shqiptaret dhe racizmi?!.

dollibash

Primus registratum
Re: shqiptaret dhe racizmi?!.

yllis o trim!
nje pyetje kam per ty.,nuk eshte se te shaj,por dua nje pergjigje te ndershme nga ana jote ok .Ne qofte se motra jote do dashurohej me nje zezak a do ta pranoje ti kete?

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga dollibash:
[qb] yllis o trim!
nje pyetje kam per ty.,nuk eshte se te shaj,por dua nje pergjigje te ndershme nga ana jote ok .Ne qofte se motra jote do dashurohej me nje zezak a do ta pranoje ti kete? [/qb]
Në qoftë se motra do dashuronte një kontrabandist, një kriminel apo ç'tË të them unë ty, ti do ta pranoje këtë?
E di cila është përgjigja?

Kush të pjerdh ty? Motra e di vetë se ç'bën.

Shqiptarë rracista ka po aq sa ka edhe shqiptarë besimtarë (jo më shumë se 5%). Kjo shikohet pasi të kenë kaluar disa vite në kontakt me rracat e huaja se në fillim nuk i shohim më ndryshe se Gogolin!

Albert Zylyftari

Primus registratum

Dollibash- zezaket martohen me zezake, me njeri-tjetrin.C'lidhje ka martesa ketu? Ai qe s'eshte racist sipas teje duhet te martohet me zezake.Nga vjen ti nga malet e shqiperise qe ben nje krahasim te tille.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga dollibash:
[qb] kondrapedali!!
racizem do te thote ngjyre lekure jo e njejte ok [/qb]
Dollibash, atë ta thash për ilustrim. E çove muhabetin në një pikë ku nuk kishte llogjikë. Dhe përgjigja e pyetjes tënde ishte pikërisht e njëjta me atë që dhashë unë më lart /pf/images/graemlins/wink.gif .

antares

Primus registratum

Me duket si mbithjeshtim qe ta reduktojme racizmin thjesht si nje ndryshim ne ngjyre lekure!
Ai grup qe humbet ndergjegjen raciale nuk e ka te gjate, dhe nuk ka nevoje te lexohet Konti De Gobineau per te arritur ne kete konkluzion!
Cdo grup qe nuk ka vdekur akoma) eshte racist ne nje menyre apo ne nje tjeter.
Ju e dini p.sh. qe jevgjit dhe gabelet nuk jane e njejta gje. Po kete tjetren qe gabelet jane raciste dhe te bejne martesa me jevgjit e kane per turp a e dini? Ata ose martohen mes tyre ose (kur e arrijne ngandonjehere) me ndonje te bardhe!
Me afer do te ishte perkufizimi i "te ndryshmit" ku edhe ndryshimi i ngjyres eshte nje refleks i "te ndryshmit"!

Albert Zylyftari

Primus registratum

Racizmi s'ka te beje shume me ngjyren.Greket qe jane me shume te zinj se sa te bardhe i urrejne turqit, jo nga ngjyra por nga feja e tyre.Shikoni edhe racizmin e madh qe ekziston ndermjet çifuteve dhe arabeve, megjithese ata kane te njejten fytyre.
Njeriu behet racist, kur atij i preket interesi.Po te shofim ne evrope sot, me raciste jane ata qe s'kane diplloma dhe zanate, keshtu qe atyre u rrezikohet vendi i punes nga emigrante qe jane me te afte se ta.

Kondrapedali

Kondrapedali

Njeriu bëhet edhe rracist kur i shkelen të drejtat e parimet e veta. Ai bëhet rracist kur detyrohet të ndryshojë mënyrën e jetës së tij nga ndërhyrje të një elementi të huaj (etnik, fetar, ngjyre, etj.).

epiphany

Primus registratum

po kur nuk duron dot seksin e kundert racizem quhet? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Varet nga karakteristikat e seksit të kundërt /pf/images/graemlins/tongue.gif .

love_ya

Primus registratum

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] po kur nuk duron dot seksin e kundert racizem quhet? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ajo quhet homosexuality