SHQIPTARET E AMERIKES

standards

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

hhmmmmmmmm ny nuk eshte keq, po edhe ne ketej ne detroit nuk jemi keq liqene kemi me shumice ,pastaj kete vit jemi bere dhe kampjon ne basketboll ku ka me mire. :thumbsup:

susana

Primus registratum

leonardo,mireserdhe!!!!111
na trego dicka me shume per DETROIT se jam kurioze meqe nuk kam qene asnjehere. :wave:

korcari12

Primus registratum

Pershendetje, dhe mos na vini faj se vete thoni qe ne Amerike nuk te mbetet shume kohe e lire, dhe ate pak kohe te lire qe kemi nuk dime ku ta shfrytezojme me pare, ja po ju pershendesim, (me mire vone se sa kurre)se na eshte ngjyrur dhe zeri duke thirur per Pistonsat, u beme me keq se te zinjte ...

blabla

Primus registratum

kur flitet per ny flitet me shume per manhatten. borough e tjera si bronx , brooklyn, queens e s.i jane shumica ose per ibret ose s'ke asgje.
ne manhatten esthe everything. '
Epse fol me kaq kopetenc ti, sikur ti edhe ju shqiptaret e haleve te NY jetoni anywhere near manhattan???
Nqs, ti po e thu si per njohuri athere, n'rregull, po mos bo sikur ke le e je rrit ke trump towers...
Edit*M'falni se harrova per ju tjeret--New York qefull esht. Jet bohet, per ato qe kan paren, edhe can afford to live, po jo per ne qe sa kemi fut koken n'bronx edhe na duket sikur kemi kap qiellin me dore. Per Zotin, qe ju qe e doni kaq fort NY e keni vetem nga halli se skeni ca tjeter t'boni...ju ka zon e keqa!!! Good Luck!
Pale kur edhe keni adoptuar mennjemadhsine dhe arrogancen e tyre!!!

BISOU

Primus registratum

OK ...
PO THEM DHE UNE NDONJE FJALE PER NEWYORKEZET /pf/images/graemlins/laugh.gif

TI HMMMM PO FLET ME SHUME PESIMIZEM... CDO GJE KERKON KOHE DHE PUNE DHE KERKESE NGA VETJA DHE ME KALIMIN E KOHES GJERAT VIJNE DUKE U RREGULLUAR...

ne Manhattan eshte nje shumellojshmeri dhe larmi qe te nxit nga dita ne dite. Kam shume vite qe jetoj ketu dhe me te vertete jam shume e kenaqur sepse nga natyra jam njeri qe srri dot nenje vend dhe ky qytet te jep mundesi te njihesh dhe te prezanton me shumllojshmerine ftuese qe ka....
Ana kulturore eshte totalisht e larmishme, vete ndarja e Manhattanit me lagjet karakteristike si Soho, Meet packing dst., East & West Village, Downtown, East side-West side Midtown sejcila ka karakterin e vet dhe jane te ndryshme e te larmishme e gjithmone shikon/ dicka te re......
Muzeumet :thumbsup: Broadway Shows :thumbsup: te fundit pame Aida dhe u kenaqem.....
New York Publick Library :thumbsup: cdo vit organizohet Tribeca Film Festival.... Koncerte pa fund ne te gjitha sezonet Krishtlindjet jane nje fenomen persa i perket pergatitjeve dhe i gjithe qyteti transformohet... festat ... paradad e ndryshme... po ketu nuk ka fund ...... une po te me lesht e flasesh nuk di te pushoj /pf/images/graemlins/laugh.gif kam frike se behem llapazane /pf/images/graemlins/laugh.gif

ciao dhe ju uroj te gjitheve qe te kaloni sa me bukur nese vini apo jetoni ketu :wave:

Ps: pastaj vetem kulturat e ndryshme qe i japin nje kolor te mahnitshem ketij qyteti... ika ika se lash nam /pf/images/graemlins/laugh.gif

susana

Primus registratum

O HMMMMMMMMM PSE KAQ I IRRITUAR TI???????? UNE TANI NUK JETOJ NE NY,PO KAM JETUAR NE FILLIM KUR ERDHA ATJE.JAM DAKORT ME TY QE NY E SHIJOJNE VETEM ATO QE KANE LEKE,PO KJO JO VETEM NE NY POR ESHTE KUDO QE TE VESH. :wave:

blabla

Primus registratum

ne Manhattan eshte nje shumellojshmeri dhe larmi qe te nxit nga dita ne dite. Kam shume vite qe jetoj ketu dhe me te vertete jam shume e kenaqur sepse nga natyra jam njeri qe srri dot nenje vend dhe ky qytet te jep mundesi te njihesh dhe te prezanton me shumllojshmerine ftuese qe ka....
Ana kulturore eshte totalisht e larmishme, vete ndarja e Manhattanit me lagjet karakteristike si Soho, Meet packing dst., East & West Village, Downtown, East side-West side Midtown sejcila ka karakterin e vet dhe jane te ndryshme e te larmishme e gjithmone shikon/ dicka te re......
Muzeumet Broadway Shows te fundit pame Aida dhe u kenaqem.....
New York Publick Library cdo vit organizohet Tribeca Film Festival.... Koncerte pa fund ne te gjitha sezonet Krishtlindjet jane nje fenomen persa i perket pergatitjeve dhe i gjithe qyteti transformohet... festat ... paradad e ndryshme... po ketu nuk ka fund ...... une po te me lesht e flasesh nuk di te pushoj kam frike se behem llapazane
...all google-able info.

p.s. whats Aida about, and by whom was it performed??? Nyc community college ballet troupe e?

BISOU

Primus registratum

Hmmm...
per njohurine tende:
Aida eshte opera e G. Verdit e moderuar nga Elton John & Tim Rice Dhe ka vite qe shfarqet si Broadway show...
Tani une nuk po diskutoj qe te te mbush mendjen ty apo ndonje tjetri une po jap fakte ose informacion per gjerat qe me terheqin ne kete qytet qe me pelqen kaq shume... Menyra e te shprehurit tend te le met e vertete per te deshiruar dhe me vjen keq qe njerezit e kane kaq te veshtire te marrin ate qe ju afron ... dhe kaq te lehte per kundra sulm dhe konflikte.........

Jo cdo gje eshte e lidhur me parane ketu.. psh nese ju pelqejne muzeumet The Metropolitan Museum eshte Freeeeee
Koncertet ne Central Park & lincoln Center jane Freeeeeee
Te njohesh lagjet e ndryshme nuk te kushton....
Little Italy ka restorante nga me te ndryshmet dhe nuk jane shtrenjt....dhe ushqimi i mire....

Nganjehere te dish eshte me mire se sa te kesh thote populli /pf/images/graemlins/laugh.gif

ladouce2005

Primus registratum

ah qe e kisha shkruajtur nje carcaf ketu dhe mu zhduk :smash: :smash:
per ty hmmmmm e kisha shkruajtur, se me vjen inat kur njerezit ngulin kemebe pa ditur gje dhe percmojne te tjeret pa i njohur...
nga inati jot :tipsy: , dhe une dhe Bisou jetojme ne mes te Manhattanit
dhe kjo, sepse ja kemi arritur me forcat tona...
kudo qe te shkosh duhet durim per te arritur diku, asgje nuk vjen nga qielli, por ndoshta ti sapo ke ardhur e te duket sketerre.
Aragorni, Prodigy, Helena, Menelau, Bisouja, Uni aka Riddik, etj etj qe jane ketu, ja kane dale shume mire, sepse eshte vertete vendi i oportuniteteve.
meqe Bisou e paska shpjeguar vete Aiden, there's no need to repeat!!!!
ika tani, dhe me pak kurajo me teper ti hmmmm, mund te arrish shume gjera e te kenaqesh me shume me veten.
Fiona :thumbsup: nuk e kisha pare kete temen, Bisou me tha /pf/images/graemlins/wink.gif
have a great weekend guys, dhe hmmmm, te gjithe kemi kaluar neper momente te veshtira per te arritur ketu ku jemi. duhet vetem besim, sidomos tek vetja dhe tek ajo qe kerkon te arrish :wave:

blabla

Primus registratum

kudo qe te shkosh duhet durim per te arritur diku, asgje nuk vjen nga qielli, por ndoshta ti sapo ke ardhur e te duket sketerre.
Pikes i ke ron. Ik mi amerikone-wanna-be!
Mir green card-i e??? Shterngoje fort...se te kthehet red pastaja!!!

109UV

Primus registratum

dhe une dhe Bisou jetojme ne mes te Manhattanit

Ku eshte mesi i Manhattan? :tipsy: :tipsy:

lol...

Jo jo na thoni ate punen e mesit se degjo ne Ekuador e kane vizatuar nje vije te trashe jeshile, dhe te thone ja ku eshte "the ecuator", dhe gjithe vizitoret dalin ne fotografi me shale hapur, njeren ngulur me nje ane te ekuatorit e tjetren ne anen tjeter. Sikur ta benin edhe ndonje vije, a pike a rreth jeshil ne mes te Manhatenit nuk do ishte keq, qe te oreintoheshim ne si vizitore ku ti bejme fotografite :lol: :lol:

zog

Primus registratum

edhe une heh sa kam hequr per te shkruajtur ketu ne forum, haha! tani qe shkruj shoh ata qe heqin e qe s'shkruajne e qe dita te vije do shkruajne gjithe qef, e kjo me mbush me gezim e mendjemadhesi per arritjen time.
une them qe kur shkruan nga qendra nuk eshte njesoj si te shkruash nga periferia.

boh serioz tani, mendoj se e rendesishme nuk eshte ku jeton por SI jeton. sepse dihet njujorkez nuk jane te gjithe banoret e tij, me miliona keta, por vetem disa mijera, po ashtu si parizianet, berlinezet, londonezet, moskovitet, etj.

per perfundim; te jesh njujorkez eshte me teper mode de vie, sesa adresse.
sidoqofte ne kryeqytetet e botes, kudo ku jane, ja vlen te jetosh, ngaqe ato jane shtete mbrenda shtetit, e per te huajt si ne s'ka me mire se kaq. psh per te qene njujorkez i vertete s'ka nevoje te jesh amerikan, bile as te flasesh mire (pa aksent) anglisht. kete s'mund ta thuash per qytetet e tjere, ku po te mos integrohesh ne jeten ameriqene, jeton e vdes si i huaj. e ky eshte ligj e vlen per çdo shtet jo vetem per ameriken.

bona

Primus registratum

Hmmmmmmm

c'pate o shpirt. e lexova dhe i here ca kisha shkrujt dhe se mora vesh nga erdhi pergjigja jote.......

bona

Primus registratum

zog

i agree, sidomos paragraphi i fundit. harrova me shtu qe ke harru me shtu qe ne NY per te njejten pune paguhesh me shume. right?

bona

PS: sot koha esthe mrekulli ....

vitela

Primus registratum

Po pse duhet me thene qe USA na pelqen patjeter. Ka edhe te mira edhe te keqiat e veta. Une nuk jetoj ne NY po edhe ketu ku jam une eshte shume mire, madje ka raste qe thone qe eshte edhe me mire se east coast. Edhe prape me thene te drejten mua s'me ka ngjitur fare.

susana

Primus registratum

vjeshta,jam dakort me ty kur thua qe usa ka te mirat dhe te keqiat e veta dhe nuk eshte e thene qe usa te na pelqej te gjitheve.nuk e di sa vjet ke ketu po mbase ti je ne fillimet e para dhe te duket e veshtire,sepse ndihesh vetem dhe nuk di ku te perplasesh dhe te kerkosh ndihme.keto jane veshtiresi qe i kemi kaluar te gjithe.madje ne fillim une u merzita aq shume sa doja te kthehesha. por vitet ikin shpejt dhe do te ambjentohesh pa e kuptuar as vete.vetem mendo qe tashme erdhe ketu dhe nuk ka me kthim mbrapa.te pakten me mire se ne SHQIPERI do jesh /pf/images/graemlins/wink.gif
te uroj fat dhe mbaresi :wave:

Truth_Matters

Primus registratum

Qe te jemi realiste ne pershkrimin e Amerikes duhet t'i perfshijme te gjitha gjerat. Padyshim qe Amerika eshte vendi i mundesive, por shumica e shqiptareve qe vijne ketu zhgenjehen, pasi ideja a tyre per Ameriken eshte shume e fryre ne Shqiperi!

Te vjen per te qeshur kur shkon ne Shqiperi nga Amerika dhe te gjithe te tregojne ty si eshte Amerika, sidomos ata qe s'kane qene ndonjehere! Padyshim ne Amerike paraja rritet ne peme, punet paguajne aq shume saqe nuk di c'te besh me parate qe merr, etj, etj. Fatkeqesisht shume shqiptare provuan se realiteti nuk eshte aq i lehte sa duket.

Te vjen keq te shohesh doktoret, inxhinieret, intelektualet te punojne per $10 ora, ne nje fabrike ku i bie bretku dhe mezi paguajne qerane e shtepise. Sidomos ata qe s'dine gjuhen s'kane pothuajse asnje shprese per te bere dicka ne profesionin e tyre. Brezi i prinderve tane, shumica s'e pelqen Ameriken. Oh, padyshim qe u pelqejne arkitektura, parqet, pastertia, etj, etj, por jeta eshte me shume se aq.

Brezi i ri ka me shume mundesi, sidomos ata qe kane mbaruar shkollen. Ata qe merren me pislliqe s'po i permendim, por ata qe arrijne cdo gje me pune, s'e kane aspak te lehte.

Amerika eshte shume me e madhe se NY. Une kam qene ne NY disa here, dhe nuk kam takuar shqiptare, por sinqerisht qe s'kisha pare ndonjehere nje qytet qe mezi prisja te ikja. Njerezit nuk te shohin ne sy, te gjithe ecin me nxitim, njerez te ftohte, qe te shohin me dyshim! M'u duk mjaft i zymte! Gradacelat dhe broadway fatkeqesisht te dalin nga qejfi shpejt.

Keshtu qe une i kuptoj te dyja anet, edhe ata qe thone qe Amerika i ka zgjenjyer shume, por edhe ata qe thone se Amerika eshte "parajse"! Le te mos harrojme ato mijera familje shqiptare qe jetojne ne Amerike 10 here me keq sesa ne Shqiperi. Ketu nuk behet fjale vetem per te ardhurat, sepse jeta eshte shume me e madhe se paraja.

Keshtu qe per ata prej jush qe jetojne ne NY, Boston, Detroit, le t'ju themi lereni veriun, hajdeni ne Florida dhe shijoni jeten! Mos pagoni me nga $1500 ne muaj per qerane, ikni larg bores dhe kohes se ftohte, mbi te gjitha hajdeni ne nje vend ku njerezit jane me mikprites.

ladouce2005

Primus registratum

hhhhhmmmmmmmmm per informacion tend, nuk kam green card, por jam me vize pune, dhe kam hequr dhe une per te arritur ketu ku jam, si shume nga ne :shrug:
ketu duhen pak nga te gjitha: fat,miq,shkolle,nerva,kohe etj

109uv mesi i Manhattanit eshte ne Kanarike /pf/images/graemlins/tongue.gif
nese s'jam e qarte sa do deshiroje, futu ne google.com ose askjeeves.com dhe bej nje kerkim :tipsy:

katina

Primus registratum

po ktej nga new jersey nuk ka fare....????
skan faj ku rrihet ktu