Shqiptaret e Canadase

Sulo_Kapedani

Primus registratum
Re: Shqiptaret e Canadase

Reqele per fat te keq nje miku im beri ate qe ti se ben dot tani dmth shkoi vet ne Otave dhe kontaktoi ambasaden shqiptare per prokuren.

Sa per intervistat them qe ka ca HR qe kur i shef te vjen me vjelle nga menyra se si i parashtrojne pyetjet.
Shpresoj qe te gjithe te keni fat e mos u dekurajoni por vazhdoni me kembengulje te kerkoni pozicionin qe mendoni se ju takon.

Lenez

Primus registratum

Fillimisht postuar nga regele:
[qb] Kam nej problem, qe per te cilin besoj keta shqiptaret me vjeter te Kanadase kane eksperience! Me skadon pashaporta shqiptare dhe dua te bej nje te re! Ne ambasaden tone ne Ottawa me thane se duhet te vete patjeter personalisht atje per te bere nje prokure te posacme me te cilen te autorizoj dike ne Shqiperi qe te merret me procedurat e nxjerrjes se nje pashaporte te re.
Problemi eshte se ata te ambasades nuk me lane zgjidhje tjeter vecse te vete personalisht atje, gje te cilen une e kam pothuajse te pamundur per disa muaj! Dini gje, nese bej nje prokure te posacme te noterizuar tek nje noter ne Montreal, a eshte e vlefshme per personin qe une do te autorizoj ne Shqiperi! Perse duhet te bej kete prokure patjeter ne Ottawa? A ka ndonje zgjidhje tjeter? [/qb]
Po te shkruaj dhe une dy fjale mbase te ndihmoj.
1-Shko tek avokati yt me pashaporten dhe dy foto.
Avokati do te japi (AFFIDAVIT)ne anglishte,te fimosur.
2-Pastaj ne Shqiperi ti dergojne perseri tek Avokati ku ai do ti perktheje ne gjuhen Shqipe.
3-Pasi i ke plotesuar te gjitha dekumentat(me personin e authorizuar)puna ngelet tek zyra e pashaportave.
Por me e mira eshte qe Avokati qe ke ne Shqiperi te shkoje personalisht(kjo do te jete pune e bukur)e cila do te ndihomoje shume.
Megjithat une te uroj gjithe te mirat dhe me nje rrugezgjidhje.
GOOD LUCK

Me respekt WhiteHorse

regele

Forumium maestatis

Falemnderit per pergjigjet cuna! Do te zgjedh se shpejti qe nga keto variantet qe thoni ju dhe me siguri qe do ta zgjidh kete problem!
Thanks!

Princesha

Primus registratum

Pse nuk e shtyn pasaporten per nji vit tek ambasada perkatese qe ke aty dhe manej mund te shkosh n'shqipni per ta bere te re.

109UV

Primus registratum

pyetje per juve qe jetoni ne toronto dhe rreth e rrotull si ne missisauga etj.

doja me pyt per koston e jetes si dhe cfare quhet nje rroge normale, nje rroge e mire, dhe nje rroge fantastike ...

thjesht dua te krijoj nje ide se sa mund te jene shpenzimet dhe fitimet e nje muaji per nje person..psh. qiraja, makina+siguracioni apo transporti publik (nqs ekziston), ushqimi.. kshu gjonash mo..

Klement

Primus registratum

Rroga normale 2500-3000 ne muaj. Qeraja 800-900 1 bed. Subway/bus 100 ne muaj. Inshuranca shum e shtrenjt etj

Kondrapedali

Kondrapedali

Rroga mesatare në Toronto është rreth 40 000 $/vit. Sigurisht pas taksave arrin diku tek 28 000 $/vit.

28 000 (rroga) - 900 * 12 (apart) - 450 * 12 (Asikuracioni makinës) = 12 000$ që mbeten për t'u ushqyer, veshur e mbathur, për të lëvizur, për t'u kënaqur etj. Nuk janë shumë. Por ti varet se ç'din të bësh pasi rroga max me sa di unë është disa miliona $ dhe i marrin sportistët, si ata të Raptors ashtu edhe ata të Bluejays apo ata të Maple Leafs.
Rroga minimale është 7,85$/orë mos gabohem.

Ti kujt i bën më shumë yzmet?

Na jep ca info më shumë që të jemi më preçizë (megjithse un s'jam nga Toronto por mundohem të help).

true confidental

Forumium maestatis

Pak a shume cfare ka llogaritur Kondrapedali me siper eshte e vertete, mesatarja e pages 40-45.000 , mgjth cdo vleresim shpenzimesh mbetet subjektiv..Insurance per mak mund ta kesh edhe one way p.sh /pf/images/graemlins/laugh.gif , 200-250/month
By the way ka ndoi qe punon ktej nga lagja ime /pf/images/graemlins/laugh.gif

109UV

Primus registratum

Ne IT them une. Une kam marre "oferta" - ne kuptimin qe me kane kontaktuar per pune qe ofrojne - nga 50K deri ne 80K.. luhatja paksa e madhe

po cmimet qenkan te shtrenjta .. ne krahasim me ate rrogen mesatare qe permendet.

Kondrapedali

Kondrapedali

Po e pate rrogën 80K nuk je keq. Mendo që të mbeten pas gjithë taksave e ashurancave rreth 50K që do të thotë 4200 $/muaj për qera, e shpenzime të tjera. Me këtë rrogë ose edhe pak më poshtë nuk je keq, përkundrazi. Ndërsa po deshe edhe më shumë pallë se kaq syno Montrealin sepse ka të njëjta t rroga por është shumë më i lirë e më i lezetshëm për të jetuar. Mos ju tremb frengjishtes sepse në fakt është qytet anglofon!

papucja

Primus registratum

Hi,
Ka njeri te na e shpjegoje pak kete insurance one-way 200$ se na çuditet!

A@A :wave: çar lagjie je tina?

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Po e pate rrogën 80K nuk je keq. Mendo që të mbeten pas gjithë taksave e ashurancave rreth 50K që do të thotë 4200 $/muaj për qera, e shpenzime të tjera. Me këtë rrogë ose edhe pak më poshtë nuk je keq, përkundrazi. Ndërsa po deshe edhe më shumë pallë se kaq syno Montrealin sepse ka të njëjta t rroga por është shumë më i lirë e më i lezetshëm për të jetuar. Mos ju tremb frengjishtes sepse në fakt është qytet anglofon! [/qb]
Me ate rroge merrka hipoteke ai, s'ka nevoje te humbasi lek me qera.

Kondrapedali

Kondrapedali

Varet se si i ka planet e jetës tjetri moj. Po sikur të mos dëshirojë të jetojë në TO ai? Ta mbajë shtëpinë për pojë pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

109UV

Primus registratum

eshte proces explorimi.. une as nuk njoh njeri ne kanada, as nuk kam ndonje preference.. pervecse te jem ne nje zone metropolitane dhe me perqendrim kompanish financiare etj qe dhe nxisin kerkesen per IT..

sigurisht toronto eshte ne krye te listes per faktin qe eshte afer NorthEast USA ku dhe jetoj tashti dhe kam shoqerine e njohjet..

true confidental

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Sagllom që ka. Ça lagje je ti? /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Ata qe e njofin Toronton e kapin me intuite, no need to ask /pf/images/graemlins/laugh.gif
Andej nga muve femijet pelqejne vetem classic music /pf/images/graemlins/tongue.gif hip hop desha me thon :lol:
Pyeta per ndonji qe perdor Union subway station, BCE Place, TDC, RBC etc etc

Indulgence

Primus registratum

Rri aty ku je NetX-o, m'nigjo mu...

my-desired-salary-level.gif