SHQIPTARET E AMERIKES

bona

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

per te tjeret

gjithmone shqiptaret e shqiperise dhe ato qe jetojne ne evrope e shajne americen. s'ka life s'ka kete e s'ka ate.

ah dhelpra.

korcari12

Primus registratum

C'far behet kete, mendova te jepja dhe une ndo nje mendim, po me mire po degjoj te tjeret :idea:

abs

nuk e di...

Hehe, amerika dhe dimensionet e saja... /pf/images/graemlins/wink.gif
paska lezet me ju lexu ktu, tak e tak e tak, qetsisht, amelsisht, kjart, shkurt e servirura ktu :thumbsup:

PS: bona sa shume `yndyre` te nxjerrin fjalet moj vajze :eek:

-----------------------

nje zgjidhje modeste ne kohen e duhur, vlen me shume se nje zgjidhje geniale ne koh te vonuar...

sweeet

Primus registratum

per te tjeret

gjithmone shqiptaret e shqiperise dhe ato qe jetojne ne evrope e shajne americen. s'ka life s'ka kete e s'ka ate.

ah dhelpra

te pakten nje te mire ta ka bo amerika ty. t'ka bo te afte me shkru gjysem shqip e gjysem anglisht bashke.
shenje qyteterimi kjo. :rolleyes:

ladouce2005

Primus registratum

prit pak se tani e lexova Prodigy* une :smash:
ca do me thene ti me qerate e Manhattanit? :smash: pune fati eshte edhe kjo, sic thashe me pare. Duhet fat, aftesi, shkolle, miqesi qe te ecesh para kudo qofsh ne bote,
(jo vetem ne Amerike) /pf/images/graemlins/tongue.gif

susana

Primus registratum

CA BEHET KETU MORE??????? NA VAJTEN 6 FAQE VETEM DUKE U ZENE. SECILI KA MENDIMIN E TIJ. DIKUJT I DUKET ME MIRE USA,E DIKUJT TJETER EUROPA. DISA JANE SISTEMUAR ME PUNE NE EUROPE DHE JU KA NGJITUR ATJE, TE TJEREVE JU NGJIT ME SHUME USA.C'TE KEQE KA? NUK E KUPTOJ C'KA PER TU ZENE KETU :wave:

ladouce2005

Primus registratum

nuk po zihen moj Fiona, thjesht po diskutojne me zjarr dhe pasion, si gjithe shqipetaret (ballkanasit ) ne pergjithesi /pf/images/graemlins/laugh.gif

susana

Primus registratum

PO CIKE ME EMBEL ATO DISKUTIMET /pf/images/graemlins/smile.gif
LD PUTHE CIKE BEBIN TE FAKQAT PER MUA! :wave:

ladouce2005

Primus registratum

falminderit Fiona, e puth une me shume deshire :wub:
meqe ra llafi bebit, te presim cfare mendimi do kete ai per ameriken, se eshte dhe amerikan /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

PO PO PO PO PO ........
S'KA ME MIRE SE ALB-FORUMI... KENAQESH TOTALISHT :lol:

...NJEREZIT DUHET TE KENE LIRINE E FJALES :devil: ... NEJSE...

TANI UNE PRAPE ME MENDIMIN E PARTY :rockband: :rockband: PARTY
SE ESHTE VERE DHE RRIME DERI NATEN VONE E KERNAQEMI /pf/images/graemlins/laugh.gif

MBREME ISHA TEK BRYANT PARK, (38TH & 5TH AVE. MANHATTAN)(PICNIC & A MOVIE) DHE U SHFAQ NJE FILM CLASSIC "THE THIN MAN" ... ME THENE TE DREJTEN NUK NDENJEM SE NA U MERZITEN CUNAT PO AMA FILMI VIZATIMOR ME KENAQI SO CUTE /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wave:

Vals

Primus registratum

Pardje u ktheva pas nje dy javesh ne Tirane dhe Sarande. U kenaqa, u mallengjeva, u irritova, te gjitha bashke. Pashe shume ndryshime pozitive ne kulturen e te sjellurit te shqiptareve dhe ne etiken e tyre te punes. Me erdhi shume mire. Megjithe pluhurin, mundegesn e dritave, dhe te ujit, prape shpirti ne Shqiperi me rri. Lexoj lajmet pothuaj perdite ne internet. Une kam bere undergrad dhe masterin ketu, kam nje pune ne profesionin tim qe dhe shoke amerikane ma kane zili, nga ana ekonomike s’e kam problem. Por.....(gjithmone eshte nje por) te djelen kur u ktheva u ndjeva vetem. Dy minuta te dalesh ne Tirane dhe takon nje njeri qe te kap ne qafe e te pyet si je, por duke e ndjere, jo thjesht me stilin amerikan qe eshte per forme jo prej verteti. Kam akome shoke ne Tirane me te cilet s’jam pare ka vite po prape rrine ne kontakt dhe behen cope kur shkoj per pushime, si e si te me kenaqin.

Ne USA njerezit jane friendly por nuk jane friends. Nuk kane kohe per ty, e kane shoqerine me rracion. Dhe nuk flas per kohen dhe shoket e shkolles se ndryshojne marredheniet. Flas per lidhjet qe krijon ne pune. Cdo gje eshte e matur, me jep te te jap.
DO ishte mrekulli sikur te kishim punet dhe pagen e Amerikes, por ngrohtesine dhe jeten sociale te Shqiperise. Nuk na gjehet karari o njerez!

BISOU

Primus registratum

Vals....
Te ndjej sikur te jem vetja.... edhe une keshtu si ty jam ... nuk me gjendet karari por qe te kthehem e di qe do jem e pakenaqur, sepse mbas shume vitesh do me mungojne shume kerkesa te cilat ketu jane minimale... tani qe jam ketu fatmirsisht kohet e fundit me erdhi vellai me te dashuren dhe u martuan e bene nje bebe te bukur :angel: dhe nuk e ndjej veten vetem... edhe pse prape kontradiktore jam e zonja te jetoj vetem dhe ta caj jeten vete ... prape menyra e rritjes mes nje perzemersie misherore aq reale sa shpesh nuk e spjegoj dot... edhe pse vete ndoshta jam bere pak e ftohte si keta ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif por prape nuk e di..... jam si ne nje peshore qe nuk po ja gjej dot mesin..... e dua jeten ketu por me mungojne gjera dhe njerez nga atje....

Anyway good luck & I hope you find balance in your life /pf/images/graemlins/smile.gif

Vals

Primus registratum

Bisou,

Te pakten s'qenkam vetem une. Edhe une s'e kam problem te jem vetem fare se undergrad e bera ku s'kishte kembe shqiptari dhe s'e dinte njeri nga binte Shqiperia, e ja dola. Por dreqi ta haje, sikur ka lezet kur del verdalle dhe shef nje te njohur qe megjithese ka shume me pak leke se ty, ngul kembe e me gjithe zemer ta jep nje kafe e ben nje dore muhabet pa pare oren cdo minute.
Une ndihmova nje shoqen time nga Tirana te fitonte burse per master ne shkollen ku vajta une dhe ajo vjen tani ne gusht. Nganjehere vras mendjen ne i kam bere nje nder me te vertete, apo do vije nje dite e te me thote: c'me bere se kjo s'qenka jete!

DIkush me ka thene nje here qe kur je ne mergim duhet te behesh pak shpirtthare se ndryshe nuk ja del dot. S'e dija se c'kuptim kishte kur ma tha, por tani e kuptoj.

vitela

Primus registratum

bisou, vals bashkohem edhe une me ju. Edhe une kam dy jave qe u ktheva nga shqiperia dhe me thene te drejten atje e kam mendjen.

BISOU

Primus registratum

eshte pak a shume shume si ajo shprehja:
cdo e mire e ka nje te keqe dhe cdo e keqe e ka nje te mire...

keshtu edhe puna jone... kompromisa....
brezi yne e ndjen me shume sepse po rritemi midis dy boteve brezi i ri do i kete dyert e hapura dhe ndoshta nuk do e ndjej kaq shume.... shpresoj qe te jete normale.....

susana

Primus registratum

AH KUR DO VIJ AJO DITE QE SHQIPTARET TE LEVIZIN LIRSHEM NE BOTE.MBASE FEMIJET TANE DO TA KENE KETE FAT! :thumbsup:
UNE DO VIJ NE SHQIPERI NE KORRIK! JAM KURIOZE TE SHOH SI KA NDRYSHUAR.SHPRESOJ PER MIRE /pf/images/graemlins/smile.gif

Vals

Primus registratum

Si shpirt mbetet, no matter what. Ndertime pa leje sa te dush, po ec, varja.
Me kishte marre malli per shijen e frutave dhe perimeve, sidomos domateve. Lere lere, apo s'me beri mami nje tave kosi nje dite me mish keci, yummmmmm!

BISOU

Primus registratum

wahhh po per ne mo... pse nuk na solle ca :cry: edhe mami i m e ben shume shume te mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
tani dua te iki dhe une.... po nuk mundem deri ne tetor /pf/images/graemlins/frown.gif