Re: shqiptaret dhe racizmi?!.
Fillimisht postuar nga A.......:
[qb] secili hedh do rreshta simbas kendveshtrimit te tij...
[/qb]
une per vete nuk them se çfare mendoj, sepse per shumicen e gjerave ndoshta s'kam menduar kurre me perpara, siç mund te jete psh kjo teme qe lidhet me racizmin.
por duke filluar qe nga momenti qe dikush (kjo mund te jete fare mire rastesia ne jeten time te perditshme) shtron pyetjen x ose y, une filloj qe nga ky moment e mendoj per te gjet te verteten e mundur, ne nje fare menyre gryej ne vetvete,bazen me te pa gabueshme dhe per te cilen dyshoj me pak, kuptohet deri ne argumentimin e te kundertes e cila sigurisht me ben, bile kundra vullnetit tim fillestar, te filloj e nderroj mendje.
sa i perket racizmit, mendoj se mund te jete organike, pra thjesht diçka qe s'varet nga ne (aresyeja, njohurite shkencore ose tjeter), por nga perberja jone, pra qe na imponohet prej struktures molekulare.
sepse lind pyetja, pse jane njerezit prej racash te ndryshme, pse s'jemi njesoj.
a eshte ky nje faj i natyres (apo zotit,per fetaret) apo kjo eshte nje PASHMANGESI e evolucionit biollogjik natyral tonit, pra nje DESTINE ose FATALITET.
e pikerisht ketu futet ai mesazhi jot i pare, qe fliste per mungesen e DIJENISE.
pra dijenia eshte e mbrendeshme, kjo do te na shtyje te ngrihemi kundra instiktit tone, te behemi te afrushem me te tjeret, ata qe s'jane si ne.
por une shtroj pyetjen; kjo eshte regres (evolucionist) apo progres (moral).
pra kjo e frenon njeriun ne rrugen e tij drejt s'dihet se ku, apo e pershpejton ate.
kjo me vlon ne mendje, kur mendoj se ç'eshte racizmi.