Shqiperia ne mesin e 146 vendeve Islamike!!

melos

Primus registratum
Re: Shqiperia ne mesin e 146 vendeve Islamike!!

Mire mor po e lam me kaq se edhe u be vone, mbani mendimet e juaja une te mijat mos luni ju as une s'luj

por oroshi pat te drejte kete here deshe ti apo jo

per me u bind dil neser ne cilen do biblotek te qytetit tende dhe shiko ndonje liber- udhtimi dhe te tregon profilin e shtetit tone Shqiperi dhe pastaj flasim prape, une kete e kam has dhe keto gjana nuk guxojne te ndryshohen por ato formulohen duke pas per baze te dhenat qe shteti i paraqet

te lutem leji keto llafe, me te vertete e keni tepruar me keto klane e me shoqe e me ngaterrime, une ste kam frike mor burre, nese ti deshiron qe une te jem ajo qe me ke ngaterruar skam cte te beje dhe une ste kam faj smund te jem kur sjam.

moisiu

Primus registratum

ja dhe ilustrimi i vizites se ish presidentit dhe ish kryeministrit ne vendet e largeta ku u nenshkrua marreveshja e aderimit te shqiperise ne bashkesine e vendeve islamike.

412781749-salmeks2.jpg

Legjionixx

Forumium maestatis

E prape alla Oroshce... pune feje

mendoj se Evropa na njehe me mire neve, se ne evropen,

po edhe te antaresohet shqiperia ne vendet Arabe''islamike''
cfare te keqe do ti vije shqiperise,
ketu shohe ,interes shtetiti,e jo interes personal,
u duket pake 50-te vjete izolim,
sa me shume aleat aq me te forte.
nuk di ku qendrone problemi,
ka mbi 20-te e ca shtete ARABE ''Islamike vetem Irani''
me mbi 500 milion banore ,nuk doni mardhenje apo tregeti
me ta,
mose beni nqse doni,jemi mesuar te jemi fukara. /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

orosh
nga pjollen gjitha keta shtete ''Islamike''
obbbbooooo 146-te. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dani83

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
vetem idiotet e ndoshta katnaret kane nevoje sot per zot.

[/ QUOTE ]

lexoje edhe nje here ndoshta e kupton vete mor zog se cfare ke shkruar!

ose e ke thene me rrembim, i dominuar emocionalisht.. ose
ke pasur probleme me shishen.. "te ngjit buza ndonjehere" thote populli, s'ke çi ben! /pf/images/graemlins/smirk.gif

melos

Primus registratum

ndersa te bash statistika shtetnore per fene sot ne 2006, kjo asht e paimagjinushme /pf/images/graemlins/lol.gif

[/ QUOTE ]

tushi kete qeshjen tende nuk e kuptova
Mendon se bota ne vitin 2006 eshte me pak fetare se vitet e fundit apo ishte thjesht ironi

Nese ti kete nuk e beson hulumto vetem pak dhe vjen shume lehte ne perfundim se sa lloj statistika i bene nje shtet me kete edhe ate sa i perkete religjionit /pf/images/graemlins/smile.gif

Gysi

Primus registratum

Presidenti jone ne Oksford e tha hapun, shqiptaret nuk jane me shumice muslimane!!!!
a nuk e tha se ka ndoj gja me fene muslimane, po thjesht me sqaru opinionin publik
pra Oroshi ja fut si gomari breshkes, se i bjen mohit edhe fjales se presidentit te republikes po nejse /pf/images/graemlins/tonguee.gif

ndersa per pune statistikash, po te me kesh ndjek ma lart, e kupton vete se shumices se shqiptareve(te Shqipnise) nuk i shqetson shume se fakti sa % ka feja e tyne, se mbi 90 % e tyne nuk jane praktikante

[/ QUOTE ]

E kujt i bohet vone, cfare thote Presidenti mer lal?
Presidenti, nga dominote edhe mund te mari vesh por nga keto pune, eshte aut fare.

Pe mua, statistikat e sakta nuk kane fare rendesi. Nuk ka ndonje rendesi nese jane apo jo 70 % muslimane ne kete ved.
Por ajo qe, tregon vertete naivitetin tuaj, i cili vjen nga deshira per te mos i pranuar keto shifra, per arsye krejt subjektive eshte fakti qe per perqindje flitet vetem per muslimanet ne kete vend.
Pra vetem muslimanet nuk jane 70%. Nga ana tjeter, nqs pranojme se ka nje renie te perrgjithshme te besimit atehere duhet te pranojme se ky "dezertim" i shqiptareve nga besimi eshte, te pakten po kaq i perhapur edhe tek kristianet.
Keshtu ne qoftese gjysma e shqiptareve i jane larguar sot besimit dhe nuk identifikohen dot me asnje fe (po perpiqem te pranoj kriteret e juaja te rrepta, per ta pranuar nje njeri ne nje perkatesi fetare), atehere i bie qo sot te mund te kishim vertete 35 % muslimane, por nga ana tjeter do te kishim vetem 15 % te krishtere.

Por ajo per te cilen nuk mund te mos ndjesh keqardhje eshte kur shikon katoliket qe brohorasin te gezuar se shqiptaret nukj jane shume fetare, dhe per rrjedhoje nuk mund te jene 70 % muslimane. Me vjen vertet keq kur i shikoj se si ferkojne duart nga kenaqesia kur konstatojne largimin e shqiptareve nga feja.
Nje gje e tille me ngjan me barcaleten e atij qe gjeti llamben e Aladinit ku i jepej mundesia te realizohej nje deshire, me kusht qe fqinjit ti jepej dyfishi i asaj qe do ti realizohej atij vete. Dhe ne cast ai i kerkoi xhindit te llabes vetem nje deshire: "me hiq njeren nga testikujt". Me keter rast do te mund ta linte komshiun pa gje fare.

Pikerisht keshtu me ngjan ngazellimi i disa katolikeve sot, per faktin qe shqiptaret jane pa fe. Kenaqen me teper qe populli nuk kla fe, sesa me faktin qe mund te kene fe tjeter.
Ndersa per mua, eshte e kunderta. E kam theksuar edhe here te tjera qe per mua do te ishte me mire qe pjesa e mbetur e shqiptareve jomuslimane, te ishin te krishtere se sa jobesimtare.

Nejse, ky lloj debati, te pakten me vlet per te kuptuar shkallen e keqdashjes tek nje pejse e njerezve te verbuar ne kete vend.

963

Primus registratum

Mos u lodhni kot per shifrat, se ato ato asnjeri nuk mund ti jape te sakta. Me sa di une 85% e shqiptareve nuk praktikojne. Po kujt i hyne kjo gje ne pune. As ne France nuk praktikon njeri, por Franca quhet vend katolik.
Shifrat kane dale ne lufen qe beri bota katolike kunder Turqise myslimane. Shqiptaret aty treguan qe jane myslimane. Tani duhet pritur nje lufte tjeter fetare ne bote per te marre vesh se ç'fare jane shqiptaret katolike, ortodokse, çifut apo myslimane. Vetem aty mund te shifet qarte se ç'fare drejtimi do marrin shqiptaret. Edhe mos tu duket qesharake, por ata mund te deklarojne perseri qe jane myslimane. Kjo eshte çeshtje ekzistence. Duhet pare interesi kombetar.

hawk

Primus registratum

Orosh perse hap vetem tema te tilla.
Nuk jane aspak kostruktive.
Buron vetem nje keqinformim dhe mungese tolerance.

Bajramselimi

Primus registratum

Shih shih shih, prep paskan fillu me me dhan mend.
Po mire une qe gjyshin e kam pas Hoxh baben besimtar muslima nga e morra islamin, nga arbia apo turqia , ma pruni Sala dhe sma hoqi Fatosi.Hajde mend hajde.
Ja ,se thon qe shkodrant sjan te sjut.Se nfakt ba me pa ktu ne tiran te gjith universitetet nuk kan thujse asnji pedagog shkodran perveq kti te arteve ,qe asht mush me shkodran ,e tane joshkodrant mthojn ju ne shkoder sdini veq se me i ra dyzenit dhe me ba qef . Sot kuptova se shkodrant nuk jan ashtu po jan shume te sjut. Bile as pedagogu jem i llogjikes matematike nuk asht i zoti me e ba nji lidhje kaq te bukur te problemeve sa qe ja keni ba ju.Hahahahaaaaaaaaaa

Bajramselimi

Primus registratum

E shoh, e shoh mire se syt tuaj nuk shohin pertej hundes.
E shoh, e shoh se sdini ma veq ate qe ju kan mesu ne kopsht.
E shoh se ju sjeni njerez te muhabetitit , veq ja futni kot kodra mas bregut.
Hawk, sugjerim: Mos u merr me kta se nuk ka njiri qe e xjerr me kta.Ne shkoder e thojn bukur " Te marrit hapi rruge......

Leshatuku

Primus registratum

Vendim shum i mire, shpresoj se ne te gjitha shtetet Evropiane do te NDALOHET feja "islimike", e sa i perkete Shipecave-ARNAUTAVE duhet tu jipet nje kusht , kthehu ore idiot ne fene tende pra Krishtere dhe do te pranojme ne Evrope.

AMANI

Primus registratum

Dikush vuri re dicka nga kjo teme qe, me mire te kemi te pakten nje besim se sa te quhemi te pa fe fare, sic jane gati shume prej jush te pranojne.

Mua me bie me ne sy fakti qe sa shpejt duam te ndryshojme qe tja bejme qefin tjetrit. Merreni si ne jeten personale, une per vete nuk mund ta jetoj jeten qe tja bej qefin komshiut, por do ta jetoj ashtu sic mendoj qe eshte me e drejte.

Sado qe tja besh qefin tjeterit asnjehere ai (gjermani, anglezi etj) nuk do te te pranojne, sepse e kane semundje (shume prej tyre, por jo te gjithe) racizmin. Problemi ketu eshte me sjelljen e gjermanit, thjesht ato kane treguar veten e tyre...

Vdiqen shqiptaret per njecik Europe –e kane bere si fe me vete. Gjeni vetveten do thoja une, per arsyet me te larta, jo per tia shtrire doren tjetrit e per ta ulur veten me shume.

Marathonman

Primus registratum

NQs sdo mesosh te shkruash drejte nuk je me i mirepritur ne kete forum.

H

harap

Guest

Epo le te shkoni ne europen tuaj ku ju perdhunojne e ju perbuzin,ku ju bejne qe te mos ndiheni me njerez normal.Atje shkoni.Epastaj mbrojini.

OROSHI

Primus registratum

Leshatuku/Marathonman...mos e prishni temen,Gysi gersheret gati per kto te dy /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Harap,un e ndjej shum te nevojshme qe te jem pjese e Evropes!
Edhe nji here,kjo teme nuk ka te baje direkt me fene,fakti qe edhe shqiptaret duhet t'u pergjigjen "pyetjeve te mirbesimit" mbi integrimin e tyre ne jeten Gjermane,mu me ban te ndjehem jashte kesaj Evrope,diku andej nga ishujt Indonezian!
Ky esht problemi!
Futja e Shqiperis ne Konferencen Islamike ka qene/eshte/dhe do te mbetet nje nga gomardheqet e shumta te Sales!
Perderisa Shteti eshte Laik,futja ne Konferenca te Shteteve te tjera jo-laike,per mu tregon amatorizmin e thelle te shokut Sale,ja ka fut si gomari breshkes /pf/images/graemlins/tipsy.gif.
Nejse,u futem,mund te dalim,semos na e kane nevojen ne shtetet islamike,ose edhe mund te rrime,por pasojat mund te jene te medha(ekonomike/politike)!

Persa i perket %perqindjeve ne baze fetare ne Shqiperi:asht gomardheku/injoranca ma e madhe qe te flitet me perqindje fetare,kur ne pashaporte nuk shkruhet besimi fetar!!
Harrojini perqindjet,s'diskutohet qe shumica jane muslimane.
A e kemi thene qe toleranca fetare ka qene gjithmone prezente ne Shqiperi!

Zogu(megjithse katnar prej Ndrroqi /pf/images/graemlins/tipsy.gif) e thote mire:Shqiptaret nuk jane fetare!!!Pike,mori fund!!
Shqiptaret jane patriote/nacionaliste/spiune/servile/kryelarte/trima/bujare......por KURR fetare!!
Atehere pse te mbajme ne kurriz te keqijat qe mund te na sjelle deklarimi pro-ose kunder nje feje??C'lidhje kemi ne me fene?

Edith Durham ka thene:pyeta ne Serbi se c'far jane,me thane ortodokse-pyeta ne Bosnje se c'far jane,me thane muslimane-pyeta ne Shqiperi se c'far jene,me thane Shqiptare(kjo ishte e vlefshme per SiHanen)

Njatjeta juj,shifemi prap! /pf/images/graemlins/wave.gif

H

harap

Guest

Oroshi pjese e europes dua te jem edhe une.Edhe po nuk u beme sdo qaj e bertas po thjesht do me pelqente per hapjen e portave ne lidhje me te drejtat e shqiptareve.Pasi une per vete marr vize e shkoj ku kam qejf si shtetas shqiptar e sme ndalon askush.

Thjesht perfshirja aty eshte nje fakt qe Shqiperia eshte nje vend me perqindje me te madhe muslimane.

Prandaj diskutimet,ofendimet e gjera e tjera jane te kota per mendimin tim e ska asgje ne ate deklarim.

Terrorizmi ska FE kete mos ta harrojme pasi smund te quhet musliman ai qe vret gjithashtu mendoj qe smund te quhet as i krishtere.

OROSHI

Primus registratum

Harap,kur lexoj/degjoj qe vende si Maqedonia,Bullgaria,Rumania futen ne Evrope para nesh,kjo me ban mu me bertit edhe fort biles!

Jetesen na e kemi pas/jetu gjithmone "alla-franga",apo jo?
Atehere pse te trajtohemi si njerez "alla-turka"??:)))

Shqiptaret nuk kane nevoje vetem per nji cope leter,kena nevoj ma teper per infrastrukture,ndihme Evropiane me Euro!
kemi nevoje per ndihme ne Bujqesi,ne ekonomi,ne shendet,ne shkolla etjetj!Kjo asht ma e domosdoshme per ne!

Domja

Primus registratum

Po me habit fakti se disa njerez mendojne akoma se kemi qene te krishtere dhe se tek ajo duhet te kthehemi. (nuk e di ku bazohen).
Pellazget kane qene politeista, apo e do qe ne krijimin e njeriut te pare Ademit a.s. qe ka qene profet dhe i derguar i Zotit.

Bajramselimi

Primus registratum

Po mire mor shoke
Ju qe deshironi kaq shume europen dhe europianizimin pse na shiteni si patrita pra.
A i keni thene ndonjehere vetes se cdo te behet me shqiperine ,po themi 30 vite pasi te hyme ne europe.
Me garancine me te plote po ju them se Gjuhe shqipe me sdo te kete, po ju them se edhe kto kufij edhe pse kaq shume te coptuar sdo te jene me. Do i themi lamtumire shqiperi e dashur nje here e pegjithmone. Femijet e tu do te thone Goodmorning Babi.
Pastaj do te legalizohen prostitucjoni dhe ju do shkoni vrap pas vajzave tuaja duke ju lutur te pakten ta rrisin qmimin se e kan shum lire.Do shtohen me shumice homot sepse jane te legalizuar saqe sdo mundesh me marr ne rruge as edhe nje 500leksh qe te ka ra nga dora.Kto pra do jua sjell europa e "bekuar" kristjane.