SHQIPTARET E AMERIKES

hot

Hotgirl
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] 109

C'rendesi ka specifike jo specifike.

esthe e shkruar e bardha ne te zeze ne libra, gazeta e kudo.
si ne shqiperi si ne usa

elita mban eliten nuk te fut ty kurre ne circle jo te mbarosh harvard po cfare te duash.

ja nje specifike per ty: merr institucione , banka , kompani cfare te duash dhe me gjej nje shqiptar ( s'po flas per ato misteriozet qe i dine vetem ca)qe e drejton.

une nuk po flas nje individ ose dy qe ka bo namin se paska gjet i pune .

une thjesth po them sa ka ece vete shqiperia ne bote aq do ecin dhe shqiptaret ne usa.

ne top te ketij vendi ( psh kete info e gjen ne barnes and noble : socilogy section: class , status and power) jane
WHITE ANGLO SAXON PROTESTANT.

DHE persa i perket emigrantet kur behet clasifikimi per arritjet e tyre , ne jemi bishti i kavallit:

je me mire se greku e serbi, lene se nuk po vazhdoj me italianin, e irlandezin, dhe nuk jam retard ta krahasoj veten me anglezin apo francezin, apo germanin .

une mund te rrej ty per arritjet tona por nuk rrej dot veten.

nuk po them shqiptaret nuk jane te zotit por vjen pastaj nje "ceiling" qe ne nuk e kalojme dot.

te ecesh ne jete nuk eshte cfare di por ke njef
( kete nuk e shpifa une) .

njesoj si ne shqiperi , njesoj ne usa.

shko ti tek banca e lagjes, apo te law firm e lagjes, apo accountant firm, apo medical center e me thuaj se mos ka naj shqiptar qe i ka celsat ne dore ,

Ah do ti me te thene pallavra per ju shqiptaret e americes:

ja ca pallavra: me honger ka sa te duash ne americe, me pas i makine s'ka problem, ta japin pa as i pare down me 300 dollare ne muaj tojota camry 2004 fringo te re per te shit men dite e nate, e ne i shpi e ble me pare borxh se te japin sa te duash, per rroba s'ka problem ketu.

mund ta krahasosh vetem me shumicen e shqiptareve dhe ndjehesh mire POR
kur e krahason veten me kombet e tjera.
ndryshon muhabeti.

LEXOVA ME VONESE
PSE NUK BEHEM UNE AVOCATE E DOC,

une po them qe dhe kur behesh nuk ke power ne dore

HELLO POWER, ME DREJTU [/qb]
oj gru! po s'tpelqeu pse rri n'ameri"c"e?!
hik ere ene boll bone derr derr, po t'njojtat gjojna shkrun ka mjesi m'darke, na i le ihere syte t'na shplodhen se na osht kput mesi gjith diten :mad:

Dolores

Primus registratum

Vallaj oj Hotgirly me ate te dredhme qe ben ti bretku te bie /pf/images/graemlins/laugh.gif

Vals

Primus registratum

Hotteeee! Si s'e maj men bahcen, humshe ne te. Eshte bere me e mire tani se ka me shume fruta dhe rrush. Te keqen e diellit shqiptar qe i pjek i ben te embla mjalte :thumbsup:
P edjhe rrushi i CA nuk ishte i keq. Ka dale vera ngjyre rubini, ke qejf ti marresh ere. Sikur te kisha dhe kazan rakie atehere beheshim tamam /pf/images/graemlins/wink.gif

Nelkeeee, nuk te vrane terroristat moooj?? :goofy:

bona

Primus registratum

DreaDoba

yes ashtu esthe barazi per tiu dhene mundesia secilit
POR

NJE EXPERIENCE E IMJA
thashe une e po ja nje pune on the side ( pervec ate qe kam) real estate. endrra ime ishte ne manhatten per ato me emer qe shesin shqpi me 2mil and up.

ju futa punes kur c'te shof : beshe nje kurs , te gjithe e merrshin provimin dhe kur lexova dhe most sucessful realestae broker ishin cifute dhe oops the clientat cifut, apo ajo qe ishte french oops klientat french, of course une realizova jam bishti i kavallit. do vije ai pronari i pent house ne park ave dhe do me thote mua na ti shqiptare merre kete dhe ma shit.

ato of course qe mbanin njeri tjetrin. dhe s'te qasnin ne pune, puna isthe me recomandim. dy shqiptare qe e kishin hit ne real estate Shpresa e gjen dhe ne internet me tha:

ca flet o goce une kam ca apartamente koti qe i rent, ato ne Park ave, s'jane per mu e per ty.

Prodigy me thote mua une bej rroge me shume se pedagogu.

qe pedagogu mund ti kete lene gjyshja tre big houses dhe esthe atje te marre te gjitha benefits per te gjithe jeten.

AMERICANET PO ZAPTOJNE GJITHE BOTEN PO LEKAN BYCEN E SHQIPTARIT ME I SHKEL ME KEMBE.

BYE MJAFT PER TANI.

NYC_GUY

Primus registratum

O Bona a ka mundesi ta ma shpjegosh shkurt , se cfare po perpiqesh te thuash te kjo tema e forumit , me thuaj shkurt ama idene tende kryesore.

bona

Primus registratum

hotgirl

yes ate po them " na esthe keput mesi gjithe diten"

109UV

Primus registratum

po kur ja mbyllen deren Bones qe mbaroi me sukses kursin 100 dollar, si te mos ja mbyllin shqiptareve qe mbarojne harvard /pf/images/graemlins/tongue.gif

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] UNE MUND TI RREJ TE GJITHE DITE E NATE POR NUK RREJ DOT VETEN. [/qb]
bona
po nuk ishe ti pak faqe me pare qe harxhoje me qindra dollare per person kur beje qef me familjen tende?
Sa vjet ke ne USA?
Sa ke arritur deri tani?
Mendo se nuk eshte e lehte ta nisesh nga e para dhe te arrish dicka.
Sa per shqiptaret qe nuk i ke ne vende top ne USA, mjafto te rregjistrohesh te Alb Shkenca dhe do shikosh se sa shqiptare botojne ne USA, edhe ne journals apo shtepi botuese prestigjoze.
Lobi shqiptar ne Amerike eshte i vetmi qe ka pushtet ne bote dhe ketu flasim si per njerez qe kane nje shekull qe kane levizur, si per ata qe kane disa vjet.

Sa per tavanin e xhamte,
asht shume ma lart ne USA se kudo tjeter e perderisa disa njerez nuk deshen te ishin te paret e fshatit, do ca kohe sa te ngjitesh shkalleve te metropoleve amerikane.

Shoqeria amerikane eshte individualiste dhe ofron mundesi te barabarta, jo rezultate te njejta, keshtu qe behu dhe ti nje cik individualiste dhe leri shqiptaret e tjere te ecin me kembet e veta rrugeve te USAs!
:rockband:

pippo

Primus registratum

YYYYY sa ironi qe ka ketu me te vertet nje nga temat ku kam pare kaq shume injorime e ofendime ndaj njeri tjetrit
ps. nje gje nuk morra vesh une une USA vs ??????????

bona

Primus registratum

NYC

shkurt po them qe
cfare esthe shqiperia ne bote jemi dhe ne shqiptaret ne usa.

shof rob tu shit men per arritjet misterioze tona shqiptareve dhe sidomos per party tona dhe me vjen per te vjelle.

shof njerez qe vejne fasada fallco per jeten e lumtur ne americe .....

thjesht dua te jap pak reality.......per shumicen e njerzve tone.

une nuk i perkas atyre njerzve qe rrehen me pak, me arritje personale, une dua arritje si komb.

again si komb, dua ku jane shumica e shqiptareve, jo nje.

bona.

PS: fasada americane: makine akkull te re me 300 dollare lease ne vit, shtepi persembari krejt borxh me 30 vjete per ta pagu, puno shtate pune per ti perballu te gjitha e lene pastaj per vacation ne evrope,

ME THUAJ TI MU PER CFARE PO RREJ.

bona

Primus registratum

109
UV

i/e dashur dhe ato americanet qe punojne ne real estate me 100 kursin e moren licence por kishin dhe gjyshin qe kishte prone 40 central park south ne manhatten dhe gjyshi ia dha asaj pallatin ta komandonte jo mua me 100 dollare kurs dhe ty me Harvard

bona

Primus registratum

Linos

NUK PO VE NE DYSHIM ARRITJET PROFESIONALLE TE SHQIPTAREVE, PO THEM QE VJEN NJE MOMENT QE NDALU BEK SE KA HENDEK.

PUNE E MADHE QE BOTON DIKUSH NE REVISTE PRESIGIOZE.

KA NAJ NJE QE TE KETE POWER NE DREJTIMIN E ASAJ PRESIGIOZES.

UNE NUK PO THEM QE SHQIPTARET NUK JANE TE ZOTE POR VJEN NJE MOMENT QE I HAHET HAKU.

EDHE PO TA PYESESH ATE PROFESORESHEN SHQIPTARE NE YALE E DI QE I KANE DHENE TITUJT SHKENCORE PO SE KA ZGJEDHE NJERI PRESIDENTE TE YALE UNIVERSITY.

UNE NUK PO VE NE DYSHIM ARRITJET E SHQIPTAREVE PO VE NE DYSHIM SA JU JEPET E DREJTA TE JENE NE KRYE.

PASTAJ LUMSI JU QE E KENI KAP QIELLINE ME DORE.

U LODHA TANI.

KUR TE SHIFNI NE FORBES NAJ SHQIPTAR ME DERGONI NE E-MAIL

109UV

Primus registratum

ik kape gjyshin tat per fyti (ose nqs nuk eshte me mes nesh, ik shkundja kockat) meqe nuk te la 40 milione dollare apo nje pallat ne manhattan.

alinos

Forumium maestatis

bona
me kembenguljen qe ke ti do arrish ne politike dhe aty pastaj rri e vras mendjen
unsure.gif

bona

Primus registratum

uv 109

ta permenda ate si rast qe te them ja licenca ju dha te gjitheve por si u perdor.

dhe une besova qe ishte barazi por nuk e gjeta, ti po e gjete si bashkatdhetar qe jemi ma trego. une du facte jo mistere.

LINOs

une po them facte nga jeta ne americe qe shumica ne forum duan ta lyejne tumin me sheqer.

sic thashe qe ka buke me honger sa te duash etj etj.

kaq.

bona

Primus registratum

UV 109

skam pune me gjyshin dua me ju thy turickat atyne qe e lyjne tumin me sheqer per jeten e shkelqyer ne americe.
kur po vujne e kane probleme americont vete, po flas shumica e americonve, jo me shqiptaret.

CoolAngel

Primus registratum

O Bona,

Pse nuk kthehesh ne Shqiperi ose diku tjeter ti meqe Amerika qenka kaq keq? Mbete duke thene qe shqipetaret ketu jane si mos me keq. Ta garantoj qe po te ishin kaq keq do ishin kthyer. Sigurisht qe do te kete veshtiresi ne fillim, dhe sakrifica patjeter, por shume nga shqipetaret qe kam takuar une qe kane vetem disa vite ketu jane rregulluar per bukuri. Sa per arritje, shqipetaret kane arritur shume me teper nga sa te lejon te pranosh metri jot materialist. Ti per mendimin tim nuk ke per t'u ngopur kurre edhe sikur nje dite t'i arrish ato qe te mungojne kaq deshperimisht sot. Mbi te gjitha me vjen keq per ty se nga sa kam kuptuar nuk ke per t'i shijuar shume kesaj jete. Nderkohe qe krenohem me ata qe jane bere nderi i kombit ne Amerike, gezohem edhe per ata qe punojne bejne nje jete te thjeshte dhe jane te lumtur. Ta ka thene edhe dikush para ca faqesh me duket, jeta shkon shpejt, parate me vete s'ke per t'i marre. Mos u bej skllave e tyre.

109UV

Primus registratum

Bona,

relaksohu! Shqiptaret sapo kane filluar te emigrojne ne amerike. Nqs ti shikon komunitete emigrantesh me te integruara, ato kane emigruar me perpara. Progresi ne kete shoqeri eshte evolucion, jo revolucion.

Por, do te shikosh, se kur komuniteti shqiptar ne amerike do krijoje nje kapital ekonomik me ane te punes dhe kursimeve te veta, do shikosh dhe biznese nga shqiptaret qe u sherbejne shqiptareve ne fillim dhe me vone, kur te jene me te sukseshme do u sherbejne dhe te tjereve.

Ideja eshte, ketu nuk ka tavan te dukshem, apo te padukshem pervecse limiteve organike/natyrale te nje shoqerie. Ti nxehesh pse nuk rritet lisi (ahaha - simboli i evolucionit shqiptar) me shpejtesine e bambuse.

drea

Primus registratum

O Valsi,
A kam 'ftesh' una, te vij te kthejme ca gota, e ta dredhim nga nje cinare dahon. PO me englendiset ajo era e veres tende neper hunde... Hallall Valsi, boll te numerosh gjithe ato shishe vere eshte 'out of the ordinary', pale gjithe procesi, besoj je kenaqur. T'u befte gjak e humor motra, e pifsh per gezime.
E, te thashe qe me frymezove ti mua, do bej ca recel une tani.
:wave: :kiss: