeré

ultras

Primus registratum

ej he trima un jom pej Gjakove ejam katolik , epo ju tham se asht e vertet qe vllaznit ton musluman po kujtojshin se krej na t krishtent po ishim vllasen me shkjaun -kjo sasht e mundshme , kto jaN INJORANTA , rroft origjina e hershme e krisher e popullit ton - KREJT me marr shembullin e doktor Rrugoves , hajt tung . /pf/images/graemlins/wave.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

.....rotweiler....
ti msov te shkruash Shqip
e pastaj
na trego
origjinen
/pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/smirk.gif /pf/images/graemlins/smirk.gif

Leshatuku

Primus registratum

po a !???
Dardanusi qenka bere Krishtere dhe ndrue emrin nga Haxhi Pishmon Katravella ne STJEFÉN LUMBARDH KRISHT DARDANUSI...
té lumte ore Shtjefén, na rrofshe sa malet e KARAdakut,
je i mireseardhur ketu tek une ne Wien dhe do ta vizitojme
Museumin Shtetror te Armeve ku edhe gjindet shpata e Gjergj Kastriotit
me nderime nga uné (ish Muhamed Islami) Mark Krisht Flaka

hawk

Primus registratum

Duke par eorigjinat ne jemi pagan e jo mononetiste,rotweiler.
Ne sikur kemi patur mirkuptim dhe harmoni mes besimeve,por duke lexuar ketu,del nje urrejtje e thelle.Turp....
Pa lene menjane "barcaletat" qe tregon Joe Somebody.E si do ecim perpara ne!?!?

Leshatuku

Primus registratum

"hawk" i italis
Uné nuk kam kurfaré urrejtje ndaj askujt por ky éshté forumi ku mundemi ti diskutojmé temat e ndryshme té cilat kan té béjné me ne kudo qé jemi né boté e veté titulli i késaj teme d.m.th. shumé pér jetén e tanishme né Kosové pér ate se para 40-50 vitesh nuk kishim fare shkolla shqipe, e kur u hapén shkollat shqipe nuk kishim mésues e kéta u dérguen nga Shqipéria e atehershme e cila ishte PROGRAMUAR nga veté DREQI
Enver Hoxhenica = prostitutka e Stalinit , i cili as qe kishte qene student ne France por si djalé i pasur vetem vraponte pas lavireve te Parisit dhe e génjeu popullin , keta mésues qé erdhén nga Tirana Ateiste ANTI-KRISHTERE ishin té programuar nga Ministria e Arsimit dhe nuk e thané té vértetén pér historiné e popullit toné .
Tani né 15 vitet e fundit edhe pse shkollat ishin te mbyllura here pas here ne Kosovarét filluam ta njohim me te vertete historine tone dhe te Gjergj Kastriotit e pa dyshim se Ushtria Otomane Turke kishte per qellim "islamizimin" e Krishtereve te Evropes dhe Ballkanit e kété e arriten per fate te keqe tek shumica e Kosovaréve, por disa prej nesh
si p.sh Rugova e té tjeré tani po béjmé ndryshimin e fese e cila ka rendési té madhe jo vetem si individ por edhe identitet Kombetare, ndash beso ndash mos beso por une ME TÉ VÉRTETE kame ndryshuar fene edhe emrin e mbiemrin,
dhe te vértetén duhet ti tregojmé edhe te tjereve se kjo éshté qéshtje kombétare.
me nderime nga Mark Krisht Flaka (ish Muhamed Islami nga Mitrovica)

melodi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nje kushurin tim hallet e detyruan qe te shkoje neser ne kishe per tu pagezuar!
Prej kohesh ka qene i fejuar me nje vajze dhe se shpejti deshiron te martohet,mirpo qe te martohesh ne kishe me pare duhet te jeshe i pagezuar,e qe nga mysliman te pagezohen ne te krishtere duhet mohuar kombesia ndryshuar emri dhe mbiemri (nga Fatjon-Aliu ne Fotaq-Pano).

Ky problem ka vite qe i shqeteson emigranetet ne greqi.Diskriminimi i shqiptareve fillon qe nga.

1.Shteti grek qe ben diferencime me dokumentat.
2.Kisha ortodokse qe eshte teper fanatike.
3.Populli grek qe jane teper injorante per te qene ne europe!

Do tju lutesha qe te argumentoni me fakte dhe te jeni tolerant ne diskutim, keshtu ndoshta do mund te bejme pak drite rreth kesaj fatkeqesie mbare shqiptare!
Qe shteti yne nuk e ka ngritur kurre zerin por perkundrazi e ka perkrahur,me leshimin e dokumentave dhe pashaportave fallco!

[/ QUOTE ]

citova postimin e pare me qellim ta shihni se pse eshte hapur tema dhe cka kerkon hapesi temes te diskutohet!
behet fjale per shqiptaret ne greqi dhe problemet qe hasin ata me greket!!! /pf/images/graemlins/smash.gif

mire more BURRA gjith keta akuzime ndaj njeri tjetrit qe i keni bere, gjith keta ofendime dhe sharje...
cdokush me kokfortesi mbron te vehten duke harruar se cdo fee predikon dashuri tolerance dhe mirkuptim ndaj tjereve!

URIME!
Ju uroj grindje te mbare dhe vazhdoni se jeni ne rruge te mire!
Lum na ku kemi arritur dhe lum femijet tane ne mesin e cfar mendimeve te semura jane duke u ritur!

saladin2

Primus registratum

epo le te pagezojhet more kushdo por kur vjen puna njerezit zgjedhin gjithmone besimin qe u pershtatet me teper vetes se tyre dhe qe nuk shuan veet por vec i rrit ato. Se si i beson nje libri me fjaklet e te cilit eshte pagezuar ky Dardanus, liber i cili nxjerr njerez te Zotit pedofila apo qe bejne incest, apo qe tradhetojne grate. Apo qe mundin Zotin apo qe sa e sa.....
keto e dine. Po meqe jan kaq inteligjent le te pagezohen.

Dardanus

Primus registratum

Saladin2 mos u bon i mitur.

Pse po mirresh me thashetheme te Marathon koqes e Leshaturk gllupit, apo ndoshta je edhe ti si ata e po provokon ketu palidhje e po behesh edhe ti si ata, si fëmija.

Leje pash Zotin se ata jan Psikopata, ma mire me thane ai eshte Skizofren, njeri me shume personalitete.

A e keni pa se si i ndrreon personalitet e veta ketu ne AF. Here behet Marathonman here Leshatuk here ... here ..., pastaj na behet njehere musliman i fort, pastaj krishter i fort, ateist, patriot, shka, grek, etj. etj.

Ky eshte padyshim Skizofren, dhe ne duhet ti ndihmojm, sa me vjen gjynah per atë

aida85

Primus registratum

Edhe kjo na doli tesh????
Ca don me thane kur nuk shef punen tande dhe merresh me thashetheme,duhet edhe me shpik.....sa pune lodhshme do te jete!!!!!!!!!!