Shqiptaret e Canadase

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Shqiptaret e Canadase

Si të duket Toronto Rrebel? A je zhgënjy ndopak? Fillimi është gjithmonë i vështirë por duhet ti japësh kurajo vetes. Fillimisht mbahu tek nënshtetësia. Pak nga pak do ambjentohesh dhe do kesh edhe kërkesa të tjera nga vetja e nga Kanadaja!

Gjithë të mirat!

Sulo_Kapedani

Primus registratum

Kontrapedal, Torontoja eshte metropol si gjithe te tjeret.Ke shume te drejte se ajo nenshtetsia na mban fort por fillimi eshte i veshtire si kudo por ketu me duket pak e tepruar kerkesa per eksperience kanadeze. Ne profesionin tim psh : It ose Network Administrator ska shume dallim puna por mketa e duan ose te pakten e thone qe duhet te kesh eksperience kanadeze. Sa kam aritur te kuptoj keto se kane shume problem aftesite tuaja ne "zanat" por duan te kesh eksperience ne lidhje me mardhaniet mbrenda institucionit ku do punosh edhe prandaj kerkojne eksperience kanadeze. Te pakten une keshtu mendoj.

Shendet,
RReBeLii

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga RReBeLii:
[qb] Sa kam aritur te kuptoj keto se kane shume problem aftesite tuaja ne "zanat" por duan te kesh eksperience ne lidhje me mardhaniet mbrenda institucionit ku do punosh edhe prandaj kerkojne eksperience kanadeze.[/qb]
Edhe une kam pasur disa intervista ne Kanada dhe jam cuditur kur intervista e pare eshte gjithmone me HR, edhe kur pozicioni eshte per te qene konsultant..
nuk duam te gjithe te punojme ne te njejten kompani derisa te dalim ne pension..

OROSHI

Primus registratum

E ka pare kush Antaresin andej?
Thone qe del e shetit gjith naten neper parqe /pf/images/graemlins/laugh.gif ,i ka ik truri te shkretit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Javën tjetër Orosh do e kem mik në shtëpi dhe do diskutojm për personat problematikë të forumit /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Rrebel, eksperienca kanadeze nuk është tjetër përveçse një pengesë që i nxirret emigrantëve. Mundohu të njihesh me dikë që punon në një kompani që të mund të të referojë. Është më e thjeshtë në këtë mënyrë. Eksperienccën kanadeze këta ta kërkojnë edhe për të pastruar halet :shrug: .
Nga një anë edhe nuk kanë faj pasi nuk duan të bëjnë eksperimente me të panjohur prandaj edhe kërkojnë më shumë referenca! Mundohu të gjesh sa më shumë kontakte dhe mundësisht jo kanadezë por të tjerë (grekë, italianë, amerikë latine) që kanë biznese të tyret ose që punojnë në degën tënde!

Të priftë e mara :wave:

antares

Primus registratum

Po! Dhe problemin "Orosh" do ta diskutojme me prioritet!
Une bile dal naten neper parqe e uleri si ujk po meqe nje hre me kapi policia per "grumbullim kafshesh te egra pa leje" hoqa dore nga kjo praktike!
I uroj te sapoardhurit ne Kanada fat (do kete vertet nevoje)! :wave:

MLK

Primus registratum

Mos me harroni ne Bulliss-in se se paskan pranu ne pune ne ka fillu me e mor shume inot Kanadane ne ka lidh mardhenie dipllomatike me komshit ma ne jug /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Ne Kanada duan te nxjerrin ligje qe te ndalojne t'u bertasesh qenve per shkak te traumave qe mund tu shkaktohen te shkreteve, e jo me nje tip si ky qe edhe emrin e ka "Bully"!
Ai shume shume mund te punoje si torturator ne Guantanamo apo Abu-Graib!
Sigurisht qe s'e merr njeri ne pune se ne 4 intervistat e para i trembi e i terrorizoi aq shume ato bibat e "HR" sa ato te katerta kerkuan "sick leave" per nje jave dhe perfunduan ne trajtim psikanalitik per Post-Traumatic Strees Sindrome!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Sigurisht qe s'e merr njeri ne pune se ne 4 intervistat e para i trembi e i terrorizoi aq shume ato bibat e "HR" [/qb]
hmm, eshte shume e lehte te flasesh mbi ate cfare bejne te tjeret. Une vertete qe pata disa intervista, po une nuk pranoj te punoj per askend pa nje plan te qarte rritjeje profesionale, plan te qarte promovimi, dhe me e rendesishmja mungesa e winner take all attitude /pf/images/graemlins/wink.gif Pse, trap jam une te futem ne union? ahahaha...Kanadaja ka union edhe ne IT lolololol u kidding me u fok

nderkohe, pa me thuaj nje cike cfare pune ben ti..ne newfoundland ahahaha.. sa eshte dendesia atje? 3 veta/km katror? do kesh vajt me ate programin e agrikultures ti.. zetorist i dalluar nga shqiperia lol, rrochke.

u74

Primus registratum

Fillimisht postuar nga audio bullys:
[qb]
Pse, trap jam une te futem ne union? ahahaha...Kanadaja ka union edhe ne IT lolololol u kidding me u fok

[/qb]
Ju keni shume te drejte . Ketu gjithcka eshte union dhe crown coorporation , socializem i vertete... keto ia brejne mirqenien ketij vendi dhe i robtojne njerezit , centralizimi i tepruar ka sjelle pasivitet dhe apati . Me logjiken e unioneve dhe korporatave edhe njerezve iu ka rene deshira te shohin "endrra" pa le me te lindin ide .
Sidoqofte te uroj fat dhe sukse , mos u diskurajo prej intervistave te para qe ben me burokratet qe iu eshte fshire logjika dhe eshte zevendesuar me program , shihi me teper si "machin" dhe kur te jepet momenti press "the right button" . Fillimi eshte i veshtire , keshtu ka qene per te gjithe ne.

true confidental

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Sigurisht qe s'e merr njeri ne pune se ne 4 intervistat e para i trembi e i terrorizoi aq shume ato bibat e "HR" [/qb]
:lol: E vertete sa shume biba qe ka, po male recruiter ku kane perfundu /pf/images/graemlins/laugh.gif
The complete truth was that he wasnt interested for the position, but just a proof for employment office that he was looking for one /pf/images/graemlins/laugh.gif

albanian_girl

Primus registratum

un po pres per shqiptaret e pape-it ku jan????
tju takoj

nje lajm kisha un per shqiptaret ne toronto.

qe nje shqiptar po punon qe se shpejti do na sjelli 5 kanalet telezive me te mira qe ndodhen ne shqipri, si psh. top channel,tv klan, tvsh edhe 2 tjera qe si mbaj mend.

pastaj per ato qe jan jasht torontos nukedi a do bohet andej edi vetem per ne toronto.,

duhet te keni sac dhe duhet ta keni ballkonin ne *south qe te bej
hajt shnet kalofshit mir

ndonje qe jeton ne pape me dergoni nje pm te lutem/

MLK

Primus registratum

Po nese duhet saç do te thote qe transmetohen me satelit e ne kete rast nuk duhet te jete vetem per Toronton po per gjithe zonen e amerikes veriore pasi te njetet satelite perdoren per te gjithe!
Vini adresat ketu qe tja transmetojme atyre nga Michigan se me vdiqen sa here qe ka ndeshje duhet me ja çu me internet me streaming /pf/images/graemlins/laugh.gif
E shof une e paskan nda menien shqiptaret e Canadase o e bojne ne canadane si Shqipnia o plasin /pf/images/graemlins/laugh.gif

regele

Forumium maestatis

Kam nej problem, qe per te cilin besoj keta shqiptaret me vjeter te Kanadase kane eksperience! Me skadon pashaporta shqiptare dhe dua te bej nje te re! Ne ambasaden tone ne Ottawa me thane se duhet te vete patjeter personalisht atje per te bere nje prokure te posacme me te cilen te autorizoj dike ne Shqiperi qe te merret me procedurat e nxjerrjes se nje pashaporte te re.
Problemi eshte se ata te ambasades nuk me lane zgjidhje tjeter vecse te vete personalisht atje, gje te cilen une e kam pothuajse te pamundur per disa muaj! Dini gje, nese bej nje prokure te posacme te noterizuar tek nje noter ne Montreal, a eshte e vlefshme per personin qe une do te autorizoj ne Shqiperi! Perse duhet te bej kete prokure patjeter ne Ottawa? A ka ndonje zgjidhje tjeter?

109UV

Primus registratum

neve kendej nga amerika na lejojne ta bejme nje prokure jashte ambasades nqs merret nje "apostille" i cili eshte si vertetim i autoriteteve amerikane qe noteri eshte i njohur/approvuar nga shteti.

kerko per "apostille" ne www.google.ca dhe ndoshta te del dicka.